icon

Matka ma odmieta prijať späť domov s deťmi

17. feb 2025

Žienky, s mužom sa rozvádzame. Máme dve deti. Byt máme spoločný,ale len krátko a na hypotéku, čiže mi vyplatí len nejaký malý rozdiel cca 3000€. Muž si chce byt nechať a nedá sa s ním ani pohnúť, že by som ho ja vyplatila a zároveň tam s deťmi zostala.
Oslovila som moju mamu, či by som sa mohla vrátiť k nej ( môj rodičovský dom, mám tam podiel po otcovi), nakoľko mama je roky vdova a býva tam sama. Problém je ten, že je to malý dom. Jedna spálňa, obývačka a malá izbička. Nie, mama nás tam nechce i keď to nepovedala priamo takto,povedala, že by sme jej narušili súkromie. Viem to, že by sme jej narušili súkromie. Prečo sa jedna matka takto chová k svojmu dieťaťu a nepomôže,nechcem po nej,aby nás živila. Prispievala by som,platila stravu. Ale z rodičaku nedokážem zaplatiť samostatné bývanie

janinah
17. feb 2025

@vilma7 ozaj ty na jej mieste bybsi uvolnila byt muzovi a jeho ochechuli? Ja ani omylom...

gribka1
17. feb 2025

Ak by sme skočili zas do témy o ktorú ti ide, teda o tvoju matku, tak ako si jej to povedala, čo si od nej chcela? Pretože, ak si jej nepovedala ako si to predstavuješ, na ako dlho by to bolo, tak v tej malej kuči, keď si ona predstavuje, že tam budete do nekonečna, tak jej prvá reakcia musela byť zdesenie. Kebyže ťa tvoj muž mlátil, či deti týral, tak vtedy by si človek pomyslel, že čo to je za matku.

autor
17. feb 2025

@gribka1 s plačom som jej volala čo sa deje či môžem prísť s deťmi na čas k nej. Na otázku dokedy,som nevedela hneď reagovať. Bola som indisponovaná, žiaľ. Možno i tak dobre, zostanem v byte,než sa postavím na nohy.

bielasovicka
17. feb 2025

Zostaň tam kde si. Ved nech telefonuje s kým chce, a co chce, to sa dá vydržať v pohode, ved sa rozvádzas, tak ta to už nemusí zaujímať. A mamu nechaj tak, 59 rokov to nie je málo ako ty hovoríš ze je ešte mladá babka.Ie, není mladá. Keď ty budeš mať toľko, budeš ináč hovoriť.

janinah
17. feb 2025

Nie,ty sa nastav tak,ze zostanes v byte navzdy,lebo maš deti...a len čakaš kedy sa odtiaľ vyprata on...za frajerkou.

janinah
17. feb 2025

Mne napadlo,ci mama nema priatela,ktory tam za nou chodi,lebo jej reakcia je ozaj divna.

autor
17. feb 2025

@bielasovicka samozrejme, nie je to málo ale ešte ani veľa, len podotknem, že mi deti nikdy nestrážila ( nepotrebovala som). Nemá vodičský,ani auto a zbytočne som ju nechcela preháňať autobusom.

bielasovicka
17. feb 2025

Ja to chápem, ale keď nechce, tak co spravíš.... Ja by som nikdy neodmietla svoje deti ani vnúčatá keby potrebovali pomôcť. Asi tak.

gribka1
17. feb 2025

Ono záleží aj od toho, aký ste mali vzťah. Či vami žila, či sa zaujímala, ako má rada vnúčatá alebo žila viac svoj život. Od niektorých matiek sa to proste čakať nedá.

autor
17. feb 2025

@gribka1 vzťah máme taký, aký si vytvorila so svojimi deťmi.

sissy27
17. feb 2025

Takto - s tym, aby si si nechala byt s hypo musi suhlasit aj banka. No a kedze si na rodicaku, tak odpoved bude “nie”. A kedze tvrdis, ze mas na platenie hypo+nakladov na byvanie, tak mas isto aj na podnajom.
Uz len z principu by som nesla k mame, ved to musi byt o drzku sa tlacit v takom mikropriestore s 2 detmi…

gribka1
17. feb 2025

Tak čo sa potom čuduješ?

gribka1
17. feb 2025

@sissy27 Podnájom je iba podnájom. So svojím vlastným bytom sa to ani nedá porovnať.

simca06022011
17. feb 2025

Ako nehnevaj sa, on sa nemieni stahovat.. a ty sa mas s detmi stahovat, ani by ma nehlo. Nech sa stahuje on a ja mu velkodusne dam 3tisicky.. Proste rovnako si postav hlavu aj ty, bojujes aj za deti, nebudes ich hadam prenasat ako macence

