Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára
Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.
@drahomirrra Ahojky, cicka 🙂 Ani sem nestíham chodiť čítať príspevky, ale toto je podobné, ako som mala ja v Kokotove 🙈. Úprimne @balea1996 ľutujem. Materin cecek vždy ostane materin cecek. Jediné, ako s tým bojovať pre kľud (svojej mladej) rodiny, je zdrhnúť čo najďalej a jeho izolovať od ich deštruktívne vplyvu. Vedela by som písať romány o manipulatívnej svokre🙈
@balea1996 Juuuj, prepáč, ale obávam sa, že toto lepšie nebude. Keby stál muž na Tvojej strane, sám by mame dohovoril, ale ak dáva za pravdu jej, časom to bude iba horšie. Byť na Tvojom mieste, zbalím si jednu tašku, odídem niekam na celý víkend a s kľudom mu pekne poviem, nech si za ten čas ujasní, s kým chce stráviť zvyšok svojho života. Takto budeš v neustálom napätí, čo svokra na Teba vytiahne tentoraz. Akože, si dospelá žena, sebestačná a nikto nemá právo sa k Tebe takto správať. Aj keby si celé popoludnie preležala na gauči, a čo? Doba je iná, ženy sa v práci namakajú často aj viac ako muži (a nemusí to byť iba fyzická práca, tá duševná dokáže vyčerpať ešte viac). Máš vlastnú domácnosť a sama si zadelíš čas na domáce práce, nepotrebuješ nikoho na to, aby Ti chodil za zadkom a poúčal Ťa, čo, kedy, kde, ako a koľko. Ak máš chuť, môžeš navariť aj za vagón a inokedy iba zohriať polotovar. Ako sa hovorí, každý nech si nazerá do vlastného hrnca. A svokrička nech si zopakuje, koľko rokov má jej synček. Asi si nevšimla, že je už dospelý a má vlastnú rodinu, nepotrebuje vodiť za ručičku a hýčkať. Mňa osobne by viac ako svokrine urážky zamrzela skutočnosť, že manžel Ťa nebráni. Mňa minule naštvala svokra, lebo prezradila obsah našej súkromnej komunikácie niekomu nepovolanému a ešte sa mi s tým sama pochválila. Keď som to mužovi spomenula, okamžite jej zavolal a zvozil ju tak, že to určite nikdy viac neurobí. A nie, nebral ohľad na to, že je stará, chorľavá a nevie, ako dlho tu bude. Pretože nemá právo sa nám montovať do života neželaným spôsobom. Pri všetkej úcte k veku a skutočnosti, že je to matka Tvojho muža, niekto jej musí nastaviť hranice.
Mas 24 rokov, nemas s nim deti, mozes sa kludne zajtra zbalit a odist aj s nabytkom. Chlap ma po svadbe stat pri manzelke ako jej muz nie pri matke ako... Odisla si z domu mlada, robila 2 roboty, studujes pracujes na sebe a naco?? Aby si prisla po praci domov a riesila s prepacenim pic..viny nejakej starej pani. Ako vazne takto chces prezit svoj zivot, to chces aby zili v tom tvoje deti? Kaslala by som aj na peniaze, tie sa daju zarobit ale ten cas co tam premrhas to ti nikto nevrati. A ten tvoj chlap teda.. by som si sakra rozmyslela ze ked odidem ci ho vobec beriem so sebou..
@balea1996 až mi je smutno z toho, čo prežívaš. Mala som niečo podobné. Si ale veľmi mladá, chceš aby bolo dobre a tak ich necháš aby dupali po tebe. Majú z teba handru a ešte fackovacieho panáka. Ja byť tvojim mužom, idem dole za mamičkou a vyprosím si aby sa navážala do mojej ženy. A spravím poriadok. Ale vidíš ako to je, on sa jej bojí a tak zatvára oči pred obrovským problémom. Mne príde ako ustrašené decko. Je mu to jedno ako sa cítiš? Čo prežívaš? Ignoruje to, a stavia na tvoju slušnost. On ťa ešte aj manipuluje a hádže vinu na teba? Že ty máš ustúpiť a podať si s ňou ruku? A teba ide je..nuť? Tak nehnevaj sa, ale toto je akože čo? láska? Ved ty si tam privodíš iba chorobu. Prídeš o psychické a fyzické zdravie.
