icon

Matka sa správa ako svokra, ktorá ma neznáša

shades_of_life
30. aug 2022

Ahojte, potrebujem sa hlavne vykecať, lebo celé mi to hlava neberie...
Išli sme na dovolenku, a moja mama bola zatiaľ u nás kvôli zvieratám. Jediné o čo som ju požiadala, bolo nakŕmiť psa a mačky, plus vyvenčiť.
Keď sme sa však vrátili, myslela som že ma porazí. Zavolala vodara, aby nám vymenil sifón, poodpajal nám trúbu, varnú dosku, umývačku, zlomil zadnú dosku na úplne novej (nie najlacnejšej) linke, a pokaslal dvierka na (tiež novej) umývačke.
Potom dostala ďalší super nápad, že nám aj s ďalšími cudzími ľudmi vymaľuje. Pritom niekto vykydol nejaký cement alebo čo na tiež novú podlahu. Ako sa to snažila vyčistiť zrejme , porušila podlahu, a je tam vypuklý kopec a celé pokrivené.
Komplet celý byt mi preorganizovala. Nie je miesto (nepreháňam) kde by sa nehrabala. Všetky osobné veci vrátane dokumentov, moje aj manželove, spodné prádlo a iné intímne veci, denník, proste všetko. Doniesla a navliekla obliečky farby ktorú neznášam, lebo vraj to tu treba oživiť, nábytok mi pozakrývala zlatým igelitom, ešte aj dávkovač na mydlo mi musela vyhodiť a nahradiť, lebo asi nie som schopná si vybrať ten správny.
Ako to tak vo mne vrelo keď som to pozorovala po príchode, tak ešte sa spokojná usmievala, a začala nám dávať prednášky ako čo máme čistiť.
Najlepšie na tom je že u seba si upratať nevie, v potravinách nonstop nejaký hmyz, všade mole, a nonstop osr... záchod.
Na ďalší deň, keď som myslela že už som videla všetko, išla som zapnúť robot.vysávač, a pokazený....čistila ho...
Neviem nič nájsť a cítim sa hrozne.
Áno už viem že to bola chyba ....
Ospravedlňujem sa za dlhý výlev

Strana
z2
babovka2321
30. aug 2022

@shades_of_life toto vidim na nejaku diagnózu, to zdravy clovek neurobi, neverim

janetinka27
30. aug 2022

@shades_of_life a co to ma spolocne so svokrou? inak des

zuzap33
30. aug 2022

@babovka2321 neboj urobi. Moja svokra si to dovolila 2x. Raz po pol dni som mala zaclony v kuchyni, vysivane decky v obyvacke, vycistene wc, kupelnu atd. Druhykrat po 4 dnoch prehodene vsetko, nabytok, koberce. Je to 15 rokov a doteraz penim, ked si nato spomeniem

luccija
30. aug 2022

Velmi by som jej vynadala.To cudzi ludia u vas malovali, pokym vy ste na dovolenke?podla mna je chora toto by som nerozdychala...doteraz bola normalna nedirigovala Ti domacnost a zivot?
To platila opravara, malovku...

zuzap33
30. aug 2022

@shades_of_life odporucam riadne jej vycistit zaludok, nech sa urazi a uz nikdy nic u teba neriesi. Ak sa neozves pri najblizsej prilezitosti to zas urobi

kabba
30. aug 2022

Normalne by som jej vsetko vycislila, kolko vas bude stat oprava a vymena a ukazala jej, kolko vas stala jej pomoc s vencenim. A to nehovorim o naruseni dovery medzi vami - to je nevycislitelne. A ze ak chcela dosiahnut toho, ze ju uz nikdy v zivote nepoprosis o takuto pomoc, ze sa jej to podarilo.

basska_b
30. aug 2022

V zivote by uz kluce nedostala. A dobre by bolo, keby jej vynadal aj tvoj chlap. Nech sa spamata. Od teba to zobere jednym uchom dnu, druhym von. Jasne ju konfrontovat, ze toto nemala dovolene a prekrocila ciaru

pribinak
30. aug 2022

Si poucena do budúcna. Pre zvieratá si zabezpečiť hotel alebo ochotnu susedu

Kľúče vrátiť ak má, ak nie, už nikdy ani nedať.

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@babovka2321
Netuším, či má diagnózu, je pravda že sa s ňou vychádza stále horšie. Vekom neviem či to je, má 61, čo mi nepríde tak veľa.
Mala také pokusy, že chodila mi do bytu upratovať, keď som začala pracovať po RD. Ale riadne som dala najavo že toto nie. Potom prestala, tak som myslela že pochopila. Ale toto by mi nikdy ani nenapadlo že sa tak prekoná...

