Manželovi nič nechutí🙄
Ahojte, mate niektore takeho vyberaveho manzela v jedeni ako ja? Deti este nemame, ja som zvyknuta jest vsetko a aj zjem hocico. On nie. Nelubi cestoviny, ryby, mlete maso, paradajkove veci, zemiaky len pecene, ryzu rozvarenu ako rizoto, maso na stave, atd. vsetko ofrfle alebo povie, ze jeho tato to varil inak😄😄a to nevarim zle ( ti, ktore jedli, co navarim, tak hovoria, ze ako od babicky)....jedol by len vyprazane, maso na prirodno a to je asi vsetko. Ja mam rada pestry vyber ale nechce sa mi varit 2 rozne jedla, a je mi blbe mu nenavarit, ked on maka na nasej stavbe....ale uz som na nervy z toho
Vlastne sa chcem asi len postazovat😄
@beckynka07 u nas sa to chvalabohu upravilo po cca pol roku spolocneho byvania,tiez rada varima viem aj varit,po pol roku si zvykol na moj styl a chut mojho varenia, uz nespominal mama toto,mama takto atd je pravda,ze par jedal som sa naucila varit od jeho mamy cca do 5 a ostatne idem svojim stylom a stale prepasujem nejaky novy recept,akceptujem ze nechce brokolicu ale maso kazde robim na svoj styl aj prilohy a ked dcerka zacne papat prvorade bude to co ona zje a nie to co on bude vymyslat ale uz sme sa zladili len je dolezite trvat na svojom aj mu obcas vyhoviet ale ked to neocenuje a ma blbe reci tak fakt jedine cestou toto je ine nebude
No potesim ta, nie si sama...ja tiez zjem vsetko,a ozaj mne chuti velmi,a uz po dvoch rokoch aj to co navarim Ja...hahaaa😄😄...moj muz je velmi narocny na chute,a uz si aj sam navari aj napecie,ak ma chut na nieco,co vie ze odo mna nebude jemu po chuti... neriešim...verim pre syna a seba,ked príde z prace a usudi ze si da,tak si da,ale vždy si potom ešte niečo dochysta...a ak aj ma nejake pindy,ja to nepocujem, lebo schvalene si idem umyt vlasy,alebo idem nieco robiť,uz neriešim ozaj. On,ked vari je ozaj vsetko lepsie ako ked Ja,urobim...jeho rezniky,mnam,jemu cesto.vykysne,mne nie...darmo je lepší kuchar,stve ma to,ale čo narobim...ale stale sa snazim.
Och to je na nervy, ja by som mu asi prestala vyvárať a varila aj to čo chcem jesť ja, buď nech to zje bez blbych reči alebo nech si spraví na čo má chuť konec bodka. Ja keď som s mojim začala žiť, nevedela som variť takze som sa učila a len také jednoduché jedlá, vždy všetko zjedol, poďakoval aj keď viem že veľa krát nechcel, zjedol len aby som bola rada keď som to už pripravila. Ale túžil po klasických tradičných jedlách ako od mamičky, veľa krát to spomínal že by si dal a nie len cestoviny a také veci..tak som sa to naučila, teraz viem variť veľmi dobre, robim mu také jedlá ako mal u mamičky a už aj pred ňou povedal že to robím lepšie ako ona. Som odpadla skoro. A teda aj keď píšem že by som varila to čo chcem ja, to je len v tej situácii ako máš ty, ja totižto varím často na dvakrát, pre mňa iné aj preňho. Nie preto že by nechcel to čo ja, skôr ja nemám chuť na normálne jedla. A nemám s tým absolútne problém, lebo si to váži, všetko mu chutí, poďakuje, milujem otázku keď sa náje že či ešte máme 🙂 a ja sa vždy opýtam aké to bolo či chutilo..a ak sa mi stane že niečo sa mi nepodarí, alebo žiaľ v poslednej dobe som viackrát jedlo strašne presolila a opýtam sa či je to dobré tak na mňa hodí úsmev ktorý znamená že nie a začneme sa smiať a nemusí to dojest hneď robím toasty alebo inú náhradu a robíme si z toho srandu. Zas mňa by sa veľmi dotklo, naozaj veľmi keby mi povedal že som mala to zrobit inak alebo že nechce alebo by niečo vyslovene ofrflal. Je iné povedat fuj si to strašné presolila a povedať zlato nedala si tam náhodou trochu viac soli? 😀 ja veľmi rada varím a tiež by mi to nedalo nenavatit keď on maka jak kôň, ale odtiaľ potiaľ. Ak by takto vymýšľal tak bohužiaľ či makas či nemakas var si čo chces.
