icon

Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči

zabakvak
8. dec 2014

Ahojte,

S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.

Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?

Dakujem 🙂

barborazilina
14. dec 2014

Aj mne sa meno Damian velmi paci ...

cenculinka
14. dec 2014

@zabakvak vyprdni sa na ludi okolo vratane príbuzných, co sa nazoru na meno týka, kamoska ma damianka, ked sa to meno.paci vam, tak he krásne 😉 ja mam doma Félixa a vo februari pribudne Oskar, si vies predstavit to prevracanie očami? 😀 a co, komu se to nelibi, at mi prdel polibi 🙂 oskar mal byt povodne Oto 😀 a rodina si zvykne na akekolvek meno 😉

agnese
14. dec 2014

Náhodou meno Damián je veľmi zaujímavé a pekné. Nie je také obyčajné, nemá kopec nositeľov, ja na tom nevidím nič zlého, aby ste mu dali také meno, A ako ti píšu vyššie, tak je to vaše bábätko, je to len na vás, aké meno mu dáte. 😉

jsva
14. dec 2014

krásne meno.... 🙂

zuzica13
15. dec 2014

@zabakvak podľa mňa je to kráááásne meno 🙂 kašli na okolie - ak ste sa s manželom zhodli a je to podľa vás krásne meno, tak ho synovi dajte 🙂 aj ja som chcela pre syna meno damián alebo hugo - no bohužiaľ môj manžel je za klasické slovenské mená a pre istotu sa nám narodila dcéra, takže bolo po probléme 🙂 riaďte sa tým, čo chcete vy a nie vaše okolie 🙂

meindzi2
15. dec 2014

poznam dvoch damianov. jeden ma rok a jeden 30. s tymto menom sa clovek nestretne casto, ale je to normalne meno. vzdy sa najde niekto, komu sa bude pacit a komu sa pacit nebude. prave z tohto dovodu som ja osobne neriesila vyber mena s nikym. po narodeni dcery som oznamila, ze sa vola Amalia a basta. vela ludi sa cudovalo, kde som k takemu menu prisla, vela ludi mi povedalo, ze ake krasne meno ma a vela ludi to proste neriesilo. keby som mala brat ohlad na kazdeho, tak sa k ziadnemu menu asi nedoberiem, pretoze vzdy sa najde niekto, komu sa urcite meno z nejakých pricin nepozdava.

eunomia
15. dec 2014

Je to velmi pekne meno, manzelovi sa paci, tebe sa tiez pacilo. Pri synovi sme tiez kazdemu hned povedali meno a kazdy mal nejaky koment az sa nam to meno prestalo pavit, teda hlavne mne. Syna sme pomenovali inak. Pri dcere sme uz nikomu meno nepovedali, ani najblizsim a vola sa podla nasho povodneho vyberu. Je to vase dieta.

lealei
15. dec 2014

Nech ta ludia naokolo nezaujimaju...ak Vam sa to meno paci tak neries ostatnych...Vase babo to bude🙂

ivet37
15. dec 2014

suhlasim s kockami riad sa vasimi nazormi a nie druhimi je to vase dieta a vasa vec druhi si zvyknu

denisenko
15. dec 2014

@zabakvak prečo by malo byť Damian divné?...poznám už kopu detí, čo ho majú....alebo ešte aj Damien.... 🙂 🙂 my máme Denisa a tiež sa ľudia čudovali, ale nejako to nikto neriešil...teraz máme aj Simona, čo každý sa hned pýtal že či Šimon...no nie...Simon.....tiež im to príde také divné...ale....Denis a Simon....tak mi to nejako pasuje dokopy....moje deti, moj názor..... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

j.a.n.e.7
16. dec 2014

My sme tak vyberali meno pre dievčatko, nevedeli sme sa zhodnúť na žiadnej klasike, tak sme dali Sáru, teraz poznám viacero dievčatiek s týmto menom (v mojej generácii som nepoznala ani jednu) a tak je to aj s Damiánom, poznám ich pár a nepríde mi to celkom pekné meno, naozaj ak to tak cítite, urobte to. Našim známym sa narodil Svorad a to je určite ešte zriedkavejšie meno.

