Môj manžel nič nerobí
Ahojte, potrebujem sa vykecat. Už 4 mesiace pracujem. Muž ma urozpraval,že chce ísť na materskú. Odvtedy je to pre mňa peklo. Nič nespraví, všade smetisko. O dieťa sa stará tak,že naň dáva pozor jedným okom od telky. Vždy keď idem do práce mám stres čo sa stane. Milión krát bol incident, z jeho nepozornosti, vždy všetko dobre dopadlo len so šťastím. Prídem domov hneď mi malého dá do rúk a pokračuje vo svojom programe - ničnerobení. Ja musím popratat, navariť aj na druhý deň,ísť na prechádzku,lebo by sa drobec ani svetlo denne nedostal ako je mesiac dlhý. Nepomáha dohovaranie, vždy sa len najezi,že on pozor dáva a že upratovať staci cez víkend a nervy si robím sama. Ja nechápem ako sa jeden chlap mohol takto zhovadit. Vždy bol pohodlný ale toto je extrém. Ja viem, muža poslať do roboty a ja naspäť na rodicak, avšak on nepôjde. Ešte má podporu k dispozícii. Ja som teraz nastúpila, práca je super, chcem si ju udržať. Svinska situácia, kde som ja otrok. A to myslím doslova že nič nespraví, plienky sú hodené tam kde ich pustil z ruky, po celom dome. Zasusene taniere, omrvinky všade lebo sa synovi rožok do ruky a pustí ho po dome. Malý z hocikde vezme trojdňový rožok a kŕmi sa ním. Cigáni sú na tom lepšie. Chce sa mi plakať, grcat, zabiť ho. Ako ho donútiť správať sa ako dospelý človek bez toho aby som musela nad ním stat??
@majkeel je rozdiel podielat sa spolocne na chode domacnosti,a rozdiel ked jeden robi vsetko a druhy nic.moj manzel chodi do prace,viem ze je unaveny.ALE!nema problem po praci nakupit,lebo ma obchod po ceste,a v terajsej situacii sa do velkeho obchodu nebude s malym dietatom trepat.nema problem po praci venovat sa dcere,ci ist vyhodit plienky do kosa,tak isto nema problem vyvesat pradlo.na druhu stranu,ja nemam problem betonovat,vymalovat izbu,rylovat zahradu kym dieta spi,ci ist so psom na cvicak alebo ist prezut gumy do servisu.a vies preco ani jeden nemame v tomto nezhody?lebo ja viem co obnasa jeho praca a on vie,co vsetko obnasa byt na materskej,kedze ma tyzden suploval kym som bola akutne v nemocnici a myslim ze ma zastupil bravurne.
Myslim,ze ziadna zena na materskej nehadze po zemi okakane plienky ani suche rozky a uz vobec nefunguje cely den na gauci 😃 je oprane,navarene,dieta opatrene,vyvencene.a to iste sa ocakava ked ide chlap na matersku,nie ze zene po prichode z prace zacina druha šichta,lebo doma vybuchla bomba...
a predtým ako prišlo k tejto zmene ste to spolu prebrali ako to bude fungovať? Z toho čo píšeš mi vychádza, že keď si bola na materskej ty tak on nerobil doma absolútne nič , však unavený z práce.. Alebo si ani nevšimol, čo všetko treba v domácnosti robiť okrem dohliadnutia na dieťa...ja by som to nezvládala celý deň byť v práci a potom doma druhá šichta, aj variť na každý deň atď..takto budeš len nervózna a aby sa to neobrátilo proti tebe, že v očiach dieťaťa budeš tá čo je nervózna, kričí a otecko kľudný dobrý čo všetko dovolí. (neviem aké staré je dieťa)
Zobrat dieta von Po praci a povedat mu ze ma teraz hodinu upratovat
Vyzerá to tak, že lenivý bol odjakživa. To neprevychováš.
koľko má dieťa? prepáč, ale akokoľvek na neho môžeš nadávať, ty si to dopustila..
