Máte doma stereotyp?
Ahojte,,chcela by som vediet ako je to u Vás doma,,teda ked chcete píšte 😉 lebo ja mám pocit že sa ku mne partner správa skor ako k partakovi z roboty ako k nežnejšiemu pohlaviu ☹ ..tea je to užasný otec..je velmi k malej pozorný ale akosi mne ta pozornosť chýba ☹ ☹ ...ako velakrát sa stane že mi kupi niake zakusky,,donesie kvietok..pomože v domácnosti..ale neviem niečo doležité tomu chýba..niaky taký impulz 😒 aj u Vás je to tak?..máme skoro 3 ročnu slečnu a ja sa cítim ako 3koleso,,chcela by som len také obyčajné večerné objatie,,počut že ma ešte lubi,,neviem Vám to tak presne opísať,,ja mu vravím že potrebujem pohladenie,, a keby mi tak sam od seba povedal že napr som rad že ta mam..ja mu to hovorím skoro denno denne,,,prídem za ním ..pobozkám ho,,vystískam si ho..ale stále len ja a ja,,ja stále prvá on to neurobil pekných par rokov..cítims a v tomto vztahu taká prázdna ☹
nečítam všetko kvôli nedostatku času,ale poznám pár,ktorý lááááska sem,láááska tam ( tak sa volajú pred ľuďmi ) ale vo večerných hodinách je tam riadne dusno,vrieskajú po sebe ako opice a ten slovník :/ na druhý deň vzorná rodinka 😀
@lady511 podla mna si problem vyrabas sama, aj ekd tam nie je.....daj pozor, nevynucuj si od partnera, lebo sa dopracujes k tomu, ze ta necha!....to ti radim v dobrom....asi si este mlada, ste malo spolu alebo co, ale vztah ma rozne fazy....najprv je to faza zamilovanosti....trva1-2roky....to je ta s ruzovymi okuliarmi...ked ti nosi kvetov, cokolad, hovori lubim ta aj 100krat za den.....krasne, ale tie okuliariky treba zlozit....potom sa vztah bud rozpadne alebo prerasta do lasky!...a ked to prejde do alsky ako u vas...je to podla mna omnoho podstatnejsie ako trapna faza zamilovanosti...clovek vytriezvel, uz ta nepotrebuje chlacholit recami (halvne chlap)...ale je si isty, ze ty si ta prava a preto pri tebe ostal!...chapes? ostal, ma s tebou dieta...stara sa.....to ej malo?......je to prirodzeny prechod...ano, vztah mozno ziskava trosku stereotypnu rovinu......preto som za ho trosku obcas ozivit...ale nie dennodenne...elbo aj z toho by bol stereotyp....a v kazdom pripade vztah treba posuvat na rozne roviny (svadba, dieta.a pod.) a rozvijat ho...... zeny su citlivejsie, preto ti mozno chybaju sladae recicky, ale zrela zena, ak ma pri sebe muza, kt. to dokazuje inak ako slovami......(co muz vacsinou robi....)...tak chape, ze ju lubi a nebude sa oduvat a vynucovat nieco, co je fazou uz prekonane......
vsimaj si ciny...malickosti...co pre teba robi...mne staci vidiet mojho muza, ze ked ma napr. boli chrbat, tak mi ho natrie, alebo vezme maleho von......po 30tich rokoch manzelstva ked vidim svojho otca vstavat dennodenne kvoli mame o 4tej rano, aby ju odprevadil do roboty, aby sa nebala, hoci sam chodi do rpace o 2 hodiny neskor.....to su ciny lasky...to je laska....a ta za to stoji!......nie ruza, kt. ti kupi z vynutenia.....to nema taku hodotu... 😉 skus sa zamysliet a halvne haldat vo vztahu to pozitivne, aj ke negativa sa haldaju lahsie!.....vela stastia a alskyplny vztah ti prajem! 🙂
@sorciera24 tak my niesme málo spolu,,viem aké činy a skutky od neho možem očakávat,,viem aké su fazy zamilovanosti taká mladá zase niesom,,viem akos a to vo vztahoch vyvíja a ja nepotrebujem od neho aby mi od rana do večera hrkutal do uška,,chcela by som zmenit stereotip ktorý je vždy ked nejdeme bez malej von (a bez malej von hodíme raz za mesiacmraz za 2m) takže ostatných dajme tomu 29 dní nevidím skoro žiadnu snahu,,ja nepotrebujem básničky,,len to že napr ked príde z roboty by ma objal(robil to aj predtým ked bola mala babo),pobozkal ma,,spýta sa aký som mala den,,ako sa cítim (som dost važne chorá),,,potrebujem trošku záujmu nie medové reči!