reni1512
16. dec 2014

urcite dajte meno ake chcete vy...je to vase dieta, to meno je uplne normalne krasne...maly uz teraz citi ze ho tak volate...vsetci blizky si zvyknu..na kazde meno sa zvykne hned...🙂 budete lutovat ak tak nespravite

dunakiliti80
16. dec 2014

@zabakvak čo tu riešiš daj meno aké chceš a hotovo, jediný kto ti môže na to frflať bude tvoje dieťa 😀

nikayla
18. dec 2014

Damián je krásne meno, v tomto by som vôbec nehľadela na okolie, je to len a len vaša vec 😎

tama321
18. dec 2014

My sme chceli dat druhému dietatku tiež toto meno, ked sme ešte nevedeli pohlavie. No ale nakoniec máme Tamarku. Ešte plánujeme tretie a ak to bude chlapec tak určo Damián.

bendy
18. dec 2014

Aj mne sa páči meno Damián🙂 Ale ja hovorím každé meno má svoje čaro, a príbuzný si určite zvyknú 🙂 Švagrinej sa narodila dcéra Johana, už má 7 rokov, prišlo mi to vtedy veľmi divné meno, no neskutočne sa jej hodí a všetci sme si zvykli. No a inak ako Johy jej nepovieme 🙂

drakvak
19. dec 2014

Akoze NIKOMU sa nepaci,ked vam rodicom sa paci?Vy ste si vybrali a ostatni to maju respektovat a ak sa im neoaci,ich problem.Po narodeni si zvyknu.Damianov je uz celkom dost,nie je to nejake exoticke meno,ja mam druhakov v skole a medzi nimi jeden Damian a vo vedlajsej triede v rocniku je tiez jeden a este zopar v skole a to ucim v malom meste... Tiez som si tym presla,my sme dali synovi meno Jonatan,pribuzni tiez mali pripomienky aj ludia z okolia, ale teraz ma chkapec 4 roky a nikto uz neriesi jeho meno a velmi mu pristane 🙂 Svokra nam pred narodenim vykrikovala,ze sa chceme zviditelnit a ze sa mu budu deti posmievat... a teraz ma v skolke okolo seba chlapcov s menami Jonas,Timur,Vejan,Rene,Zoran,Tristan,takze pohoda 🙂Ked niekto rypsl,ze ako Jonatan pes z Macha a Sebestovej,ja som na to reagovala s humirom,ze ved aky inteligentny pes to je,aj rozprava 🙂 Takze sa nedaj,ak sa Ti paci,trvaj na svojom a hotovo...

suzy29
19. dec 2014

Podla mna je to velmi pekné meno, a ked sa hodi k priezvisku tak by som sa vobec reakciami okolia nezaoberala. My máme vybrané meno Simon a tiež su reakcie vselijake :D No keby som mala riesit este aj toto , kto si co mysli, tak asi sa cele teho.len vytácam a neuživam si nic ...

jola01
19. dec 2014

Krasne meno, sama som chcela Damiana, ale Damiana maju uz dve kamaratky, tak som zvazovala ine meno. A nakoniec sa mi aj tak narodila Agata... 🙂

bykaterina
19. dec 2014

tak hlavne ze sa vam paci 🙂 , mne teda nie ze by sa nepacil len mi pripomina jeden film a tam dieta damina bol satanom 😝
http://telkac.zoznam.sk/2444520/omen---satan-pr...

janinah
19. dec 2014

ja poznám troch Damiánov v školskom veku,takže ni eje neobvyklé.....mne sa nepáči...a neviem prečo dopredu oznamujete meno,však po pôrode dám vedieť rodine,že máme Damiana,Lenku,Ferka....a neriešim,či sa cudzím páči.... 😉

kika050
19. dec 2014

No a hlavne ze sa vam paci. My sme napr vzdy mali vybrane ine mena a pri porode sme to zmenili.Takze nakoniec prisla smska z inym menom a kazdy ze ved sme ibe meno vedeli.Ich problem nam sa nase mena pacia a uz by som to nevymenila .