A ty sa trápiš, že nechceš byť drzá k jeho matke? Presne ako ja. Zatiaľ čo ju netrápilo, že ona je drzá ako ploštica.
Ja som síce nebývala so svokrou ale chodila k nám na týždňovky akože jej vnúčata chýbaju. Pohár pretiekol, ked si začala dovoľovať. Ja naivná, ustupovala som, ustupovala a ona si na mne zatiaľ masirovala ego.až kým som nevybuchla. Moc som si to vyčítala, predsa staršia osoba. Ale teraz sa mi tak slobodne dýcha. Nič lepšie som nemohla urobiť ako ju odstrihnúť. Až teraz mi manžel uznal, že inak sa to nedalo! Keby že žijeme s ňou, odišla by so od neho. Deti nedeti...takto sa žiť predsa nedá. Večne sa triasť pred niekým a znášať niečie rozkazy.
Ty dievča, urob s tým niečo. Ale rýchlo v najbližšej dobe. Nenechaj po sebe dupať! Lebo prídeš tam o samú seba. Predpokladám že nechceš kontaktovať ani svojich rodičov, lebo sa vlastne hambíš a berieš to ako vlastné životné zlyhanie. Hlavu hore, nie si ani prvá ani posledná.
Ja len nechápem, prečo to tie staršie ženy ( svokry) robia? Čo z toho majú? Kľudné svedomie, že sa vozia po niekom? A ešte drú prvé lavice v kostoloch a spínajú ruky.😣🙄😣
@balea1996 lepsie to nebude, uz iba horsie. Rozhodni sa ci ti on za toto vsetko stoji. Je to mamin cecek, tam nie je prestrihnuta pupocna snura. Nenic si zivot, si taka mladucka, este stale mozes najst prave stastie. Odid a zavolaj aj muza, ak s tebou nepojde, tak ta nemiluje.
@kocurikpupcek Svokra je špecificka pani ktorá je veľmi naklonena k Bohu. Stale stale pocuva nejake kazne a dava mi najavo ze katolici su svine ( som z katolickej rodiny ale nechodim do kostola). Vyhlasuje o sebe ze je Bozie dieta...Velmi ma trapi to, ze nemozu zamnou prist rodicia kvoli COVID. Ak tu prisiel jej syn, muzov dalsi brat vsetko bolo v poriadku nic sa nedialo ... ak po niekolkych mesiacoch mali prist moji rodicia tak ich nechala pred brankou ze je korona a mame byt ohladuplni a vzala od nich darceky pre nas s muzom. Ja som mala pripravene pohostenie a tesila sa na nich ako” male decko na rodicov “. Som rada za svojich rodicov niesu to hlupaci vedeli pochopit ze svokra to nema v hlave vsetko v poriadku a stale stale mi vravia podte do vlastneho pomozeme Vam... vravim to muzovi, ten tu chce zostat pre rodicov ze su stari postarat sa o nich. svokra 63 svokor 68
Mali sme doteraz debatu... ja zrevana jak male dieta som dala ultimatum... muz zostal ako socha. Nemyslela som si to, ze nieco take ma po svadbe caka ... medzi sebou problem nemame len s vecami ktore su spolocne s jeho matkou. Ak by som mala nejake lieky na ukludnenie dam si ich ihned ...
@balea1996 no,tak to dovidenia...a ked to aj rodicia vidia,nie je o com,a,este ak vam chcu pomoct to je super, odisla by som aj sama radsej do garzonky a ak ti pomozu rodicia isla by som hned, fakt kym nemate deti....a fanaticki veriaci ludia, no s panom Bohom 😑 bud odid teraz,ked ra tam nic nedrzi, peniaze boli a budu a muz pojde s tebou alebo nie,ale ja by som odisla urcite.
@balea1996 aj to je dost mozne,rodicia by mali raz pochopit,ze deti maju pravo tiez na vlastny zivot,vychovat a nechat ist. Nepoviem ked potrebuje rodic pomoct,odviezt k lekarke,alebo raz za cas vacsi nakup atd. ale nie takto. Ja teda mama uz som co chvila dvojnasobna a nerobim si deti s tym,ze budu pri mojej sukni zit kym neumriem. Aj doma mojmu vravim,mat deti je fajn,zmysel zivota ,ale nie moj jediny, deti odidu,budu si zit svoj zivot a ja nechcem zabudnut na ten nas spolocny. Nie som tu,len pre deti.
