Môj manžel nič nerobí
Ahojte, potrebujem sa vykecat. Už 4 mesiace pracujem. Muž ma urozpraval,že chce ísť na materskú. Odvtedy je to pre mňa peklo. Nič nespraví, všade smetisko. O dieťa sa stará tak,že naň dáva pozor jedným okom od telky. Vždy keď idem do práce mám stres čo sa stane. Milión krát bol incident, z jeho nepozornosti, vždy všetko dobre dopadlo len so šťastím. Prídem domov hneď mi malého dá do rúk a pokračuje vo svojom programe - ničnerobení. Ja musím popratat, navariť aj na druhý deň,ísť na prechádzku,lebo by sa drobec ani svetlo denne nedostal ako je mesiac dlhý. Nepomáha dohovaranie, vždy sa len najezi,že on pozor dáva a že upratovať staci cez víkend a nervy si robím sama. Ja nechápem ako sa jeden chlap mohol takto zhovadit. Vždy bol pohodlný ale toto je extrém. Ja viem, muža poslať do roboty a ja naspäť na rodicak, avšak on nepôjde. Ešte má podporu k dispozícii. Ja som teraz nastúpila, práca je super, chcem si ju udržať. Svinska situácia, kde som ja otrok. A to myslím doslova že nič nespraví, plienky sú hodené tam kde ich pustil z ruky, po celom dome. Zasusene taniere, omrvinky všade lebo sa synovi rožok do ruky a pustí ho po dome. Malý z hocikde vezme trojdňový rožok a kŕmi sa ním. Cigáni sú na tom lepšie. Chce sa mi plakať, grcat, zabiť ho. Ako ho donútiť správať sa ako dospelý človek bez toho aby som musela nad ním stat??
K nestíhaniu žien na materskej je veľký rozdiel ak žena varí, ide von, hodí do práčky, vyvesí, vkuse behá za živým dieťaťom, hrá sa s ním číta mu, kŕmi a kde tu sú pohodené veci ako keď dotyčný jedinec je jedno či muž či žena zapne ráno TV a užíva si dovolenku v zmysle dieťa nech si robí čo chce čím dlhšie je ticho tým lepšie. Hlavne nech neotravuje. Keby sa autorka muž dieťaťu venoval a domáce práce by robil minimálne bolo by to iné. Ale on ani dieťaťu sa nevenuje ani domacnosti.
On je vlastne na materskej s TV
@nyusika presne takto rozmýšľam, hľadám spôsob ako ho donútiť a nie mu to ešte uľahčiť. Ukážem mu večer diskusiu, nasere sa určite ale aspoň bude vidieť že je vadny aj u druhých nie len u mňa.
@janage vystihla si to. Nechcem celý svet, len to za čo berie peniaze - starostlivosť o dieťa a elementárny poriadok. Keby aspoň táto korona nebola, bolo by veľa veci ľahšie riešiť.
@nyusika no neviem si predstaviť zeby prala kamarátka ženatého mužovi veci u seba doma. Ak by odniesol matke, ak tá je normálna,vysvetlila by som jej vopred a dohodla sa s nou, ze neoperie. Lenivec vždy kalkuluje čo je menej namáhavé a v tomto prípade by to bolo dať do práčky. Ako prenášať prádlo kade tade.
Pani by vysvetlila, že jej povinnosťou je starať sa len o dieťa, nie manžela.
Ale inak ten nápad vyradiť TV je celkom fajn. Otázne je či by sa nepresunul k PC a na mobil.
@janage akurát som chcela napísať,že mobil mu vziať nemôžem. A jeho mama je tiež expert, som sa jej posťažovala a iba sa usmiala,že ho mám naučiť. Kde bola ona? Lebo ja už mu zaracha dať nemôžem,keď niečo nespraví.
@nyusika si neviem predstaviť že muž mi donesie pravidelne kamošove veci oprať. Myslím, že by ani jedna toto nerobila. A opačne si neviem predstaviť akoby som mužovi vysvetľovala, že od teraz dvakrát týždenne perieme môjmu kamošovi čo má doma funkčnú práčku.