mitomi
19. dec 2014

Ahoj,nepozeraj na ludi a okolie okolo seba,je to krasne meno pre chlapceka,to je vyber na tebe a na manzela,tak porozmyslaj. 😝 😝 .silvia.Pekny den.

henikav
19. dec 2014

@zabakvak vobec by som neriesila meno mojich deti s cudzimi osobami, dokonca ani s rodinou, jedine s manzelom. Je pravda ze manzelovi som ja trosicku ustupila a urobili sme kompromis, miesto "mojej" Emilie, mame nasu Emmku 😉 A ako sa rozhodneme my tak to ostatnym oznamime, ze bude sa volat napriklad u Vas Damianko, nie ze aky je Vas nazor na to. U nas to bol oznam vola sa takto. Komu sa nepaci, svoje dieta si nazve ako chce, toto je nase. Len ja som taka sekera, ze mne by sa doma ani nikto neodvazil odporovat, lebo vedia, ze si idem za svojimi rozhodnutiami 😀 😀 😀 Nedaj sa odradit kvoli nazorom druhych, aj tak kazdemu nevyhovies, kolko ludi, tolko nazorov...

dadda
19. dec 2014

podla mna je Damian krasne meno a nema ho kazdy, ja som povedala zopar mien, ktore som chcela dat v rodine a na kazde mi povedali, ze hroza, potom som dala po svojom a doteraz sa s tym niektori nevedia zmierit, je pravda, ze trosku lutujem, ale to len preto, ze mi ho znechutili roznymi hlupymi prezyvkami a poznamkami, ale je to moje dieta, ja s manzelom mame pravo vybrat si a nikto do toho nema co hovorit, ak sa manzelovi paci a tebe tiez, nepochybuj, je to krasne meno 😉

pupendo5
21. dec 2014

Poznam Damiána v okoli, podla mna je to velmi pekne meno, ja mam rada take originalnejsie mena (teda v tom zmysle, ze sa tak nevola kazdy druhy) a toto k nim urcite patri. Podla mna ste vybrali super. Ja by som si do toho nenechala kecat. pokial to pekne ide s priezviskom.

ecern
22. dec 2014

Náš synček sa volá Damián. Je to nádherné meno, na ktorom sme sa s manželom hneď zhodli. Rodičia ani svokrovci nadšení neboli, ale zvykli si. Inak stále počúvam, aké krásne meno sme vybrali a neľutujeme. Našťastie, aj teraz už 3-ročný Damiánko je so svojím menom spokojný 😉 . Keď sa mal narodiť druhý syn, mali sme problém, aké meno vybrať, aby sa aspoň trochu vyrovnalo Damiánovi, lebo to meno je pre nás jednoducho top. Druhý syn dostal po dlhom zvažovaní meno Benjamín. Rodičia zase neboli nadšení. Pre nás je ale hlavné, že sa mená páčia nám, pekne korešpondujú s priezviskom, nie sú to otrepané mená a sú v slovenskom kalendári. Všade je teraz záplava Samkov, Adamkov, Filipkov a Jakubkov. A nie sú to o nič krajšie mená, len sú bežnejšie a ľudia sú už na ne zvyknutí. Keby ste vybrali hocijaké iné meno, vždy sa nájde niekto, komu sa nepáči. Preto sa nevoláme predsa všetci rovnako, nie?

dada1212
22. dec 2014

nie veľmi rozšírené, ale podľa mňa tiež pekné meno, mne sa veľmi páči. ak sa vám hodí k priezvisku určite dajte.

2985
22. dec 2014

poznám štyroch Damiánov v našej obci a sú to velmi zlaté deti, a nič zlé na tom mene nie je

maajushka
22. dec 2014

Ja mam kamaata damiana a sadne mu to 😉 jeho brat je bernard a tiex sj vsetci zvykli 😉 ja by som sa vykaslalana nazory Inych 😉