icon

Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči

zabakvak
8. dec 2014

Ahojte,

S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.

Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?

Dakujem 🙂

ivett1
8. dec 2014

@zabakvak ahoj, tak tu je Damiánov a Damiánov ... bývame v hlavnom meste ... takže nič nové pod slnkom už pár rokov...neviem, prečo by malo byť niečím neobvyklé .... 😅
PS: keď sa páči Vám obom, tak neváhajte...

terezka258
8. dec 2014

@zabakvak ked sa vam obidvom meno pacil, nic by som neriesila ... 🙂 Bude ho predsa nosit vas syn a nie syn kamarov a znamych, tak kde je problem? 🙂

slnieckolu
8. dec 2014

Ja poznam aj dospelaka 40 roc.s menom Damián a je to naozaj velmi pekne meno, je take vznesene. Cize hodi sa nielen pre malych Damiankov, ale ani v dospelosti sa zan nemusi urcite hanbit, nemaj obavy 😉

miskaska
8. dec 2014

@zabakvak je to krasne meno..nedajte sa ovplyvnit. My sme vybrali meno Eduard a nepacilo sa nikomu z rodiny, vraj je to tvrde meno atd...ale nedali sme sa odradit 😉

fra
8. dec 2014

práve som dostala informaciu, že som sem dodala nepresný preklad, nuž ospravedlnujem sa baby, meno "Ben" po čínsky neznamená " zadok" , ale "tupec " tak, nech nešírim dezinformácie a aby boli veci na porádku 😀 😀 😀

womankc
8. dec 2014

@zabakvak mne osobne sa síce moc nepáči, ale je to len vaša vec a nemali by ste sa nechať ovplyvniť . On si ho už vybral cez Vás , ostatní si mohli mená dávať aké chceli a teraz si vy dáte, ich dieťa to nie je . Moja kolegyňa má Damiána a volá ho Damianko .
Mám kamarátku ktorá chcela Maxima a starí rodičia sa nevedeli s tým zmieriť až tak , že dokonca ju chceli donútiť zmenu na matrike, že to zaplatia, ale neustúpili. Akurát zbytočne deprimovali svoju dcéru , miesto toho aby sa tešili z nového človiečika.Mimo iné to menu mu ide presne

cicimotinka
8. dec 2014

že to vôbec riešiš... vybrali ste, páči sa obom, hotovo... vyriešené... ostatní si môžu pískať... my sme dali Artur a že teda sme si vypočuli... a svokra stále píše Aďko namiesto Aťko... a prvé dni ho volala Martinko... 😀 😀 😀 vôbec nerieš druhých, chcete Damiánka, dajte ho... je to krásne meno...

karamellka1
8. dec 2014

Je to pekné meno a rozhodnutie je len na vás 🙂 , ostatní si zvyknú 😉 . Ja som strašne chcela LARU a to keď som ešte ako pubertiačka videla film Doktor Živago. Už vtedy som si povedala, že ak budem mať niekedy dcéru, bude sa tak volať. Samozrejme keď som otehotnela a povedala, že ak to bude dievčatko aké meno chcem dať, všetci na mňa pozerali ako na blbú. No dala som sa ovplyvniť a vsunula som tam U a mám Lauru 🙂

simca06022011
8. dec 2014

Tak ja som dala malej meno Simona, vsetci papulkovali tiez a pritom je to bezne meno... a teraz si to nikto ani neuvedomuje a meno sa jej super hodi. Ja mam taky sposob... mozno smiesne, ale pouzivala som to aj pri domacich zvieratach :P... ked maleho uvidis, tak budes vediet ci bude Damian a ci nie 🙂)) Ja som nikomu nepovedala ako sa mala bude na 100% volat pred porodom a nakoniec je z nej Simca, ked to tak budes citit tak mu take meno daj a ostatni sa prisposobia🙂 Podla mna je hlavne aby sa to meno "hodilo" 🙂 A nie pacilo...
Chcela som Sofiu a ked som tak minule sedela a kukala na tu moju krpanu.. no to by sa jej vobec nehodilo 🙂)))

zonjushe
8. dec 2014

Damian je uplne normalne meno, aj ked mne sa nepaci, ale kazdy ma iny vkus..nenechaj sa odradit..

