icon

Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára

balea1996
31. mar 2021

Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.

lapalma
31. mar 2021

Dievčatko - autorka 🙂
ani som diskusiu nedočítala do konca... prosím ťa !!!! naozaj prosím!!!!!
Odíď z toho domu....čo najskôr...
Nenič si nervy, nepros sa nikomu...si tam navyše -" pani kresťanka " ťa ponížila na Vianoce - nedala ti chlieb - už dávno som nič smutnejšie nepočula.
Ona ťa týra zámerne, súťaží s tebou, ohovára ťa pred svojou dcérou.....
A ty trpíš, makáš....a pýtaš sa jej, ako by sa mohla zlepšiť???
Pán manžel pri tebe nestojí, tvorí tandem s matkou a svojou rodinou....
Poviem ti, nie je to PÁN ÚŽASNÝ .... keby bol, stál by pri tebe za každých okolností....
Zabudni na majetok , ktorý ste tam investovali - je to nenávratne preč - na LV nič nemáte.
Začni sa pripravovať na odchod, nájdi miesto pre svoje pc .... dojednaj sťahovák a choď !!!!
Nič - naozaj nič nestojí za zničené nervy a podupané sebavedomie...dvíhaš EGO úbožiačke, ktorá sa po tebe vozí. Dokedy to chceš ťahať ? Chceš priviesť deti do domu, kde je ich matka pajác na gumičke ?
Držím ti palce, aby si sa rozhýbala čo najskôr.
Si hodnotný inteligentný človek a toto zaobchádzanie si nikto nezaslúži.
Váž si sama seba a budú si ťa vážiť aj ostatní. Drž sa !!!

drahomirrra
31. mar 2021

@balea1996

Alebo sa spytaj tejto pani @lentilkaxxx co to je take echt spoluzitie so svokrou a kam to vie dospiet.... 🙂

elizabet173
31. mar 2021

@balea1996 úžasné, ty pracuješ a robíš mužovi raňajky. Predpokladám, že okrem toho varíš, pečieš, žehlíš, perieš, vysávaš, utieraš prach, umývaš obloky, kúpelňu....prečo robíš mužovi slúžku? Nezáleží na tom, ako si bola vychovaná, niektoré ženy boli vychovávané v rodine, kde bola mama s otcom minimálne tri krát týždenne nadratá a? Má v tom pokračovať? Moja mama chystala niekedy otcovi raňajky a niekedy chystal on jej. Svadbu mali pred vyše 50 rokmi, ale otec sa dokázal o seba postarať sám. A keď bola ona v nemocnici, alebo v kúpeľoch, tak aj o nás. Tvoja svokra by mala ofukovať miesto, kde si sadáš, keď si jej syn z teba urobil slúžku a ešte aj fackovacieho panáka. Čo by si poradila svojej dcére, keby ti napísala to, čo si napísala ty nám v úvodnom príspevku? Aby zostala? A zničila si nervy a následne život? Prečo by si sa mala dať ponižovať svokrou? KTO jej dal na to právo? Začni si vážiť sama seba.

elizabet173
31. mar 2021

@balea1996 sú tu stovky tém, ktoré založili nešťastné ženy, ktoré dúfali, ako sa niečo zmení. Ako sa to zemní po svadbe, ako sa to zmení po narodení dieťaťa a nezmenilo sa nič, jedine k horšiemu. Máš len tento jeden jediný život, naozaj si ho chceš zničiť? Máš všetko, si mladá, máš prácu, študuješ, dokážeš sa o seba postarať. Nie si povinná bývať so svokrou a znášať jej maniere a nie si povinná robiť slúžku mužovi, ktorému nestojíš ani za to, aby si ťa zastal. Dúfam, že máš doklady od všetkého, čo si kupovala, ja by som tam nebola už ani na tú Veľkú noc. Je to krkolomný termín, ale kým by som si zohnala podnájom, vydržala by som u rodičov, u kamarátky, babky, krstnej.

