Môj manžel chce veľa dovolenky so svokrou
Prosim o nazor. Muz je cudzinec. Chce ist domov na 11dni k svojej mame, lebo ona bude mat okruhle narodky ale budu najprv nejake cirkevne sviatky a o 9 dni potom ma ona okruhle narodeniny,tak aby nebola sama ani na sviatky a potom oslavit s nou narodky. Mne sa to zda prehnane,chapem narodky, ale aj nejake sviatky,?ide mi hlavne o to kolko dovolenky na to minie.travime s nou tyzden vianoce a novy rok, chodime tam na tyzden v lete.to je kopec dni dovolenky, pre nas samych nam zostane menej ako travime s nou. Alebo som ja divna?
Áno, si divná. Alebo ani nie že divná ale dosť krutá. Bože, dúfam, že toto ja nebudem musieť nikdy riešiť.
@mondolina 😑
Som nechapava😀
Ja idem aj bez tvojho opýtania tvoj muž má OP, myslím že je aj svojprávny .Už len sa obetoval išiel tu žiť a TY mu ideš vykrikovať že koľko bude u svojej mamy ktorú ma daleko. Sviatky no čo áno prestavte si je svojprávny môže si robiť čo chce. .Každý normálny človek chce byť s rodinou na sviatky .Vieš koľko by som bola ja koľko chcem a zvažovala by som či sa vrátim alebo podám o rozvod. Vzťah s cudzincom toto prináša. Ja nikde nevidím my len ja, ja, ja, ja.
Ty si to podareno napisala, ze to, ze sa stretavas so svojimi rodicmi casto, tak to je ine, lebo su va SK. No nie je, on ma tiez svoju mama rad, tak je logicke, ze chce s nou byt. Zial, budes si musiet zvyknut a v ramci moznosti si urobit z tej navstevy u svokry akoby dovolenku. Sadnite do auta aj so svokrusou a chodte na vylety, k moru a bude z toho dovolenka. Lebo pristupom, ze budes dupkat, ze to je vela 11 dni, sa moze stat, ze odite na 365 dni, niektore narosldnosti su velmi rodinne zalozene
Prestan sa porovnavat a sutazit s ostatnymi. Uvedom si, co je v zivote naozaj dolezite a hned sa Ti bude lahsie dychat.
Dakujem vam za nazory, hlavne tym, ktore ste v podobnej situacii - dali ste mi par konstruktivnych napadov, ako to riesit.
Co je pre mna tiez dolezita sprava, ze manzel chce radsej dovolenku travit so svojimi rodicmi, ako so mnou a dietatom. Aj ho chapem, s malym dietatom si clovek nikde naozaj neoddychne, casto je to narocnejsie ako zostat doma. Uvidime, ako sa to vyvinie.
nemal to napisane na cele, ale z jeho spravania sa isto dalo usudit, aky ma vztah k rodine a ako casto ich bude chciet navstevovat a myslim, ze normalne cloveku napadne, ze sa niekto chce stretavat so svojou rodinou a pocita s tym do buducnosti.. ty si na to asi vobec nepomyslela a teraz sa pytas, ci si divna..no hej, asi si, ked si nad takym niecim vobec neuvazovala
jedenast dni je dost, ale asi tam nechodi na jedenast dni na jej narodeniny kazdy rok.. teraz sa vyskytla taka situacia, ze ma okruhliny, plus su do toho aj sviatky, tak mu prislo rozumne to vyuzit a spojit.. to mi tiez nepride nenormalne..
