Manželstvo bez detí
Ahojte, potrebujem poradiť. Mám 28 rokov, manželka 27. Sme spolu 10 rokov, z toho 2 roky manželia. Ja by som už chcel dieťa, ale manželka sa na to zatiaľ necíti. Neviem, ako túto situáciu riešiť – mám čakať, aj keď je možné, že o 5 rokov povie to isté? Alebo sa rozviesť, aj keď som v manželstve šťastný, lenže túžim po dieťati? Samozrejmé vydierať ju nechcem ani nútiť. Pred manželstvom vravela že deti určite chce len nie teraz. Myslel som si že ak sme sa zobrali. Kúpili si pekný byt že už dieťa bude chcieť ale stále nie. Plne ju rešpektujem ako jej manžel. Nechcem tlačiť a ani ju vydierať. Ako postupovať prosím vás? Vďaka
@patrikjames Este raz. Na byt si mal a chcel si byvat u mamky. Ano, toto je nerozvane. Priviest zenu do domu svokry a cakat na dieta.
@beata_k no počkaj. A zase. Ja som písal že som chcel dieťa aj keď sme bývali o rodičov z dôvodu že vzťahy boli super a maly sme vlastne poschodie a súkromie koľko sme chceli. A ty si napísala že ako by som si mohol urobiť dieťa keď nemám vlastné bývanie. A ja som sa ti slušne snažil vysvetliť že veľa ľudí si nemôže dovoliť vlastne bývanie keď sú ceny veľmi vysoké. Ty si napísala že na byt som mal a chcel som bývať u mamky. To vôbec som tak nenapísal.Nenapísal som že som chcel ostať u mamky. Riešili sme že možno žena nechce dieťa lebo nemáme vlastnú nehnuteľnosť.
@beata_k no počkaj. A zase. Ja som písal že som chcel dieťa aj keď sme bývali o rodičov z dôvodu že vzťahy boli super a maly sme vlastne poschodie a súkromie koľko sme chceli. A ty si napísala že ako by som si mohol urobiť dieťa keď nemám vlastné bývanie. A ja som sa ti slušne snažil vysvetliť že veľa ľudí si nemôže dovoliť vlastne bývanie keď sú ceny veľmi vysoké. Ty si napísala že na byt som mal a chcel som bývať u mamky. To vôbec som tak nenapísal.Nenapísal som že som chcel ostať u mamky. Riešili sme že možno žena nechce dieťa lebo nemáme vlastnú nehnuteľnosť.
@patrikjames Uz viem preco s tebou nechce dieta...
@patrikjames Uz viem preco s tebou nechce dieta...
@beata_k neuveris ale ja som si povedala v tejto chvíli toto isté
@sevrin nechcem. Sám seba sa pýtam prečo? Bojím sa že budem mať ochvilu 29 a budem rozvedený a žiadnu si nenájdem? Bojím sa že budem sám a nikdy si nenájdem normálnu ženu lebo budem vyšší vek a rozvedený? Preto lebo ženu ľúbim a nechcem ju opustiť?
@patrikjames neblázni. V 29r Ti život len začal. Venuj sa praci, kariére, zábave. Dieťa máš na celý život. Mať ho o 3 -4 roky je u vás stále veľmi zdravá norma na dnešnú dobu. Radšej byť ok a mat deti neskôr, ako sa potom rozvádzať s nimi ,kvôli tomu ze ste jeden alebo druhý na to tlačili.
27 rocna zena vie či deti chce a aj kedy.Naťahuje čas.To by sa dalo pochopit,ak by ste boli spolu rok a byvali v cudzom.Takto mne vychadza,ze ta vodi za nos.
