icon

Model striedavej starostlivosti spôsobuje problémy vo vzťahu

19. máj 2025

Ahojte. Prosim vas o nazor. Som 3 roky po rozvode a koncom Juna nam uplynie doba na vysporiadenie BSM. Pri rozvode som pristupil na svedsky model striedavky v jednom byte tyzden matka a tyzden otec, co som vtedy vyhodnotil ako najlepsie pre deti, kedze som aspon trochu chcel zmiernit ich traumu z rozvodu ( narcisticka matka, ktora ma podvadzala roky a manipulovala deti proti mne) s tym, ze casom sa rozdelime a kazdy si vytvori vlastne byvanie. Cca rok po rozvode som si zacal vztah so zenou, ktora bola s rovnakeho bytoveho domu, ale netrvalo to dlho a bola to katastrofa, tak som to ukoncil. Pred 8 mesiacmi som spoznal super zenu, ktora vedela ze fungujeme v takomto modeli a vedela aj o dotycnej po rozvode, vedala to od zaciatku.

A teraz k vysporiadaniu BSM. Doba na uplynutie vysporiadania je do Juna 2025, ale v case ked sme sa stretli so sucasnou priatelkou sme uz boli v rieseni. Povedal som jej, ze riesime vysporiadanie a chcem ziskat byt ja z viacerych dovodov: 1. Byt sa nachadza v lukrativnej stavbe a oblasti 2. Deti ho maju oblubeny a citia sa dobre 3. Byt je logisticky dobre situovany pri skole s dostupnostou ku vsetkym potrebnym obchodom, lekarni atd. co mi starostlivist ulahcuje 4. Vsetky investicie a zveladovanie bytu boli v mojej rezii a ex nemala o nic zaujem. 5. Pricinou rozpadu manzelstva bola moja ex ktora je narcistka a roky ma podvadzala. Takto som to vysvetlil aj mojej sucasnej priatelke.

Na zaciatku to bola s priatelko len okrajova tema, ale casom sa stala zdrojom konfliktov. Zacalo jej vadit, ze odchadzam na tyzden do bytu ktory je bol nas spolocny, co chapem a povedal som jej, ze to chcem dorieist co najskor. Najpr boli debaty, ze ak ho ziskam nech si vymenim aspon postel, co je pochopitelne. Neskor moja priatelka absolutne neakceptovala ze zotrvam v tom byte kedze je to nasa minulost, ze do toho bytu nikdy nevstupi. Neskor mi dala ultimatum, ze ak v tom byte zostanem tak sme skoncili. Do vtedy bol cely proces nastaveny ze byt odkupim ja aj cenou. Kedze som respektoval jej postoj, ze jej byt vadi navrhol som riesenie, ze byt ziskam a nasledne ho vymenim za iny v tom objekte, co neakceptovala lebo je tam moja minulost. Aj ked to nebolo lahke rozhodnutie, chapem ju a pristupil som na to, ze sa necham vyplatit ja a cele sa to malo prebehnut s pavnikmi v Aprili ( vtedy som mohol poziadat o HU po 6 mesiacoch). Ked som mal prostriedky, moja ex zmenila postoj a dala ma na sud uz temu vysporiadania nechcela riesit. Moja priatelka na mna zacala tlacit este viac, ze som nesplnil co som slubil aj ked som jej to vysvetlil a ja som urobil vsetko preto ako som povedal. Povedal som jej ze ak sa to dostane na sud budem riesit alternativu a pojdem s detmi do podnajmu, nech mi este chvilu da cas, ze urobim vsetko preto aby sa to doriesilo do Juna a ze ak nie pojdem s detmi do podnajmu, kym sa to nedoriesi. Chce odomna, aby som sa odstahoval s detmi hned lebo ze ona to uz neznesie, aby som sa striedal v tom byte a spaval v rovnakej posteli ako ex. ( co uplne chapem). Chce odomna, aby som odisiel hned lebo ona uz dalsi tyzden neznesie. Vysvetlil som jej, ze to sa neda vsetko tak rychlo vyriesit a ze sa jedna aj o moje deti a chcem, aby vsetci boli spokojni a najradsej by som to do juna doriesil, aby som deti nestahoval viac krat a rovno kupil byt po vysporiadani. Ak to nepojde a pojde to na sud, tak samozrejme ze tam nezotrvam. Bavili sme sa o tom x krat, vsetko som jej vysvetlil, vie okolnosti, ale neznesie to a hovori, ze som slaboch a nevie ci do buducnosti chce byt s takym chlapom co si nevie doriesit veci. Ze kvoli tomu trpi a ze sa to prejavuje na jej zdravi. Co si o tom myslite? Dakujem