janetinka27
31. mar 2021

mas to tazke, potrebujes pohnut s muzom,lebo utekat sama by mohlo viest k nejakym skratovym rieseniam. s mojimi svokrovcami je to
tiez tazke, ale byvaju daleko. svagrina sa na jesen vydavala,ostali u nich byvat a po 2 sialenych mesiacoch sa jej muz odtial odstahoval. maju malicke dieta,ale dieta vyrasta nez otca. ked prideme k svokrovcom na navstevu, nadavaju na toho zaťa,ale to su neskutocne blbosti,co im vadi. ten odideny muz volal svagrinu,svoju zenu,aby sli byvat spolu do podnajmu,ale ona odmietla,ved doma rodicom nemuseli nic platit, o dieta sa svokrovci, t.j. jej rodicia postaraju. takze radsej ostala sama s babom u rodicov ako ist s muzom do panelaku. a to maju uz vek nad 40.
ak nepohnes s muzom, moze sa stat,ze ty odides,ale on tam ostane.nie je normalne,aby ste mali hlavny problem svokru.uz bez toho maju ludia problemov dost.

janickacrazy
31. mar 2021

@balea1996 Tvoj muž sa boji svojej matky, nič iné ako odsťahovať sa nepomôže. V tom dome bude stále pod jej vplyvom. Odstahuj sa čím skôr, ak ťa ľúbi, pôjde s tebou. Môjho muža dedko tiež mal operovanu chlopňu a behal ešte 30 rokov potom.

kubkovamama
31. mar 2021

@balea1996 necitam to cele, ale bola som podobny prípad a aj sa bála cosi povedat a nakoniec som iba velmi lutovala,ze varocne signaly som prehliadala a nechala to zajst tak daleko.Svokra si zo mna urobila doslova handru a on sa ma jeden jediny raz nezastal.Vydrzala som 7r a to sme este nebyvaali u nej,iba tam behali 24/7,zodrata z roboty utekala drat sa k nej.A chyba bolo,ze som si myslela,ze po dietati sa to zmeni,tak nezmenilo,iba zhoršilo,lebo uz som nevládala vobec,nieže psychika,ale mala som tak 40kil a brala pirule na upokojenie a na spanok aka som z nej bola vystresovana.Odisla som.Este potom sa so mnou sudila.Uz som sa vydala,mam iny zivot,mozem si robit co chcem a nikoho to nezaujima,svokrovci isto maju nieco proti,ale nikdy by mi nevytykali,sme slusni voci sebe a vedia,ze mladych treba nechat dychat a chlap vždy ale ze vzdy stojí pri mne.Odid prosim ta kym nemate deti,bude to lahsie a aj tak to skor ci neskor urobis.A co sa tyka investície do cudzieho,mne nezostalo nic,fakt nic,bola som uplne na nule ked som odchadzala,vzivote by mi nic nevratili..naopak,svokra pisomne ziadala vratit jej za mna a deti "stravne" cca 3tis eur za kazdy rok(podotykam, že sme mali svoju domacnost,u nej som nejedla akoby som vedela) Ľudia vedia byt strasne zlí.Vyhodi ti casom na oci aj co pravda nie je.Si inteligentna mlada zena,zda sa, ze mas dobre zamestnanie a tym padom možnosti,tak to vyuzi a nekaz si zivot.Muza sice milujes,ale to prejde,ver mi,ty nie si prenho natolko dolezita ako pupocna snura s matkou

janickacrazy
31. mar 2021

@kubkovamama dúfam že si jej tie peniaze nedala a to sa o to s tebou súdila či čo? No šialené, neviem si to predstaviť.

bettie
31. mar 2021

@lubkavargova1 potvrdzujem, otec bol dohodnuty so surodencami a svojim otcom ustne, stary otec to nechcel dat papierovo do poriadku, lebo ze ci uz ide zomriet. Ked zomrel, surodenci si nic nepamatali 😀, proste charakterni ludia. Prachy su prachy ...