@beckynka07 inak musim Ti napisat ze aj moj muž bol ku mne taky kriticky zo začiatku, niekedy až taky "sekirant". Už raz letela polievka v navale hnevu do hajzla. A palacinky nerobim odkedy mi stal za chrbtom: vela oleja tam davas, hrube su, stiš "oheň"....drbla som panvicou a odvtedy ich robi on (inak fantasticky 😛 a maju aspon taky ritual s dcerou). Mna moj muz strasne na začiatku porovnaval so svojou mamou a privadzal do zufalstva. Ale rokmi sa hrany obrusili, našli sme kompromis. On kritizuje jemnejšie a ohľaduplnejšie (s navrhom čo vylepšiť) a ja som pristupnejšia kritike a nezduvam sa už ako vtedy na začiatku 😉. Ale francuzske zemiaky robim aj tak po svojom (nie ako jeho mama tam strka kysle uhorky a tak zapečie, nechapem to) a vylepšila som aj jej tradičnu vianočnu hribovu polievku a som hrda že manzel sa jej nevie "dožrať" (jedava ju aj na ranajky po Stedrej večeri) 🤩
@romiada mega😄 verim, ze aj u nas to tak dopadne😄 a tie palacinky presne ako u nas, ale uz som ich vyladila ja teda😄
Ja mam tiez prieberciveho partnera. Sme spolu 7 rokov a uz ma to prestalo trapit.
Varim mensie mnozstva, vhodne pre male dieta. Ked chce, sa naje, ked nechce,
my s dcerkou to zjeme za 2 dni.
Mojmu sice chuti vsetko co navarim ale je par jedal ktore si vari podla seba. Tiez tazko pracuje. A varime na striedacku. Mozno on este viac ako ja. Ked mi nechuti nieco co uvaril, uvarim si svoje a to iste on. Ja stale vravim ze robim co mozem. Ak sa mu to mali nech spravi on alebo nech najme kucharku upratovacku atd podla potreby 😂 Ja by som tomu tvojmu povedala ze sa mal naucit od tata varit a ukazat aky je on sefkuchar a nie frflat. A ze mu nieco nechuti tak nech neje. Sprav si pre seba co mas rada a on nech si spravi sam ked ty to aj tak nevievies..
Každý máme svoje chute, niečo máme radi viac, niečo menej, ale či už muž alebo žena, ak má pindy na jedlo, navrhujem mesiac Osvienčim a záruka, že zožerie aj pripálený hrniec je zaručená. Všetko ostatné je úboha rozmaznanosť z výchovy. Vďakabohu mám chlapa, čo vie aj dobre navariť, aj zje kdečo a občas máme na obed bagety a sme spokojní. Čo poznám takých vyberancov, čo frflú na všetko, ach jaj, do mňa by to pichalo riadne, pretože sú v živote väčšie hodnoty ako sa najesť podľa svojho gusta, nezniesla by som to, keby mal radšej svoj žalúdok ako mňa a ubližoval mi večne svojim frflaním, zničilo by ma to a pravdepodobne by bolo po láske, kto má totiž ponižovanie rád?
@beckynka07 Povedz mu, že ty nie si jeho oco, ty si ty..a buď to zje alebo nechá tak..
Aby to nepokračovalo v iných oblastiach neskôr.. Napr. pri upratovaní..obliekaní..
@beckynka07 My sme tiez tak spolu zacinali. Nezladili sme sa. Máme iné trávenie. Teraz dokonca na odporucanie lekara neje maso, udeniny, vnutornosti, takze varim v nedelu, maso zostane mne a detom, on si da polievku s cestovinami, zje ryzu, zemiaky, cestoviny, celozrnny chlieb, smazenu zeleninu, hriby, hlivu, vajicka, syr, bryndzu, zakysanku, ovocie a pagace a kolacik ked upeciem. 🙂 Ja sa uz nestaram, ze prisposobovat sa. Mne maslovy chlieb na veceru nestaci.
