icon

Manželovi vadí hodinový manžel

27. máj 2023

Chcem poradiť ako riešiť túto situáciu.
Prerábali sme domácnosť a ešte sú potrebné maličkosti, ktoré nie sú hotové, prilepiť lišty hore, dole, namontovať parapety, vymeniť žalúzie, navŕtať nejaké poličky a obrazy a podobne.
Manžel na to už tri mesiace kašle, stále to odkladá a mňa to veľmi hnevalo, že to nie je dokončené, pritom na to mal čas. No a teraz nastal problém, objednala som si hodinového manžela, bol u nás zatiaľ raz cca dve hodinky, keď nikto nebol doma. Je to známy čiže sa ničoho nebojíme. Akurát manžel mi vykričal ako hrozne som ho ponížila pred známymi, tým že som si zaplatila tohto pána. Že či si myslím, že je neschopný a ako sa teraz naňho budú pozerať ostatní a podobne. Ako to mám riešiť ?
Keď ja sama si to neviem spraviť a manžel to stále odkladal podotýkam, že bezdôvodne.

Strana
z6
nyusika
29. máj 2023

@viestta správna žena by ho motivovala k lepším výkonom 😁

viestta
29. máj 2023

@nyusika a este by ho aj chvalila do nebies. Uplne najlepsie by bolo ak by vyspevovala rymovane oracie

mandzula
30. máj 2023

@viestta a palmovym listom ovievala a hrozno do ust vkladala. Byt tym chlapom, stiahnem chvost, cusim ako pena, porobim, co treba a nie ist sa k mamke vyplakat a nechat sa hyckat a bozkavat vsade.

viestta
30. máj 2023

@mandzula ten trpak ma stastie, zena za neho zariadi a on este spokojny nie je. Takeho len vechtom ubit

hugger
31. máj 2023

Pridam svoj nazor aj ked to mozno bude opakovanie toho co uz bolo napisane:

Je absolutne v poriadku nakupit sluzbu ktora v domacnosti chyba ak sa na tom obaja partneri zhodnu.

Pokial vsak diskusia neprebehla, a riesenie hodinovym manzelom ma aj lahky podton "pozri ako lahko ta mozem nahradit" tak sa mozete dostat do situacie ze si zacnete dokazovat ze toho druheho nepotrebujete. Manzel si zacne varit, prat, zehlit, manzelka bude kosit, zhanat opravarov, riesit servis auta. A ukaze sa ze na bezne prezitie sa naozaj nepotrebujete.

Samozrejme vztah nie je len o spolocnych ulohach okolo domacnosti, ide aj o fyzicku a emocionalnu blizkost, spolocne zaujmy... ale ak podstatna cast vztahu sa zaklada na vzajomnej spolupraci a pomoci tak tento pilier vztahu mozete stratit. Bol som tam, zazil som to. Po mnohych rokoch toho ze som pral, varil, zehlil, nakupoval a upratoval som sa spytal otazku naco vlastne partnerku mam. Odpovedal som si a nedopadlo to dobre.

janickacrazy
31. máj 2023

@hugger haha, dobre som sa zasmiala teraz, prepáč, ale 99% chlapov sa do varenia, prania a upratovania veľmi nehrnie a už ich vidím ako páchajú túto "pomstu" za to, že žena si zavolala hodinového manžela 😂😂😂

hugger
31. máj 2023

@janickacrazy nie je to pomsta. je to zatrpknutost a averzia z toho ze manzelka vnima ze nepridavam hodnotu a ja nevidim jej prispevok.