bluka2
31. mar 2021

@annamalaga mozno pre to ju tak ponižuje, lebo sa vymyká z tej ich neschopnosti. Na to sa niektorým ťažko pozerá, keď niečo dokážu a vynikajú v niečom. Snažia sa ich akoby stiahnuť na svoju mentálnu úroveň

fliacik
31. mar 2021

@bettie Presne toto sa stalo v našej rodine. Boli traja súrodenci, dvaja bývali v panelákovom byte, jedenému rodičia pomohli postaviť rodinný dom s tým, že o investovanú čiastku dostane neskôr menej v dedičstve. Keď o pár rokov otec zomrel, syn všetko poprel a žiadal rovnaký diel dedičstva ako súrodenci. A keďže to bol matkin miláčik, matka bola ticho...
A podobnú skúsenosť má kamarátka. Vydala sa, chvíľu bývali u jej rodičov, neskôr im svokrovci ponúkli rodinný dom (vlastnili dva). Sľúbili, že ho na nich prepíšu, len to neustále odkladali. Kamoška do domu investovali nemalé peniaze, lenže svokra sa neustále správala, ako keby dom bol jej. Chodila im tam, nedovolila presunúť nábytok, do záhradky sadila, čo ona chcela, kamoška si nemohla ani len obraz zavesiť svoj. Prešlo pár rokov, dom sa na nich nikdy neprepísal, chcú sa odsťahovať do vlastného, aby mali konečne pokoj, lenže čo s peniazmi, čo do domu dali...

konicekhop
31. mar 2021

Len z predstavy,ze mam byvat so svokrovcami,alebo rodicmi,aj keby mame neviem aky dobry vztah by som na to neprikyvla. Strasne by mi vadili take normalne veci...ako varenie,pranie, chcem si vo vani polezat,cez vikend pospat,kamarati na navstevu...to by som sa stale citila,ako pod dozorom...inak velmi,to myslim v dobrom obdivujem ludi,co takto zili aj,ked len mesiac...mna by trafil slak.

eva1990
31. mar 2021

@balea1996 odid kym nemate deti a niesi doma na materskej aj so svokrou

anne_mary2
31. mar 2021

@balea1996 tak ustne to je ako keby
nebolo.. napr sa nedajboze stane ze sa svokor pominie a ste dosli.... nehovoriac o tom ze to ze to je tak terad o rok nemusi platit.. nie ze o 20....
hmm aj take ze spodok rozdelit.. no ok rozdeli sa a co potom, nepredpokladam ze sa dole nastahuje svagrina.. budete rodina deti asi casom by ste tak ci tak obsadili spodok, nenechate to chatrat.. + oni z roho nebudu mat prakticky nic - nepredaju.. takze to take jednoduche nebude 🙂)....

anne_mary2
Autor odpoveď zmazal
anne_mary2
31. mar 2021

hm ono druhym sa vzdy radi dobre :D Ale teda. brali sa pred rokom, mozno rozmyslaju o rodinu, snad sa lubia aj vsetko, preco jej radite utekat z domu ci s muzom alebo bez? ... Ruku na srdce... kolko z nas by to takto razantne hrdinsky dokazalo?... myslim ze to je az posledna moznost....
Ked si s manzelom inak rozumeju , maju sa radi, kolko z vas by vyslovilo vetu “ bud pojdes so mnou alebo je koniec” 🙄🙄 myslim ze minumum....
Ale tak medzi recou by si manzelovi mohla povedal ze sa tam citis velmi zle tak ako to funguje, a ze vazne uvazuje o tom ze by si odisla ( aj ked mozno sama vies ze to je krajna moznost ), ale mozno s nim kus pohne... Opytaj sa ho. ci keby ty si chcela aby zil u vasich s tebou, ci by bol spokojny... ved to je to iste..)
Chlapi take veci tak neprezivaju, neriesia.. je to tak.. on je doma, vo svojom, ty si urobila velku obetu, lebo ved ano. Ze nechces mat s nimi zle vztahy, vadit sa: ale proste... tiez si nenechas skakat po hlave...
vacsinou to je tak - jeden sa musi prisposobit. Avsak o to viac by ti mal byt oporou...
Ale opat, nevieme aky je tam vztah s rodicmi / mamou...

