icon

Manželstvo v kríze: Ako rozdeliť majetok spravodlivo?

20. nov 2024

4roky sme manželia išli sme obaja do vzťahu z dvomi deťmi..moje deti maju 19 a 13 jeho 10 a 7 plus máme spolo dcéru.. kupili sme dom na hypotéku a zrazu ma všetko patriť celý majetok čo má iba jeho detom a našej spoločnej dcére .. mňa to zabolelo ako matku ved všetkým deťom rovnako to sa mu nepáči.. ja budem splácať ,starať sa, manžel robí na týždňovke a moje deti nedostanú nič. Bývame zatiaľ v mojom obecnom byte ale všetko sa vo mne zmenilo odkedy to povedal. 4 roky sa tváril hral na otca že všetkým detom rovnako a zrazu je pravda inde. Moja 19 ročná dcéra je šikovná býva s priateľom 2 mesiac samozrejme ze potrebuje pomoc na začiatok ale tiež sklamanie od manžela za hovädzie mäso...kupili sme mäso viac a on ze keď ľúbi jesť nech si kúpi ... úplne som ostala v šoku.. čakala som keď príde ze povie daj im 2 kilá keď ľúbi...strašný zmätok vo mne nastal až odpor. A viem ze , taky chlap sa nenarodil aby som odsunula vlastné deti. Až mam nechuť ďalej v manželstve pokračovať..

autor
20. nov 2024

@zic kupili sme ho na hypotéku a tu ide iba o to ze jeho majetky svojim deťom.. dom na hypotéku spoločnú iba našej dcere a mojím deťom nič

biba_18
20. nov 2024

kúpili ste ho na hypotéku SPOLOČNE? si zapísaná ako spoluvlastník?

eternity24
20. nov 2024

@zic podľa mňa si zase ty úplne scestne predstavuješ, že autorka ma nejaké cudzie deti. Hádam keď sa obaja rozhodli ist do vzťahu a obaja majú deti z predošlých vztahov alebo aj keby mal len jeden z nich dieta z predošlého vzťahu, tak spoločný vzťah ich spojil do jednej rodiny. A sú všetci jedna rodina. Žiadne moje deti, tvoje deti, naše deti. Sú to ich deti. Lebo potom podľa tvojej optiky sa autorka tiež už niekoľko rokov stara o partnerove deti a teda o cudzie. Prečo by mala variť/prat cudzím deťom? Akože keby chlap mal takyto názor, že toto je moje a toto tvoje, tak ho poslem kade ľahšie.

zic
20. nov 2024

Ok, tak to nech ta netrapi. Vas spolocny dom bude patrit vsetkym 5 detom. Ved tym padom si asi na LVcku, tu nie je co riesit... ako by si to tefa on predstavoval (dokonca ani zakon mu to neumoznuje)...

autor
20. nov 2024

Nikdy by som nechcela čo mal, to chápem...len ja mam tiež deti ako aj on tak prečo rozdiely keď splácať budeme spolu zveľaďovať spolu a dostane všetko iba naša dcéra...

zojazoja
20. nov 2024

@autor ale tvoj muž sa nemôže stavať nad zákon
Zákony platia pre všetkých rovnako. To co on chce je len jeho zbožné prianie. Ak dom je váš spoločný, aj papierovo na LV, tak čo si myslí, že u notára povie ze chcem obísť zákon a dediť budú len moje deti a to jedno spoločné?..srandista🙂

liv1
20. nov 2024

Ak ste ho kupili spolu, mozes sa na to vykaslat co hovori, patrit bude aj tvojim detom zo zakona. Bodka

zic
20. nov 2024

Ale to zakon nedovoluje, rozumies? Ak ste dom kupili po uzavreti manzelstva (a nevynali ho z bsm), tak je spolocny a on s tym nic nemoze spravit...

autor
20. nov 2024

@eternity24 presne tak varím upratujem ved všetko čo robí žena matka..

simca06022011
20. nov 2024

trvala by som na klasike = moje a jeho. Pri dedicstve sa vsetko rozdeli riadne medzi deti. ziadne prepisy teraz na deti by som neodsuhlasila a neriesila.

tanapeta
20. nov 2024

Ty si úplne mimo. Však dom na hypotéku je spoločný čiže budú dediť všetky deti. Tvoje, jeho, vaše

michelle567
20. nov 2024

Autorka prečo neodpovieš či na tom LV si alebo nie si. Keď si na LV ako chce muž docieliť že tvoje deti nič nedostanú? Veď dediť raz budú aj oni po tebe

liv1
20. nov 2024

@michelle567 povedala, ze ho na hypoteku spolu kupili. Takze asi na tom liste vlastnictva je

zic
20. nov 2024

@eternity24 ale tu jde o ochranu manetku tych jeho deti... nejde o muza, ale o deti toho muza. Tie asi nemali co povedat do vztahu a nema im kto co siahat na ich potencialny majetok...

