icon

Manželove šetrenie

11. apr 2022

Ahojte chcem sa poradiť lebo neviem už ako reagovať.som vydatá 7 rokov s manželom máme jedno dieťa obaja pracujeme a dieťa navštevuje škôlku..manžel sa pred 2 rokmi rozhodol že ide šetriť peniaze na nové auto..auto máme aktuálne rok výroby 2013 a rozhodol sa že chce kupit časom nové .tak že naň postupne našetri.to v praxi znamená že vždy keď má v práci nejakú väčšiu výplatu ci už odmeny alebo 13 plat všetky tieto financie vyberie z uctu a odkladá bokom na auto..ja som na jednej strane rada ale vadí mi zas že si tým pádom nemôžeme dovoliť nic navyše..zaplatíme účty strava škôlka malej nejaká tá hračka a oblečenie a peniaze sú fuč .keď sa aj teším že bude lepšia výplata a kúpim si konečne niečo či už do bytu alebo vybehnem na kozmetiku manžel na hneď schladí že peniažky síce budú ale idú na auto..zo začiatku som bola.rada že šetrí a viem že naše auto nebude pojazdné vecne ale strašne dlho sme.sa uskromnovali už predtým keď som bola na Materskej a teraz keď už obaja zarábame som sa tešila že si už konečne aj niečo môžme dovoliť..a zase dlho nič

Strana
z3
jaskolka
11. apr 2022

Pri príjme, aký máte, to šetrenie bude trvať strašne dlho. Keby zarobi 2000 aspoň on a tisícku ty, tak ok, nieco"nad"usetrite.
To už radšej leasing zvažovať.

kristiii
11. apr 2022

Wow, zas sa tu stretli samé nadpriemerne zarábajúce komentujúce. Majú úplne bežné slovenské platy, a keďže majú náklady 350 vrátane hypo, zrejme nebývajú v BA a z 1700 by si mohli s jedným dieťaťom krásne žiť, čo to dopriať a aj šetriť. Ja by som napríklad tiež nikdy nechcela nové auto, už boli vyššie spomenuté dôvody prečo a hlavne, ak by som mala 9 ročné. Skôr by ma zaujímalo, prečo ti z 1350 eur nevychádza na kozmetiku, aké máte ďalšie výdavky?

elementissa
11. apr 2022

Ja sa tiež nestačím čudovať. 1000€ je dobrý plat aj v BA, tu sú len paničky, čo zarábajú 7 a viac tisíc a sú pre spoločnosť nenahraditeľné. Veď 1700€ je úplne bežný príjem rodiny s dvomi aj tromi deťmi v BA a s Bratislavskými výdavkami. Tu autorkina rodina (2 dospelí+ dieťa) určite nežijú v BA, lebo majú fixné výdavky ( hypo, účty + škôlka) iba 350€. Naozaj neviem, kde je problém ísť na nechty (tu v BA som chodila k nechtárke, čo má vlastný salón a robí nechty už vyše 20 rokov- 15€ za nechty). Keď chcem ísť bez objednávky do takých tých ad hoc salónov, tak dám za nechty 20-22€. A to je tu v BA. Akože jasné, verím tomu, že niektoré paničky siw dávajú robiť nechty za 250€ vykladané Swarovski kryštálmi a lemované čistým zlatom v nejakom Gucci salóne. Ale nebavme sa tu o 5% populácie Bratislavy. Autorka so svojimi výdavkami žije asi niekde na strednom Slovensku a teda 1700€ na tú oblasť je výrazný nadpriemer. Takže trochu skrotiť vášne, 25€ za masáž, 15€ za nechty, 20-30€ kozmetička. Prečo by si nemohla dopriať, keď im po zaplatení výdavkov ostáva 1350€? Aj keby iba na seba minula 50€ a ostane im ako rodine 1300€??? Komu z vás (a úprimne sa zamyslite ) ostáva po poplatnení VŠETKÝCH výdavkov 1300€? Strašne ste zlé. A ešte aj nafúkané. Mať 1000€ plat v čistom vôbec nie je štandard. Len za to,že tu sa zoskupujú iba tie veľmi bohaté ženy, to neznamená, že 1700€/rodina/mesiac je hranica chudoby a nemôžu si nič dopriať panebože. Grcám z toľkej povýšeneckosti. Môžete dať autorke recept na to, ako zarábať "ťažké prachy". Stačí sa dobre vydať za nejakého mafiánca, všakže?

belllinka
11. apr 2022

@elementissa grcam ja 🤦‍♀️ Ty mas teda hroznu mienku o zenach, ze vsetky su iba blbe slepice a potrebuju nejakeho mafiana, aby mali v vacku viac ako mimnimalku 🙄 Chod si dat radsej urobit nechty…

caroline_
11. apr 2022

@elementissa uplne suhlasim

lucpro1
11. apr 2022

akoze trosku sa to tu zvrhava, ja si myslim, ze si treba aj dopriat, my sa snazime aj setrit, ale teda aj zit, lebo to clovek sa ani nenazda a zivot pretecie len tak pomedzi prsty a to je velky problem. Treba sa o tomto doma zoci voci rozpravat a dohodnut, co ako bude.

orangiiina
11. apr 2022

@lucpro1 vždy sa najdu ženy, ktore diskusie prežívajú viac akoby mali. Životnú úroveň autorky nepoznáme. A 1300€ sa dá minút veľmi ľahko, to až taky problem nie je.

kiwi3
11. apr 2022

ja tiez stale nechapem, ze kde je problem najst si par eur na kozmeticku alebo kadernicku, ked muz setri iba z vlastneho... to naozaj niektore zeny potrebuju chlapove premie, aby ich rozflakali na podobne somariny? cize treba chodit do predrazenych salonov? ci kde je problem? ja som tiez z bratislavy a malo mi tych 1700 eur nepripada.

Strana
z3