icon

Môj manžel je miláčik svojej matky

sono2
29. dec 2013

Myslím, že toto tu ešte nebolo. Bývame sami. Manžel je z troch bratov. Svokra mi hladká manžela, keď sme na návšteve, kde tu má na ňom ruku na stehne, ramene, hladká hlavu, aj si mu až do lona ľahla to už vyskočil. Keď začnú iní rozprávať, že hladká len jeho zo všetkých synov a keď jej to povie on, prehodí to na švandu. Mne to niekedy dosť vadí. Je to už ale dlllho nechcem riesenie len na zaujíma, že či to niekto zažíva.

sono2
autor
1. jan 2014

@0silvia ďakujem. Čo by si jej povedala, keby ho tak držala za stehno?

0silvia0
1. jan 2014

@sono2 asi by som bola sarkastická 😝 asi niečo v tom zmysle: "mama, poďte si sadnúť bližšie k Jankovi (Ferkovi, Miškovi - manželovo meno), nech si ho poriadne užijete"
Nepochopí? Kašli na to, je to manželova mama, ak to manželovi bude skutočne liezť na nervy, raz vybuchne
a povie jej to zvýšeným hlasom aj sám. Keď tam pôjdete nabudúce, rátaj s tým, že si ho mama poriadne vyhladká, pochytká, keď s tým budeš počítať, prijmeš to a prestaneš s touto situáciou bojovať, možno ti to aj prestane vadiť 🙂

sono2
autor
2. jan 2014

Dik na to nemám. Odhodilo by sa to. Nieje to môj štýl. Ale po tomto všetkom manželovi striktne poviem, že si to neprajem. Už som mu to síce hovorila, ale bude to rázne a vyvodím dôsledky neviem aké ale ak sa to bude diať, a on sľúbi, že nie tak niečo budem musieť urobiť. Zatiaľ neviem čo ale.

flower2
3. jan 2014

Zienky moja exsvokra svojho synacka zase nenormalne citovo vydierala....ked sme spolu chodili a prvy krat sa rozhodol u mna zostat na noc, ako 24 rocny, nesli to u nich prezit🙂)) nasjkor mu telefonovala jeho mamicka, s tym ze ona zosalie nech okamzite pride domov.... a potom ked nezaberalo tak setra jeho mamy....s tym ze ci nepozna svoju mamicku ze jej sa nieco stane...ak nepride, ci chce aby skoncila na psychiatrii ze ma ist okamzite domov!!! :D chapete???? a mne to vtedy nedocvaklo a zsoatal som v tom vztahu.... o tom ako musel pocas nasho spoluzitia chodit k mamicke nai nehovorim, raz tyzdenne siel k nej na kavicku na pol dna a ja som zsotala s dietatom doma, s tym ze on mal uz rezervovany den na navstevu mamicky...
sama mam 2 synov, ale taketo peklo zo zivota im urcite nebudem robit!
Ked synovia vyrastu, kazda matka musi pre DOBRO SVOJHO DIETATA pochopit, ze prve miesto zaberie vtedy jeho manzelka.... ak to nepochopi, potom je to mamickin egoizmus, a nie laska.....! Pretoze laska dava, vsakze🙂

malahana
4. jan 2014

@kofoluska no fakt, ak je matka taka chladna. ved každy potrebuje pochvalu, a chlapi zvlašť. ja mam doma opačny extrem. svokra vychvaluje môjho muža za všetko. dakedy len ziram. a on paradoxne nema take sebavedomie ako by sa zdalo, lebo kym ho niekto nevychvali za niečo, tak si neni isty sebou. dakedy sú tí rodičia slepí.

malahana
4. jan 2014

@flower2 tak ale bohužial väčšina svokier to nepochopí a správajú sa, akoby sme im ukradli syna a snažia sa ho získať rôznymi spôsobmi...