kubkovamama
31. mar 2021

@janickacrazy chcela dceru do opatery.Sud to zamietol.A samozrejme,ze ziadne peniaze som "nevracala".Nereagovala som na jej hystericke poziadavky.Casom ju to preslo

1gabriela13
31. mar 2021

@panelacikova áno tak to je super keď sú dobré vzťahy. Keby sme my žili z našimi tiež viem ze sa nestarajú a nie sú konflikty. Ale väčšinou to tak nefunguje. Vy ste mali to šťastie 🙏

panelacikova
31. mar 2021

@1gabriela13 to skôr mala moja mama konflikty so mnou 😀 aj to kvôli kostolu, odmietla som už ako vydatá doň chodiť 😀

borkaki
Odpoveď bola odstránená
lesana25
31. mar 2021

A teraz si predstav, že tých 35k by ste dali na vlastné bývanie a zvyšok postupne splacali. Jasne že pánovi manželovi to vyhovuje, keď ho namiesto jednej obskakuju dve ženy. To že sa nemôžu vystáť ho už nezaujíma. Poslala by som ich do riti všetkých a ostávam s pozdravom.

cacianka
31. mar 2021

@loginexistuje presne.aj ja som tak dopadla.moji rodičia hojno, ex ho.no
A po rozvode polovicu, lebo §

danieli
31. mar 2021

Moja mamina je v rovnakom veku ako tvoja svokra, no nikdy nikdy nikdy by toto nestvarala, co tvoja svokra, jedna vec🤦‍♀️Druha je, ze mamina sla byvat k svokre presne ako ty, nebolo to jednoduche, ale respekt tam bol a dodnes je, neexistovalo, aby si behali do bytov bez zaklopania, aby nieco nebodaj premiestnili, ucta a respekt sa vytraca...ale nielen u deti, ale ako vidim problem s tym maju aj starsi...

balea1996
autor
31. mar 2021

@anne_mary2 Takúto debatu som s nim uz mala :/ NIKDY NIKDY NIKDY z tade neoddide... mam za sebou hadku po tom ako jeho svokra spravila “divadlo”

balea1996
autor
31. mar 2021

Svokra sa dnes prejavila zas... ze som nejaka Jezabel. Ja som to hned vygooglila... je to premna nenormalne. Ja som si sedela hore konecne oddychovala po praci a pratani a pocujem ako vrieska ze som bosorka Jezabel ktora ovlada jej syna. Jeho syna ovladam tak ze: vyhod kos prosim von, zohrej jedlo prosim ta. Obratila som sa na mamu po xyz dnoch lebo som sa potrebovala vyventilovat... pocula este ako vrieska o mne somariny. Muz mi povie ze som stale nespokojna a zvratena a zijem si v sne ze mladomanzelia stavaju domy...

loginexistuje
31. mar 2021

@balea1996 manipulativna Jezabel stelesnenie zlého ducha je skor ona podla toho co pises ...
a komentar tvojho manzela .... no comment
toto nema vyznam prepac ... tu nevyhras ...

balea1996
autor
31. mar 2021

Muz sa jej zastava, ze ja nemam byt ako jeho matka. Ze nemam riesit veci utekom... Hovorim mu ze som dala peniaze do domu ktory nieje moj. stale ta ista rozpravka: jedneho dna to bude aj papierovo.

balea1996
autor
31. mar 2021

Komunikovala som s mamou ktora ma pozemok a vedela by ho predat a dat mi peniaze na hypoteku. Ponukla som to este muzovi ze podme budu na to prostriedky. Muz povedal ze sa mam snazit o zlepsenie vztahov a ze zeny su rovnake.

balea1996
autor
31. mar 2021

Ak to takto pojde dalej vezmem opatovne dar a oddidem. Pocuvam o sebe ze som ako jeho matka ze si mame podat ruky... vidim to na neprespatu noc a kukanie doblba v tme. Je mi z toho smutno mam 24 rokov a snazim sa naozaj najviac. Muz ma uplne odkopol

ladyvi
31. mar 2021

@balea1996 24 rokov. Boze aky krasny vek na novy zaciatok 😋