Aj ak by to bolo len 1% muzov (mam v okoli priklady ktorych sa zda byt ovela viac) je na autorku aby zhodnotila ci ten jej do toho 1% nepatri

toskanka
31. máj 2023

@hugger A prečo by sa muž nemohol na vzniknutú situáciu pozrieť inou optikou? Aha, táto žena je šikovná, dokáže si poradiť, nestratí sa bezo mna. Mal by som sa viac snažiť, aby som ju nestratil.

viestta
31. máj 2023

@hugger lenze on nepridaval hodnotu. To je fakt, to nie je len pocit. Jednoducho sa na to vykaslal a teraz je este urazeny. To ako zdovodnis? Ona sa na svoju cast domacich povinnosti nevykaslala ako on.
A v pripade, ze by sa mi chlap chcel "pomstit" tym, ze prevezme cast mojich povinnosti, budem mu za to vdacna. A kym on umyva kupelnu ja kludne pojdem s autom do servisu prezut gumy. Odsoferovat to tam a pockat pri kavicke kym to spravia to zvladne kazda zena, tam ziaden testosteron riesit netreba.

hugger
31. máj 2023

@toskanka "mal by som sa viac snazit" je fraza na diskusiu.

Chceme aby nase vztahy boli bezpecny pristav (Plzakovo "vztah by mal byt ako pohodlne papuce") alebo chceme vztahy ktore budu kazdodenny boj o to kto dodava vyssiu hodnotu a ten kto prehra bude vymeneny?

Spravna odpoved je pravdepodobne niekde v polovici, kde presne, by si kazdy par mal vyjasnit diskusiou.

hugger
31. máj 2023

@viestta nevieme ci nepridaval. Vieme hodnotit situaciu len z pohladu toho co nam pise autorka. Ak ma nieco zivot o vztahoch naucil tak je to nehodnotit cloveka podla toho co o nom hovori jeho dlhodoby partner pretoze to moze byt velmi skreslene pozitivne alebo negativne.

Chapem ze autorku nastvala konkretna situacia a potrebuje ju riesit a ventilovat ale robit zavery o ich vztahu len na zaklade toho co tu bolo popisane asi nevieme.

toskanka
31. máj 2023

@hugger V tomto prípade bolo nad slnko jasné, v čom sa mal manžel snažiť, jeho manželka mu dala presné a opakovane požiadavky, co od neho chce. Tu nejde o žiadny boj, kto vo vzťahu dáva viac. A mal by sa snažiť, aby sa situácia neopakovala. Nič viac.

gabikaa96
31. máj 2023

Autorka u nás väčšinu práce v byte spraví manžel, napríklad minule mi zostala kľučka v ruke ako došiel domov z práce hneď to spravil, ale keď máme niečo z vodou, sporákom, radiatorom a práčkou tak zavolá svojho najlepšieho priateľa (je mu ako brat) lebo on je vyučený inštalatér. Aj ja mám naňho číslo minule som nevedela zapnúť práčku, píšem manželovi a on že mám zavolať tomu priateľovi nech sa na to pozrie. Čiže keď môj manžel niečo nevie opraviť zavolá svojim známym ktorý to vedia a nerobí problém z toho. On to berie tak že nech je opravené a je mu jedno kto to spraví.

viestta
31. máj 2023

@hugger ja nerobim zavery o ich vztahu, ja robim zaver len z toho, ze pan za tri mesiace bez povsimnutia chodil okolo nedokoncenej roboty. Nebol ani chory, ani odcestovany, , tri mesiace den pri dni bol doma a obchadzal nedokoncenu robotu, takze vobec nema pravo byt urazeny, dotknuty, ponizeny lebo jeho zena je sikovna, zariadila dokoncenie veci za neho. Bodka. Kto si ma sypat popol na hlavu je on, nie lutovat sa, lebo manzelka ho nerespektuje.

toskanka
31. máj 2023

@viestta Tiež to tak vidím, impulzom na autorkine konanie bola ignorácia z neho strany, nie každý má povahu stále čakať a doprosovat sa. Tu neslo o to, ponížiť ho a dat mu najavo, že je ľahko nahraditelny. Chcela to mať jednoducho hotové a zariadila sa podľa toho. A robí veľkú chybu, lebo keď ma niekto ignoruje, nemá na mňa čas a pod., tak ma učí žiť bez neho.

viestta
31. máj 2023

@toskanka presne, mal by sa pan manzel snazit byt nenahraditelny, lebo ked sa ukazalo, ze nahraditelny je, tak uz je ohen na streche.

Strana
z6