kofoluska
4. jan 2014

@malahana ani jeden extrem nie je dobry. Mne je to fakt az luto, snazim sa manzela chvalit za vsetko, co robi. Hlavne co sa tyka maleho. 🙂 A aj ked mal spociatku v istych veciach ostych a tvaril sa, ze to predsa chlapi nerobia (lebo tak bol vychovany), zlepsuje sa. 🙂
Inak, vies co sa hovori. 🙂 Najvacsie hriechy na nas pachaju nasi vlastni rodicia. 🙂))))))))))

flower2
5. jan 2014

@malahana Dospely zrely muz si musi vediet s matkou veci vyjasnit ak prejavuje nenormalne majetnicke spravanie.... inak to proste nejde.... ak nema rozum matka, este vzdy ho ma mat chlap! Ako inak by chcel byt hlavou rodiny????🙂

malahana
5. jan 2014

@kofoluska no asi hej - šak nas vychvávajú. to je super, že sa zlepšuje.

malahana
5. jan 2014

@flower2 no to máš pravdu, teda bola by som rada, keby to bolo tak. ale čo, ked bol celý život tak vychovávaný, mama ešte taraz zaňho všetko spraví, je mi to až protivné, ako z neho (chcela by aj zo mňa) robí malé decko. Preňho je to prirodzené, lebo nič iné ani nezažil. ja sa mu snažím pripomínať, že je hlava rodiny, nech mu to vojde do tej hlavy. ale my bývame s ňou a ona ho "modeluje" vkuse po svojom. a robí to tak, že mu to vyhovuje.... mam pocit, že on považuje ju za hlavu "našej" rodiny... ona kde môže preberá zodpovednosť zaňho na seba. je to choré, ale predtým mi to tak nedošlo.

niki5
5. jan 2014

Ja toto zazivam so svagrinou tak si myslim ze ked je to "len" mamicka tak to je este dobre. a tiez mam na to nervy.

gabkostanka
5. jan 2014

@malahana mas uplnu pravdu, takyto chlap ine nepozna, nedokaze byt zodpovedny za seba a svoju rodinu, vzdy je tam ta hlava, ktora mu vsetko pekne ukaze, poradi, vybavi, tak si ho vychovala, zmenit sa to raz zmeni, ale je otazkou, ze kedy vlastne 😒

malahana
5. jan 2014

@gabkostanka môj muž je velmi šikovny, skoro všetko doma spravi, aj okolo dieťaťa, aj variť vie, proste, čoho sa chyti, to spravi, nie že by bol daky že ho treba do všetkeho tlačiť. Ale v takych uradnych otazkach a podobne. a ešte jeho mama to robi tak, že on sa citi, že ona jeho počuva... proste ona vie ako naňho... je to zvlaštne...

22beba
5. jan 2014

ja som to tak mala pri bývalom 😀 😀 chodila som k nemu na navšetvu a on si sadol vedla svojej mamičky a hladkala ho po chrbatiku hlavičke pusinkovala ho .. 😀 nechapala som ako ... 😀ked mu zavolala skočil ako srnka a nechal ma stat aj naprostred ulice samu 😀 nikedy si ku mne nesadol ked sme boli u nich 😀 cítila som sa ako debil a bolo mi to nepríjemne neviem podla mna trpel oidypovským komplexom 😀 ... a to nehovorim o tom ako pýtal odomna peniaze za to že ma odviezol domov :-dževraj jeho mamička si tak žela a aj jeho sestra 😀 heheheheeeeee

0silvia0
5. jan 2014

@22beba dobre že si utekala kade ľahšie 😀 peniaze za odvezenie domov - pomooooooc, nenachádzam slov