@sorciera24 a ešte k tým maličkostiam,,ved práve tak som to aj myslela ,,len som to nenapísala ☹ hladám práve tie maličkosti,,som chorá,,a on sa ani nespýta akos a cítim,, ked je v robote ( a má čas) nezavolá ako sa cítim (predtým to robil )možem mat aj neviem aké plné ruky tašiek,,proste mi ich nezoberie,,keby som chcela masáž stále dnes nie,,cez výkend,,,dobre ved pracuje chápem je unavený,,,a cez výkend zase nie,,aj toto su veci ktoré si všímam a preto nevidím žiadny zaujem,, ☹ ☹
@cvoky8 neviem naozaj..ako mu to už teda dat najavo,,jasné ked som z toho smutná spýta sa ma čo ti je,,poviem mu ,,obíme ma ale zachvílu je to také isté,,ja naozaj nepotrebujem hrkutanie,,atd,len taku obyčajnu prirodzenu pozornost,,keby mi občas zavolal ked je v obchode či si niečo nedám,,keby mi občas zobral tašky ked mam plné ruky (a problémy s klbamy ) ☹
@lady511 tak mu to treba narovinu hovorit.....to, co chlapovi nepovies...on nevie, ze to ma spravit....aj ja kolkokrat poviem, zober mi toto....a sam mi povie, ked nieco potrebujem, nech poviem, lebo on nevie, co chcem 😀 .....len vynucovanim to enbude ono....mozno skusit zaviest enjaky zvyk, kt. to ozivi.......ze cez vikend si pozrieme vzdy film spolu alebo my sa napr. uz roky rokuce kazdy vecer tak hodku rozpravame...o vselicom moznom......prsote neico, co by vztah rozvinulo a pricom by ste sa obaja citili dobre....
@sorciera24 skušam veru kadečo,,ale stále len iniciatíva z mojej strany,,ako ja nevravím aby ma chlap dobíjal ako niaku mauelu,,ale troška zaujmu by nezaškodilo,,musím niečo vymyslieť 😒
@lady511 muž nikdy nesmie mať pocit, že ťa má istú. Skús zo seba trochu robiť cicu, pospevuj si doma, vrť sa pred zrkadlom, skúšaj nový účes, nové tiene na oči, choď s kamarátkou do kina a na kávičku a prídi rozosmiata o päť hodín, kúp si nové handry a skúšaj si ich do nemoty, tancuj po byte.....mal by zaregistrovať zmenu a začať aspoň trochu dávať najavo, že patríš len jemu, že má o teba stále záujem. (On ho má, len nie každý muž to dokáže vyjadriť, tak ako si to ženy želajú). Ak nič, potom ti už ostáva len jediné, povedať mu, že sa cítiš mizerne, keď ti nijako neprejavuje, že je z teba hotový a pritom sa za tebou otočí každý muž v meste. A povedz mu, že mu to predvedieš. Nech ide dvadsať metrov za tebou a ty každému mužovi vyplaz jazyk (tvoj to zozadu nevidí) Odporúčam mesto, v ktorom nežiješ, aby potom manžel neprejavoval o teba záujem, ako o psychicky narušenú 😀 😀 😀 😀
@mamavera aj tuto možnost som skušala v roznych variantách ,,ako napr nový učes..nové prádlo,,stále nové a nové handry,,topánky,,nič mi k tomu nepovie,,a ked sa ho na to opýtam povie mi že komu sa chcem páčiť,,vravela som mu že jemu a sebe,,(vždy somsa rada páčila) ,,začne doslova po mne štekat že páčiť sa sebe teda kupovat si veci koli svojmu pocitu je čudné a divné ☹ že nebude mi hovoriť že mi to pristane lebo budem namyslená ☹ (pritom mi to nepovedal odkedy máme malu čiže asi 3roky cca)
@mamavera vieš ja sa nepotrebujem správat ako nedobytná princezná,,,ani nechcem ukončiť vztah koli takémuto "dovodu" ale čoraz častejšie sa človek pohráva s roznymi možnostami,,,ja neviem ale ja si myslím že aj ked mam muža či 2 alebo 10 rokov,,stále si ten človek može niekoho nájst hlavne ked mu takto nieje prejavovaná náklonnosťa doslova je potláčané ego tohto človeka (čiže mna) pretože nežijem len s otcom dietata ale hlavne s partnerom pri ktorom sa cítim že už ani pekná niesom! 😒
@lady511 nepros o nič, ťažké tašky mu jednoducho daj do rúk, alebo ešte lepšie pošli ho nakúpiť s lístkom v ruke a jeho odpoveď na otázku, komu sa chceš páčiť vybav s úsmevom, povedz mu, že on by mal byť pyšný a namyslený na to, že má peknú ženu. A keď to neocení on, ocenia iní. Neviem, či a ako spolu trávite čas, myslím len vy dvaja. Viem, že s dieťaťom to je ťažké, ale dá sa. Ak totiž nemáte spoločné zážitky, nemáte potom ani veľa spoločných tém na rozhovor. Lebo baviť sa o rozpáranom tričku a pokazenom vodovodnom kohútiku nie je bohviečo....muž úplne ináč vníma ženu, s ktorou bol v kine, na túre, splavoval rieku, pretancoval noc, ako ženu, ktorá je lem doplnok domácnosti, aj keď akokoľvek pekný. Ísť spolu von raz za dva mesiace je žalostne málo. Nemáš kamarátku, babku na stráženie dieťaťa? A to, že ťa neobjíme a nepobozká po príchode domov, to sa mi nepáči. Možno ti naozaj pomôže pochopiť ho kniha Päť jazykov lásky - už ju tu baby spomínali, on je možno naozaj presvedčený, že ti dáva lásky maximum. Držím palce.
