icon

Manželovi vadí hodinový manžel

27. máj 2023

Chcem poradiť ako riešiť túto situáciu.
Prerábali sme domácnosť a ešte sú potrebné maličkosti, ktoré nie sú hotové, prilepiť lišty hore, dole, namontovať parapety, vymeniť žalúzie, navŕtať nejaké poličky a obrazy a podobne.
Manžel na to už tri mesiace kašle, stále to odkladá a mňa to veľmi hnevalo, že to nie je dokončené, pritom na to mal čas. No a teraz nastal problém, objednala som si hodinového manžela, bol u nás zatiaľ raz cca dve hodinky, keď nikto nebol doma. Je to známy čiže sa ničoho nebojíme. Akurát manžel mi vykričal ako hrozne som ho ponížila pred známymi, tým že som si zaplatila tohto pána. Že či si myslím, že je neschopný a ako sa teraz naňho budú pozerať ostatní a podobne. Ako to mám riešiť ?
Keď ja sama si to neviem spraviť a manžel to stále odkladal podotýkam, že bezdôvodne.

jana_eyre_2
28. máj 2023

@viestta no v súvislosti s reakciou na ktorú si reagovala pôvodne to podstatné je..

nyusika
28. máj 2023

@viestta nieeee.... musíš byť milá a trpezlivá a VĎAČNÁ už len za to, že hodí do koša na bielizeň špinavé trenky

viestta
28. máj 2023

@nyusika asi tak. Zena musi, chlap moze (ak si najde vobec cas)

nyusika
28. máj 2023

@viestta veď dôležité je, že ju nebije a až tak veľmi nechlasta - nemáš chlopa, nemáš pravdy

viestta
28. máj 2023

@nyusika och, my feministky, my mame strasne poziadavky na chlapov. Pritom by mohli mat taky spokojny zivot vedla nas ak by sme neboli take narocne 😅

spadnutaslivka
28. máj 2023

@viestta ja som nič také nepovedala. Ale z príspevku mi vyplynulo, že spolu o tom nehovorili. Trápny zoznam niekde na chladničke je asi platný ako mŕtvemu zimník. Ako som písala, ja nemám problém počkať aj pol roka, keď viem, že robil muž iné veci a na toto proste nevyšlo času/energie. Ale teda môj nie je flákač a vidím, čo robí, lebo nie som slepá a ako bonus sa o svojom dni rozprávame, čiže aj keby som si nevšimla, dozvedela by som sa, ako strávil deň. Ani ja nestihnem vždy všetko hneď. A áno, niektoré veci čakajú aj mesiac, nenaklonujem sa. Ak je to niečo, čo počká, nemusím si uhnať infarkt len preto, že niekto to chce mať hotové presne v ten deň. Ja chlapa nepovažujem za niekoho, koho treba ofukovať, ani prosíkať, ani podplácať. Ale sme dospelí a rovnocenní a vieme komunikovať. Ale podaktorí sa to zjavne nenaučili. Tých mi ale môže byť tak akurát ľúto. Potom sa nečudujme, že je toľko rozvodov.

gerrwie_girl
28. máj 2023

@spadnutaslivka úplne s tebou súhlasim 🙂

dannieja
28. máj 2023

Urobila si výbornú vec, kiežby takýchto žien bolo viac. Tlieskam ti! Nebavilo by ma čakať kým sa lenivec rozhýbe. Mal to urobiť sám a nemusel by sa cítiť ,,ponížený." Ty si mu vôbec nijako neublížila, len žne, čo zasial, to je všetko.

rik01lulaka
28. máj 2023

Ja si veľa porobim sama, ale inak čo neviem a muž by mi nepomohol tak by som to riešila rovnako ...už som mu pár krát povedala, že ak teda nemá čas tak ja si to vyriešim po svojom 🤷 urobil do pár dní...môjho muža by len sralo, že som peniaze dala za niečo čo vie urobiť aj on...