ale ty mas v manzelstve asi aj iny problem, ako iba to, ze muz chce casto chodit za matkou.. reci o tom, ze je pre chlapa jednoduchsie ist za mamou, ako ist na dovolenku so zenou a s malym dietatom, pri ktorom si ani neoddychne - taketo pocity maju zeny aj bez muza cudzinca, co mina dovolenku na navstevy v zahranici.. to su dve veci, ktore spolu az tak uplne nesuvisia.. a ked by ste si vyriesili tento problem, tak aj tie navstevy u matky by si vnimala urcite inak a vedeli by ste si to lepsie zmanazovat, aby ste na to nedoplacali ako rodina a par.. takze skor ries a sustred sa primarne na inu vec, ako navstevy u jeho mamy, to je taky zastupny problem, ktory to moze skor skomplikovat, lebo ked seba a dieta das do opozicie s jeho mamou, tak ho postavis medzi 'dva mlynske kamene', kde si vlastne bude musiet vybrat a to nemava moc dobre vysledky
@ddaassuullaa krasny epitaf, ale riadne smutny.🥺🥺
Si divna, a nespravodliva. „manzel chce radsej dovolenku travit so svojimi rodicmi, ako so mnou a dietatom“. Toto su take neferove prekrucacky. Keby byvali jeho rodicia za humnami, myslis ze by tiez travil dovolenku s nimi?
Mam muza cudzinca, snad sa mozem vyjadrit. Zijeme v jeho krajine. Leta a Vianoce su uprednostnovana moja rodina. Ani nepipne. Mozno keby si si nachvilu skusila byt tym cudzincom ty (a vidiet rodicov a kamaratov raz za rok), mala by si viac pochopenia.
Mam to rovnako len opačne. Môj muž domáci ja cudzinka a áno bežné chodím na 11 dní na slovensko na dovolenku. Časť dovolenky mame spolu a čast každý osve.
Takže áno za mňa si divná. Tak ako píšeš ze on mal rátať s tým ze keď sa od sťahuje ze bude vidieť rodinu menej, tak ty si mala rátať s tým ze muž síce nebude vidieť rodinu par krát do mesiaca ale možno 2-3x do roka viac dni
Autorka a prečo nejdeš na tu dovolenku s nim s dieťaťom ako rodina? Budete spolu a aj babka uvidí vnuca
@lubkovaandrejka ano, zial uz vela rokov mu davam za pravdu😥. A tu neviem pochopit sebestrednu reakciu jedneho ega, dokola to iste. Rodic je pokrvne puto a to, ze v 21. storoci sa niekto odstahuje daleko neznamena, ze usiel, ale siel za zmenou, vyzvou, mozno niecim inym. Dnes vzdialenost nic nezmamena, presun su hodiny, nie tyzdne alebo mesiace. Nemam pocit, ze okrem Slovakov je niekto takto upnuty len na seba sameho, svoju vlastnu (pokrvnu) rodinu a partner sa musi prisposobit. 11 dni nie je polovica dovolenky, pokial ma 25 dni a je este menej, ak ma narok na 30 dni. To ale nejdem polemizovat. Kompromis podla autorky je - vlastne neviem, ona si ide svoje, kde som ja, moje dieta, akoby jeho dovolenka patrila jej. Udivilo ma konstatovanie, ze dovolenka u nej tyzden nie je spolocna🤔🙄. Alebo svokra (ona) u nich🤷♀️ v podstate tu je vyjadreny vztah k matke manzela a myslim, ze tam je aj pointa, plus pohrdanie sviatkami krajiny jeho povodu a pretlacanie svojej rodiny.
A opat si predstavim rodicov....nemam pekne slovo na takychto ludi.
A este jedna poznamka - toto NIE JE PRAVIDLO KAZDY ROK - ide o okruhliny, plus su sviatky, zrejme sa tiez rodina stretava.
Raz a mozno uz onedlho budem svokra....toto si neprosim zazit. Nase deti su vychivavane inak, k respektu ostatnych a tiez aby si vazili seba, neboli nikdy nadradeni alebo podriadeni
Ty sa moc susttedis na to ze je to dovolenka. Tvoj muz tam ide za mamou. To je trochu ine nie? Mozno by mohol na kratsie alebo co ti brani ist snim? Zas sa na to Skus pozriet z jeho strany. Mamu vidi len na vianoce tyzden a v lete tyzden . Ja zijem v krajine kde som sa ne narodila. A Moj muz vidi svoju mamu velmi vela. Byvala krizom cez cestu. Uz mà demenciu a nevie ani kto je kto a Moj muz ju chodi uspavat. Svoje deti minimalne uspaval syna nikdy dceru par x uz vacsiu.. ale nevadi je to jeho mama mà pravo sa o nu starat tolko kolko uzna za vhodne. A zas jemu nevadi ze Moja mama k nam chodi na 6t cez covid bola u nas zaseknuta 8m . Proste treba dopriat jeden druhemu. Chodim aj na dovce bez muza k mame v lete cez prazdniny ale Hlavne koli detom nech si uziju babku a atrakcie. ( muz v lete nemoze vynechat job) a v zime chodime na dovce spolu . Takze hladaj kompromis. Bud chod snim alebo nech ide na kratsie ale zaroven nech mà moznost tam v klude ist na jej narodky. Zas nechapem preco nejdes snim . Ved nemusite byt cely cas u svokry mozete za tych 11dni niekde ist na vylety aj do hotela urobit si z toho aj spolocnu dovolenku.