ešte som chcela dodať, že každá z nás je iná, očakáva iný prístup od muža, ale aj tí muži nie sú rovnakí, mne keby partner napustil do vane vodu, posypal ju lupeňmi ruží a pozapaľoval dookola sviečky, tak by som mala čo robiť, aby som sa nerozosmiala, mne takéto veci teda nechýbajú. Ale poteší ma kytička fialiek na vankúši v spálni a bez objatí si neviem deň predstaviť. Len to viem teraz, tiež som mala partnera, ktorý mal pocit, že keď ma zahrnie darčekmi, tak mi prejavuje lásku najlepším spôsobom. Z jeho strany aj prejavoval, len ja mám radšej ten fyzický kontakt (nemyslím teraz nič intímne) pred darčekmi. Skús mu možno ty pripraviť nejaké malé prekvapko - strč mu niečo do vrecka - lístok s odkazom, napíš mu SMS, že ti chýba, že sa na neho tešíš, že ti s ním bolo večer úžasne, alebo si dajte rande. Len neviem, či bude tomu prístupný, niektorým mužom by aj toto išlo na nervy.
@mamavera noo mala nebude len tak s niekym naozajlen s maminou,,a ta je momentálne dost važne chorá,, ☹ preto nemože tak často príst akoby chcela,,jeho rodinu tu síce máme ale mala s nimi nechce byt,,ako my stále niekde sme cez výkendy,,(okrem výkendy kedy má fušky ako napr tento 😒 ) popravde mne by ani tak nevadilo že sme málo spolu osamote teda bez malej keby sa mi vaic venovat,,pochválil ma,,pochválil mi občas jedlo,,proste to su také klasické pekne pozornosti,,nič strašné,,naopak ked ja vidím aký je unavený,,ubolený z roboty sama od seba ho pomasírujem (a nie len chrbát ale aj ruky,nohy,lítka atd) spravím kávu,,popýtam sa ako v robote,,čo nové,,ak je v robote problém snažíms a ho vypočuť a poradiť,,ak naopak nemá naladu z roboty nerípem do neho koli veciam z domácnosti..nechám ho tak poprípade sa dost rozprávame lebo vidím na nom že sa potrebuje vykecať,,ale proste robím to sama od seba,,lebo to k vztahu patrí sa aj zaujímat o partnera,,a nie len dookola ,,domacnost robota,,nakup potravín,,sex a znova to isté,,,nechcem život len prežívat ALE AJ ZIT ☹ ☹ ☹ žienky moje toto všetko som mu povedala (mam pocit ze tolkokrát že ho to aj otravuje ) ale nič ☹
U nas je to zasa tak inak, uvedomujem si, ze som vcelku tvrda, ale ja nemam rada to objimanie a recicky.....no mam to denno-denne takpovediac na tanieri, "moja krasna zenuska, pod sem laska, pritul sa ku mne, ty si nadherna", a blablabla....a ja sa odtahujem, lebo mi to uz lezie na nervy, takisto co sa tyka lasky prejavenej cinmi-v tom je manzo super, staci trikrat povedat, ze treba urobit dlhsi kabel na predlzovacku a urobi...na take nieco mu treba nechat cas. Potom su tu veci ako ze vie ze milujem urcitu znacku sunky alebo exoticke ovocie a kazdy den dovlecie domov nejaku dobrotu, lebo mi chce urobit radost, dava pozor, aby mi nechybal doma sampus ci bublinkova mineralka(nakupy ma vacsinou na starosti on), ale je fakt, ze vraj dobri muzi maju zle a nevdacne zeny a naopak 😀 😀 😀
@lady511 možno to budeš vnímať trochu inak, keď nastúpiš po MD do práce, ale chápem ťa, mne by to veľmi chýbalo. A malá nemusí stále visieť na tebe, už je dosť veľká na to, aby pár hodín vydržala napr. s opatrovateľkou. Najprv ju spozná s tebou, oťuká sa, po pár razoch vydrží aj bez teba. veľa vysokoškoláčok si takto privyrába. Alebo by možno postrážila aj nejaká mamina na MD, by si jej to vrátila, keď bud ona potrebovať postrážiť, aj tu na MK by sa možno nejaká našla, ktorá nebýva ďaleko. Nepodceňuj ten čas, ktorý strávite len vy dvaja spolu, je to pre váš vzťah veľmi dôležité.