@balea1996 dufam ze rodicia sa od tej branky neotocilu, ale posedeli ste si u VAS.....
@fliacik to velmi pekne vsetko pomenovala....
Hm no, ak su vztahy take ake su, nie je to nic moc... hlavne ked ste takto na zaciatku :/ Je to smutne, toto riesit :/
Neviem ako ochotny je tvoj manzel v domacnosti , starostlivovosti... ale ak velmi nie, tak opatera jeho rodicov by skoncila jedine na tebe, to je jasne vsetkym...
Naozan by sa Ta mal manzel vediet zastat. Je mi jasne ze on problem nikde nevidi.
Rodicov mas daleko? Ako ti radia baby, odid na vikend aspon...zazit vikend bez buzeracie. vycitiek ze je sobota a nedajboze neplnis svokrin harmonogram...
Mas u svokrovcov trvaly pobyt?..
@balea1996 super, takže jeho pani máma si na tebe vybíja svoje komplexy. Zbaľ sa do jednej tašky a choď k rodičom zatiaľ na sviatky. Premysli si veci v kľude zatiaľ u nich. Či už si prenajmeš malú garsónku alebo sa prestahuješ k nim.
Mužovi s kľudom oznám, že ty takto nedokážeš večne ustupovať jeho matke. A to neznamená, teraz že musíte stavať dom, keď on nechce. Radšej v psychickej pohode v malom ale sami/ sama.
To nie je normalna zena ta tvoja svokra.to je nejaka prij.bana psychicky aj cirkevne osoba.
To ake bozie dieta to ma byt ked nadáva na katolikov ?! V akej cirkvi to je ? Žiadna takto nenadava na iných. To by som veru povedala tomu jej guru aku ovecku to má.
63 a 68 nie je vek aby nemohli žiť a byvat sami, ved sa vedia postarat sami o seba. A obcas s niecim tazsim, narazovym mozu pomoct ich deti.
Čítam tu všetko, uplne súhlasím s babami ze tam nikdy šťastná nebudes. Žiješ pod strechou jednej prepnutej bosorky ktora za hnusnu bosorku povazuje teba. Štve proti tebe všetkých naokolo aj tvojho muža a on je tak zmagoreny že jej to žerie ako maliny.a aj pre neho si bosorka lebo si vyzadujes a branis svoje pozicie, svoju osobnost a nechces ani si nezasluzis taketo urazky nadavky ponizovanie. Si jedna mladá šikovna a pracovita žena. vzdelávaš sa pracujes makas doma. A si najhorsia ?! Kolko 24r ludi zije takto zodpovedne a nie ruka hore ? Aaaaale nie, si pre nu odpad. V tomto chces zit naďalej ? S tymito ludmi ?
Ktori ani nepustia tvojich rodičov lebo lebo jebo rozum ?(chapem opatrenia, snad by ste sa nestretli keby hrozilo riziko).nechaju ta pozerat z okna a ty ani neprotestujes...ako v base.za vsetku tvoju snahu usilie a dobrotu. Fajne .
Uz by som tam nebola.ale najprv :
Ja by som dala urobit cestne prehlasenie alebo nieco podobné, ze rodicia darovali tebe 35 000 DAR, na zariadenie.rozumies ze steny su jeho a ty aby si prispela ze mas hotovosť. Hadam mas nejaky ucet ty a nejaky rodičia ze to oni poslali tebe. Svedkovia z tvojej rodiny. Pohladaj faktury, blocky. Vypisy z banky. Vsetko si pozbieraj.
Vytlc od svokrovcov /muza tie peniaze.
Ak su rodicia schopní a ochotní ti pomôcť, kup si svoj byt(pozor nie pocas manzelstva). Tam si navaris pre seba a nikto ti to nevyhodi ani nevynada ze je to hnoj. Upraces si, vyzdobis a nikto ta nezhodi ze mas bordel. Byt mozu kupit aj tvoji rodičia a tebe daruju vo vhodnom čase.
Si sikovna a pracovita, v IT oblasti asi nezarabas minimalku tak ti aj hypoteka vyjde a o hlade nebudeš. PC zbalis , to nie je vyhovorka.lahsi krok ako buzeracia v tom dome !
