icon

Manželov teambuilding a obavy z opory v tehotenstve

ela22ela
8. feb 2024

Ahojte. Ako by ste sa prosím vás zachovali v mojej situácií ? Som v druhom mesiaci tehotenstva. Mám nevoľnosti, zatiľ nie veľké ale už som pár krát vracala. Doma mám dcéru ktorá má 18 mesiacov. Keď som bola sňou tehotná bolo to identické, prvé dve mesiace som trochu vracala a potom od tretieho mesiaca som vracávala okolo 25-30x denne a schudla som asi 5kg, celé dni som preležala a hrozila mi nemocnica a infúzie.
A k pointe... koncom februára mi začína 3. mesiac a manžel bude mať v práci teambuilding. Je to len na noc ale vo štvrtok by odišiel ráno do práce, po práci by išiel rovno tam a domov by prišiel v piatok poobede. Čiže oproti klasickej situácií by nebol doma iba ten štvtok (bežne chodí domov tak 16:30). Nie je to povinná akcia, ročne majú takých teambuildingov kde sa môže zúčastniť dosť. Dnes som sa ho spýtala čo spraví keď mi bude naozaj zle, ako mi bolo pri dcére. Že či nie je hlúposť sa tam teraz nahlásiť, zaplatia mu ubytko a čo potom ? Ak mi má byť takto zle neviem si predstaviť ako to s dcérou zvládnem skoro 2 dni sama. Jeho reakcia bola že tak pri najhoršom príde z roboty domov, povenuje sa malej dá ju spať a okolo 9 večer tam vyrazí. Je to asi hodinka a pól cesty takže tam príde ak 22:30 čo pôjde aj rovno spať, pretože ich program má vyzerať tak že si ráno od 6 zalyžujú a ide sa domov. Čiže riešenie problému dal ale nemrzelo by vás to ? Tu nejde len o to aby sa povenoval malej. Chcem aby bol pri mne ak by mi bolo zle a aby prípadne niečo spratal, navaril keby ja nie som schopná. Mrzí ma že pri mne nestojí v situácií ktorá sa týka ja jeho. Veď čakám jeho dieťa. Že má na prvom mieste nejaké lyžovanie a nemôže to kvoli mne vynechať . Viem je to celá "keby bolo keby"... možno mi zle nebude. Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde.... čo myslíte ? Na druhú stranu chápem že sa mu v piatok chce radšej lyžovať než byť v práci. Ja preháňam či on myslí len na seba ? Poraďťe mi prosím. Ďakujem.

Strana
z6
maciatkolulu
10. feb 2024

@luciferka93 ale jej zle nie je....ona ma strach,že jej bude zle. Ja na to už dal manžel riešenie. Základ je,že ten chlap chce ist na jeden den preč. Ma aj riešenie,na to "čo keby" ,takže tragédiu nevidím. Samozrejme,kebyže sa pohorší,je to vážne,nie je pochýb o Tom,že by mal ostať doma. Ale fabulovat dopredu a takto,to pôsobí naozaj trochu infantilne. Nech sme akokoľvek iné s inými potrebami.

bohdana184
11. feb 2024

@ela22ela prehanas. Svinsky prehanas. Uvedom si,ako sa správaš,ešte raz si po sebe tú správu prečítaj,či si to skutočne myslela vážne. Zopár takýchto tvojich reakcií a garantujem Ti,že o pár mesiacov budeš písať,že správanie tvojho muža sa zmenilo a asi má inú a ty si chudiatko doma tehotná. Spamataj sa čím skôr,muž nie je tvoj majetok. Koľko žien je samých,kým muži robia turnusy a zvládajú to v pohode. Veď sa aj ty trošku vzchop,budeš mať dve deti,preboha. Môj muž nikdy neostal doma,aby niečo navaril a porobil. Úplne celé zle toto zmýšľanie.

aurora33
11. feb 2024

@luciferka93 tak takýmto štýlom jej nebude dobre nikdy. Pre istotu.

luciferka93
11. feb 2024

@aurora33 vás názor, a pohlad na vec...

luciferka93
11. feb 2024

@maciatkolulu nechce sa mi to riešiť, odpovedala som autorke svoj pohlad na vec, a to stačí. Kazda mame iny názor. Pekny den prajem ☺️

sanen
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6