@mamavera to máš pravdu je to doležité aby sme boli aj my dvaja osamote,,ja si to velmi dobre uvedomujem ☹ a dakujem že ma chápeš,no jooj sa už modlim ku všetkým tam hore aby som šla čo najskor do roboty,,akurát sme prišli z ba..a aj to sme sa stihli poškriepit ,,je to celé o držku ☹ ☹
@lady511 chápem ťa naozaj veľmi dobre, niečo podobné som zažívala v manželstve - boli sme milenci, rodičia, ale ako manželia sme spolu trávili minimum času. Všetci sa čudovali, keď sme sa rozvádzali, že veď nás nikdy nikto nepočul hádať sa. No skôr to bolo o tom, že sme sa v tých málo chvíľach, ktoré sme spolu trávili, pohádať nestihli 😀 . Držím ti palce, aby váš vzťah zase chytil iskru.
@lady511 U nas tiez tak nejako. Mam pocit, akoby som bola pre neho vzduch. Pomoze po robote ulozit deti, kym su deti s nami venuje sa im, akonahle ich ulozime telka, pc, tablet. Ja neexistujem. Ziadna pusa, ziadne objatie. Dokonca uz ani sex a toho sa teda uz fakt hrozim, ked jeden chlap uz ani sex nepotrebuje. Vysvetlovanie ako sa citim a co potrebujem pomoze na 1/2 dna. Potom je to zase rovnako, dlhsie mu to nevydrzi. Najhorsie je, ze on sa so mnou ani nepotrebuje rozpravat. Nepoznam mena jeho kolegov, neviem, ci ma v praci problemy, nepovie mi. Pytam sa, snazim sa byt pozorna, ked vidim, ze je unaveny,nic.z toho sa mi nevracia...
@beruska1311 je to tažké sa niako dostat do ich hlavy,,do ich sveta,,doležitá je najmä ta komunikácia,,my sa rozprávame často a vela ale také že o domácnostu,o práci,o malej ale o nás vobec,,ja somsa pýtala včera že či pojdeme von na disku alebo na večeru ked príde mama k malej a že hej možeme si aj vipiť,,,zrazu kolký záujem,,ja sa spolieham akosi už len na prácu že ked podjem tak nebudem ten stereotip tak vnímať

Asi som divna ale mne tie sladke recicky z obodbia chodenia vobec nechybaju, uz vtedy mi pripadali sice ako prijemne ale mierne nadbytocne. Este aby mi cely zivot nosil ruze a pusinkovali sme sa ako pubertaci chichnajuc sa na ulici, to by bol este len stereotyp.
Aj ja som asi ina, vidim ako dennodenne dokazuje skutkami ze by pre nas spravil prve posledne, ze sa tesi z deti a im venuje. Mame aj spolocne zaluby a o nich kecame a praktizujeme ked je len trochu casu a toto samotne je take imtimne a romanticke, vzhladom na to malo casu co na seba mame. Nemusi mi hovorit ze ma lubi, citim to jasne aj bez slov. Som skor typ ze recickami si ma nikto neziska. Tusim som ako chlap pragmaticka. Hlavne ked vidim kolko vztahov krachuje naokolo, tak sa mi javi ze tie rodinne typy muzov maju vacsiu stabilitu. Som mu akoby pomaly viac kamoskou (co este sexik nevylucuje), ale to je prave to super, ako sa ten vztah pomaly transformuje. Nudu v tom necitim, nejak nemam na nu cas.