katulikle
8. dec 2014

Damian je pekne meno..kamoska ma tiez Damianka a su spokojni..je to vase dieta a vy sa rozhodnete ako sa bude volat...moje deti su Sofia a Karin a nikdy som neriesila kto si co o tom mysli alebo komu sa to paci alebo ci je to divne..nam sa pacilo a bodka... 🙂

belasy_motylik
8. dec 2014

@sissy27 presne tejto horor sa mi vždy vybaví, keď počujem meno Damián. Tiež mám voči nemu z toho dôvodu averziu, ale inak meno ako každé iné. Ale synovi by som ho nedala 😀

krissy1
8. dec 2014

@zabakvak Moj favorit medzi menami 🙂Damian🙂
Dceru mame lauru a tiez kazdy ,ze ju budu volat Larva a doposial jej tak nik nepovedal.Raz ma jedna vzdialena znama zastavila a povedala:Ved v skole sa jej budu posmievat,ze Larva.
A to nemala.Moja odpoved:
No ved ked budu tak inteligent. ako vy, tak ano.

daol
8. dec 2014

ja mam Damiána a tak ho aj každy volá my doma ho voláme Džemik 😀

zuzin78
8. dec 2014

@zabakvak ahoj
okoliu nevyhovies nikdy, aj keby si chcela dat uplne slovenske meno napriklad Zuzana, Janka co boli za socializmu stale davame mena . ak sa Vam paci Damian majte ho, a na okolie sa naozaj vykasli, je to vase rozhodnutie, a hlavne bude to Vas syncek . Ani mojmu okoliu sa nepacilo, ze sme dali dcerkam mena Sofia a potom Zara, a teraz v pohode. Teraz sa im nepaci , ze ich volam Sofia a Zara a ze im nedavam zrdobneniny , ako sofinecka zarinocka, a neviem ake hluposti dokazu cudzi ludia vymysliet esteze sa na tom bavim a aj moje dcerky , mne sa nepaci ked niekto hovori zdrobnininkach☹. ( viem im aj pekne povedat ale nemusim im komolit cele meno 🙂 )))
pekny den

astonka
8. dec 2014

@zabakvak ved je to krásne meno 🙂 určite sa nedajte ovplyvniť okolím a reakciami...

irusa
8. dec 2014

krásne meno

domi1988
8. dec 2014

@zabakvak je to vase dieta a nazor ostatnych ludi by mi bol akurat tak ukradnuty.. nech sa kazdy stara sam o seba.. ja som tiez pocuvala rozne mena, mama si kazdy den s kalendarom sadla ku mne a davala navrhy a babka detto 😀 obe som ich odpalila, ze si take mena mali dat svojim detom a bolo vybavene 😀

mata128
8. dec 2014

Byvam na dedine a Damianov poznam len tu hned troch....takze neries ostatnych....ja mam Alexa a tiez to babke akosi nesedelo,ale zvykla si,nic ine jej neostalo 🙂

krisia
8. dec 2014

tiež mám nie obvyklé mená pre deti. Keď sa narodil syn a ešte na pôrodnom kresle som vyhlásila, že malý sa volá Matyáš, každá na mňa pozrela ako na UFO, ale všetci si zvykli a nikto mu inak ani nepovie-neodvážia sa 😀 a keď sa narodila malinká, mala som vybrané niekoľko mien, ale keď som ju uvidela, bola som si 100% istá, že to musí byť jedine Izabela a tiež sa jej nikto inak neodváži povedať a teda tie mená im sedia ako .......😀 Damianko je pekné meno, kamoška má tiež syna Damianka a nikto to meno nerieši. nedaj sa ovplyvniť, aby ťa potom nemrzelo, keď sa ti páči, smelo ho tak nazvi.

pupavka123
8. dec 2014

@zabakvak Ja som raz pocula ako v skole kricia na jedneho chlapca Damian-pavian..a odvtedy sa mi fakt nepaci..ale celkovo mi pride strasne tvrde,ale to je len moj osobny nazor,je to len na Vas