aceris
28. máj 2023

Autorka - nabuduce by som ho vopred informovala, ze ak do urciteho terminu to nebude hotove, niekoho zavolam. Ja som to spravila niekolkokrat, akurat s tym rozdielom, ze som nikoho nezavolala ale spravila som to ja. Lenze potom bol nastvany, preco som to spravila tak a nie onak a ze je nepotrebny. Takze uz ked nieco naozaj treba urobit a ja mu pilim usi, tak to urobi😅

basska_b
28. máj 2023

@aceris Moj muz tiez prska, ked to spravim ja. Ale v hlbke duse vie, ze na to sral cele mesiace 😃

basska_b
28. máj 2023

Je to ako ten vtip: "Mile zeny, ked chlap povie, ze nieco spravi, tak to spravi. Netreba mu to kazdeho pol roka pripominat" 🤣

cacianka
28. máj 2023

@viestta áno, úplný Voldemort, aj tento štartuje ako lenon

nyusika
28. máj 2023

@spadnutaslivka neviem, čo by musel robiť, aby som čakala pol roka na niečo z toho, čo bolo uvedené v príspevku....

viestta
28. máj 2023

@spadnutaslivka komunikovať treba. Ale aj ta komunikácia ma svoje limity. Láskavým hlaskom nežne pripomínať nad každým tanierom polievky, že treba dokončiť parapety, lebo treba konečne do maľovať. Pri každej káve jemne naznačiť, že podlaha sa nedá umyť kým tam nie sú listy lebo sa zotiera maľovka. A to ešte pominie fakt, že to nedokončené mal na očiach, videl to, nebolo ho treba upozorňovať.
Ten To Do List, ktorý uvádza autorka ma viac poloziek. Sú to piplacky, dokoncovacky, ktoré sa dajú robiť aj po hodine denne. To nie je vylievanie základovej dosky, čo sa musí spraviť celá naraz. A nič z toho zoznamu nespravil, keby aspoň začal. Po pravde u mňa by to skončilo podobne, po tretej výzve riešim sama, pretože toto je evidentný nezáujem z jeho strany. (ak nebol na služobke, nezlomil si nohu alebo nebola akurát olympiáda je to hanba na tri chotáre, že sa sám nevie k tomu dokopat)

ouwecka
28. máj 2023

Napisala som zoznam veci ktore treba spravit na chladnicku a každý tyzden nieco musel vyčiarknuť,ked sa nic nepohlo napisala som si o cenový navrh a zrazu to šlo
Inak momentálne sme zase.po rekonštrukcii a take iate make cokle,silikonovanie spar,obklad,omalovat stemu...

autor
28. máj 2023

Už som to aj písala, ale ešte raz- mal čas, má troj-dnovy víkend, tri mesiace neurobil nič z toho čo som mu veľa krát pripomenula+ máme na chladničke zoznam a nemal inú robotu, nebol s deťmi, nemusel upratovať, nemáme záhradu. A keď za tri mesiace estihol byť aj dva krát na pivku s kamošmi aj hrať playstation hodinku dve každý víkend, aj rodičov bol pozrieť aj futbal si bol zahrať tak si mohol nájsť aj čas na urobenie týchto veci, ktoré mal pripomínané a milo, nie, že som po ňom hučala, nech to urobí ale normalnym ľudským rozhovorom.
A taktiež spolu komunikujeme a mal oznámené viac krát, že mi to vadí a, že to treba dokončiť- neurobil, nepochopil, tak som sa zariadila.

autor
28. máj 2023

A žienky chcela som radu, ale už som rada, že som to urobila. Mladý pán včera zo mňa včera urobil trúbu pred jeho maminkou, že som si zavolala na to chlapa a koľké peniaze som zaplatila zbytočne. Okej rozumiem, maminka ho polutuje aspoň. Ale prídeme domov, hovorím čo ešte treba urobiť a, že kedy to spravíme, aby som naplánovala víkend ďalší a, že si mám zavolať toho svojho hodinového manžela keď mi on nestačí. Tak som aj zavolala zase.

autor
28. máj 2023

Nepovedala by som nikdy, že môj muž je takýto. Toto je novinka pre mňa, že sa nevie za to postaviť ako chlap a urobiť to. A bude mi vykrikovať ako som ho ponížila. Tak som mu povedala, že sa práve ponížil sám, týmto správaním.