Rozved sa
No, tu pomoze asi uz len to, ze muz pojde naspat do prace a dietatko do jasli (aj ked ja neuznavam jaslicky).....asi to bude bezpecnejsie, lebo pri tom aky je nespolahlivy ty budes stale v strese a dietatko v ohrozeni, pretoze moze cokolvek z podlahy spapat. Podla mna ho nijako neprinutis k pracam doma.....je to riadny lenivec, fuj a nechutny, ked dokaze nechat plienky na zemi. Moj muz tazko pracuje, ale ked pride z prace v klude sa naje, chvilku oddychne a venuje sa synovi, bud doma alebo na prechadzke, ma zalubu hranie hier na PS, ale nikdy sa nestalo, zeby si to zapol, ked je syncek hore alebo ked sme doma (niekedy ho nechame a my ideme von). Ked je doma pomoze aj s upratovanim, synceka kupe vyhradne manzel, pripravi mu papat kedykolvek, vie prebalit, idu sami na prechadzku a ja si v klude upratujem alebo varim, dokonaly tatino. Velmi ti drzim palce, aby sa dal dokopy a pochopil, ze materska nie je len lezanie pred telkou. Odkazujem mu, aby si budoval vztah so svojim diatatom. Telka mu nic do zivota neda, ale jeho dieta mu da velmi vela. ❤❤❤
Odpovedám hromadne dievčatá. Syn má 10 mesiacov. Na veľa vecí čo mi tu píšete mám argumenty, len to už sú také detaily, že by sa v tom mohol niekto spoznať. K tomu aký bol keď sme sa spoznali, obaja sme mali 20+ a svet gombicka. Ako som písala, bola som zvyknutá riešiť si domácnosť sama a mala som to tak rada a on tiež pri zoznámení nepovedal volám sa xy, som bordelar a ty budeš moja nová mama. Pred materskou jasné že sme sa rozprávali. To bolo plánov ako porobi v dome, na dvore, atď.. Že doteraz nerobil, lebo práca mu ukradla celý deň. Dávalo to zmysel. Ja som si naozaj myslela,že to myslí vážne. Presvedčil ma. Myslíte, že už som mu nepovedala? Nevysvetlovala? Že nemôže ísť na záchod a nechať dieťa voľne pohodené v dome? Že malý všetko strčí do úst tak musí zo zeme zbierať? Že nešťastie sa stane rýchlo? To je len ja viem, ja viem. A ráno nový deň a ideme repete. Jednoducho sa hnevám, lebo si z materskej spravil sabatikal a zo mňa debila. Chcem sa o tom porozprávať s inými, a chcem mať čierne na bielom, že on je problém, nie moje choré nervy.
Ty máš nervy esre veľmi dobre. Ja by som ho už bud vyhodila do prace alebo zahlusila nech by sa malému opakovane niečo stalo jeho nedbanlivosťou
hm neviem v akej ste situácii a prečo si nastúpila do práce, môj názor je, že starať sa o také malé dieťa + domácnosť, na to žiadny chlap nie je stavaný..myslím si, že by ste to mali prehodnotiť a ak je to možné mala by si byť doma ty.
@1angelika stavany je na to kazdy kto chce. Moj je tiez bordelar, v podste aj ja som, Ale isiel na rodicovsku s 9 mesacnym, k tomu starsi surodenec doma lebo lockdown a dava to na pana. Varila som im vecer predtym Len prve 3 dni kym si nasiel system. Ale priznal, ze to Bola vacsia makacka ako ocakaval
@moniika268 tak to áno!
Nieco podobne mam doma, tiez jeho matka ich nedonutima k ziadnej pomoci doma a tiez chce ist na rodicovsku. Ale ak nebude zvladat navarit a popratat tak mu to zatrhnem.
K tomu tvojmu, pisala si, ze ak nebude na rodicovskej pojde na urad prace, tak ho tam posli a povedz mu, ze bude z davky v nezamestnanosti platit jasle/opatrovatelku, pani co bude varit a upratovat, ak to nie je schopny urobit on.
U nas podobne,az na to, ze moj vdakabohu stale pracuje...ale neskutocny svincik vie urobit za tych 10min co je vecer doma medzi prichodom z orace a zalezenim do postele.Skratim to-nepomoze nic.Ziadne dohody,rozhovory..tiez bolo slubov..Co ja doma nespravim akoby nebolo.Na dvore od novoty nic nedorobene,diera uz rok v zemi co chcel studnu.😂Musis iba blbo povedane tvrdo a po svojom.Neprat,ked nebude mat co obliect. Per iba sebe a malému .Nevarit,Peniaze ma na donasku tak odstrihnut od penazi.Telku vezmi a schovaj do pivnice,k rodicom,predaj,proste sa toho zbav.Vypni wifi.Jediny ustupok kvoli tebe-maly po zemi-kup si roombu a pustaj na diaľku. A uvidis
Ja ti môžem dať môj pohľad. Bola som na materskej ja aj manžel. A môžem ti na rovinu povedať že viac by som to nerobila.