Je jedno koľko máš rokov,ty v tom máš jasno a to je dobré ale tvoja žena ešte na to nedorastla a je otázka xi vobec a ci s tebou,podla mňa nieste tak mladí aby to bola výhovorka na to nemať deti
Takže ty si musíš ujasniť co ti stojí za to a ci máte spoločné vízie a hlavne mala by byť k tebe fér a povedať ti na rovinu ako to cíti a nájsť kompromis
Ty našťastie ako chlap na založenie rodiny máš času habadej len do kedy s tou túžbou po rodine to vydržíš
A hlavne nechces nic neprirodzené takže si stoj za tým a hladaj cestu
A vieš ľudia raz povedia ešte si mladý máš času na co tlačis ,potom povedia uz si starý na čo si doteraz cakal a ajtak každý ten vekový horizont ma úplne inak😅
Nejde o vek ale o to co chces
Úprimne, ja som v tom veku tiež deti nechcela, aj keď sme sa s partnerom boli už dlho spolu. Ten pocit prišiel až keď som mala 32-33. Netlač na ňu, pokiaľ je vám spolu dobre, užite si ten čas bez detí, lebo to už potom nebude nikdy rovnaké.
Otvorene by som na tvojom mieste ešte raz načala túto debatu. Proste ty chceš deti skôr, ona nechce teraz. Jasne nech ti povie, kedy deti áno, prečo teraz nie, či ich vôbec chce. Ja ťa chápem, tiež máme deti mladí lebo sme to tak cítili, žiadne užívajte si, do 30-ky je čas, môj život je naplnený takto.
Normálne jej povedz, že bez dieťaťa nechceš zostať, ste spolu dosť dlho, zabezpečení ste, mala by mať aspoň trochu tušenia. Tlačiť ju samozrejme do toho nemôžeš, ale aj keď máš biologicky čas, nie je rozumné ho strácať s niekym kto ťa bude vodiť ešte 5 rokov za nos, ale ani celý vzťah zahodiť nie je ideál. Chce to poriadnu komunikáciu.
Inak, ako to tu čítam, tak vidím len samé Ja mám dve autá, ja mám byť, ja budem mať dom. Premýšľam, že ako ty vlastne počítaš s ňou vo svojom živote.
Baby veď ju nikto nenúti zajtra rodiť. Ale keby mu dá odpoveď napríklad že: deti chcem ale zdá sa mi to priskoro chcem ich až okolo tridsiatky alebo chcem ich keď si dopracujeme taký a taký čas. Lenže ona mu odpovedala že raz ich bude chcieť a to znamená že on sa nemá vôbec na základe čoho zariadiť.
@patrikjames ako si predstavuje ten pocit, že sa bude na to cítiť?lebo ľudia niekedy čakajú asi na znamenie...niekedy sa treba reálne a dospelo rozhodnúť.Za mňa, ale to ber len ako môj názor ste spolu dlho a to sa človek ťažko rozhýbe veľa ľudí sa po dlhých vzťahoch rozídu a za chvíľu majú dieťa s niekým iným, lebo niečo nové, chémia, zaľúbenost.Ok teraz sa na to necíti a o 3,5 r ti povie to isté?Asi si je tebou veľmi istá.Je vôbec materinský typ možno deti nechce vôbec nie je to nič výnimočné, ale bolo by fajn povedať rovno.
Chce ešte šetriť, postúpiť na lepšie miesto, cestovať, alebo čo jej utečie čo má v pláne?
To, že si kúpil pozemok a snažíš sa kúpiť a raz zarobiť je super, keby všetci mladí ľudia tak rozmýšľali.
