icon

Matka s dieťaťom - Instagram verzus moja realita

31. okt 2022

Ahojte . Naozaj má zaujíma váš názor lebo akosi nad tým rozmyslam . Zároveň to chcem dat asi aj von zo seba . Mam 10m dieťa . Odkedy sa narodil moj zivot sa teda úplne zmenil. Tým že bol naučený casto sa kojit som veľmi od neho neodchádzala. Za tie 10m som od neho bola asi 3x na nakupoch a5x na masaz . Cez leto nikde lebo sme sa sťahovali a dorábali v dome boli iné povinnosti . No dobre k Veci . Mamičky povecte mi ( áno viem že je to len virtuálny svet ale ) keď vidím tie matky ako chodia s tými deťmi ako sa vyobliekaju 🤣( deti ako z časopisu nie u nás grcky vždy keď ho vyobliekam 🤣) mamičky pozehlene ucesane namaľované . Kazdy deň niekde inde ( a čo domácnosť kedy to stíhajú ) . Potom foto rande s manzelom , posedenie s kamoškami( kde tie deti nechávajú ) … no ja naozaj nechapem ako to dokážu . To som ja vadná ? Ja kým oblečiem dieta ( naháňanie asi pol hodinu ) cela sa spotim do toho on už nervózny ze je naobliekany .. hodím na seba rýchlo čo pride i keď to nepasuje dokopy 🙈 milujem si kupit nieco pekne no radost z toho pominie ked zistím ze to nemám kde vynosiť .. áno viem ze tu budú komentáre typu .. : sa z teba stala domasedka zatrpknuta lebo mas dieta 🤣 len aby bolo jasne nezávidím ( mozno trosku ale doprajem)🤣 len nechapem ako to tie matky dokážu . Mat takýto pestrý zivot lietať s deťmi všade možné , stihnut sa vyparádil , domácnosť , zivot bez deti ) mne pride kazdy deň taky istý jedno a to iste dookola 🤷‍♀️ Dajte typ ako si to spestriť , ako to stíhať , ak ste to zažili či sa to časom u vás zlepšilo 🙈 ( myslím ten stereotyp) ako nemať pocit viny ked chcem ist bez maleho niekam ze ho hádžem na krk otcovi .. 🙈 ďakujem 🙂

Strana
z2
danica2711
1. nov 2022

@malinoismum presne... ja radšej žijem v reálnom svete než vo virtuálnom a vychutnávam si ho bez potreby prezentovať to kadekomu

malinoismum
1. nov 2022

@danica2711 ti, ktorí majú vedieť o tvojich starostiach a radostiach to vedia, lebo sú blízko 🙂….
Ostatní by aj chorobu závideli a úprimne sa s tebou z úspechov a radosti budú tešiť len ti najbližší 💋💋💋 a taktiež ta aj v najhoršom podporia a stoja pri tebe 💋

danica2711
1. nov 2022
nurielka
1. nov 2022

Budeš šťastnejšia keď nebudeš mať ani FB ani insta. Ver mi. 😄 Nemám ho už celé desaťročie. Nič môj život neovplyvňuje. Realita je krásna.

lujza123
1. nov 2022

Toto by som zhrnula ako syndróm supermatky, niečo čo je v tejto dobe dosť rozšírené aj vďaka sociálnym sieťam.
Supermatka je taky fantóm, fiktívna postava v hlavách mladých mamiciek a občas aj otcov.
Taky ten pocit ze všetky ostatné to stíhajú, majú dokonale dieťa, dokonalú domácnosť, úžasného muža, cestujú po svete, kávičkuju atď atď.

Supermatka je nutkanie urobiť pre dieťa všetko na 110%, čo niekedy znamená kojiť každých 10 minút (hlavne v noci), vyvárať mu čerstvé zdravé jedlo 3 x denne, obklopit ho montessori a edukačnými hrackami, nepustit ho z dohľadu ani na sekundu a aj počas krátkej večernej sprchy trpieť pocitom viny ze dieťa leží opustené v postieľke. Ono všetko toto je fajn, ale treba si nájsť takú zdravú mieru.

Skus postupne poľaviť z dokonalosti. Užívať si života. Častejšie ísť do obchodu, na kávu aj sama. Namiesto upratovania vziat drobca niekde von, do interiérového ihriska, materského centra. Občas namiesto vychádzky len tak dat spat dietko v kocari von, uvariť si kávu a hodinu nerobiť vôbec nič.
Ono hlavne to večne upratovanie domácností a varenie je zabijak času na materskej, v tom si teba naozaj stanoviť odtiaľ - potiaľ.