Dievča mladé,maj svoju hrdost česť a dôstojnosť.
Vsetky tu ti drzime palce🍀🍀🍀
@kocurikpupcek veru par dni cez sviatky by velmi pomohli vycistit hlavu.to nie je utek.to je balzam a wellnes.uz dnes by som odisla.
Vysrať sa aj na takého muža...zbaliť sa a odísť a začať od znova..viem ľahko sa hovorí..ale ak chces byť šťastná tak musíš niečo urobiť. Si mladá a nájdeš si ešte niekoho...a buď rada že ešte nemáš dieťa..chvalabohu...
Prosím ťa, nepoznám ťa ale prosím ťa 🙏🙏🙏zavolaj rodičom, že si pobalená, aby ta odviezli odtiaľ preč.
A to čo si do tej ich haciendy investovala riešiť súdnou cestou naspäť.
Neposer si život, toto nebude nikdy dobre, to už aj sama vieš.
A co svokre nepovieš na drzovku nabudúce, ze 90% z financií na prerabku išlo z tvojho a z penazi tvojich rodičov, do teraz ani časť z toho nie je prepísaná na vás (inak toto si urobila veľkú chybu, mala si vraziť peniaze s tým, ze sa podiel prepise na vás a nie nejaké ústne dohody. Keby teraz obaja svokrovci zomreli, ze majú nejakú nehodu, tak vyplácané zvyšok súrodencov už z vylepseneho domu) a ze ty nebudeš robiť ešte na záhrade a na pozemku, ktorý ani tebe nepatrí. Ze ty si sa už poučila pri rekonštrukcii ako si dopadla-nemáš nič, ani peniaze ani podiel z domu a ešte ta ona chodí komandivat za tvojim zadkom co máš robiť a co nemáš robiť akoby si bola nejaké 5-rocne sopľavé decko a nie dospela žena. Ty sa jej tiež nestaras do jej domácnosti, varenia, ani ako trávi svoj voľný čas, tak nerozumieš tomu, prečo to robí ona a odkiaľ nabrala to právo.
@balea1996
Ten tvoj muž je riadny ..... nehnevaj sa, ale napíšem ti to priamo - keby ta naozaj miloval tak ako miluješ ty jeho, nikdy by nedopustil, aby ta takto jeho matka ponižovala a niečo by jej už na to povedal. Veď sám musí vidieť ako ta to ubíja a ako sa trápiš. A aj tak mu nevadí co ti tu jeho mamka vykrikuje. No comment. A ešte sa jej bude zastavať. On je chorý tak isto ako jeho mamka, preto sa nedokáže vzdať jej sukne. Ktorý normálny dospelý chlap sa bude tak chorobne drzat mamky? Opýtaj sa ho, či by on tak býval s tvojimi rodičmi, keby sa tvoja mama k nemu chovala ako ta jeho ku tebe. Ze ti tu vykrikuje veci a do všetkého tisne nos a komanduje co máš ako a kedy robiť. Odišla by som z takej šialenej rodiny. Tam nikto normálny asi nebude. A s tým jeho raz čo možno bude tvoje si mozes momentálne vytriet vieš čo. A to buď rada, ze ešte dieťa nemáte. Vedela by som tu knihu o tom napísať co všetko stvarala moja svokra, len keď som tehotná bola, aj keď sa dcérka narodila, od vtedy ju cítiť nemôžem a to býva od nás 300km daleko.
Hej a kto sa o nich bude na starobu starať? Tvoj muž im bude plienky meniť? Či ešte aj na smrteľnej posteli sa bude po tebe voziť? Si mladá, máš život pred sebou, neznic si ho. To, ze ty sa spravas ku svokre s úctou neznamená, ze to ma byt jednostranne. Keď sa ty dokážeš napriek všetkému ku nej správať s úctou, aj ona sa ma správať s úctou ku tebe. Ty nie si povinná vôbec trpieť jej maniere a stále do nekonečna ustupovať. Všetko ma svoje hranice a ona si nemá co dovoliť šliapať ti po tvojej ľudskej dôstojnosti. Ona už dávno tie hranice prekročila a tvoj muž mal už dávno zasiahnuť. Ktovie na koľko je kresťanka, či to skôr nie je nejaka sektarka, ktorú samotnú riadi ten Jezabel, aby ešte raz hlavu tvojim deťom sektárskym rečami nevymyvala. A to, ze ti tu už za tebou ani návšteva nemôže prísť a je na toľko drzá, ze tvojich vlastných rodičov nevpustí dnu, no to by som iný krik narobila, žeby to nerozchodil v tom dome nikto, keď im tam môže brat chodiť. Klobúk dole, ze toľko takej starej bosorke trpíš. Zaslúžila by si riaden kopanec do prde.e. A tvoj muž tiež.
