icon

Môj manžel nedokáže ustrážiť naše dieťa

23. aug 2025

ahojte potrebujem na toto vas uprimny nazor lebo ma ide porazit a neviem ci mi fakt preskakuje alebo manzel si len nechce priznat to co by mal
stale
ked je s malym dlhsie napriklad hodinku ja idem dat sprchu alebo idem upratovat maly bud spadne udrie sa stale ma nejaky uraz chvalabohu nikdy nic vazne ale je poobijany modrina na kolene
odreta noha a podobne
ja nechapem ako to manzel dokaze ked ja som s malym bezne sama cele dni kedze on pracuje a nestava sa nam to jasne obcas ano maly je zivy ma 2 roky
v kuse v pohybe vsade lezie tak stane sa ale aby skoro kazdy den ked je s nim on ?? som na hlavu ze sa preto hadame ? mne to rozum neberie fakt
stavalo sa to aj vam alebo stava ?

Strana
z2
anonym_ab4054
23. aug 2025

@anonym_autor áno, aj moje deti boli obité, lebo som ani ja, ani manžel nemali extrémnu potrebu im nonstop stáť za zadkom a dávať na nich pozor. Úplne prirodzená vec, že potom sa živšie dieťa poodiera 🙂🤷🏼‍♀️. Za mňa si len prehnane úzkostlivá

petulda333
23. aug 2025

Moja je tiez sama modrina,a?!

autor
23. aug 2025
@anonym_ab4054

@anonym_autor áno, aj moje deti boli obité, lebo som ani ja, ani manžel nemali extrémnu potrebu im nonstop stáť za zadkom a dávať na nich pozor. Úplne prirodzená vec, že potom sa živšie dieťa poodiera 🙂🤷🏼‍♀️. Za mňa si len prehnane úzkostlivá

@anonym_ab4054 ako ja to chapem stava sa je to dieta zive neposedne
ale snazim sa nech sa “ nepozabija “ samozrejme ale
ked je s nim ocko ( manzel )
tak to v kuse riesime nejaky plac tu sa udrel tu spadol tu buchol hlavu … pride mi to trosku prehnane moc ze proste v kuse nieco ked su sami a ano priznavam mozno prehanam bojim sa viac nez treba len ako by som to povedala
nemozem na klude odskocit urobit nieco co treba lebo je plac rev krik a doobijane dieta lebo ocko akosi nezvlada ustrazit

autor
23. aug 2025
@petulda333

Moja je tiez sama modrina,a?!

@petulda333 pointa je niekde inde

elanor
23. aug 2025

prehanas. A riadne.
A teraz ruku na srdce, pri tebe sa este nikdy v zivote ani neudrel ani nespadol?
Urcite ano, tak vidis...

xlucia
23. aug 2025

tak si ho viac vsimaj- hraju sa spolu? alebo maly beha a muz je na mobile? citaju si? alebo sa nahanaju... co spolu vlastne robia

deedol
23. aug 2025

Chlap ho mozno necha viac si vyskusat, mozno nepredvida vsetko, ale kym su to len drobne pady, je to v podstate dobre, dieta sa uci aj takto. Ci su to vaznejsie urazy? Alebo potencialne vaznejsie?

petulda333
23. aug 2025

Kde? Ty mu mozno nedovolis skusat nove veci. A davas na neho nonstop pozor

jaga18
23. aug 2025

Nechápem.... Muž mu má stať za zadkom a behať všade za ním? Myslela som, že píšeš o bábätku Max ročnom, to by ma tiež vytočilo, ale 2 ročného proste neustrazis, aby sa vôbec nebuchol. Pockaj, keď bude mať 4 ...a viac... keď je živý a temperamentný tak to len bude veselé obdobie, ako momentálne u nás.

anonym_a7e208
23. aug 2025

Potrebujes druhe dieta,lebo ti to udiera na mozog.

majus2323
23. aug 2025
@xlucia

tak si ho viac vsimaj- hraju sa spolu? alebo maly beha a muz je na mobile? citaju si? alebo sa nahanaju... co spolu vlastne robia

@xlucia super komentár autorka , toto je dôležité , čo robí muž , či je na telefóne alebo sa hrajú

anonym_aaa226
23. aug 2025

@anonym_autor ako je možné, že pri tebe sa mu nič nestane? To znamená, že buď mu nič nedovolíš, alebo si mu za zadkom a hneď ho chytáš keď padá. U nás to je práve opačne. Keď sú so mnou, tak sú poobíjané, padajú, vždy niečo vyvedú. A manžel sa bojí že si niečo urobia, tak je na nich nalepený, nespustí z nich oči. Hneď keď niekde lezú už ich drží (na preliezky, na odrážadlo, cez obrubník atď)

luccys
23. aug 2025
@xlucia

@xlucia Tiez mi to prebehlo hlavou, ze on je na mobile a maly si robi, co chce.

anonym_6afd27
23. aug 2025

Toto poznam a ja myslim, ze neprehanas. U mna nie chlap, ale mala som raz taku babysitterku. Za 2 mesiace 3x udreta hlava, raz sa porezal syn na noziku, ked ona nieco krajala, raz ho pri futbale kopla tak, ze mesiace to bolo vidno… podla mna nizke IQ alebo co, lebo ja aj ked nestojim synovi stale za chrbtom sa toto stane tak za rok alebo viac

anonym_96cc3f
23. aug 2025

Môj syn robí s manželom veci, ktoré mu je nedovolím, lebo sa bojím. Nechcem vidieť, ako sa možno udrie, ako možno spadne. A syn už vie, že toto, či tamto mu mamka nedovolí, lebo má obavy, ale s ockom to môže vyskúšať 🙂 ja mu to nezakazujem, len nechcem, aby to skúšal pri mne. Stačilo mi, keď si rozťal bradu a zaliala ho krv, a to som ho dokonca držala za ruku.