sharmana
8. dec 2014

@zabakvak neznášam priblblých ľudí, ktorí zhnusujú rodičom výber mena pre dieťa. Je to úbohé prezentovanie vlastného názoru spojené väčšinou vnucovaním vlastného vkusu.
Po prvej zlej skúsenosti som skoro nikomu nepovedala meno svojho druhého dieťaťa, pretože už ma dve kamarátky sklamali reakciami typu "Á to ešte do pôrodu zmeníš". A prečo by som mala? Lebo ich deti sa volajú lepšie? No prd makový.
Mám synovca Damiana, mne sa to meno páčilo a sestra si ho "požičala", kedže ja som bola ešte bezdetná. Je to krásne meno, dnes už nie je ani nejak nezvyčajné, lebo už poznám dosť Damiánkov. Je medzinárovné a zároven "tradičné" kresťanské a volakedy bolo aj v kalendári úplne normálne, je to meno greckeho svätca.
Nenechaj si znechutit výber a povedz nahlas ludom, že nech ti to meno nezhnusujú, že si to nepraješ! A až do pôrodu už radšej nikomu nehovor nič. Je to váš výber 😉

jarushka599
8. dec 2014

@zabakvak môj synovec je Damian už 5 rokov a všetci sme si zvykli, je pravda, že predtým som to meno nikdy nepočula, ale je krásne, voláme ho Damko alebo Damiánko, len sa nenechate ovplyvňovať, dajte to čo sa vám páči....vaše babatko je to.... 🙂 😉 🙂

nell77
8. dec 2014

nadherne meno je Damian, syn je Alan, tiez sa nikomu nepacilo a dali sme...vsetci si zvykli..
inak ma v skole spoluziaka Damiana a kazdy ho vola Dami, co mi pride tiez mile...
pa.

janka3.12
8. dec 2014

Damián je krásne meno.... U nas v okoli je aj Fedor, Gregor....blizka kamaratka ma Christiana namiesto Kristiana. Druha zase Dorotheu .... Je to kazdeho intimna a osobna vec....presne ako pise
@sharmana ostatni Vam mozu byt ukradnutí. My sme vybrali mena dlho pred narodenim a uz v brusku som malych takto oslovovala a prislo mi to normalne lebo to k nim proste patrilo

zuzka_puska
8. dec 2014

Podla mna je meno Damián krásne. Dami.... a nemá žiadne zdobneniny, prezývky. To je výhoda. Prečo pozeráš na okolie? Chceš syna Damiána? No tak? Ty s ním budeš žiť, nie tvoja mama, svokra, kamarátky, a všetci tí ktorí čudne reagujú. Takže toto by som absolútne neriešila, kto si čo myslí. Moja dcéra sa volá Nela, a tiež všetci nejako rýpali, že aké to je meno, také krátke, a nič neznamená, ale nám to bolo jedno. My sme chceli Nelku, tak aj Nelku máme. Prečo by si mala brať ohľad na okolie? 🙂 Ale v konečnom dôsledku, dáš meno aké chceš, ale spokojná musíš byť hlavne ty, budeš s tým malým najčastejšie. Poznám veľa malých Damiánkov, a teda vôbec nič čudné na tom mene nie je 🙂 Skús sa skôr pozrieť, akej vekovej kategórii sa to meno nepáči, možno sama zistíš že sú to ľudia dávno narodení, samozrejme že babky a dedkovia by si priali Aničky, Janíčkov, Marienky, Jožkov, a podobné 🙂
@zabakvak

janka3.12
8. dec 2014

Ked sa mal narodit Oliver a nevedeli sme ze ci chlapec alebo dievca tak som mala vybrate meno Olívia... Svokra ma hned zrusila ze ju budu v skole volat Oliva.... Nech sa na mna nikto nehneva ci deti chcu na kazde meno si najdu prezyvku tak ci tak by som Oliviu dala🙂

maruska.s
8. dec 2014

Mne sa meno Damian paci 🙂

katkasofi
8. dec 2014

@zabakvak náhodou krásne meno...moja svokra sa ešte nestotožnila s menom jej vnúčika. Dali sme mu meno Simone, voláme ho všetci Simi alebo Simonko. Len svokra mu hovorí priezviskom, Múčka... No comment 🤐

majdus
8. dec 2014

Dnes uz vobec nie je neobvykle🙂. Poznam viacerich, mensich aj vacsich a nepride mi divne. Aj ja som chcela Damiana, ale manzelovi sa nepaci az tak. 🙂 To mas super, ze vam obom sa paci. Okolie si zvykne, uvidis. Ja by som sa nedala ovplyvnit kvoli okoliu. Inak, Damianovi sa da krasne povedat aj zrobnene...Damko, Dami, Damco 🙂 Ja bys om mu ho veru dala ako nic 😀!