Nemam muza cudzinca ale zato ta uplne chapem.
A prečo.nejdes s ním, však on môže byť s matkou nejaký cas a môžete si.aj vy urobiť program.a.mat zážitky.
nechapem aky mas problem ist aj ty s dietatom... mozno tam bude problem. Kam leti? do Kambodze?
Ja ťa chápem 11 dní je dosť, hlavne keď ste spolu strávili celé vianočné sviatky, budete aj časť leta.
To je kopec dní dovolenky.
Ja by som navrhla ísť na 5 dní v termíne keď bude mať svokra sviatok a zvyšok dovolenky si užiť inak (za svokrou sním choď aj ty nech ste spolu).
Ak má manžel pocit že je s rodinou málo tak mu ponúkni že aj on ich môže pozvať na pár dní.
On je Talian? Mamma mia! 😃
Tak práve preto,že tu žije s tebou,by si to mala akceptovať,keď ide k sme vadí ti to,keď je u vás vadí ti to.Vyskusaj si to,nechoď ku svojim rodičom tak dva tri mesiace,aj keď ich máš blízko,budeš mať dobrý pocit?Alebo ak by ti muž navrhol,aby ste sa odsťahovali do jeho krajiny,?On to bol ochotný urobiť,bola by si aj ty taká nesebecka?
Ty vravis ze muz radsej stravy dovolenku s rodicmi ako s tebou a dietatom.. takto to vidis ty. Ale ak si odmietla ist s nim.. tak ty radsej budes sama doma s dietatom lebo je u teba vacsia nelaska k svokrovcom ako laska k muzovi. A teba jednoducho nezaujima ze svokra mà okruhle vyrocie. A hneva ta ze muz si nevybral teba. Namiesto mami. Ona nie je tvoja konkurencia. On by si nemal vyberat medzi jednou ci druhou. Ty si na materskej Cize mas vsetok cas ist snim Keby si len chcela . Jedenast dni moze byt dlho ak je to par hodin cesty autom. Ak je to letecky par hodin tak je to akurat ak je to dlhsi let tak 11 dni je kratko .stacilo by mat iny pristup a dalo by sa z toho urobit navsteva svokry na jej narodky a v ine dni dovolenka. Par dni lokalne wellness spa alebo romanticke veceri a svokrovci mozu postrazit vase dieta.. Mas to tak ako si zariadis.
písala si, že si asi divná, lebo väčšina žien tu by tvojho muža podporila. Pozor, podporili by ho väčšinou ženy, ktoré tvoje topánky obuté nemali... Ja si stále myslím, že mnoho žien by reagovalo celkom inak, ak by sa to týkalo ich. Áno, ja rozumiem aj tvojmu manželovi, predsa len, sú to jeho rodičia a nemajú možnosť tráviť spolu toľko času, koľko by možno chceli. Ale na druhej strane, tiež veľmi rozumiem tebe, pretože človek s tou dovolenkou toľkokrát kalkuluje, aby dobre bolo a aby aspoň trochu času, ktorý je cez rok náročné si ukradnúť, strávila tá rodina (manželia, deti) len tak oddychovo. Možno by to chcelo rozhovor s manželom, dohodu, ako to spravíte. Možno trošku ustúpiš ty, možno trošku aj on. Napríklad má okrúhle narodeniny, čo chápem. Ale čo tak tam neísť cez leto? Isteže svokra asi nebude happy, ale ak je zdravotne okej, má k vám rovnako ďaleko ako vy ku nej, či?
