icon

Manželov teambuilding a obavy z opory v tehotenstve

ela22ela
8. feb 2024

Ahojte. Ako by ste sa prosím vás zachovali v mojej situácií ? Som v druhom mesiaci tehotenstva. Mám nevoľnosti, zatiľ nie veľké ale už som pár krát vracala. Doma mám dcéru ktorá má 18 mesiacov. Keď som bola sňou tehotná bolo to identické, prvé dve mesiace som trochu vracala a potom od tretieho mesiaca som vracávala okolo 25-30x denne a schudla som asi 5kg, celé dni som preležala a hrozila mi nemocnica a infúzie.
A k pointe... koncom februára mi začína 3. mesiac a manžel bude mať v práci teambuilding. Je to len na noc ale vo štvrtok by odišiel ráno do práce, po práci by išiel rovno tam a domov by prišiel v piatok poobede. Čiže oproti klasickej situácií by nebol doma iba ten štvtok (bežne chodí domov tak 16:30). Nie je to povinná akcia, ročne majú takých teambuildingov kde sa môže zúčastniť dosť. Dnes som sa ho spýtala čo spraví keď mi bude naozaj zle, ako mi bolo pri dcére. Že či nie je hlúposť sa tam teraz nahlásiť, zaplatia mu ubytko a čo potom ? Ak mi má byť takto zle neviem si predstaviť ako to s dcérou zvládnem skoro 2 dni sama. Jeho reakcia bola že tak pri najhoršom príde z roboty domov, povenuje sa malej dá ju spať a okolo 9 večer tam vyrazí. Je to asi hodinka a pól cesty takže tam príde ak 22:30 čo pôjde aj rovno spať, pretože ich program má vyzerať tak že si ráno od 6 zalyžujú a ide sa domov. Čiže riešenie problému dal ale nemrzelo by vás to ? Tu nejde len o to aby sa povenoval malej. Chcem aby bol pri mne ak by mi bolo zle a aby prípadne niečo spratal, navaril keby ja nie som schopná. Mrzí ma že pri mne nestojí v situácií ktorá sa týka ja jeho. Veď čakám jeho dieťa. Že má na prvom mieste nejaké lyžovanie a nemôže to kvoli mne vynechať . Viem je to celá "keby bolo keby"... možno mi zle nebude. Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde.... čo myslíte ? Na druhú stranu chápem že sa mu v piatok chce radšej lyžovať než byť v práci. Ja preháňam či on myslí len na seba ? Poraďťe mi prosím. Ďakujem.

zoja1234
8. feb 2024

Preháňas, ked si bola už pri prvej "hrozila mi nemocnica a infúzie", tak načo ste robili druhé? A ked už ste spravili druhé, tak keďže si evidentne ten stav pri prvom prežila, prežiješ aj toto nie? A ako ti byva zle? Ved keď ti príde zle, chod na záchod urobiť čo treba, malej zapni rozprávky a ty sa zval na gauč s mokrou vreckovkou cez čelo.. Aký problém? A just v noci, ved mala bude +- spat väčšinou nie?
Ty máš teraz len hormóny 300 na 200 a asi aj kúsoček žiarlis, ze sa manžel zabaví.. Daj mu kus voľna chudákovi, ešte kým mate len jedno..

marca12
8. feb 2024

@ela22ela prehanas a velmi. Dopraj mu a nehlad len na seba. Neumieras predsa,len zo seba robis zbytocne chudiatko. Ano tehotenske nevolnosti su hrozne,ale urcite to zvladnes.

gab1sol
8. feb 2024

@ela22ela tiež súhlasím, že preháňaš… Dohodni sa s ním, že ti v stredu večer čosi navarí, aby ste mali na štvrtok, urobí nákup, aby ste mali nachystané na raňajky… V piatok niečo objednáš. A počas toho, kedy nebude doma, si naordinuj vyložené nohy. Kašli na upratovanie, to ho počká na víkend a venuj sa len sebe a malej. Urobte si taký svoj dievčenský deň. 😉

A komentár, že TB je na podvádzanie? O týždeň idem aj ja na TB. A bola som už na viacerých. Na žiadnom nikto nikoho nepodvádzal, nikto sa s nikým nevyspal, dokonca do izieb sme sa rozdelili tak, aby chlap so ženou na izbe neboli. Teda, ak nepočítam tých, ktorí oficiálne spolu tvorili pár. A či ma muž podvádza? Nie, nepodvádza. Nie každý muž je alebo musí byť neverník.