hayabusa1337
1. nov 2022

aj tebe dam super radu do zivota : odinstaluj tu pucovinu nic tam nie je realne, nevidis, ze dnes su ludia falosni a je IN sa predvadzat? co si mam fotit jak 13 rocne decko ze mam dobre plateny job? ze mam drahe auto? ze som si kupil byt? ze som v zahranici na obede? vsak to je trapne jak rit a najhorsie je ze ludia, ktori ten IG maju a sleduju tych ludi im na toto vsetko zarabaju hlupaci

bambooolik
1. nov 2022

@autorka Vôbec nevieš aká je realita instagramových mamičiek. Mám kamošku čo dáva krásne fotky na sociálne siete, no čo sa deje u nich v realite, ako prežíva materstvo a manželstvo, to väčšina tých čo vidia fotky netušia. No keďže my dve sme si blízke, tak mne sa zverí ako im nefunguje manželstvo, že chodí ku psychologičke a že asi bude musieť aj na psychiatriu, že manžel odmieta manželskú poradňu atď, atď. Ja len tak, nie všetko je zlato čo sa blyští, niekedy je za tým pozlátkom zhnité jablko.

autor
1. nov 2022

Dakujem všetkým za pripomenutie .. ja to v podstate viem , len obcas akoby na mna dolahlo . Na tom instagrame som naozaj malinko max 20m denne , vecsinou keď dám maleho na nox spat len tak preletím. Asi zo zvyku … a akurat má to tak frustruje .. že moj deň je taky okolo maleho nonstop a okolo pece a s metlou v ruke neucesana a potom pozriem toto .. mate pravdu je potrebné sa odnaučiť na to cumiet ! Ja tam nepredavam veľmi foto odkedy mam ig a to sú už asi aj 8r+- mam tam 15 príspevkov . Už mi je aj divne tam nieco vesat 🤣 a áno otec je taky istý rodič .. neviem prečo som tak nastavená že ak mu maleho dám tak ho tým obťažujem … 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Musím to
Asi v sebe upratat. Ja mam aj mamku čo obcas postrazi ale ešte pracuje má svoje veci nie vždy má čas a deto mi pride že chcem nieco nad pozemské keď chcem niekam ist a nechám jej maleho . Ta zlata stredná cesta musí byt . Myslím že extrém nie je dobrý ani tak ani tak !

kristinapetronela
1. nov 2022

Inak toto ani ja nechápem .... Keď sú aj zladeni .moje deti si obliekajú čo chcú primerane činnosti čo idú robiť a počasiu a veľmi ťažko ich rovnako obliecť 😅

yoxinka
1. nov 2022

K tomu mužovi. Ja mám tri deti. Ja chodím aj ku kaderníčke, aj na kávičky s kamoškami, aj na večere s kamoškami, aj cvičiť a keby mám všetko dávať na Ig, tak celkom zaujímavý život. Naposledy som bola von s babami a môj muž uložil deti, upratal kuchyňu, nainštaloval video pestúnku pred vchodové dvere a šiel pre mňa autom, lebo hrozne začalo liať a nemala som dáždnik. Dokopy 15minút len, ale mal nerv nechať len tak deti, preto tá pestúnka. On bežne ostáva s nimi sám, so synom porobí úlohy, s babami sa pohrá. Chlap je tiež rodič. Na toto veeeeeeľa slovenských matiek zabúda.

maciatkolulu
2. nov 2022

Tak, keď stíhaš kina a pozerať instagram, máš čas. Ja absolútne nerozumiem, čo vlastne nestíhaš, lebo kebyže chceš, stihneš. Na maľovaná vieš byt za pár minút, obliecť si tepláky, alebo peknú vec je jedno a vypadnúť kam sa chce tebe a koľko x chce, je tiež tvoja vec. Nehovor, že si vkuse ovracana. Mam 3 deti. Jedno na umelom bolo a dve vkuse necucnute XY rokov. Behala som s nimi vkuse niekam a nie s jedným a boli vždy pekne oblečené, na záver dňa špinavé, ale to mi nevadilo. Ja som kaslal na seba a to bola chyba. Ale nie preto, že by som nestíhala ale sa mi nechcelo. Posledný 9 ročný je non stop so mnou, nikdy nespal nikde. Nevadí, užívam si posledný kus. Takže je to na tebe, namiesto zamyslania a cumenia na ig sa namalij, namiesto teplakov natiahni niečo pekné, namiesto top poriadku a top jedla vyrazte von, výlet jed, dva dni to domácnosť vydrží. A porob fotky pre manžela a blízkych ako si to užívate a máš to

kulumulu123
2. nov 2022

Myslim ze tato fotka celkom vystihuje odpoved na tvoju otazku 👍

maciatkolulu
2. nov 2022

@kulumulu123 ale prečo si to myslíš, zase sa netreba utesovat, za to, že sa žena zvládne pekne obliecť, aj dieťa a ist von nemusí byť hnila zvnútra. Ono čas, ktoré matere nechávajú na koni pri úplne malých deťoch je tiež fuč, tak ci nejaká pekná upravená žena s upraveným dieťaťom hodí fotku na ig a druha strávi čas vypisovanim na MK, je to iste. Možno ta matka co hádže fotky to zmakne rýchlejšie a ma aj zábavu. Keďže s dieťaťom trávi čas mimo... Fakt mi to príde také akoby zavistlive. Proste jedna má chuť a chce a druha môže byť spokojná doma. A? Jedna sa z dôveruje na koni so svojím životom, vieme všetci, čo mali na obed, ako vyzerá detska izba atď. Druhá iba píše o uplnychbkravinavh a druhe ju klepkaju po pleci, ďalšie oponuju, a?