Mamička keď by mu prala napriek situácii pribalila by som teda aj veci dieťaťa a že prosím nezabudnúť ožehliť🙂
Tak super ak ho máš naučiť povedala by som dobre, ale prosím o vašu spoluprácu a tá bude v tom, že ho necháte nech si poradí sám.
No povedat mu, ze takto to nejde, ty nie si robot, tiez mas len jedno zdravie a on ti to svojou lenivostou pracu pridava. Napisat zoznam prac, co by mal pocas dna urobit. Ak odmietne tak sa stava zodpovednym za vasu rodinu a jej buducnost. Lebo takto to momentalne smeruje « do kytek » . Uz sa zacinas pozerat na neho inymi ocami co nieje vobec dobre znamenie. Ty nepotrebujes pritaz, ale oporu a bez neho tiez dokazes pravdepodobne existovat. Aby nebol potom prekvapeny. Je cas sa zobudit.
Mna strasne partner ukecaval ako chce ist na matersku, potom prislo obdobie vzdoru..on zacal robit z domu koli covid a zistil ake to je byt s malym. Za kazdu hodinu kludu, co zabavim dieta mi dakuje! Musi to byt strasne sa cely den nezastavit, neviem ti pomoct, ale maleho je mi z tvojho rozpravania celkom luto, ze musi byt v tej špine a je o neho minimalny zaujem. Mozno ked bude trosku vacsi, muz strati svoj komfort, kedze dieta bude vyzadovat viac pozornosti.
Mňa by čakalo rovnaké, preto by muž na MD
Nikdy nešiel. On by ani nechcel. Myslím, žeby vedel, čo ho čaká.
Nechápem, že si ho nechala na MD ? Veď si musela vedieť že to bude o ničom
Ak definujeme hlavný problém ako bezpečnosť dieťaťa. V tom prípade, aby som bola kľudná v práci by som si fakt obstarala pomoc zvonku. A platila by som ju z toho čo dostáva ako materskú lebo v čase keď si v práci je jeho povinnosť sa postarať o dieťa.
Prepac ale mas doma ale pekne hovado 👌
Moj je tiez doma a ako tak sa snazi popri malej aj ine veci... minimalne navari kazdy 2-3 den, venuje sa jej a urobi co mu rozpisem... napr.nakopkujem pradlo, opere, vyvesi... posklada 👌 riad je vzdy umyty...
Ide s malou von, hraju sa, dava ju spat, krmi...
Robim do 14.00 to ma uz cakaju kym pridem z prace, a v podstate ho vystriedam, nech si aj on oddychne, nakolko k malej vstava aj v noci on.
Upratujeme vzdy spolu. Poobede idem zase s malou von ja, nech aj on ma chvilku pre seba a oddychne si predsa...
Toto by som ja netolerovala, nie som predsa otrok!!!!
No ja neviem hádzať vinu teraz na jeho mamu.. Ved ty si si ho vybrala a ty si mu dovolila ísť na materskú, aj keď si vedela ze vždy bol lenivec. Tak čo si čakala ze bude robiť? Podľa mňa sa preto tak hrnul na materskú lebo od začiatku vedel ze to bude takto. Proste si išiel oddýchnuť z prace..
Opýtaj sa ho čo by robil keby prišiel z roboty domov a tam výbuch a dala by si mu hneď dieťa do rúk a sadla si si za TV.
Spis mu 5 základných veci co majú byť spravené a s ostatným ne poriadkom sa zmier.
Bud prídeš o nervy alebo nech ide do prace a ved si domácnosť aj dieťa k spokojnosti
No a práve preto môj nepôjde na žiadnu rodičovskú, aj keď sa dušuje, lebo by sa zachoval presne tak, ako vyššie popísaný otecko :D
@moniika268 by si sa čudovala ako sa v ľuďoch zakódujú návyky. Môj, sme spolu 16 rokov 12 manželia a ja stále dookola opakujem.
Keď si zvesí zo žinky štipce necha ako jeho mama.