tatisna
8. feb 2024

@ela22ela vôbec nie si sebecká a nesamostatna ako niektoré baby píšu. Určite nezažili skutočne nevoľnosti, to ide fakt o život. Ja som mala s prvým, asi 3x som skoro odpadla, prišlo to na mňa v Bille,musela som si ľahnúť na lavičku pri nákupných kosikoch, trochu nohy hore, potom raz na trhu keď som pozerala karfioly, znova rýchlo hľadať niečo na sadnutie,nasla som špinavý stary vozík na zeleninu...odvtedy som sa bála chodiť hocikde sama. Potom som tiež dostala také nevoľnosti že 5 kg dolu za 2 týždne, ani napiť som sa nemohla. Vonku som nechodila,zoslabnutá som bola, v kuse ma napínalo a párkrát ma aj v noci naplo zo spánku, z postele som utekala do WC. Ja sa Ti vôbec nedivím že chceš muža resp. hocikoho dospelého pri sebe. Nemáš mamu alebo iného blízkeho co by bol s tebou?

dididudu
9. feb 2024

Pane bože 🤦 akokoľvek mi bolo zle musela som sa postarať lebo muž robí od rána do večera bohužiaľ. Či som bola tehotná či som mala kovid či čo... Niektoré ženy keď to čítam aké chudiatka zo seba robia tak mi je až zle. Očividne ti celkovo vadí že ma niekam ísť a snažiš sa len hľadať výhovorky to je cele

adonish
9. feb 2024

@ela22ela jedna noc je v pohode. Tak sa nesprace v ten den, ale na druhý, ak bude lepšie alebo to spraví on, ked sa vráti. Ked si budeš nahovovarat, ze bude velmi zle, tak bude. Vsak keby fakt bolo, dobehne. Moj muž chodi na služobné cesty takmer kazdy tyzden na 2-3 dni (prevazne lietadlom). Ked mi nebolo dobre, tak nemohol len tak pribehnut. Aj tehotna som bola, aj s malým dietatom sama, aj zas tehotna plus male dieta. Da sa to zvladnut. Kaslat na poriadok, jedlo sa da navarit na viac dni, prípadne donáška. Netreba robit zbytocnu vedu 😉

lucitta9
9. feb 2024

@ela22ela ked nesiel na teambuilding kvoli porodu tak ho kolegovia ohovarali? To snad nie? To tam co ma za kolegov? Nechce sa mi to verit, lebo kazdy pricetny clovek chape, ze ked zena rodi, nepojde jej muz na teambuilding 🤦🏻‍♀️

simca06022011
9. feb 2024

pridam sa k tym, co si myslia ze prehanas alebo zbytocne si este robis zle stresom, co by bolo keby....
To fakt dnes zeny uz nevydrzia nevolnost doma s dietatom...prepacte, nechapem. Mne to skor pride casto v temach take, ze sediet treba pri partnerke 24/7 ked je tehotna.. tiez som tu mala od susedov p oziadavku (isli muzi prec),ze nech dozriem na susedu.. a ja ze preco? no len pre istotu :D tak pre istotu v dobe mobilov, mam chodit dospelu zenu, aktinu, zdravu pozerat a kontorlovat, lebo je tehotna.. ako fakt? tak som povedala, ze nech sa nehnevaju, idu sa zabavat, ja mam povinnosti nejake a ak nieco nebude ok, moze sa ozvat, termin porodu v nedohladne, ziandy problem nemala, tak nechapem.... Rovnako mi bolo nehorazne zle cele tehotenstvo, k tomu zlcik, aj po porode dlhe mesiace, ale "sestricku" som nepotrebovala.

ela22ela
autor
9. feb 2024

@dididudu Hrdinka, ktorá ale nepochopila že môj muž nebude v práci a porovnáva hrušky s jablkami. A nevadí, neviem ako máš nadstavenú hlavu ty keď toto píšeš ale ja som stým ok keď chodí celoročne na takéto akcie. Tak isto ako mi príde v poriadku požiadať svojho manžela, teda najbližšiu osobu, aby raz z mnoha krát neišiel.

ela22ela
autor
9. feb 2024

@aurora33 neurazíš ma, čakala som aj takéto neiteligentné ženy ktoré sa budú hrať na hrdinky a budú ma chcieť uraziť, filtrujem 🙂

ela22ela
autor
9. feb 2024

@gab1sol ďakujem, spravím to tak ! 🙂

nat_alia
9. feb 2024

@ela22ela nemyslim ze 22,30 pojde spat, je to TB, nie skola v prirode. Urcite maju s kolegami program a chce tam byt. S mojim muzom som riesila podobnu situaciu az na to ze on chcel ist na party ked som bola tyzden pred porodom :') tiez mi to bolo luto, ako vzdy sa ukazali jeho priority. Drzim palce aby ste to vyriesili tak aby ste vy tehotna boli spokojna a kľudná 🤞🏽

maciatkolulu
9. feb 2024

@ela22ela ani som nedocitala....ty riešiš niečo,čo nie je. Každé tehotenstvo je iné. Chlap chce ísť na necelé dva dni s kolegami vypnut. Aha. A čo by ma malo mrzieť? Že chce dokonca prísť domov,postarať sa o mladšie dieťa a ísť niekam na večer,kde si podľa mňa😉nepôjde ľahnúť a spat,nemáme 10rokov,všakže😉,ale chce vypnúť s kolegami a trosku niečo aj popit..... Na druhý deň používať a večer byť doma. No hotový dôvod na tragédiu. Moja drahá,čaká ťa ešte viac nespravodlivosti v živote. Ako jedna noc bez manžela....