kulumulu123
2. nov 2022

@maciatkolulu ja som nikojo neoznacila za hnilu vo vnutri toto je tvoj postoj. Ja som iba poukazala na to ze cbaknut foto a hodit na ig nezaberie rakmer ziadny cas. Nacaccat dieta a vybehnut do kaviarne usmiat sa do fotaku je jedna vec ale to ze niektore matky potrebuju neustale poukazovat na svoju dokonalost a po peknej fotke sa dalej venuju hlavne sebe a ig miesto dietata je vec druha samozrejma nevravim ze je to takto vzdy.. Mam 2 deti pomerne male 2r a 8r tiez stiham aj domacnost aj kruzky aj ulohy so starsou aj venovat sa krpcovi popri tom navarit a v dobrej nalade cakat na muza vecer doma ked su casto deti uz v posteli... Nepride mi to sialene ani ako nadludsky vykon proste mam svoje tempo a presne viem kedy mam cas navyse. Nemam opatrovatelku ani upratovacku. Babky su daleko takze nemam moznost hodit im deti na krk... Ale poznam dost supermatiek ktore iba cvaknu peknu fotku a strcia deckam tablet do ruky aby mali pokoj ale toto nikto neukaze na ig... Prajem pekny den 💙

maciatkolulu
2. nov 2022

@kulumulu123 tak ako so písala, sú rôzni ľudia. Ja cvakne a pošlem tatovi, blízkym... Niekto slahne na ig. Nemusí to byť všetko také, alebo onake. Tiež želám pekný deň.

simca06022011
2. nov 2022

Ale tak zalezi to aj od toho aku povahu ma tvoje dieta a ako to ty prezivas, u nas cirkusy v 10m s obliekanim a odchodom z domu ani grckami veru neboli... cize ano, bola som ucesana, umyta, a kazde rano som o 9:30 isla s malou v kociku von, vracala sa pred obedom, tak aby som jej akurat dala jest. A poobede okolo 15tej to iste. Aj kavu, aj obchdoy som dala. Ale nebola dojcena, nenadrapovali sme sa s tym, nerieisli sme, ked tak flasu som mala teda hlavne poobede v taske a dostala jest hocikde. Detto sme davali hotel, wellness, vsetci spolu aj s oteckom. A pomedzi to som aj navarila, upratala (a ze je to skor o urdziavani a systeme ako denno dennom riadeni ani nehovorim) a aj uctovnictvo firme robila, kedze som pracovala z domu aj cez MD/RD. Nemala som babku ani muza na strazenie, ale ani na insta, MK, FB a inde som nesedela. A v obchodoch som bola HOCIKEDY sa mi zachcelo. Aj s nou. Rychlo sa naucila co ano co nie, cirkusy sme nemali. Ale napr. na masaz som nebola ani raz, to az teda neskor, kedze tam by som ju veru nestrazila :DDD
Horsie obdobie prislo tak okolo 1,5r. A to vyriesili jaslicky.

vysmiatadusamamky
10. nov 2022

Zdravím vás. Aká vie byť tá virtuálna realita rôzna, že? Je to však len moment, kedy vznikla fotografia. Neraz tomu momentu predchádzajú desiatky nepodarených záberov. Tie však nevidíme.

Ako nie je úplne bežné ani medzi ľuďmi na ulici hovoriť o svojich ťažobách, často ani v online svete to nie je inak. Všetci sme však ľudia. A k ľuďom jednoducho patrí celé spektrum emócií, zážitkov, ktoré majú. Veľakrát je materská rola aj o veľkých dilemách. Zrazu je človek naozaj konfrontovaný s tým, že sa musí rozhodnúť, čo všetko v rámci svojich 24 hodín stihne. Niekedy je veľmi stresujúce zažiť, že človek už nemá svoj život tak veľmi pod kontrolou ako kedysi.

V takýchto momentoch, kedy človek možno zapochybuje o tom, či je jediný, čo niečo nestíha, môže priniesť úľavu zamerať sa na to, čo je vo vašej moci. Napríklad si viete obliecť krásne letné šaty a ísť v nich na ihrisko, hoci sa tam prvoplánovo nehodia. Ak vám to spraví radosť, prečo nie 🙂 Možno takéto malé radosti sú prvými krokmi k tomu, že jedného dňa precítite, že aj vy ako žena ste v materskej roli dôležitá a postupne sa vám bude ľahšie a ľahšie hľadať čas pre seba aj bez dieťaťa. Verím, že vaše okolie vám v tom bude nápomocné.

Ak by sme vedeli byť aj my ako projekt, len napíšte.

Strana
z2