dnes som manželovi dala na večeru rožok so salamou, syrom a rajčinami a potom lokšu s tvarohom a povedal:" maminka Ty ma rozmaznávaš" lokša bola prenho najvacsi luxus (najlepsie je, ze lokše som urobila z nezožratého zemiakového pyré z nedele) 🙈🙈🙈 všetkým velmi chutili 🙈🙈🙈
Nechápem, ako si človek nevšimne za 4 roky, čo je partner zač či už čo sa týka stravovacích návykov alebo správania (to by mi vadilo asi ešte viac ako ta prieberčivost)
Mám priebercivu šéfku, bola som s ňou na obede jediny raz, keď som videla, ako sa rýpe v jedle, vyťahuje odtiaľ zeleninu a neviem čo ešte, prešla ma chuť jest. Toto by ma na partnerovi okamžite odradilo a odmietla by som s niekym takým stolovať a veru ani na ročne výročie by sme to nedotiahli.
Ja som nebola v začiatkoch najlepšia kuchárka, ale môj muž si v živote nedovolil povedať mi, že toto som mala tak a toto tak a moja mama to robí inak a to som veru urobila párkrát palacinky hrubé ako dolky 😅 My s mužom varíme obidvaja, nikdy sa tomu druhému do varenia nemiešame a necháme toho druhého, nech si to robí po svojom.
Našťastie sme obidvaja z rodín, kde sa jedlo všetko, z taniera sa nič nevyberalo a alternatívy sa nevarili ani pre deti ani pre manželov a k tomu vedieme aj naše deti, čo sa navarí, to sa zje a komu sa nepáči môže si uvariť sám. A tak by som to riešila aj v tomto prípade - nechuti ti, čo varím, nech sa páči, môžme si každý variť sám pre seba. Trvala by som ale na tom, aby svoje stravovacie návyky a preferencie neodovzdaval deťom, deti potrebuju spoznávať nové chute a mat zdravú vyváženú stravu.
@beckynka07
Môj muž nevarí, mamka ho ofukovala, otca tiež videl v kuchyni len jesť. Svokor zje len také tradičné veci, všetko nové alebo iné ofrfle, takže ja už na začiatku manželstva som povedala mužovi, že ja nie som jeho mamka a nenechám si pindať do jedla, keď on sám nenavarí nič. Pochopil. Sú jedlá, ktoré nemá rád (brokolica, karfiol), to nerobím a keď sa stane, lebo ja zase ľúbim karfiol, normálne si natrie chlieb s niečím, nakrája rajčinu a nerieši. U nás tiež platí, že komu sa nepáči navarené, zaobstaráva si jedlo sám a dokáže to už aj môj 6ročný syn (natrie si rožok). Extra varím LEN zo zdravotných dôvodov. A veľa vecí je už takých, že mi muž povie, že to viem lepšie ako svokra spraviť. Ale ja s ňou nijako nesúťažím. Sú veci, ktoré sa jej pýtam, ako robí, lebo to deťom tak chutí viac trebárs a v lete si na chalupe vypražíme karfiol (to naši chlapi nechcú) 😂. A veľakrát svokra povie deťom, že vaša mamička vie lepšie navariť ;).
"ryzu rozvarenu ako rizoto"
odkedy je v rizote rozvarena ryza ? 😀
@peter2404 origos rizoto je rozvarena ryza😄
@beckynka07 No, len toto treba vyriesit skor, ako budete mat deti. Potom budes mat jednak menej casu a energie na vyvaranie, ale hlavne ak dieta uvidi, ze tatkovi nieco nechuti (a nebodaj to maminku nastve), tak to pri prvej moznej situacii tiez vyskusa a potom to este len bude "parada".
Kedze sa stravuje len doma, tak aspon vtedy, ked ma cas, tak ho pekne zapoj do pripravy jedla, lebo ak chce buzerovat, tak nech ukaze, co vie. Ak nevie, nech pekne zje, co je navarene alebo nech drzi hladovku-pripadne mu pusti Bambulku (ten diel, kde ju dedo Jozef naucil, ze sa ma zjest to, co je navarene), mozno pochopi, ak nie, tak bude hladny. Ak mu bude velmi skvrkat v zaludku, tak si daj do usi stople.