22beba
5. jan 2014

@0silvia0 no joj to by som vedela rozprávat 😀 ale zasadne už neohováram 😀

sono2
autor
5. jan 2014

@malahana
@juliana77
@tenerifka
@svetluska82
@mirkita Čaute, oznacila by som aj viaceré len sa mi to nejako nedá. Takže pohli sme sa, ale akurát tak do r..i. Bolo mi od švagrinej referované, keď som nebola tam. Že sa opäť dialo aj mi bolo ukázané ako. No a že manžel reagoval. No a že mu bolo povedané, že by mal byť rád, že ho hladká. Takže obyčajne býva ešte povedané, lebo neviem čo, asi že ho ja málo,. Ale nebolo a ani ďalšia reakcia od manžela. Myslím, že som vyrazila dych a neviem absolútne že čo. Lebo takúto reakciu by som nikdy nečakala. Manželovi som už striktne povedala, že sa to fakt nehodí.jemu to moc nevadí ale evidentne reaguje a to tam ani nemusím byť, že jej fakt má výrazne povedať, nech to nerobí. Ináč fakt neviem a možno som ja na hlavu a potrebujem pomoc....

0silvia0
5. jan 2014

@sono2 som presvedčená, že jediná, ktorá je na hlavu je tvoja svokra. Evidentne má problém sama so sebou, niečo tým možno ukazuje, dokazuje (lásku, alebo že je lepšia ako ty alebo neviem čo...) Chová sa detinsky, môj názor je, keď ti to prestane vadiť, ale skutočne vadiť, prestane to robiť. Takto ona podvedome cíti, že ťa provokuje a že ti to vadí. S ňou už asi nepohneš, ak si to manžel s ňou rázne nevydiskutuje, pracuj na sebe tak, že sa od toho problému jednoducho odtrhneš, odseparuješ, prestaneš to riešiť. Ono sa to vyrieši samé, uvidíš... nechaj túto situáciu plynúť, skús si to nevšímať, keď ste na návšteve, sadni si od tých dvoch "holúbkov" čo najďalej, aby si sa namusela na to pozerať...
pozri, je to jeho mama, žriarliť nemusíš, keď sa svokra necíti, jej problém, predsa sa nenecháš rozhádzať človekom, ktorý nemá správanie v normálnych medziach...

sono2
autor
5. jan 2014

@0silvia0 dik, že reaguješ. Ja nikdy nedávam znať, že to vidím a mám už čiastočne podozrenie, že žiarli, už som to tu písala. Nežiarlim len mi to fakt do kelu vadí. Neviem asi niečo poviem, keď jej muž niečo povie, ako sľúbil a ona na to niečo povie také aké povedala že má byť rád. Len neviem ako taktne, lebo aby sme sa tam nepobili. Jlebo keď budem na toto reagovať a ak budem mať fakt pocit, že ma provokuje, tak sa asi tak porozprávame, že tam viac neprídem. Sa ovládať nebudem.

flower2
6. jan 2014

@malahana Asi ziadnej sklamanej zene to pred tym nedojde, lebo vlastne ani nevie co si ma vsimat a ake su indicie....je moznost ze by ste byvali bez svokry? pretoze to by urcit epomohlo ja jemu aby zmuznel a stal sa skutocnou hlavou rodiny, aj Tebe, a aj mamicke aby si uvedomila, ze synacik je dospely samostatny jedinec, ktory nepotrebuje vedenie a sam ma byt vodcom rodiny!

bdalibor
6. jan 2014

@sono2 náhodou som natrafil na túto debatu a nedá mi reagovať ...: aj moja mama ma pohladká a pobozká , je to prirodzený materinský pud / ja 42, mama 80 r. / , všetko je však do určitej miery....Líhanie do lona považujem za choré...zo strany tvojej svokry. Ty si podľa mňa trochu zbytočne hysterická a tvoj muž zjavne nemá medzi nohami gule......Pokiaľ si on nevie urobiť vo svojej rodine poriadok a stáť pri svojej manželke , tak to nie je chlap ....!!! Poriadny chlap má zásadne stáť pri svojej žene , zarobiť peniaze , urobiť doma stojku a hneď po sobáši sa oslobodiť od mamičky...toť môj názor

gabkostanka
6. jan 2014

@sono2 so svokrou nenarobis nic, toto treba riesit s tvojim chlapom, podla mna toho bude viac co treba riesit, ale medzi vami dvomi. Tu nejde len o svokrinu zavislost, ale pokial si to on necha, tak aj on je citovo zavisly na mamicke a ktovie este ako nim manipuluje. Moja rada teda je, svokru absolutne neries, ale zameraj sa na tvojho chlapa.