anonym_0cc6b8
23. aug 2025

@anonym_autor ja ťa chápem mám dvojročné naozaj živé dieťa rozumej už niekoľkokrát sme boli aj na pohotovosti a aj mne sa stane že pri mne spadne udrie sa... Ale ja vyslovene neznášam keď mám pocit že niekto nedáva pozor a že to zľahčuje. Že aaaale čosi jasné že odtiaľ neskočí vsak vie že by sa buchla. Skočí! Nevopcha prsty do sviečky dáme pozor.. Nedáte vopchá!
Takže chápem že ťa to serie bojíš sa aby sa dieťa do budúcna vážne nezranilo je to pri takýchto deťoch prirodzene

oceanahory
23. aug 2025

@anonym_autor Odpovedat si musis sama, my vam nevidime do domacnosti. Tazko posudit, ci si iba uzkostliva alebo je manzel menej vnimavy...🤷
Bolo by ale fajn, ak by ste si to vyjasnili, lebo potom nam tu zachvilu budes pisat a stazovat sa, ako nestihas ani tu sprchu, lebo manzel sa odmieta venovat malemu, kedze tvrdi, ze sa o neho tak nevie postarat, ako ty 🫣.

ibrunova
23. aug 2025

Treba ich nechávať spolu samých častejšie.

vilma7
23. aug 2025

A ty malému beháš za zadkom, že nemá modriny?

viestta
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neprehanaj a nerob zo seba helikopterovu matku. Tak sa udrie. No a? Poplace si lebo ho to boli. No a? Ma oskrete koleno. No a? Vsak ma tam otca a nic vazne sa nestalo. Nerob zo svojho muza neschopaka, lebo ked budes takto pokracovat, tak sa ti na to vykasle a skodny bude len syn, pretoze nebude mat vztah a spomienky s otcom.

januska12323
23. aug 2025

Keď sa dieťa buchne tak sa učí čo môže a čo už zabolí. Pokiaľ mu bude stále niekto stáť za zadkom nenaučí sa hranice.

bubuzu
23. aug 2025

Podľa mňa je rozdiel, či ho necháva vedome zažiť trochu rizika, ale je v pozore, ak by sa malo stať niečo vážne, alebo pozerá do mobilu, telky a malý si robí čo chce. Podľa toho by som postupovala ďalej. Povedz, že ideš niečo robiť, ale nechoď, alebo len naoko a zostaň tak, aby si mala prehľad. Ak čumí do mobilu, tak musíš zasiahnuť.

anonym_dc697e
23. aug 2025

Keď sa to stane pri Tebe tak v pohode a pri ňom už nie?! Na zamyslenie.

dankamg2
23. aug 2025

Keď pôjdeš nabudúce do sprchy vezmi mužovi z ruky aj mobil.

kaca222
23. aug 2025

Dôležitá otázka - čo robia, keď sa mu “niečo stane”? Absolutne neriešim nejaké modriny, pády, aj keby ich bolo 10 za hodinu. Aj náš syn má s mužom omnoho viac úrazov, lebo zatialco ja si s ním čítam a kreslím, tak oni sa rozjašia tak, že každú chvíľu je malý na zemi 😃 vadilo by mi len, ak by dochádzalo k vážnejším úrazom (napr. pád zo schodov, zo stola), zatiaľčo manžel sedí na gauči a pozerá TV/mobil, proste nedáva na malého pozor

anonym_38fa8f
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Väčšina chlapov stráženie detí tak neprežíva. A ak je to tvoje prvé dieťa tak ťa chápem. Pri ďalšom to bude lepšie.

0kristina0
24. aug 2025

Ved si ich raz odsleduj, co manzel v tej chvili robi ked sa maly udrie. Nenapadne ich sleduj a ked je to naozaj tak, ze maleho ignoruje a je na mobile, tak sa hnevas opravnene.

panonia
Autor odpoveď zmazal
anonym_d3d638
24. aug 2025

To je otázka ci sa mu venuje alebo je to tvoja prehnana starostlivosť, keďže možno a pisem iba možno ty dávaš az moc na neho pozor a potom ked ma ,, voľnejší,, pohyb nieje zvyknuty si dávať pozor ked stale ty na neho dávaš pozor, lebo aj padať sa treba naučiť,aj dieťa sa musi naučiť kde co je nebezpečné teda jasné ze zásuvky mu nenehas k dispozícii
Ja len na margo toho ze so synom sme vela chodili na rehabky a tam ma hneď lekárka upozrnila ci pri vstavanu chodení sadani hocicom dieťa sa ma učiť samé a matka len jemný dotykový dohľad lebo potom dieťa sa nenauči odhadnut čo môže nemôže a stratí obozretnosť a u mňa to funguje aj ked boli pády -aj mojou vinou zo sedačky 😅 ale pekne sa naučil v 13 mesiacoch sám zliest z nej v rámci jeho schopnosti bezpecne ak sa na nej chce hrať a bláznit.... napríklad

janickacrazy
24. aug 2025

@anonym_autor pošli ich na ihrisko, nebudeš furt sledovať, čo robia a riešiť, keď sa buchne

Strana
z2