Milionkrat som opakovala že patria do košíka
To isté mokrý vetex huba to isté ako cez kopirak
Ja fakt sa o všetko starám som pedant, veci ak si posklada náhodou ma úplne ináč celú skriňu poskladane ale on nie, lebo jeho mama tak sklada a to sú roky čo sme spolu celkovo neporiadok vidno že nikdy ako deti neboli vedení to isté svokra ona začne robiť a za chvíľu ju vidíš v záhrade polievať roľu takže áno rodič od útleho veku vštepuje návyky!
ja zas viem, že sú ľudia, ktorí budú za každú cenu mať ako sú naučení z domu a druhí sú zas takí, čo za nič na svete nebudú mať tak, ako mali doma. Ono to nie je extra o tom, čo ho mama naučila, ale akú má povahu. A podľa toho si to prispôsobí. Sú ľudia, čo doma majú bordel a povedia, že "mama ma terorizovala poriadkom, toto ja svojim deťom robiť nebudem" alebo "ani doma sme sa neroztrhali pri upratovaní". Alebo zas čistotní povedia "z domu som sa naučil" alebo "doma sme furt mali brajgel a toto ja vo vlastnom nedovolím". Každý si proste odpoveď na svoj život upraví podľa toho, ako mu vyhovuje.
čo sa týka chlapa lenivca- žiaľ, vedela si, čo si berieš, resp. s kým si zakladáš rodinu. Buď sa normálne dohodnete alebo to proste budeš ťahať sama. Ak je sebec, tak si nepomôžeš. Ako dlho už je na materskej? Ak je to len chvíľa, možno si fakt len chcel odpočinúť. Skúsiť nejako navrhnúť, že ok, veď nemusí byť vždy všetko tip-top, ale že proste nemôže všetko nechávať na teba. Ale ak mu na tebe nezáleží, tak nepomôže žiadny dohovor :(
Prepacte, necitala som vsetko, len tak pijem kavu a napadlo ma -
Rano pred odchodom napisat zoznam co ma dnes urobit. Napr. Vyprat, nakupit, povysavat. Dalsi den poskladat pradlo, pozehlit, poliat kvety,... a podobne. Nech vie co by mohol urobit. Ked nepomoze postrihat kable od telky, zavolat k tomu od koho mas telku a zrusit zmluvu ;)
@sono2 ale s tým ja súhlasím, nehovorím ze nie. Ja len píšem, že vedela koho si berie,aký je a aj tak ho nechala ísť na materskú, pravdepodobne bez toho aby si dopredu vyjasnili ako si to predstavujú a preto si myslím, že nie je správne teraz obviňovať jeho mamu kde bola a prečo ho nevychovala inak 🙂
Skus nevarit,ked prides domov.Nenakupuj,neupratuj,neper,proste nerob nic.Najlepsie by bolo,prist z prace az dieta zaspi
@majkeel sorry toto nepotovnavaj.Podla jej opisu,chlap doma na matetskej nic nerobi.Zena na materskej sa stara o domacnost.Chlap pride z prace,ma uvarene,upratane,oprate.Tak nech preberie vsetku tuto zodpovednost.Byt na materskej neznamena len nechodit do prace
Pri takýchto príspevkoch som vďačná za môjho muža. On tiež nikdy neupratujte, nevari a podobne, ale to po nom ani nechcem, keďže ma psychicky náročnú prácu a je unavený. No ked môže vždy pomoze s čím treba. Ono to funguje len v rodinách kde si vedia vzájomne vážiť toho, čo ten druhý do rodiny prináša.
Inak zmeniť povalača je asi nemožné
Drblo by ma...ale podobné to mám doma, len možno nie až taký extrém. Môj je doma a s deťmi kým som v práci, máme 2 drobce, ale našťastie sa venuje im, hrajú sa, idú von. Telku pusti len deťom.
Ale borde ltiež dokážu narobiť, u nás sú všade hračky.
Ale neriešim, vieme že chlap by to nestíhal a pri ňom sú aj deti iné ako pri mne. Mne sa zahrajú aj samé, jemu nie. Tak si ich naučil. Tak pracem bordel keď mám voľno, som doma.
Predtým bol s prvým tiež na materskej, ale keď som ja po.praci prevzala syna, tak kmital doma, varil, žehlil atď. Teraz má ťažkú prácu, tak niekedy je rád že pri nich na zemi len leží a hrajú sa.

Jaj a ešte sa môžeš zbaviť telky, to by tiež mohlo pomôcť