rachel36a
17. feb 2025

Ja som len odpovedala na tvoju otazku

silvike
17. feb 2025

Ja toto nikdy nepochopim ako vobec moze nejaka zenska uvazovat, ze sa rozide s chlapom a s detmi sa nasackuje naspat do rodicovskeho bytu/domu. Si to neviem ani predstavit. A presne skrz to, ze rodicia predsa maju uz svoj system, svoj rezim a vobec nemusia chciet tam mat zrazu deti a uplne mat vsetko hore nohami a prisposobovat sa im. Ine je ked tam ostanu byvat mladi hned po sobasi a teda su tak dohodnuti od zaciatku. Ale takto, ze niekto odide z domu, zalozi si rodinu, ma deti, cele roky zije inde, rodicia si ziju svoj zivot vo svojom a zrazu im tam dobehne zasa dcera s deckami. Mozno ine je v tomto pripade to, ze v podstate ma autorka podiel vlastnicky v tom rodic. dome, alebo keby vyslovene dochadzalo k tyraniu a nasiliu v tej rodine, tak verim, ze rodic by nacas prichylil dceru s detmi kym sa zasatbilizuje. Ale napr. ani nasi by neboli nadseni keby som sa im dovalila teraz vo svojcih 47 r. s tromi predpubertalnymi detmi do bytu a naaa, tu ma mate, bo si nerozumiem s muzom. Ani by som to proste neurobila a ani oni by mi to vlastne asi ani nedovolili.

procrastique
17. feb 2025

Do podnájmu ťa 95% prenajímateľov nebude chcieť zobrať a ak hej, tak rátaj že si to vykompenzujú vyššou cenou na nájme.
Matka ťa nechce takže s touto variantou tiež nerátaj.
Miesto toho si daj záležať na tom ako vyštvať muža z bytu a jemu zaplatiť tých pár šušňov zo splátok a následne mu vyplatiť ešte polovicu z toho, čo ste zaplatili úplne na začiatku pri braní bypotéky.

silvike
17. feb 2025

To hovoris teraz. Uz vidim aka budes nadsena, budes mat 60+ rokov a zrazu sa ti do bytu nanominuje dospela 35+ dcera s trmi detmi. Budes urciet cela happy. To isto.

silvike
17. feb 2025

Ved podnajom si musis najst.

gribka1
17. feb 2025

@silvike Prečo jej radíš podnájom?

katulienkax
17. feb 2025

no my sa so svokrou navstevujeme, ze my u nej spime a potom ona dojde a u nas spi, ale ona sama hovori, ked odchadza po tyzdni od nas, ze doma bude mat svoj klud a ze je zvyknuta sama byt. Takisto ked my odchadzame od nej tak si vydychne, ze uz si konecne oddychne. Takze ano stary clovek uz potrebuje svoj klud, hlavne ked je roky tak naucena byt.

belllinka
17. feb 2025

@gribka1 a čo iné? Je na rodičáku, na tom stavebku má pár tisíc, za to si asi byt nekúpi

gribka1
17. feb 2025

@belllinka Ísť do podnájmu s deťmi je obrovské riziko do budúcnosti. Prečo by ona s deťmi mala z bytu odísť? No a stavebnom jej pomôže na hypo a nájom, kým nabehne do práce.

katulienkax
17. feb 2025

inac asi by mala autorka uvies dovod rozvodu. A mala som kolegu, co sa sice rozviedol ale stale s byvalou byvaju v spolocnom byte, ani jeden z bytu neodisiel a tak su stale spolu. Kym sud nerozhodne, tak ju nemoze vyhodit

silvike
17. feb 2025

@gribka1 To bolo pisane na margo, ci ma ist na ulicu ?

gribka1
17. feb 2025

@silvike Tak na ulicu snáď nie, veď má kde bývať, je to aj jej byt.

michaela789
17. feb 2025

Ostať s mamou by malo byť až zadnými vrátkami.
V prvom rade zadup trochu na pána veľkomožného. Ako si dovoľuje teba ako majiteľku a dokonca svoje deti (absolútne nechápem) vyhadzovať z bytu? A ty si to ešte necháš? Taký rant ešte nepočul, aký by som naňho spustila. By sa ostal knísať v kúte objímajúc vlastné kolená. Neskutočný debil. A just by som neustúpila a nech si vyvoláva s kým chce o čom chce. Máš dve deti na starosti tak sa vzchop a bráň ich. Vravíš, že tam majú zázemie a aj tak pri prvej otrčenej gambe od manžela už hľadáš podnájmy a vyvolávaš mame... Netreba, aby ste k nej šli. Môžete ostať vo svojom tak, ako by to aj malo byť. A ak nie, nech pánko vycaluje pekne podiel a áno, aj z peňazí, ktoré pokryli tých minimálne 20% z kúpnej ceny...

silvike
17. feb 2025

@gribka1 No ved ano, ale ked sa teda chcu rozist, tak niekto musi odist. Ako po spravnosti by sa mal porucat nevernik, len ked je s nim tazko a neda sa s nim dohodnut tak dokedy bude mat silu sa s nim natahovat a atd. No, nie je to jednoduche.

gribka1
17. feb 2025

@silvike Jasné že nie, ale kvôli deťom musí tento boj vydržať.

majlo1234
17. feb 2025

Pokial teda nezatajujes nejaku skutocnost, vidis ze sme sa tu vacsina zhodli, ze mas ostat v byte a ani sa nehnut. A ziadost o rozvod nech podava muz a nech vsetko vybavuje on. Ty sa tvar ze nic, kym ti nepride predvolanie. A hlavne!!!!sa o neho nestaraj, ziaden servis, nic