autor
20. nov 2024

@tanapeta Ja veľmi dobre viem ze všetky deti rovnako...tu mi neslo vôbec o majetok len ako sa ukázal manžel..ako sa k tomu postavil...lebo celý čas tvrdí že máme 5 deti

michelle567
20. nov 2024

@liv1 tak ale potom nerozumiem prečo sa tak boji keď je to aj jej majetok. Veď už jej tu písali že keď je aj jej tak budú dediť aj jej deti,že je na to zákon atď. A ona stále píše že jej deti nebudú mať nič. Tak potom ako teda??..preto si myslím či to nie je inak

autor
20. nov 2024

Končím diskusiu. Každému ďakujem za názor.

eternity24
20. nov 2024

@zic autorka sa predsa jasne vyjadrila, že ona nemá záujem o majetok pre svoje deti, ktory manžel nadobudol pred vzťahom. Ten ide jeho deťom. S tým autorka problem nemá. Ona opakuje niekoľko krat, že z ich spoločného domu, ktorý nadobudli spolu, si manžel predstavuje, že jej deťom neda nič. Že teda tento ich spoločný dom zostane iba ich spoločnému dieťaťu. Tu sa už ale viacero ľudí vyjadrilo, že muž si môže želať čo chce, toto nemá právny základ.

zojazoja
20. nov 2024

@autor no a pytala si sa ho, ze preco sa k tomu takto stavia? lebo my to fakt nemozme vediet. nevidime mu do hlavy, nepozname ho. ani teba dokonca.

martinka13
20. nov 2024

Ved to je v poriadku. Jeho majetky jeho deťom, Tvoje majetky Tvojim deťom a vaše spoločné všetkým deťom. To nie je spravodlivé? Ty sa staráš o jeho deti, ale aj on o Tvoje. Majetky nadobudnuté pred vzťahom by som do toho neťahala. Predstav si, že by to bolo opačne. Zdedila by si 5 izbový dom v Bratislave. Delila by si ho na 5 častí? No už to vidím....

kavasmliekom
20. nov 2024

Spoločné majetky, tak isto dlhy, nadobudnuté počas manželstva sa delia medzi všetky deti, nie moje tvoje, ani spoločne. Všetky.
Ale chápem, ako ta to zranilo. U mňa by klesol, neviem, ako reagoval, keď si mu to povedala, že máte 5 detí, nie jedno, ani tri. Ale 5. Ci je to dospelé, alebo 7 ročne.

autor
20. nov 2024

@michelle567 tu ide iba o jeho charakter aký ukázal za ten čas čo iné hovoril

maminkadeticiek
20. nov 2024

Ja som z toho debil.Kupili ho spolu na hypoteku alebo ho zdedil iba on?Kto sa v tom zorientoval? 😳
Ludsky ti to moze byt luto,mozes sa vzpriecit a buchnut po stole ak chce s vami ako rodinou pokracovat.

autor
20. nov 2024

@martinka13 ja píšem iba o spoločnom nadobudnutom...

kitycat
20. nov 2024

Ani nevieme, ze vi je zakladatelka na tom LV. Uz tu boli take strelkyne co su na hypoteke ale z nehnutelnosti ani skridla ...

Vsetko odtatne su len dohady, autorka to sama nenapisala a to od Silvie, ako to pochopila som ja teda takto vobec nepochopila

kavasmliekom
20. nov 2024

Ja by som to videla ešte tak, že myslí na to, že tvoje deti majú výživné, majú aj otca, po ktorom budú dediť, kto im môže šetriť...jeho deti majú matku, po ktorej budú dediť, tiež môže šetriť. A vaše spoločné má len vás, vy ho musíte zabezpečiť. Čiže musíte mu dat aj najviac.

zic
20. nov 2024

@eternity24 ano, nikdy som netvrdil nic ine...

0silvia0
20. nov 2024

@kitycat dovysvetľovala to o 11.50, preto som to pochopila tak ako som pochopila a autorka napísala, že som to pochopila správne: citujem:
@0silvia0 samozrejme ze by sa mu nepáčilo..len dom na hypotéku chce nechať spoločnej dcére a iné majetky čo ma svojím detom.. a moje deti nedostanú nič

asdfka
20. nov 2024

@maminkadeticiek ani ja tomu nerozumiem, pise ze zdedil po jeho matke dom, kde platia hypoteku.
Potom ze kupili dom na hypo, ale byvaju v obecnom byte.
A autorka na otazky neodpoveda…

zic
20. nov 2024

@asdfka presne...

maciatkolulu
20. nov 2024

@grof_monte_christo beries zavaraneniny,koláče,mäso,ako dotovnanie? Teraz neviem,či sa mám hanbiť,že dosť často idem od dcéry napakovana. Domáca zelenina,klobásky,slaninka slovenska. Normálne mi aj svatka pošle. Asi by som sa mala nad sebou zamysliet. A musím povedať mužovi,nech sa nepovažuje nikomu dať jeho mňam koláče na Vianoce,že nebude dotovať darmožráčov🥴