Otec je skvelý...malého ma rad, postaral sa oňho, dal mu najesť (to co ja som mu nakúpila, nakrajala, navarila pripravila do misticiek a pomrazila), obliekol ho (do veci ktoré som ja zohnala, vytriedila, oprala, ozehlila, poskladala do skrine a vytiahla mu ich na kôpku...) a šli napríklad na ihrisko alebo on cvičil a malý sa pri ňom hral (a keď som ja domov prišla, on šiel do sprchy a ďalej si išiel po svojom).
Jedine co v domacnosti spravil bolo, že občas pustil umývačku a občas práčku (aj to pomiesal čierne s bielym a vesal tak ze som to mohla dat zas oprat).
Čiže ja som prišla z roboty a tam druhá sichta...trvalo to rok, potom som šla na materskú ja a na konci bola žiadosť o rozvod. Z jeho strany. Totálne sme to nezvládli.
Teraz pri druhom dieťati pekne budem radšej tri roky žienka domáca..ale znova to zažívať nechcem. (Hej nerozviedli sme sa, ustáli sme to...ale bol to zahul).
Ale veď ty nemusíš mať čierne na bielom, že on je problém ty potrebuješ nejaké dôkazy?a k čomu Ti budú??iné je, že je bordelar to by som prizmurila oči, ale to, že je nezodpovedný a lenivý je druhá vec.Teraz sa treba dieťaťu najviac venovať čítať, rozvíjať a nie tatko si gule váľať a ty si vyplazeným jazykom.Ja by som to nedovolila a vrátila sa späť k synovi.A ten nápad čo niekto písal mužovi zavolať upratovačku to je nonsens.
Normálne mu treba napísať dať raňajky, ísť s drobcom von, dať prať...spraviť harmonogram veď on musí byť stratený v živote, keď nikdy nič nerobil ani predtým.Ale bola to veľká chýba takto to spravit
Je to ako ste si to nastavili... mne moj vravi ze dnes je hokej, ze by si rad pozrel... vravim mu ok, chod sa pokojne natiahnut vedla do izby a pozri si. Nie je problem.
Vcera som ja bola ale ze ko, sla som si lahnut uz o 21. On uspaval malu.
Dnes mi vravi, ze nestihol zmyt podlahu, vravim mu ze ok, urobim to... bol si predsa s malou cele doobedie vonku + uvaril si. Rada to spravim aj ja.
A on mi na to, ze vidis, ako sa pekne doplname 😁
A o tomto to je!!!!
Zatial co on pozera hokej (este pozera), som s malou v kuchyni, pripravila som mu veceru nech sa napapa. Vravim mu, ze dam malej do pracky, ci to potom pusti cez den a vyvesia.. on ze jasne, len mi zavolaj 😁
Myslim ze ten tvoj to ponal ako dovolenku... tj, ze bude robit fakt h....o.
Sorry, ale toto nie!!!
pozri niekedy treba zapojit invenciu dohodni sa s nejakou kamoskou kolegynou co nepozna a nech mu urobi prepadovku ako kontrolu z uradu prace z kurately ohladom starostlivosti o dieta a nech akoze spise zaznam atd
ako rozhodne by som neriskovala zdravie a zivot dietata nestastie sa stane hned
@majkeel hadam si robis srandu, pohľad z druhej strany? Mam 3 deti 9,7 a polročné som so zapalenym zlcnikom. Deti maju denne 3 online hodiny, ale moj manzel oride domov ma upratané navarene, deti naucene, precitane z knihy, napisane diktaty, odoslane ulohy, boli sme na nakup a aj na prechádzke.
Jedinou povinnostou mojho manzela ked príde domov je najest sa, odlozit po sebe zo stola a pohrat sa s detmi bud spolocensku hru alebo PS a s najmlasim obehnut byt na rukach
@loginexistuje presne toto by som mu urobila! A možno by sa aj hanbil v akom svinciku by ho našla...
No to už len bol nápad, nechať lenivca na materskej. Nič iné sa ani nedalo očakávať.
