icon

Máte s mužom rozbroje ohľadom toho, s kým budete na Vianoce?

karin257
19. dec 2013

Zienky, aj vy mate s muzom rozbroje s kym budete na Vianoce?
Ked sme este neboli zobraty kazdy rok sme sa hadali. Ja som chcela aby sme boli spolu. On vzdy chcel ist k rodicom. Teraz aj ked sme vzaty, vzdy chce ist k rodicom. Navrhla som ze pojdeme k mojim, na to my povedal ze ja mozem ist k nasim a on pojde k svojim. Alebo pojdeme spolu k jeho rodicom. Sme spolu uz vyse 3 rokov. Byvame spolu dva roky.
Kedy ste boli spolu na vianoce?
Ja by som uz velmi chcela mat vlastne vianoce :( sibe mi uz? Alebo je to normalne? :(

Strana
z3
helulik
22. dec 2013

kym sme boli snubenci, tak sme mali stedry den u svojich rodicov, a majusko dosiel vecer za mnou k nasim... 🙂 tento rok sme uz manzelia, byvame u svokrovcov, takze o 16-tej vecera u nich a potom hopky dupky za nasimi na veceru... 🙂 ale keby byvame sami tak sme dohodnuti, ze Stedry vecer sami, a na 1 a 2 sviatok vianocny k rodicom... 🙂 je to najspravodlivejsie, jedine stastie ze manzel suhlasi... 🙂

mimi126
22. dec 2013

My mame vianoce na 2x 🙂 a je to skvele,nikto sa nehada a kazdy je spokojny. Byvame u nas takze vianocnu veceru mame u nas, na dalsi den ideme k jeho rodine na navstevu. No kedze oni este zo zvyku slavia aj trojkralovu veceru tak vtedy sme tam aj na par dni a mame viance po druhy krat-presne original ako 24.teho.

ivanka85
22. dec 2013

Stedry vecer je pre mna manzel, ja,nase deti a nechystam sa to menit,prvy a druhy sviatok su o navstevach..neodsudzujem mikoho tradicie a zvyky,len toto je ten nas🙂

emilka12
22. dec 2013

a ked ste neboli manzelia ste byvali spolu na vianoce ci ako?

zuzanockamt
22. dec 2013

@karin257 odkedy sme zacali spolu zit v jednom byte, tak mame vlastne Vianoce - este sme neboli zobrati vtedy ... k rodicom ideme na 1. sviatok vianocny a ja k svojim potom 27-meho na par dni

masinka
22. dec 2013

my sme mali to stastie, ze ked sme mali prve dieta, tak este malo okrem 4 ks starych rodicov aj 6 ks prarodicov 😀 takze nase Vianoce v poslednych rokoch vyzerali az na obcasne male obmeny takto : 24 poobede k manzelovym rodicom kde bola aj jeho babka + obcas svagrina s rodinou (ak neboli akurat u jej svokrovcov) , vecera, darceky, okolo 20-21:00 bola (pra)babka uz unavena, my sme sa presunuli k nasim - tam sa rozbalovali darceky az do polnoci. 25. obed u mojich starych rodicov z otcovej strany aj so strykovou rodinou + posedenie pod ich stromcekom, 26. navsteva u mojich starych rodicov z maminej strany spolu s tetinou rodinou. Bolo to obcas narocne a po sviatkoch sme boli radi, ze sme radi :-d , ale postupne pribuda deti a ubuda starych rodicov a o par rokov uz zial nebude ku komu na sviatky chodit a budeme sediet doma pod vlastnym stromcekom. Dovtedy si tie sviatky v kruhu sirokej rodiny budem uzivat 😀

limetka713
22. dec 2013

@karin257 ja by som ho teda poslúchla a šla by som na tvojom mieste k tvojim rodičom a on nech si ide ku mamičke.. ale už by som u rodičov ( alebo teda u jedného z nich, ked sú teda rozvedení) ostala aj po sviatkoch nech sa mladý pánko spamätá ( alebo teda povedať jemu, nech si u tej drahej mamičky rovno aj ostane ) ked ustúpiš teraz, tak potom aj tie ďalšie Vianoce a potom aj tie ďalšie a ďalšie.. ☹ ty si pristúpila na to, že sa chceš normálne dohodnúť a vyriešiť to..to on je tvrdohlavý a presadzuje len svoj názor..no tak nech si ho aj má, ale za akú cenu..lebo tu ani nejde o to, že chce byť u svojich rodičov ale skôr o to, že mu je jedno čo chceš ty..

kofoluska
4. jan 2014

Nesibe ti, je normalne, ze xces spolocne vianoce. Ste predsa rodina. Mal by odstrihnut pupocnu snuru a uvedomit si, ze uz nie je mamickin milacik, ze teraz uz ma ine priority. 🙂

ajca123
4. jan 2014

@karin257 moj muz nikdy nerobí rozbroje.. Každý rok jazdime k naši babičke a všetci sa tam stretávame... Len dva roky spat sme neboli lebo prvý rok som bola len pár dni pred pôrodom a druhy rok sme neboli kvoli tomu ze náš treti syn bol stále chorý a mal zápaly pľúc... A tento rok sme boli u babičky konečne.... Ja mam veľkú rodinu a moj muz ma len mamu a on s ni nekomunikuje moc..
Skús skôr spraviť kompromis jeden rok u vašich a druhy rok u jeho rodičov..

janage
9. jan 2014

ako to dopadlo?

zanin
9. jan 2014

ja som to vyriesila nasledovne: 24.12. sme u seba doma 25.12 ideme su svokre na obed a po obede ku mojim rodicom. Takze nikto nieje odstaveny na vedlajsiu kolaj. A je to tak dobre.

mvagusta
17. nov 2022

@karin257 vobec to nesibe! Este dokial ste spolu chodili tak ok…moji rodicia tiez ze pokial som nebola vydata (i ked u mna bola prva dcera au potom svadba) tak frflali..ale ked uz sme sa s partnerom a ted uz aj manzelom nastahovali do nasho tak prestali riesit.. a tvojmu sa divim. Tak ste zobratí,podla mna aj to je caro mat Vianoce len o Vas dvoch lebo ked pridu deti,bude to zas o inom..ale tak mat volbu,ze bud kazdy osve alebo len k jeho rodicom…no mna by nastval teda! Tak ked uz fakt nevydrzi a je taky strasny “mamanek” tak nech ustupi a jeden rok u vasich a dalsi u jeho…. Ja som skor a mojim mala problem ze on xcel byt furt len sam so mnou (pritom jeho rodicia su dole na prizemi rodinneho domu a my mame podkrovie) a ja zas kvoli nasim s nimi..tak to mame ted tak (uz mame dve deti) ze stedry den samostatne ako rodina,ked mame po vsetkom,tak ideme dole svokre rozbalit darky a doniest im darceky od nas a 25ho ideme k mojim rodicom. A takto je to fajn a nech ho Boh chrani ked to bude xciet menit:DD

doranka
17. nov 2022

@karin257 keď sme bývali u našich,trávili sme ich doma u našich a keď sme sa nasťahovali do domu trávime ich doma spolu s deťmi.Nikdy mi ani nedal návrh,že by sme mali tráviť Vianoce u jeho rodičov.Sme toho názoru,že Vianoce sa trávia doma.Samozrejme,chodíme na návštevu k jeho aj mojim rodičom

Strana
z3