janickacrazy
28. máj 2023

Ach jaj, nezávidím ti. Našťastie môj muž je taký kutil, že všetko porobi hneď a sám od seba, ani mu nemusím nič hovoriť. Ale môjho také roboty bavia. Aj som mu vravela, že by mohol ísť robiť hodinového manžela, ale on si myslí, že by ho nikto nezavolal. No po tejto téme veru myslím, že by mal dosť práce. 😁

erika237
28. máj 2023

Zamyslam sa nad tym a mam pocit, ze sa berie ako nieco normalne az vtipne, ze muzov “treba” prosit, aby urobili to, tamto, aby dokoncili detaily, mna nikto neprosi, aby som varila, aby som upratala, sa to nejako ocakava, ze zena navari automaticky, ze uprace automaticky (cest vynimkam, kde muz navari, umyje kupelnu, porobi vsetko bez pripominania) a ked dospely clovek nie je schopny sam sa chytit aj ked mu to iny pripomina a aj tak sa nedocka, potom je za chybneho ten, kto sa zariadi podla situacie.

stevvvka
28. máj 2023

On sa tvári urazene, že "však si ho teda zavolaj zase" - ale aSi mu to vyhovuje, ty zariadis, on to ma bez starosti.

Ja napríklad keď niečo potrebujem opraviť, prelepim to krizom krážom kol dokola a schválne nakrivo lepiacou paskou. Muž sa na to nemôže dívať a spraví to😂

blackcat8885
29. máj 2023

Môj muž by sa hanbil a nikdy by nedovolil aby takéto drobnosti robil niekto iný an keby mal vŕtať tie poličky o 20tej večer. Tiež by som na tvojom mieste volala niekoho kto to urobí ako čakať kým sa pánovi mužovi bude chcieť

cacianka
29. máj 2023

Kľudne by som pred jeho maminou urobila tu trúbu z neho ja, viem že detinské, ale on nerieši čo má a môže, a ešte sa zduje, urazí, teba ponizi a otrúbi pred mamou, no smola chlapče, teraz idem ja a pustím LP pred jeho mamou.

fiafia
29. máj 2023

Presne toto je chlapska vlastnosť ,ktorú neznášam. Spraviť čosi na 70% a tieto maličkosti nie a nie dorobiť. Ciez mám doma pár veci,ktoré čakajú na dokončenie snáď aj rok. Preto viem,že ak sa nieco neurobí hneď,tak už sa to nedokončí....

erika237
29. máj 2023

@fiafia ja som premyslala, preco nenavarim iba zemiaky a hotovo.

mandzula
29. máj 2023

Ja som sa raz takto nevedela dockat malovania, tak som len tak mimochodom spomenula, ze do fitka zacal chodit chlapik, ktory sa tym zivi, a uz bolo, ze ide kupit pasky a igelity.😃

viestta
29. máj 2023

Autorka, je mi luto ako to dopadlo. Ale aspon vidis co mas doma. Male jesitne decko, okolo ktoreho treba chodit ako okolo malovaneho vajca aby sa mu nahodou nic nestalo. Ja som v tomto strasna potvora, ja by som mu toto dala vyzrat dokonale. A mne by nevadilo pred svokrickou povytahovat argumenty, kde by nakoniec sama uznala, ze ho zle vychovali. Ale dam ti radu, kedze mamicka ho lutuje, chudacika nestastneho, nabuduce si zavolaj na pomoc svokra, pripadne svagra, svojho brata, svojho otca. Nech sa cela rodina dozvie aky je "ponizeny hnusnou manzelkou, co nama trpezlivast pockat, kym sa jemu uraci". A nejlepsie na termin, ked panko bude doma.

majlo1234
29. máj 2023

@viestta suhlasim s tebou, akurat neverim, ze by mamicka vzala akykolvek argument s tym, ze ho zle vychovala

viestta
29. máj 2023

@majlo1234 to mi je jasne, to len jej chudacik sa zle ozenil 😅