Môj ex nenávidí svoju dcéru
Ahojte maminy. Ja mala dnes súd o výživné s mojim ex, ktorý ma s dcérou zákaz styku...(to je na dlho) je v stave, kedy akurátne s drahou stavajú dom ( pričom je písaný na niekoho iného aby nemal žiadnu nehnuteľnosť) klasika sviniara.... ale o čo ide. Dnes sa bil o to, že on viac, ako o 10€ na dcéru nedá, že on nemá....pritom sam povedal sudkyni, že sa bude radšej starať o deti svojej drahej, ako o svoje decko.... No ale poďme k veci... Vyšli sme zo súdnej siene a on mi zadrel toto citujem- , JA SA OTCOVSTVA NEVZDÁM , LEBO SOM SANDRIČKE PRIPRAVIL TAKÉ DEDIČSKÉ PREKVAPENIE, ŽE SA Z TOHO POSERIETE, TO ABY STE UŽ ZAČALI ŠETRIŤ!!!! ,, A Ko.ot sa mi rehotal do tváre! Tak mi povedzte, čo sa svinstvo ten hajzel na ňu chce našiť???? Dcéra má 10r a ja neviem, či to sú iba jeho trápne vyhrážky, alebo mám dcéru nejak právne ochrániť.
@blahowoman chcem sa spyatat ked pises ze ked ste sa rozviedli ze ti ostal dlh na 8 tisic, to ako ze si si zobrala pozicku na seba ci ako to funguje? lebo tu v USA ak ma manzel dlhy alebo deti a ked sa rozvedu /zomru tak ty neplatis nic tak som len zvedava - podla mna to je nespravodlive
takze on ti nechal dlh 8tisic a chce ti platit 10e mesacne???? to co za debila???? nechapem
@bronia13 ahoj. Bolo to tak,ze pri tej pozicke nam moji rodicia rucili. Tym padom ked to nesplacal on vymahali to odo mna a mojich rodicov. Tak som to musela sama splatit!!!!! Nie,neplati mi 10€,plati mi teraz 120€,ale ma zakaz styku a tak ostatne vydavky na dceru hradim ja,kedze on ma na haku jej narodeniny,meniny a vianoce!!! Tak som si dala zvysit. A na to on povedal,ze viac ako o 10€ na nu neda. To znamena,ze by mi platil 130€. Dcera alenavstevuje sukr.skolu ma kruzky a pod.
130? To ja mam na dve deti
@erickatt tak zavisi od prijmu manzela a potrieb deti. Ja by som od mojho ziadala aj 200 na 1 dieta, lebo si to proste moze dovolit. Ale rozvadzat sa nechystam, nastastie sme zatial stastni.
@blahowoman presne, priezvisko mozes zmenit bez zmeny RL a co sa tyka dedicstva sa nemusis bat, moze ho odmietnut, takze najhorsie bude na 0, co asi aj tak nic moc neocakavas....
@blahowoman aha teraz uz chapem s tou pozickou lebo tu take nieco neexistuje tak preto som tomu nechapala, sorry ale ja som mala len 18 ked som odchadzala zo SK a nic som nevedela a od vtedy sa vsetko zmenilo
inac tych 130e je kolko percen s jeho platu lebo tu chlap plati 18% na jedno dieta a 25% na 2 deti s hrubeho, ale robia take podvody len aby nemuseli platit... moj ex svagor by mal platit raz tolko a samo ze neplati ved naco nie???? hm...
toto nepochopím - má zákaz styku, ale peniaze chceš ....
mne by hrdosť nedovolila žobroniť - zrušila by som otcovstvo a zabudla na ňho,
@calin preco zobronila? ved je to jeho dcera, nech nezabuda na svoju zodpovednost. ja zarobim 2x viac ako moj manzel, ale keby nas opustil, tiez ho osklbem o kazdu korunu, nech vie, ze ma dceru a zodpovednost (dufam teda, ze to ale tak skoro nebude 😀 😀 😀 )
každý sme nejaký - moja sestra je sama na dieťa a stará sa ukážkovo / otec je neplatí /, ale aby behala po súdoch a policajtoch na to nemá čas - radšej sa venuje dcérke. a otec ju aj napriek tomu navštevuje.
poháňa vás nenávisť.
podľa mňa by sa dcéra s otcom mala stretávať, keď dostáva peniaze ...,
neriešim konkrétne situácie
@cobhan presne...