evaachesa
9. feb 2024

Tak v najhoršom si zavoláš pani na stráženie a postará sa o dcéru aj o teba. 🙂

0silvia0
9. feb 2024

@ela22ela mnohé tehotné ženy musia počas nevoľností aj do práce chodiť a podávať nejaký výkon. Pamätám sa ešte ako som fungovala, ráno ešte v posteli piškóty do úst, čo som mala na nočnom stolíku. Doobeda opatrne jesť a keď mi prišlo zle, odišla som na wc, vygrcala som sa a nejako to potom prešlo.

elanor
9. feb 2024

a co tak chudaka nechat ist, raz rok niekam, a ty si k sebe zavolaj, mamu / svokru / kamosku, kohokolvek blizkeho.
Prehanas, neskutocne prehanas...

aurora33
9. feb 2024

@ela22ela ja sa nehrám na hrdinku ale nebudem sa predsa opúšťať pre jeden blby večer led mi ani nie je zle. Fakt sa vzchop

dididudu
9. feb 2024

@ela22ela jeeejda veď sa jedná o jeden deň to si nevieš sama poradiť?? A dopriať mu ten teambuilding

zuzik1407
9. feb 2024

Dnešné rozmaznané matky.Niekededy ženy mali po 8deti a zvládali to.Dnes ide s jedným do doktora,tak celá rodina sedí v čakárni......Nezvládajú jedno dieťa utíšiť po injekcii,tak si ho dávajú z ruky ,do ruky......Už teraz vieš ,že ti bude zle ..Pána ....Chudák tvoj muž

dididudu
9. feb 2024

@zuzik1407 čistá pravda na toto by som aj zabudla ako celá family je s jedným deckom u dr 🤣🤣🤣 ach jaj moderná doba

luciferka93
9. feb 2024

@ela22ela nemôžem to tu čítať, podľa mňa nepreháňas a nie sú to ani hormóny, môj muž by napríklad nikam nešiel keby mi nie je dobre... A nemal by s tým problém, zbytočne sa niekam trepať na 1 deň keď môže ísť aj inokedy... A to môj muž nie je pod papucou, chodí aj na bike s chalanmi a som doma s malým atď... Nebudem rozpisovať...podla mňa je to len o tom ze tam chce silou mocou ísť, ja by som trvala na tom aby bol doma ak ti nie je dobre, ale ak máš čo i len trocha silu že to dáš atď alebo ak ti môže pomôcť napr mamina tak nech ide.. ☺️

anitita22
9. feb 2024

@ela22ela bez urážky, tvoj stav vyjadrovanie a skusenost napovedá ze potrebuješ odbornú pomoc.

luteam
9. feb 2024

@ela22ela fakt hnus co tu niektore pisu ako hned odsudia cloveka. Asi nepochopili ze to nie je o tom ze by si to nezvladla sama ale proste kazdy ma obcas dni kedy chce mat toho partnera pri sebe ako podporu a pomoc zvlast ked NEmusi byt prec z domu ale CHCE a to je dost rozdiel. Ja by som vzdy uprednostnila potreby manzela pred zabavou s kolegami...tak ta len chcem podporit ze je normalne mat svoje potreby a verim ze sa dokazete normalne dohodnut keby sa ti pohorsilo urcite ti manzel pomoze ❤️

timing
9. feb 2024

Och. Nadych vydych. Ty si teoreticky myslis,ze Ti bude zle,tak ma byt doma. A co ak on teoreticky chce ist teraz na teambulding a na dalsich buducich 10 teambuildingoch uz nebude? A inak to kde robi? Ze zamestnavatel im umoznuje financovat 10 teambuldingov? Lebo je bezne ho mat 2-4 x rocne. Takze ci informacie ktore si nam podsunula su spravne alebo nie, ide o 1 noc. Si zvyknuta,ze chodil na sluzobky s tym problem nemas,mas problem( ziarlis) ze sa ponde uvolnit zabavat a ty nemozes,lebo si doma s dietatom, dlasie cakas a podvedome vies,ze tak skoro sa asi takto zabavat nepojdes.
Ani neviem co ocakavas od tejto diskusie? Dat ti za pravdu,ze je to hajzel,ze ide lyzovat a nechava ta doma?

