icon

Manželove "nevinné" kamarátstvo

klarisa23
26. aug 2013

Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹

juliana77
7. sep 2013

@veronika33 reagovala som na túto vetu "ma svoj vek, vyrastal a zil v komunizme, nie je nauceny byt zodpovedny za to co robi.." od sissmiss.

A nech to už je akokoľvek, je mi jedno ako sa tá doba nazýva, ale určite to nebola doba kedy boli holé cecky vytasené aj na pamperskách z druhej strany aj z telefonnym číslom.

adkoalauri
7. sep 2013

@adri266 a práve toto-vypočuje ma, povie, že mám pravdu .... využívajú takéto ženy ☹

juliana77
7. sep 2013

@adkoalauri Ale aj muži majú svoje ťahy ako vygumovať žene mozog , aby ju dostali na svoju vlnu.

adkoalauri
7. sep 2013

@juliana77 tak vieš, u nás sa hovorí: jemu sa postaví, rozum sa zastaví 🙂

sissmiss
7. sep 2013

@juliana77 ja suhlasim aj chapem tvoje rozhorcenie. Svojho muza milujem a tiez v dobrom i zlom. Nepijem, aj preto aby som nemala spomalene reakcie a nenechala sa oblbnut.
Stale si myslim ze to co si napisala ty a ja sa nevylucuje, akurat ja hovorim o tom druhom a ty o sebe. Ja viem a mozem tiez za seba povedat ze som verna a ze by som nechcela ani chodit jednym autom s kolegom do prace aby som nedavala sancu nejakemu potencialnemu vztahu, blizkosti s niekym. Ale to je o mne, za seba. Ja som rozvedena, moj exmanzel mal tak nizky pocit zodpovednosti ze by sa mohol vystavovat. Casom to prerastlo do "vztahu" kedy ak som chcela aby nerobil zle tak som musela vsade ist s nim a drzat ho za ruku, aj tak si nasiel chvilku bez kontroly a porobil hovadiny... Preto som rada ze mam teraz muza ktory moze ist s kamoskou na obed, moze dalsej ist pomoct s pc, ale viem ze nemusim ist s nim. Jasne, vselico sa moze stat. Ale lahsie sa mi zije ked mu verim bez toho aby som ho drzala za ruku.
A zopakujem, to co sme pisali sa nevylucuje, a suhlasim s tebou, ale to je to co by sme chceli mat, co ocakavame, ale kontrola moze prispiet k znizeniu pocitu zodpovednosti. Ako ked ma dieta na bicykli pomocne kolieska...uz by vedelo jazdit bez nich, ale nebude.
A tu vetu o komunizme som si vypozicala z jednej prednasky uznavaneho psychologa na ktorej som bola pred tyzdnom, to nie su moje dohady, to je fakt s ktorym sa v psychologii rata.

moonlight1210
7. sep 2013

@adri266 ona ma vyhodu nezainteresovanosti. Zial.
Takze jej vsetko moze podat podla seba a ona ho polutuje lebo tiez ju ten sucit nic nestoji. Nie je subjektivne angazovana. Vtedy sa sucit prejavuje najlahsie komukolvek.
V opacnom garde sa to tyka i zeny zverujucej sa chlapovi.
Fakt je ze to si vtedy ten psrtner neuvedomuje a nahovara si pocit spriaznenisti a porozumenia. Nechape ze to sa to jeho butlavej vrbe rozdava, ked to ona neplati.
Ine to zacne byt ked uz za sebou maju minulost s negativnymi zazitami (nezhody atd). Vtedy uz chut robit vrbu klesa lebo je angazovana, ma svoj pohlad ne vec a nie je ochotna nekriticky ho lutovat.
Problem je ze na toto musi rist kazdy sam. Vysvetlenie nepomoze. Nedokaze to vnutorne prijat ze je to len iluzia.

Inak, V podstate je jedno ako si ona interpretovala jeho slova. Ci s nadejou ci sa nastvala.
Dolezitejsie je ze on ostava doma. So zenou. A to Preto lebo mu na nej zalezi. To uz je vyhraty bod. Len to nepokazit.
Keby nezalezalo tak sa ohana splnenim slubu, slovom chlapa atd a k betonarke just ide. A bude ziadat aby to suzie normalne pochopila a nerobila dramu.
Preto myslim ze ho namotala, no pouzila aj nespravne klucove slova ktorymi stupila na otlak jeho egu ( si pre nu stary, k nej by sa hodil mladsi a plodny). Takze iluziu rozbila prv ako sa upevnila.