A co si tvoj muž mysli? Jasne ze všetci mladi buď stavaju domy alebo kupujú byty! Len on je divný a neodstihol si pupočnú šnúru. Všade mladi chcú ísť do vlastného, len on je ako z iného sveta.
@katkami123 presne! Keby sa jej mama takto chovala k nemu?
Milá autorka, povedz mu, že máš v úcte jeho rodičov, ale čo si ty komu čo spravila, že sa k tebe takto jeho matka chová. To že je to staršia pani, jej nedáva automaticky právo ťa ponižovať. ( jasné viem, ešte to otočia a robia z teba blbú, lebo veď ty nerozumieš jej vtipom...no chacha) A prosím ťa, velmi ťa prosím hneď prestaň sa im doprosovať, prípadne ospravedlňovať (pýtala si sa svokry a švagrinej, ze co robíš zle). Maj svoju hrdosť. Lebo takto sa ponižuješ sama. A ony dve sa z teba ešte aj poza chrbát smejú. Aj kebyže celý víkend nepleložíš ani na kŕíž slamy. Ty máš tiež nárok si robiť ako ty chceš. Len tak ležať pod takou a pozerať celý víkend filmy. Rovnako ako máš právo sa pomýliť. Neobviňuj sa, že si takto naletela jedovatej ježibabe. Si sa poučila. Teraz si daj lipový čaj alebo si hrkni na ukľudnenie. Pobaľ sa a choď preč na sviatky k rodičom. Nech ju porazí. Pamätaj, že keď ťa ona vidí, že máš na háku ide ju rozpučiť od jedu. Hlavne ty buď navonok v klude, proste režim mám na saláme. Lebo keď sa viditeľne trápiš, ona sa cíti ako na koni.Nedaj sa.
@kocurikpupcek
Tak muž by si určite nenechal, aby sa tak ku nemu spravala jej mama a myslím, ze by to ani autorka nedovolila. A v tomto to je choré, ze on to dovoli. Potom si ju ani on neváži, keď vidí čo všetko robí jeho matka, tak by sa jej to mal snažiť nejak kompenzovať a vyrovnávať to zle a nie ešte prilievať olej do ohňa a zo starej ježibaby robiť Chuderka starú nevladnu operovanu akoby jej to dávalo právo sa tak chovat ku nej. (Sú postihnutí ľudia, na vozíku a spravaju sa k druhým slusne) mne príde chorý aj manzel. Ako sa hovorí - po niekom musí byt aj on liznuty, tiež ktovie aká tam bola výchova, keď muž takto uvažuje.
@balea1996 hlavne odíď skôr ako ti urobí dieťa, lebo potom sa ti bude odchádzať oveľa ťažšie a neber to tak, že vy dvaja medzi sebou problémy nemáte, máte a obrovské! Toto nie je o jeho matke, to je o tvojom mužovi, keby ťa miloval, tak nedovolí svojej matke, aby ťa trápila!!! Môj muž sa má vždy zastane, už pri takej blbosti, že jeho matka mi chcela naložiť na tanier priveľa jedla a ja som nechcela toľko, tak jej povedal, nech ma rešpektuje! Držím ti palce, aby si našla silu odísť, nezkaz si život.
Áno, keby svokra videla, ze tvoj muž si ťa zastane a jednoducho ju vždy zastaví, tak by si toľko nedovolovala. Dovoľuje si, lebo vidí, ze si môže dovoliť.

@balea1996 nečítala som.vsetky príspevky, ale postraš muža, ak máš kam, zbal si potrebné veci, choď aspoň na týždeň k mame, sestre....a nech sa zamyslí aj on....
Svokra aj švagriná sú len hlúpe telce, ktoré nemajú čo robiť a zrejme ti závidia, že si taká šikovná a oni také aké sú 🤷