@gejb nie. Žena s kúpou nesúhlasila tak sme uzatvorili u právnika BSMku. Zúženie bez podielového spoluvlastníctva manželov. Takže aj keď som v manželstve ťarchu beriem len na seba
@patrikjames ani ja by som nesúhlasila s kúpou domu starší dom zožerie kopu peňazí. Máte kde bývať a ty skupujes domy. Či je byt? Iba tvoj? Mám pocit že ty zarabas tak minas hore dole. Keby mi hrozi že keby sa dačo stalo odídem s igelitkou a deťmi kamsi do neistoty tiež deti nemám. Ty platis hypotéku Svoj dom peniaze sa kotulaju tuším si pisal chces kúpiť ešte byt. Vieš koľko stojí výchova dieťaťa? Finančná gramotnosť nič moc. S tebou by som do dieťaťa nešla. Ohanas sa zabezpečením budúcnosti ale na spokojný život spoločný byt a mat s coho v pohode žiť úplne stačí. Ako čítam tvoje príspevky k téme začínam mať pocit že tu niečo nestimuje. Tiež komunikácia je niečo iné ako raz za pol roka položiť partnerke otázku ako to teda s dieťaťom vidí a zase to odložiť. Tu škrípe viac veci okrem komunikacie a vzťahu k majetku..tiež veta že mladý si berú úvery a čo? Hádam nemusíš svoje zadlžovanie ospravedlňovať tym že to robí každý. To sú vyhovorky. Ty si to takto chcel. Dlhy máte riešené ako? Keď sa ti niečo stane a žene ostanú na krku to ju pekne zabezpecis do budúcnosti. Podobne ako život u rodicov. Tiež sa dá vyhovárať že tak žije väčšina mladých. Tu bude problemov viac aj začínam chápať manželku že s tebou nechce dieťa
@gejb nie. Žena s kúpou nesúhlasila tak sme uzatvorili u právnika BSMku. Zúženie bez podielového spoluvlastníctva manželov. Takže aj keď som v manželstve ťarchu beriem len na seba
@patrikjames ani ja by som s tebou deti nechcela. Proste kúpiš dom bez jej súhlasu aby si niečo mal . Z čoho bude ten dom financovaný ? Z financii ktoré su v BSM . Zúžené predpokladám máte len ten dom .
Inak, ako to tu čítam, tak vidím len samé Ja mám dve autá, ja mám byť, ja budem mať dom. Premýšľam, že ako ty vlastne počítaš s ňou vo svojom živote.
@bubuzu ona je asi ďalší jeho odfjaknuty zisk a uspech možno od mamy počúval ako sa má správať chlap ako ma zabezpečiť rodinu že má mať majetky a on to už má tak vzite že ide podľa toho ďalší bod je dieťa a chyta stresy lebo to ešte nemá
@patrikjames akoze tým domom si to dosť zaklincoval. Teraz mi to už úplne pripadá tak že ona si radšej s tebou záväzky do budúcna robiť nechce lebo si nie je tebou istá. To že si ho aj tak kúpil napriek jej nesúhlasu radšej ani nekomentujem. Vy ste manželia máte sa rozhodovať spoločne. Ty vidíš iba to čo chceš TY. Budí to vo mne tento dojem prepáč
@nin12345 on ako hovorí tak v tom nie je žena. Môj byt predám dom neohrozim byt kde žijem. Mnozne čislo tam bolo raz. On je úplný zhrnac. Ak aj ženu ma ako ďalší majetok poteš pánboh. Dom pozemok dve hypotéky chce si kúpiť byt. Ja by som s ním nechcela dieťa keď mu táto jeho hra s majetkom padne dlhy a deti ostanú jej tá baba nie je hlupa a myslím že vie s kým žije
@nin12345 odpoveď stále rovnaká. Citujem : Deti chcem ale nie teraz, ešte sa necítim ale raz budem chcieť deti
@patrikjames keď už bude neplodna?
Takáto otázka ma byt vyriešená pred svadbou. 28 je dosť si myslim.
@patrikjames a ty sám úprimne máš ujasnene prečo tak túžiš po dieťati? Je to pre teba ďalší zisk? Ďalší bod k tvojmu pocitu že si úspešný a máš aj toto? Lebo ti povedali možno doma že chlap v istom veku co nechce deti je divny? Veľa žien aj mužov deti nechce. Skratka ta túžba tam nie je. Nie je za tým žiadna trauma choroba je to úplne normálne. Zvieratká sa rozmnozuju pudovo ľudia sa pre túto možnosť môžu rozhodnúť. Nič divne choré na tom nie je. Dokonca som čítala knihu Rodičovstvo nie je pre každého. To nie je ďalší bod čo si odfajknes že splnene. Tiež keby mám muza čo si zoberie dve hypotéky nakúpi pozemky domy v tejto dobe by som od strachu nespavala nie že do toho ešte dieťa. Ideš na zivot cez peniaze. Skús si zrátať len základnú výbavu pri narodení dieťaťa a potom to ostatné. A ak máš predstavu že ty zabezpecis rodinu tak že naberies dlhy budeš riešiť pozemky domy a žena bude riešiť deti tak to radšej nechaj tak
@sova7 to nei je len cez peniaze , to je aj direktívny spôsob vedenia celého vzťahu . Rešpekt nie je v ničom. Nesúhlasíš , urobím si aj tak po svojom a kúpim lebo , lebo lebo .