InK napadla ma aj erotomania. Ale to by mal chlapec dost tazke ak by to tak bolo. To by moc lutoval ze sa vobec narodila, lebo tak lahko by sa jej uz nezbavil.
Uvidime po vikende ako betonarku vyriesi,ak da suzie vediet.

adri266
7. sep 2013

@sissmiss no vies, co, ako ucitelka Ti mozem povedat, ze prave ludia v dnesnej dobe su nezodpovedni...vidim to na detoch aj na ich rodicoch...kedysi, za komunizmu, kazdy mal pracu, ak si nemal, tak potom basa...v dnesnej dobe si mozes robit co chces, ako chces, zabijes cloveka a neides do vazenia, lebo si vplyvny clovek, atd...takze tiez tej narazke na ten komunizmus nejako neverim...

sissmiss
7. sep 2013

@adri266 neberiem ti tvoj nazor.

zuzlicek44
7. sep 2013

no ako suzi? myslím na teba...

suzi31
9. sep 2013

Ahojte, nečítala som všetky vaše príspevky od piatku... ďakujem tým, čo na mňa mysleli, cez víkend som tu nebola ... tak píšem teraz. Víkend sme strávili tak, že sme sa od seba ani nepohli ... cely sme ho prekecali, striedavo sme sa rozprávali a milovali, neboli sme doma pre nikoho, okrem chalanov ... v piatok som bola po tej nočnej a po všetkých tých udalostiach tak odpálená, že som prišla domov a zaspala som ako mrtva, zobudila som sa pred šiestov večer, on už doma aj s nakupom, a odvtedy sa odo mňa nepohol na viac ako tri metre ... prebrali sme všetko možné, narýchlo to tu ani neviem vymenovať všetko, ale hlavne sme prebrali náš vzťah, tak ako bol od začiatku ... pevne dúfam že si uvedomil, ako nás to mohlo ohroziť, hoci on to tak zo začiatku nevidel, priamo na ňu nechcel povedať nič zlé ani predo mnou, ani ja som na ňu nehovorila nič zlé (mala som čo robiť) akurát som vypichla že ok nemusí to byť zlá žena, ale obracala ťa proti mne, vyvolávala v tebe pochybnosti a to sa hádam nerobí jednému mužovi ktorý je ženatý; ak by ťa naozaj tak mala rada ako ti povedala tak ti toto nespravi ... tak to uznal že "ano" je to pravda ale ohradil sa že on sa proti mne neobrátil akurát pripustil že o tom niekedy rozmýšľal v tej súvislosti že sa nám nedarí dieťa a tak s budúcnosťou ... nechala som ho tak, povedal mi že on ma miluje a bezo mňa si to nevie predstaviť a že kym som neprišla tak už si vobec nemyslel že je ešte alebo teda bude ešte schopný takýchto emócií; že prežil stratu a podvedome má strach zo straty opäť, tak som povedala OK vzal si si ma, tak ten strach potlačíme spolu a bude dobre ... Ja som tak nejako v sebe prehodnocovala ten bozk, a zistila som že to, čo ma najviac štve, je, že ona podlým spôsobom sa pokúsila medzi nás vstúpiť do našej intímnej sféry, ktorá sa týka len nás, samozrejme s jeho pričinením, keďže jej to umožňoval, Sedem rokov pre mňa neexistuje iný muž, a to teraz nehovorím, že si nepozriem pekného muža na ulici alebo v kaviarni alebo nemám kolegov ktorí sú mi sympatickí a nepokecám s nimi rada, ale on je pre mňa jediný muž moj manžel, proste ja nepotrebujem nikoho a nepotrebujem s nikým naše veci preberať ... dokonca ani s mamou, pretože ona bola proti nášmu vzťahu tým, že je !"d teba o toľko starší, má už dve deti, od teba deti nebude chcieť" atď ... vtedy ma to dosť ranilo, a na začiatku nášhho vzťahu som spoznala čo to je ľudská zloba ... reči typu " ty si si dal, zavesil si si na krk taku mladu, čo nemáš rozum..." atď ... a všetko sme to prekonali. Síce ťažko, on to chcel aj ukončiť, aj sa o to pokúsil s tým, že o dva dni bol naspäť aj s ponukou na sobáš a už sme takéto neriešili ... tak to nedovolím ani teraz, a už vobec nie nejakej žene čo o nás hovno vie možno o niečom ano čo jej povedal ale to zďaleka nie je všetko a to ešte ona pani nemá tušenia s kým má do činenia v mojej osobe .... čo je moje to si budem brániť a nedovolím aby tu niekto medzi nami bol a vtieral sa nám do života a do našich súkromných vecí. Povedala som mu že mu verím, aj to že verím, že to v robote vyrieši najlepšie ako vie - ALE - ak nie, ak to bude nejakým spôsobom pokračovať, vtedy už zakročím ja a nebude ma nikto a nič zaujímať ... suhlasil, v piatok jej to údajne vysvetlil že si neželá aby mu domov písala a ani aby mu vyznávala lásku pretože je ženatý a povedal jej aj to, že poradiť jej poradí čo sa stavby týka, ale to je všetko ... pretože sa so svojou ženou snaží o dieťa a všetok čas - aj tak ho je málo - chce venovať rodine ...telefon budeme naďalej používať dvaja, cely víkend bol vystavený tak ako vždy, ale nepozerala som sa doň. poviem to takto, nie je mi všetko jedno .... ale v tejto chvíli asi budem vyčkávať, čo ďalej . Dokonca mi poďakoval za to ako som reagovala, že som reagovala dospelejšie ako by dokázal on v opačnom prípade ... asi je to chaotické ale momentálne som písala na čo som si chaoticky spomenula ...