Nie ste divná. Je to jeho rodina, nech si rieši svojich. Ja tiež nechodím na oslavy, max. 2 do roka, a pritom súrodencov z partnerovej strany je veľa…Rovnako sama nikoho nepozývam. Na sviatky chodím preč. Je to sebecké, no neskutočne praktické, nie je každý Matka Tereza😇
Jednu vec nepochopím. Prečo nejdes aj s dieťaťom s ním. Ty si nemusíš brat žiadnu dovolenku. Babka určite rada uvidí svoje vnúča a podľa mna by ho vam aj rada postrážila a ty nemusíš mat pocit že dovolenku radšej trávi s mamou ako s tebou. Je to hrozné sebecké od teba. Ale ak sa nemusíš so svokrou a budeš radšej doma trucovat a domýšľať si že tvoj muž je radšej so svojou mamou ako s tebou tak to je tvoja voľba.
Ja sama som odisla zo slovenska a som celkom rada, ze mi muz nikdy nevycital, ze cast dovolenky padla na navstevu mojej rodiny a tiez ked som napr. zplne neplanovane odisla sa o mamu postarat na oar tyzdnov a jemu ostala starostlivost o celu domacnost a dceru. No a som rada tiez, ze moj syn hoci nezije v cudzine , ale iba v inej casti krajiny , pride na vikend . Chapem ta, ze ta to stve, ale hladala by som kompromis. Podla mna to hovori v prospech tvojho muza, ze je prenho mama dolezita.
Toto si napisala ako male rozspistane dieta ze chce radšej tráviť čas s mamou.
Aby sa to jedneho dňa neobratilo proti tebe.
Vži sa do jeho situácie. Predstav si, že Ty by si žila s ním v cudzine. Nešla by si domov za rodičmi? Za mamou?
Vedela si, že je cudzinec a budete bývať na SK. Rodičov treba navštíviť. Ona bude mať narodeniny, budú tam mať sviatok- ako píšeš.
Ty tiež sláviť sviatky na SK, však...????..
Ber to tak, že si na dovolenke častejšie... a buď rada, že s rodinou.
Je to pekné, že myslí aj na mamu,- dáva dobrý príklad.
Dohodnite sa tak, že on pôjde za rodinou skôr, kľudne aj s deťmi a ty prídeš za nimi na oslavu jubilea
No skus si to otocit...ze by si ty bola na mieste tvojho muza. Hmmm.... zijem v zahranici a mam muza cudzinca, ale nikdy mi na toto nepovie nie. K nasim na Sk jazdime niekolkokrat do roka a dokonca on sam navrhuje ci nepojdeme vtedy ci vtedy. Rodicov mame v zivote len na kratko....
Autorka, ja Ťa chápem. Môj muž je cudzinec a v lete má dva týždne celozávodnej dovolenky, ktorú si musí vybrať. To sú pre nás (pre mňa) dva týždne povinnej jazdy. Nielen svokra, ale aj tety, prababka atď. Potom sa vrátime domov (na Slovensko), muž ide do práce a ja idem na dovolenku s deťmi sama. Spoločná dovolenka pri mori a ani nikde inde nehrozí. Tak sme sa ale s mužom dohodli a ja to rešpektujem. On svoju rodinu vidí dva týždne v roku a nepovolí ani o deň. Keď boli chalani malí, tak sme aj na Vianoce chodili k svokre. Covid nám to prerušil a i muž uznal, že aj sviatky doma (pre neho v cudzine) majú svoje čaro. Myslím, že aj svokra má už rada svoj pokoj a tie dva týždne v lete sú max, čo ona s nami dáva.

Ja len jednu poznamku....z epitafu: najvacsia laska na svete zomiera, ked oko otca a matky sa navzdy zaviera.... kym je clovek mlady, to az tak nevidi ale roky pribudaju hlavne tym rodicom, co nedas - uz nikdy nedobehnes.