adreena
9. feb 2024

Tak ja čakám piate dieťa a počas tohto tehotenstva bol muž už dvakrát na týždeň v zahraničí. A vikendoviek absolvoval už niekoľko, keď ma kurzy. Čiže ja som doma mala štyri deti plus tehotenské nevolnosti. Keď som videla nadpis, čakala som nejakú vážnu situáciu a teambuilding aspoň na týždeň. A ono sa jedná o jednu noc 🤦‍♀️ veď navar na dva dni alebo si objednaj a nerob nič, dieťaťu pusti rozprávku, keď nevladzes a ľahni na gauč. Jeden deň prezijes. Súhlasím s komentármi, že to je riadne prehnané od teba, že ho nechceš pustiť na jednu noc.

maciatkolulu
9. feb 2024

@luciferka93 no,len jej ešte nie je ani zle....

luciferka93
9. feb 2024

@maciatkolulu ale býva jej zle, nie je 100%stave, čo ak chce mať iba partnera pri sebe, byt jej oporou? Každý máme občas dní kedy chceme mať muža pri sebe a kto tvrdí že nie klame. A zvlášť keď je žena tehotná, boji sa o seba aj o dieťa, sama viem ako mi bolo keď mi nebolo dobre... Mávala som tlak vysoký nikdy som nevedela ako mi bude a nikdy môj muž nešiel na noc preč. Autorka nechce po mužovi nič také co by pre ňu nemohol urobiť. Na teambuiding môže ísť aj inokedy a stým písala ze je OK takže ja ju chápem.... treba byt k sebe ohladuplni a nie hneď človeka odsúdiť, každá žena je iná každá inak znesie, každá mame inú povahu a každá inak prežívame 🍀

maciatkolulu
9. feb 2024

@luciferka93 každý chceme aj trochu vypnúť,nie? Manžel môže na jeden deň.... Kebyže ide o niečo vážne,nepoviem,ale pardon,toto mi príde také cez. Kebyže je chlapovi nejako zle a žena chce odísť a on fnuka,tak čo? Fakt,kebyže sa jedná o týždeň ,alebo ťažké stavy,tak mlcim. Ja ako žena,ktorá ma tri deti,ti úprimne poviem,že teda nerozumiem ako som všetko zvládla,keďže som mala chlapa vkuse v práci a prvé dieťa malo vážnu zdravotný stav po pôrode....a zvládla som druhé a aj tretie tehotenstvo ako vysoko riziková a naopak,niekedy som milovala večer,len pre seba. Takže stačí zmeniť uhol pohľadu a ide to ľahšie.

lucitta9
9. feb 2024

Myslim, ze viem ako sa mozes citit…mozno sa aj obavas ako ti bude, mozno aj trochu hormony uraduju, mozno aj trochu ziarlis, ze manzel sa ide bavit a ty nemozes, mozno sa aj hnevas a si sklamana, ze vobec o takom niecom uvazuje…Aj ja som bola nastvana, ked som cely den tehotna pregrcala a na rukach mi plakala 10mesacna dcera, lebo jej zuby isli a moj muz volal z prace, ze si idu sadnut - kolega oslavoval narodky. Potom som si aj poplakala, ze preco on chce chodit po akciach a je mu jedno, ze mne je zle. Ale nikdy som mu nic nezakazala, citovo ho nevydierala a v podstate ja som mu to dopriala, aby sa trochu zabavil, odreagoval, lebo si to zasluzil. Vela pracoval, mal a ma narocnu pracu a fakt som mu to dopriala.
Zase viem, ze ked to je potrebne, tak sa na neho mozem spolahnut. Ked som mu volala do prace, ze dcera ma vysoku horucku, uprostred meetingu u klienta sa postavil a letel za nami.
Ak ti mozem poradit tak ho nechaj aby sa na teambuilding prihlasil a dopraj mu ten oddych. Verim, ze ak ti bude zle tak ako sa obavas, ze budes 20x vracat, tak urcite v takom pripade nikam nepojde.

luciferka93
9. feb 2024

@maciatkolulu každá sme iná, nemôžeš porovnávať tvoj pripad s niekym iným. Niekto zvláda niekto menej, niekto potrebuje oporu niekto nie... Chapem ze chlap potrebuje vypnúť ale vypne inokefy ked jej bude lepšie. Pre mna prirodzene. Aj pre mojho muža, ale je to o tom ze kazdy to mame nastavene inak. Preto tazko autorke aj radiť lebo sme rozdielny. Mozeme si kazda povedať svoj nazor, ale aj tak je podstatne to, co urobia oni dvaja spolu. Keby je mojmu muzovi zle tiez by som nikam nesla, ale bola by som s nim lebo viem ze by mu to padlo dobre.