suzi31
9. sep 2013

@moonlight1210 máš pravdu v tom, nasralo ho strašne keď mu povedala že možno s "iným" partnerom by sa to MNE podarilo mať dieťa a že sme si možno nesadli s ním ako partneri tak to spravila hodne špatne šlapla vedľa ...

ladywitch26
9. sep 2013

@suzi31 citam to tu uz par dni, ale musim ti teraz napisat, ze tusim ste sa dostali do stadia "co ta nezabije, to ta posilni". bola tu realna hrozba, ze vam niekto zabije vztah, ale kedze si to zvladla super, rozdiskutovali ste si to, tak vam to len posilni vas vztah. 😉 tvoj muz uz jednu stratu zazil, nebude riskovat druhu. betonarka ho mohla dostat akurat tym, ze by unho vyvolavala ziarlivost, ze mu ujdes s mladsim, mozno by ta aj zacal podozrievat a ona by ho dostala do takeho stadia, ze by mu nakoniec nebolo ani luto, keby ta podviedol, lebo by ocakaval to iste od teba. ale trosku to prepiskla a aj si to vcas zistila, aby si to zastavila. teraz on zistil, ze ti na nom fakt zalezi a ze bol v podstate somar, ked sa nechal presvedcit o opaku. myslim, ze uz druhu taku chybu nespravi. 🙂

suzi31
9. sep 2013

@ladywitch26 presne tak mi to vychádza, ako si to napísala. ona odhadla jeho citlivé miesta a na to sa snažila tlačiť. že kam by to dospelo neviem ... dôležité je, že sme si ujasnili veci mi dvaja a s tym jej posr. barakom ju poslal kade ľahšie. síce pred ním som sa nechcela zhadzovať tým, že budem na ňu nadávať, ale aj tak si myslím o nej svoje ...

sissmiss
9. sep 2013

@suzi31 😵 😵 😵

kveta
9. sep 2013

Ironia je, ze keby si muzovi nepozrela mobil, bola by si stale ta, co neprimerane ziarli a on by chodil veselo "betonovat". Inak Tvoj pribeh je klasicka ukazka toho, ako dokaze jedna manipulativna stetka za par dni rozbit manzelstvo.
@suzi31

suzi31
9. sep 2013

@kveta no ja som rada, že som sa pozrela ... kam by to dospelo tak to neviem, ani nerozmyšlam radšej o tom, ale myslím že zopár služobiek, mailov a nadčasov a zmagorila by ho s týmto tak dokonale, že by nevedel ani, ako sa volá... manipulatívna, a hlavne podlá, stavať na niekoho strachu a neistote, tak to už mi je len úžasné ... ale zrejme u niekoho sú to prejavy čistej lásky ... som len strašne napätá a zvedavá, či po tomto dá mojmu mužovi pokoj

lvka
9. sep 2013

@suzi31 zvladli ste to na jednotku... tak sa zamyslam, kolko takych po svete beha, bez chrbtovej kosti ze vstupuju do manzelstiev....