@calin niekedy otec nechce...moj byvaly manzel mal dceru...byvala par km od nas...nikdy som mu nebranila za nou chodit..ked mala sviatky, priam som ho vyhanala...ale nechcel..vraj načo...a alimenty som tiez za neho platila ja, aby chudacik nemal problemy, lebo byvalka ho mala v zuboch a ja cela posr*ta som to tahala za neho...na vianoce jej nekupil nic, vraj nepodporuje take sviatky...bolo mi chudatka luto, tak som brigadovala popri skole aby som mohla cudziemu dietatu, kt. som v zivote nevidela kupit barbie dom....nie vsetci otcovia su taki idealni
@tomiholjubavi máš pravdu, mne len prišlo divné platiť na dieťa, ktoré nemôže vidieť
@calin no je divne...lenze dieta nie je tovar, alebo sluzba...a alimenty nie su permanentka do fitka, ze zaplatim si tak chodim...platit je povinnost otca, vidat dieta je jeho pravo...nikto nemoze nanutit cloveka, aby mal dieta rad...a ak by za nim chodil s nenavistou a odporom, narobil by viac skody ako osohu...moj byvaly platil (resp. nasiel niekoho dostatocne sprosteho, aby za neho platil), lebo musel...nechcel mat potahovacky...ale dceru k zivotu nepotreboval, necitil tuzbu ju vidiet ani navstivit, najradsej bol ked o nej nic nepocul...a bolo to sikovne, pekne dievcatko, podoba sa na jeho mamu, vyhravala vselijake sutaze...ale nic k nej proste necitil
@tomiholjubavi presne ako si napisala: platit je povinnost otca, vidat dieta je jeho pravo
@tomiholjubavi ak som sa zle vyjadrila ospravedlnujem sa, mala som na myslí otcov, kt. svoje deti vídať chcú..nepomýlila si sa bolo ...hádam je?
@calin moja, on si moze sam za to, ze mu sud zakazal styk, lebo mal doma take podmienky a tak sa choval k dcere. Ja som mu to nezakazala!!!! si myslis, ze ja by som nebola radsej, keby mala moja dcera normalneho otca, ktory by ju nevlacil po krcmach ako on, nenadaval na mna, na celu moju rodinu, nechodil sa ozierat , nekradol, nemal podmienku a pod? Nevies, co je za tym, tak mi nehovor, ze ci mi nie je trapne zobronit! no nieje, lebo raz si to dieta spravil a svojim chovanim on prisiel. Dcere tie peniaze patria!
@calin neviem co je teraz s nou...odkedy som sa rozviedla, nezaujimam sa o dieta svojho byvaleho...ale predpokladam, ze stale je taka sikovna a mila ako v case, ked som ju poznala...a uz je z nej isto pubertacka 🙂
A dalsia vec. On ju ma maximalne tak na haku. dcera konci 3 rocnik V case, kedy nastupovala do skoly zakaz nemal. Zakaz styku ma od Decembra 2013 . Za cely ten cas, sa ani raz o nej neinformoval, ako sa ma v skole.ci je zdrava, ci nieco nepotrebuje... komci teraz 3 triedu a on v pondelok videl z dialky 1x jej ziacku knizku plnu jednotiek aj to sa tam smial ako debil,ze aka som trapna, naco to sudkyni ukazujem! Vianoce, narodeniny meniny on nepozna od jej 3rokov ma pomaly 10r. Jeho vyjadrenia na sude 1x , ze dceru nevidel 12 rokov! teraz povedal, ze ju nevidel 10 rokov. On je tak mimo, ze nevie co hovori- Tak preco by som ja takemu to clovekovi, mala odpustit vyzivne? si zoberte ked bude mat dcera dajme tomu 25 rokov, bude kralovsky zarabat a ten chuj si da na vyzivne na rodica? a ona bude musiet platit? potom to bude spravodlive?
@blahowoman
drzim palce, velmi dobre robis a som rada, ze si si nasla milujuceho partnera a dobreho otca pre dcerku, drzte sa🙂
@bronia13 zalezi od ostatnych vydavkov, my zijeme v Irsku a 50% manzelovej vyplaty ide na najom (bez energii, netu, atd), plus zivime dva auta (zijes v USA tak asi nemusim vysvetlovat,ze bez auta sa neda) a mame spolocne dieta, takze si myslim, ze tych 15% je dost, aj ked je to na dve deti
@cobhan wow 15% na dve? wow to ja by som asi nevyzila, jasne bez auta sa tuna vetsinou neda ale keby mi ex plati len 15% na 2 deti tak na 100% nevizijim ci tu ci na SK
zila som v UK tak viem ze to tam je ovela drhasie hlavne byvanie, a jeho ex jena SK ci v Irsku ak na SK tak jej to urcite staci

@titkovamiriam a vlasne ked jej zmenime len meno (sudnou cestou) tak on stale bude zapisany v rod.liste ako otec,tym padom bude aj nadalej platit.