@patrikjames no cezo mňa by si neprešiel , žiadnym zúžením BSM a nakupovaním nehnuteľností akože za " svoje ", prísť s takouto myšlienkou za mnou , rovno aj odídeš . A mohol by si as aj na hlavu postaviť, za mňa by si žiadny starý dom nekúpil a ani deti by som s tebou nemala pri takomto prístupe. Veľmi zlý prístup .
@patrikjames necitala som diskusiu,ale podla mna nechciet este deti v 27 r. je uplne normalne. Vobec to neznamena, ze deti nechce. Ja by som si s nou sadla, ze ci je nieco co by rada pred detmi urobila (cestovanie, kariera). Prip. sa dohodnut kedy znova otvorite tuto temu o rok o dva.
@patrikjames načo ste sa potom brali? Nechápem načo takéto manželstvo 🙈
@patrikjames je tu tema par dni starsia, ze par 10r starsi od vas…. a ze raz deti budu a nie su..a ide im na 40 a ona chce karieru a vlastne deti nie…ako toto si musite prebrat…lebo bohuzial ja mam v okoli kamosky co sa brali co vasom veku a na deti aj 5-10r cakali sa nedarilo..aj plodnost a stres atd je dnes problem..to neni, ze idem do obchodu…vydiskutujte si to nech nik nestraca cas
@sova7 to nei je len cez peniaze , to je aj direktívny spôsob vedenia celého vzťahu . Rešpekt nie je v ničom. Nesúhlasíš , urobím si aj tak po svojom a kúpim lebo , lebo lebo .
@patrikjames no cezo mňa by si neprešiel , žiadnym zúžením BSM a nakupovaním nehnuteľností akože za " svoje ", prísť s takouto myšlienkou za mnou , rovno aj odídeš . A mohol by si as aj na hlavu postaviť, za mňa by si žiadny starý dom nekúpil a ani deti by som s tebou nemala pri takomto prístupe. Veľmi zlý prístup .
@subartic tak presne vyjadrené 👍
@patrikjames Po tom všetkom, čo som si tu prečítala, mi vychádza, že ti k tomu všetkému imaniu, chýba punc. A to je dieťa - deti. Svoju manželku vidíš a vnímaš ako iba matku svojich budúcich detí. Vôbec jej nerozumieš a nechápeš jej sny a potreby. Ešte som prečítala medzi riadkami, že ty ju vlastne ani nemiluješ, len ju máš k tomu, aby ti porodila deti. Toto by som doma nechcela mať. Absolútne neberieš jej názory, pre teba je to len žena, má rodiť a čušať. Prídeš mi, ako tvrdý gazda spred 150 rokov. Vtedy tak žili ľudia. Ale doba už pokročila a aj spoločnosť v nej. Našťastie.
@patrikjames Po tom všetkom, čo som si tu prečítala, mi vychádza, že ti k tomu všetkému imaniu, chýba punc. A to je dieťa - deti. Svoju manželku vidíš a vnímaš ako iba matku svojich budúcich detí. Vôbec jej nerozumieš a nechápeš jej sny a potreby. Ešte som prečítala medzi riadkami, že ty ju vlastne ani nemiluješ, len ju máš k tomu, aby ti porodila deti. Toto by som doma nechcela mať. Absolútne neberieš jej názory, pre teba je to len žena, má rodiť a čušať. Prídeš mi, ako tvrdý gazda spred 150 rokov. Vtedy tak žili ľudia. Ale doba už pokročila a aj spoločnosť v nej. Našťastie.