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@janetinka27 tak nič v zlom ,len obrazne povedané, že väčšinou maju ženy so svokrou take problémy.

wecenko
30. aug 2022

Ja mam so svokrou paradny vztah.do nicoho sa mi nestara.to skor moja mama.tiez nam strazila dom a uz musela wc cistit😠

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@luccija No snažila sa dirigovať vždy slovne, aj keď neúspešne, lebo si vždy urobím podľa vlastného uváženia. Ale očividne ma nebude nikdy rešpektovať. Len ma mrzí že je už môj vzťah k nej úplne pokazený, ja už nemám síl na ňu.

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@zuzap33 Máš pravdu, aj ked príležitosť jej už nedám k tomu. A áno,už je aj urazená, ale je mi to už jedno. Úplne sa mi rozum pozastavuje nad ňou, ale to asi nepochopím....

zuzinka888
30. aug 2022

@wecenko mozno musela lebo ho poriadne💩💩💩💩😂😂

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@kabba presne si to vystihla. Rozmýšľala som ako jej to podať, ako to riešiť, a toto bude asi najlepšie.

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@pribinak Máš pravdu. Za toto si nadávam. Lebo to som mala najskôr naplánované. Ale som sa nechala presvedčiť, lebo že ona to urobí rada, a aspoň si užije týždeň kľud (žije s ňou môj brat).

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@basska_b To bude asi najlepšie, večer jej ide zaniesť všetky nevyžiadané bytové doplnky...

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@luccija a ešte podotýkam robili to takí jej známi (to by bolo nadlho), a povedala že za materiál nám pošle vyúčtovanie.

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@wecenko neviem čo si myslíš ty o tom,ale mne z toho vychádza len že sa nám tým pokúšajú dávať najavo našu neschopnosť....

luccija
30. aug 2022

@shades_of_life nech si to zaplati, ked sa angazovala.Ci vy ste spominali, ze chcete malovat?

zuzap33
30. aug 2022

@shades_of_life nedavaj jej ziadne peniaze. Nech si to zaplati sama, ked si si to neobjednala. Mozno jej dojde az potom

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@luccija to vôbec, práveže sme maľovali v zime, takže nam tým chcela dat najavo ze to bolo zle ...

shades_of_life
autor
30. aug 2022

@zuzap33 no ani nemienim, už vôbec keď budeme navyše musieť investovať napríklad do zničenej podlahy ...

ahhola
30. aug 2022

Odkiaľ si? Ze by som ti radšej nabudúce tu zverinu zaopatrila😃

wecenko
30. aug 2022

@shades_of_life ja si nepripadam neschopna, radsej venujem čas detom a zahrade, ako mat vzdy všetko na 110% upratané, lenže mama zostala sama tak asi nema inej roboty

mapypotkancek
30. aug 2022

@shades_of_life ona Ti ešte povedala, že Ti pošle vyuctovanie za materiál? Teraz som odpadla (dovtedy len neveriacky krútila hlavou).
Ja by som si normalne dopredu napísala na papier, čo jej poviem, naučila sa to naspamäť a išla za ňou a veľmi pokojným, ale doraznym hlasom by som jej povedala, čo si o tom, čo spravila myslím, že definitívne pochovala medzi nami dôveru a že zvažujeme s mužom, že jej dáme preplatiť vzniknutú škodu. Ale najmä tá dôvera. Úprimne, ja by som ju po tomto už NIKDY nepustila do svojho domu/bytu. A NIKDY by som jej už neverila ani polievanie kaktusu a celkovo nič.

loliki
30. aug 2022

@shades_of_life No, pekne. 🙄 Daj si niečo na nervy. Xanax a pod. 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
denkatn
31. aug 2022

Skoro ako z "hororu" 🙂. Ale podla mna tvoja mama nedokazala len sediet a chcela byt uzotocna, chcela aby ste ju ocenili. Ako dieta natobila vela skody len preto ze chcela pochvalu. Kym ju odsudis, aj ku polutuj, musi sa citit strasne, tolko namahy a uznanie nikde. Skus jej prizvukovat, ze pre teba ma hodnotu aj ked iba cely den sedi. Ked budes v jej veku, mozno tento jej pocit poxhopis.

shades_of_life
autor
31. aug 2022

@ahhola vďaka si milá 🙂

Strana
z2