Strana
z3
isis234
20. máj 2025

Nie si slaboch. Staráš sa o deti a chceš im dať to najlepšie. Byt si nechaj. Nech tam vyrastajú. Je to ich domov. Ako píšeš, máte blízo všetko, čo potrebujete. Aj deti kamošov.
Tvoja terajšia priateľka si musí uvedomiť, že berie nielen Teba ale aj Tvoje deti. O všetkom si ju informoval.
Je manipulatívna. Nech sa nevyhovára na svoje zdravie. Je to len hlúpa výhovorka. Od takých ľudí dalekooooooooooo.

zooeynka
20. máj 2025

Dalsia fejk tema. Autor sa odmlcal a len sleduje ci tema zije a kolko komentarov pribuda....

karolinakr
20. máj 2025
@vilma7

Myslím si tom jedine to, že priateľka začína ukazovať svoju "pravú tvár ". Rozišla by som sa s ňou, usporiadala si najskôr život v s deťmi a potom riešila vzťahy.

@vilma7 si prečitaj predchadzajucu diskusiu

monro
20. máj 2025

Ty si taký chápavý, až Ti je to na škodu...

kiki68
20. máj 2025

Dalsia manipulatorka, rovno ju posli k vode. Za mna kazda ta zena cisty horor. Vsetky egoistky a zaroven hraju trpitelky. Na co toto chces mat pri sebe…

vilma7
20. máj 2025

Aká je pravdepodobnosť, že sem napíšu 2 osoby ten istý problém??? Práve sem? Za mňa nulová.

isis234
20. máj 2025
@vilma7

Aká je pravdepodobnosť, že sem napíšu 2 osoby ten istý problém??? Práve sem? Za mňa nulová.

@vilma7 už to tu bolo rozoberané? Nečítam všetko.

enmery
20. máj 2025
@vilma7

@vilma7 Ak je to troll,je to dosť možné. A myslím, že raz tu zažili baby chlapa a ženu, ktorí tu písali. Ja som tu ešte vtedy nebola, len to spomínali.

renesance80
20. máj 2025

priateľka má tú istú poruchu osobnosti čo exmanželka, zbierate to rad radom

karolinakr
20. máj 2025
@vilma7

@vilma7 raz sa to už stalo

libusak
21. máj 2025

V tvojom pripade, z blata do kaluze
Rob co je dobre pre deti a ona bud to pochopi ale nech odide

mon8060
22. máj 2025

Vykašli sa na ňu

maminkadeticiek
22. máj 2025

Tato zena je cisty manipulator.Sa ti cudujem,ze pri tolkych komplikaciach co mas v zivote si das este takto s...t na hlavu od priatelky.Po tych tlakoch by som ju poslala uz do certa definitivne.Vidi len seba,je hystericka,nema pochopenie pre to co je dobre pre deti,pre to ze su tvoja priorita,vnima len samu seba.Dockaj casu a zacnu byt obrovsky problem aj deti,lebo ved oni su minulost.

arm3
22. máj 2025

Ach môj bože. Tak si najprv vysporiadaj co máš a potom si hľadaj vzťah. Keď si taky chápavý ako píšeš, tak načo stresujes novú partnerku?? A otazka: tvoje deti jej nevadia? Predsa len sú aj tvojej ex a to je spoločná minulosť (aj súčastnost a budúcnosť)

ali12377
22. máj 2025

mas slabost pre manipulativne zeny, najskor treba dospiet, a potom si hladat zreleho partnera, inak to bude stale katastrofa, lutujem deti, ozaj vinis stale len ex, apropo to ty si si ju vzal, a teraz znova mas manipulativnu priatelku, niekde bude chyba, treba sa na seba pozriet, a popracovat na sebe....

sussie1
22. máj 2025

Natrafil si na dalsiu narcistku, ktora Ta nepocuva, nevnima, nema snahu vidiet situaciu Tvojimi ocami. Ty si prilis empaticky, kedze za kazdou jej kritikou opakovane prizvukujes, ako ju chapes... Ak by aj nebola narcistka, minimalne nie je pripravena na vztah s rozvedenym, ktory ma deti a teda minulost nikdy nebude moct vymazat skrz deti... Viem, ze ju asi lubis, ked jej toto vsetko tolerujes, ale mysli hlavne na deti a seba, urcite sa potrebujes vyliecit a naucit sa nastavit si zdrave hranice, aby si si hladal partnerky, ktore Ta nebudu vyuzivat. Drzim palce! 🙂

mmazalka
22. máj 2025

A deti tú priateľku milujú? A ona ich? Jedine keby som videla lásku na oboch stranách / tvojich deti k novej priateľke a jej záujmu a lásky k nim/, len vtedy by som vôbec zvažovala pristúpiť na kompromis s bytom, bývaním

pieces
22. máj 2025

A nepoznajú sa tie dve náhodou...?

Strana
z3