@anonym_e9351e 👍
Ak raz dieťa bude ako si predstavujes vaše dni?
@lucka_ke Dom nechce lebo máme byt. Úplne ju chápem a rešpektujem. Budovať sa v dnešnej dobe je veľmi ťažké. Ale z môjho hľadiska investovanie do nehnuteľností je veľmi dobrý nápad. Veľa ľudí v mojom veku berie úvery na autá. Tak ja zoberiem hypotéku na pozemok a pomaly si ju splácať a inflácia mi zdvihne hodnotu nehnuteľnosti
@patrikjames noo po tom komente s bsm je jasne ze s tebou mat deti nebude
Mam sestru bola vydata 8 rokov deti neskor, inokedy, teraz nie
Po 8 rokoch z nej vyslo ze ked sa jej muz postara a bude ja materskej moze chciet DECKO ale ona nechce
Je rozvedena ma 40 a nema nikoho
Exsvagor je zenaty maju deti a je spokojny
Tvoja zena velmi mota co bude ked.... A ked to je tak zase nieco ine tu sa asi nedockas toho co chces
Podľa mna iba kladie podmienky pre teba a nikdy jej nebudeš dosť nech robiš čo robiš tak sa jej nezavdačiš.Nemyslim si že keby si sa rozviedol nikoho si nenajdeš najdeš len toto sa mi zda take špekulovanie raz určite kedy raz.Už môže byť čo ťa bude toľko naťahovať neskoro.Už keby chcela už by ste dieťa mali nie že nie.Ona zrejme deti ani nechce.Len sa ti to boji na rovinu povedať.
@patrikjames "túžim po dieťati"
ostanes s dietatom na materskej a na rodicovskej Ty? Ked tak tuzis po dietati.....
@patrikjames a ty sám úprimne máš ujasnene prečo tak túžiš po dieťati? Je to pre teba ďalší zisk? Ďalší bod k tvojmu pocitu že si úspešný a máš aj toto? Lebo ti povedali možno doma že chlap v istom veku co nechce deti je divny? Veľa žien aj mužov deti nechce. Skratka ta túžba tam nie je. Nie je za tým žiadna trauma choroba je to úplne normálne. Zvieratká sa rozmnozuju pudovo ľudia sa pre túto možnosť môžu rozhodnúť. Nič divne choré na tom nie je. Dokonca som čítala knihu Rodičovstvo nie je pre každého. To nie je ďalší bod čo si odfajknes že splnene. Tiež keby mám muza čo si zoberie dve hypotéky nakúpi pozemky domy v tejto dobe by som od strachu nespavala nie že do toho ešte dieťa. Ideš na zivot cez peniaze. Skús si zrátať len základnú výbavu pri narodení dieťaťa a potom to ostatné. A ak máš predstavu že ty zabezpecis rodinu tak že naberies dlhy budeš riešiť pozemky domy a žena bude riešiť deti tak to radšej nechaj tak
@sova7 A aby to este nebolo tak, ako to tu aj na MK viackrat sa pisalo. Ze chlap chce deti viac ako zena a potom zisti, ze to vlastne nie je prenho a venuje sa im tak 5min. za den😏

Teraz ked uz ste manzelia (malo by to byt aj predtym) treba hlavne komunikovat.
Nepresadzovat ja formu... i ked jasne pri nezhodach vzdy musi "zvitazit" jedno riesenie. Niekedy sa inac neda. Ale tu nejde o to co bude na obed. Su to vazne rozhodnutia. Kde budeme byvat. Kde pojdu nase spolocne peniaze. Kedy dieta. To nie je hracka. Je to zodpovednost.
Kazdopdne aspon nejaky pojem by mohla mat. Ok neciti sa. Mnohe z nas bysme sa necitili kym by to neprislo jednoducho same.
Ma aspon predstavu ze ak nahodou tak po 30-tke? Alebo sa nebude citit do 40-tky kedy sa to prelomi do kategorie-zial nedari sa nam...