juliana77
9. sep 2013

@lvka Ono je to tak, že behá ich toľko koľko ich chcú takíto muži vidieť. Ak by sa pozerali správnym smerom, tak by takého bez chrbtovej kosti nevideli..........

suzi31
9. sep 2013

@juliana77 nuž to nič nemení na tom že je to podlosť a to, že niekto nemá chochmes ako sa hovorí ...

ella555
9. sep 2013
juliana77
9. sep 2013

juliana77 @lvka Oprava: Ono je to tak, že behá ich toľko koľko ich chcú takíto muži vidieť. Ak by sa pozerali správnym smerom, tak by takéto bez chrbtovej kosti nevideli..........

lvka
16. sep 2013

@suzi31 ahoj, ako to pokracuje? Vsetko ok?

zzuzana254
17. sep 2013

@klarisa23 toto len dokazuje aky su chlapy, co si zaumienia to chcu stoj co stoj aj na ukor teba, on chce ist s kolegynou na vinko neuvedomuje si ze tebe tym ublizi. tak aby si to uvedomil povedz mu ze aj ty mas nieakeho kolegu v praci ktory by rad s tebou pokecal pri vinku. aby si tvoj chlap uvedomil ze ked pojde s kolegynou tak ty pojdes tiez ci sa mu to bude pacit co predpokladam ze asi zmeni nazor na vec.

suzi31
17. sep 2013

@lvka ahoj, ďakujem, že na mňa myslíte. Zatiaľ OK, sms-sky sa neopakujú teda zatiaľ sa neopakovali, on je ako podľa učebnice myslím pozorný milujúci a neviem ešte aký nepohne sa z domu ani na krok keď nemusí ... veľmi sme sa o tom už nebavili čo bolo, on mi povedal toľko že jej to vysvetlil aby sa proste bavili len v medziach práce a "kamarátsky" tak to neviem ako je ale dúfam že v norme. Pýtala som sa pred pár dňami ako to ona zobrala, tak že bola "smutná" viac mi nepovedal len dodal že to "nerieši"... Takže ja sa snažím správať normálne doma ho už nekontaktovala odvtedy akurát mi hovoril že prvý októbrový víkend majú firemnú akciu v Tatrách ... tak z toho mi najnovšie trochu zviera žalúdok nepovedala som na to nič on na mňa pozrel že či to budem rozoberať no premohla som sa ale mám obavy

adkoalauri
17. sep 2013

@suzi31 držím palce 😉

klarisa23
autor
17. sep 2013

@zzuzana254 nuz ostala by si prekvapena, ale tomu mojmu by to vobec nevadilo keby som isla...minule mal kamarat chvilu cas a to podotykam velmi pohladny kamarat a chcel ist so mnou na kavu, ale povedala som, ze by som isla s manzelom a on ze teda dobre podte obdivaja....ten moj vtedy nechcel ist a mne povedal, ze ved nech idem sama.....on na tom jednoducho nic zle nevidi a na mna vobec neziarli......

bipsy
17. sep 2013

@suzi31 no neda sa nic robit, len si zvyknut, ze chodi v ramci prace aj na taketo podujatia... Bude tam aj ten vas spolocny znamy?

suzi31
17. sep 2013

@bipsy ano bude tam aj on, a ešte jedna ich kolegyňa a budú to dve noci mimo domu. no je mi z toho ťažko ale viem že s tým aj tak nič nemôžem spraviť zostáva mi len veriť mu

suzi31
17. sep 2013

@bipsy trochu sa obávam či sa ona na to nejak "nenachystá" asi vieš čo myslím ak zaujala postoj že no dobre tak nemám čo stratiť len získať no je len na ňom ako na to bude reagovať ale myšlienky mám všelijaké a to sa nechcem vidieť vtedy keď príde ten víkend no najväčšia sranda je že si vobec nepomôžem je to tak ako to je

kveta
17. sep 2013

@suzi31 Mas moj obdiv. Moj mm ide po styroch rokoch na firemnu akciu firmy, kde robila dxstetka a ja ten datum velmi silne vnimam. :/