Iba sa chcem spýtať ako to dopadlo, teda vlastne ako pokračujete
Preto mám niečo podobné ale v trochu lepšom režime aj keď veľmi náročnejšom .. Deti mám dve (3r, 1,5r) som živnostníčka kaderníčka chodím na víkend do prace väčšinou 8-10 hodín v jeden deň nonstop, bez prestávky .. aj druhý deň
Sem tam aj v týždni na 2-3-4 hod ale to len výnimočne
Partner chodí do prace na 12tky denne aj nočné, okej vtedy je postarané o všetko ako má byť keď som doma .. Dokonca aj keď príde z práce má priestor na oddych, jedlo atď .. No problém je v tom že počas tých voľných dní neurobí nič, som rada keď vynesie koše ktoré mu musím bohužiaľ nachystať až pred dvere lebo by si nevšimol že už to je tak plné že to praská a vypadáva odtiaľ .. Pisali ste tu žienky či to mal aj doma tak a áno mal a má do teraz keď príde mamičke svojej .. Full servis, má to s tým niečo spoločné .. Pamätám si že to nerobil keď sme sa spoznali, začal to robiť až mal prvý syn pol roka … No najhoršie je to že víkend kedy som v práci a nie som tu je to celá katastrofa .. Uľahčujem mu to tým že menšieho beriem rodičom lebo bývajú v meste kde pracujem čiže ho beriem so sebou a on je doma so starším a má to jednoduchšie lebo on už sa vie aj sám najesť a celkovo je to už ľahšie s väčším dieťaťom a hlavne jedným .. No tu nič není spravené
Ja si to vždy večer upracem ako každý deň teda respektíve každú noc lebo to žiaľ musím robiť v noci ale ráno upratané a poriadok a prídem z prace úplne KO po celých 8-10 hodinách sústavnej prace bez prestávky a tu je to výbuch akoby sa tu prehnalo stádo kráv .. Ja už naozaj neviem a to nehovorím o tom ze prídem z práce a on ešte čaká že ja sa budem ešte o deti starať a on má konečne voľno a môže sedieť na záchode 45 minút .. Ja ledva vidím lebo po 3 hodinách spánku mám ťahať ešte kúpanie detí a všetko upratovať no je to pre mňa devastujúce .. Nedávno som mala vysokú horúčku 38.8 a myslite si že som mala nejaký oddych ?? Vôbec, rovnako som musela makať či s horúčkou či bez nej, dopovala som sa paralenom len aby som sa necítila vyčerpane a on mal ešte blbé komentáre že veď som matka a že sa mám starať a on prišiel s práce unavený a on chce jesť a hento a hento … Poviem vám že som jak fyzicky vyčerpaná tak psychicky a naozaj neviem čo s tým
Rada by som išla aj psychologičke ale tie ceny sú strašne vysoké za sedenia a 50€ za hodinu si viem predstaviť inde a radšej buď niečo kúpim deťom alebo odložím na horšie časy … Prosím poraďte mi čo mám robiť
Bolo by naozaj zlé ako niektoré radíte najať tu upratovačku aspoň na ten víkend kedy ja tu nie som ?? Nemám dokonca v noci toľko času aby som všetko urobila pripadne urobila navyše a presne ak sa stane taká vec že ochoriem tak všetko sa mi len natiahne a stojí kopa prádla a neumytý riad lebo jednoducho nevladzem a musím to trochu aj vyležať
Zákazníčky ktoré ma poznajú ma považujú za blázna už ze toto nemôže jeden človek zvládať a že je to na halvu aby som si na noc dávala budík keď zaspím s deťmi aby som potom dokončila práce
Ja viem že toto nebude trvať do nekonečna ale ja mám pocit že to možno dlho nevydržím a to zdravie mi začne vypovedať skôr ako som čakala
Prosím poraďte čo mám v tejto situácii robiť
Mechajte veci tak, neupracte to. Ked nebude mat taniera ani jedineho cisteho, urobi to. A vy si chodye po praci niekam oddychnut. Uvidite, za tyzden bude ako novy clovek a vyvtiez 🙂.

@majkeel prečo by mala najimat upratovacku a zbytocne vyhodit peniaze ked ma chlapa doma...nechodi nikde neni unaveny naj jej pomoze upratat nevravim ze kazdy bozi den prach a vysavat ale take omrvinky a plienky by sa patrilo aby zena prisla do cisteho ked sa vrati domov ...ja necakam na muza ze zamna poupratuje ked pride domov z prace a ja si cely den budem susku hoviet ...ako kus od veci komentar