gabkostanka
6. jan 2014

@malahana sikovny je, lebo si ho mamicka tak vychovala, naucila, aj moj ex bol celkom zrucny, len varit nevedel a ani nemal snahu, lebo jeho mamicka si ho do kuchyne k hrncom nepustila, inak pomahat vedel a dokonca aj vybavit na urade dokazal aspon tie zakladne veci, bol nesamostatny v rozhodovani a to sme zili uz samostatne. Aj ked sme sa na niecom dohodli, bola tu jeho mamicka, ktora to dokazala zmenit, presne ako pises stylom, ze on sa tak rozhodol. On nemal problem zmenit svoj nazor.

sono2
autor
6. jan 2014

@bdalibor toto je triezvy nezaujatý pohľad na vec. Nebývali sme nikdy so svokrovcami. A môj muž je dosť samostatný. Doma porobiť nevie, ani jeho otec. To je asi jediné. Len by trebalo poznať aj svokru. Ja som dosť samostatná a to som jedináčik, ale keby ma moja matka takto psychicky zväzovala tiež neviem ako by som sa bránila ale máš v konečnom dôsledku pravdu. Svokra je veľmi neskrotiteľný typ. Ani iného takého človeka nepoznám a deje sa to len na našej strane a to má ešte dvoch bratov. Ale v konečnom dôsledku sme vsetky kravy, lebo ona má na všetko patent...

bdalibor
6. jan 2014

@sono2 😀 😀 😀

malahana
6. jan 2014

@gabkostanka preto ste sa rozišli? ved to je ten paradox. môj muž je preto taký, lebo potrebuje sebe aj okoliu stále dokazovať, aký je dobrý, tak sa vela vecí naučil. ale musí mu vždy niekto asistovať. v určitých veciach je ozaj výnimočný. ale niektoré zasvet nechápe, napr. že čo mi vlastne vadí, ked nebývame sami (jemu akoby súkromie vôbec nechýbalo)

malahana
6. jan 2014

@bdalibor keby všeci taký mali (názor) 😀 😀 vieš kolko je takých, čo to vidia inak

bdalibor
6. jan 2014

@malahana To bola moja prvá podmienka , aby sme ihneď bývali sami / aj keď bola možnosť u obidvoch rodičov / , ale ja som mal byt ešte pred svatbou , úplne prázdny , ale aj tak sme tam odišli , spali na posteli , bez skrín , stoličiek......Bola to nádherná romantika ........strašne radi na to spomíname , chodili sme nahí po byte , milovali sa , kde sa len dalo , na takéto veci sa nezabúda ....dnes už máme dcéry dospelé , ale keď sme sami doma užívame si to zase ako za mladi...nezniesol by som bývať s rodičmi ,a nemať súkromie ...po každej stránke ...

lauricka
6. jan 2014

@sono2 nie, nic take nezazivam, mna mama neobchytkava, ani muza jeho mama a keby to robila, fakt by mi to bolo maximalne divne. A to my svoje male deti, samozrejme, objimame a mazname sa s nimi. Ale medzi dospelymi uz nie. Normalne mi zle z toho prislo, ze za stehno a tak. Ked ho po vlasoch z nejakeho dovodu kratko pohladi, tak moze sa stat, ale taketo obchytavanie nie. To by si mal vsak on poriesit. Ak to neviete poriesit alebo sa bojite byt tvrdsi, tak to budete musiet znasat. To vies ale aj sama.

elina25
6. jan 2014

Prosím ťa ta moja sa už aj snažila vyrobiť žiarlivostnú scénu kvôli jeho sesternici,a o iných jej pod*ebov ani nehovorím ja už ta ani nechdím ide manžel s malou a i už....