@beckynka07 On si zvykne. Ja varím inak ako jeho mama a dnes mu už od mamy ani nechutí. Tiež sme sa trápili na začiatku. Nauč sa jedno čo má rád, neexperimentuj a postupne pridávaj.
a ked budes mat deti a kazdemu cosi nebude chutit tak co budes robit ?? varit 4 obedy?? 😃 no vyprdla by som sa mu..nech si vari sam alebo nech si zvykne ze vsetko nie je ako od ocika alebo mamicky. nepoznam chlapa co maka na stavbe a dojde domov pistat ze mu nechuti segetin so smotanou ale slahackou, taky chlap zje od hladu vsetko co mu daju pod nos.
skús raz niečo potajomky doniesť od jeho otca a či aj to sprdne. Ak áno, tak ide o niečo iné. Možno má len potrebu sa stále sťažovať. Ale za pokus by to stálo. Či vlastne dokáže rozlíšiť čo je od otca a čo nie.
A v robote neje? Tam sa tiež sťažuje?
@beckynka07 v prvom rade máš obrovskú trpezlivosť, ale zrejme preto, že ste tak málo spolu. Môj muž zhe iba kurča, kapustu a fasirku. Na nervy. Ale uz kašlem naňho a v robote sa stravuje ze chodi na obedy a tam zje vsetko. Vraj lebo musi. Ved jasne ze nejdu vsade varit to iste 😃 v nedelu mu robim casto vyprazany syr. Ak chce nech zje. Ja zjem vsetko a ucim tak aj deti. Dtzim palce.
@kvetinka75 on pracuje z domu🙂 no to je celkom fajn napad, ale oni to rypanie maju v rodine, to som si vsimla uz na zaciatku vztahu🤷🏼♀️ Robila som zemiakove placky, a polku zemiakov som nastruhala na jemno a polku na hrubo...a poslala po manzelovi svokrovi, lebo mal na ne chut😄 a drahy mi povedal, ze tatko to ofrflal, preco som tak na hrubo nastruhala tie zemiaky ale ze sa uz davil tretou, ako mu chutilo😄🙈
@veronika0122 no mam, ja som mega tolerantny clovek( neriesim ci dal dole dosku, ci si po sebe upratal riad, ci nechal omrvinky na stole, atd) pre mna su to nepodstatne veci a nema zmysel pre mna ho za to buzerovat, kedze mi to trva sekundu kym to spravim (a ja rada upratujem, mam taku vadu)
Ale hej, ked budu deti, asi na to nebude tolko casu a nemala by som ho rozmaznat:/
Dakujem🙂
@kvetinka75 dávam 1* s psychológie, výborný nápad 🙂
@beckynka07 vzdy, ked citam podobne prispevky, pytam sa, kde na tych muzov zeny chodia. Ty mu z lasky varis, snazis sa vyberat to, co mu chuti a on ako rozmaznane male decko komentuje. A ze pracuje na stavbe... tak si moze vyberat...nuz, zaujimalo by ma, ako by vyzeralo „odskodnenie“ nas zien za to, ze nosime 9 mesiacov pod srdcom maleho cloveka...nechaj ho obcas navarit nieco pre vas. Ja nevarim ani ako moja mama, ani ako moja svokra. Jedalnicek som prisposobila nam obom. Manzel nakupuju, ja varim, lebo ma to viac bavi. No este nikdy mi jedlo nekritizoval, maximalne sa na nejakom nepodarenom experimente obcas spolu zasmejeme.
@popolusska tak nepytam sa na prvych stretnutiach, ze ci je vyberavy😄 a ma kopec inych veci, ktore toto prevazia, takze som to nejako neriesila🙂
Prečo nevarí on? Prečo sa od otca nenaučil? Nevie, či sa mu nechce? Keď nabudúce skritizuje, tak mu povedz, že navaríte spolu, nech ti ukáže ako 😉
Takýchto najlepšie do riti kopnúť 🙄
Inak môj otec bol príšerne vyberavý po svojom rozmaznanom otcovi a my so sestrou v detstve teda tiež. Úplne ma oblieva, keď si na to teraz spomeniem. Našťastie sme sa obe v dospelosti úžasne polepšili, keď sme si začali variť samé a zdravo. Všetko sa dá, keď sa chce.

@6mia6
@matazirafa
Ale kdeze,treba ofukovat, chodiť okolo nich po špičkách. Ked ofrfle dnes kocky tak mu to dať hneď na koliecka a keď zajtra tie koliecka tak zase na kocky-ved ho naučila mamicka. No na čo ísť hlavou proti múru.😂😂😂😉