icon

Môj manžel poslal moju mamu do DSS

26. dec 2023

Ja ani neviem ako to mám napísať. Lomcuje mnou hnev a aj strašná bolesť za to čo urobil môj manžel , s ktorým som 30 rokov a mám s ním už dospelé deti . Moja mama má cez 80 rokov , ťažšie sa pohybuje , už zabúda , ale stále je mobilná a nemá ani na noc plienku . V DSS je štvrtý rok a sme aj štyria súrodenci a dohodli sme sa že si ju budeme na prestriedanie brať vždy na Vianoce a bude u nás až do Silvestra, pokiaľ to len pôjde. Tento rok som ju mala mať ja , aj na Štedrý deň bola u mňa , neboli s ňou žiadne problémy , sama sa najedla , pozerala rozprávky , smiala sa , videla som že je spokojná . Občas pospomínala na svoje detstvo , koľko bolo veľa snehu , aký mali ťažký život , že chodila do škoy bosá . Vždy ráno som ju vykúpala , dala čisté veci , zobrala som si dovolenku aby som s ňou mohla byť cez pracovné dni . 2 januára 2024 som ju mala zaviesť do DSS. Včera som jej pustila televízor , zobrala psa a išla som sa prejsť, konečne prestalo pršať tak že vybehnem trocha . Prídem domov , a mamy nikde . Môj muž ju zbalil a odviezol do DSS. Keď som sa zhrozene pýtala prečo to urobil , tak vraj chce mať kľud , chce po dome chodiť v trenkách a vraj smrdí !!!! , trepe sprostosti. Včera večer mali prísť ku mne pozrieť mamu sestra s bratom , chvíľu s ňou posedieť a keď som im telefonovala čo sa stalo , jasné že neprišli , sestra mi povedala že som čistá p....ked žijem s takým psychopatom a vraj si pre ňu dnes pôjde ona a teda bude s ňou ona u nej doma. Cítim sa hrozne, nespím a neskutočne ma hryzie svedomie voči mojej mame, ktorá mi vždy bola nápomocná či už s deťmi alebo keď som niečo potrebovala . A ten môj drúk sa takto zachová , ani neviem či má zmysle ostať žiť s takýmto človekom . Vydiskutovať sa to s ním nedá , on sa nemá o čom so mou baviť, na Vianoce sa má človek cítiť doma dobre podľa neho a on sa dobre necítil . Nemôžem sa v podstate ani na neho pozrieť , na grcanie mi je z neho , jeho rodičia už nežijú , tak je mu to jedno . Ani neviem čo chcem , len si trocha uľaviť.

mikadooo
26. dec 2023

Povedala by som mu "Budúci rok pôjdem na Vianoce k sestre/bratovi (podľa toho, kde bude mama), lebo na Vianoce chcem mať pohodu a nie pozerať na tvoje guľky vytŕčajúce z trenclí." Akože zachoval sa ako total chuj. Sestre to vysvetli, že máš proste doma idiota. A nemôžeš sadnúť do auta a ísť za sestrou? Lebo ja by som šla, tiež by som sa na neho už nevedela ani pozrieť tieto sviatky...

mane01
26. dec 2023

No tak ja by som urobila taky cirkus, ze by klud urcite po tomto nemal… este by sam bezal po babku do DSS!!! A bol by rad, keby som ja nezbalila jeho! Ako si take cosi mohol dovolit? Ako si mozes po tomto k nemu vobec lahnut do postele!? Co vsetko si mu uz tolerovala, ked vie, ze aj toto mu prejde?

tamitamitami
26. dec 2023

Akože normálne ma to vytočilo....ak je to pravda tak je to strašný blbec 😠.
Ja by som si zbalila kufor, šla za mamou ospravedlnila sa jej za toho ani nebudem písať čo. Zobrala ju na ten týždeň do penziónu (hotela) kde by som si sňou užila čas ktorý mala byť u mňa. Po návrate domov by som sa k nemu správala maximálne odmerane až kým by si uvedomil čo spravil. Určite by som mu takúto vec neprepáčila len tak a určite mu to nezabudla. Tvoja sestra sa hnevá právom (ani sa jej nedivím).
Pre mňa je toto maximálne neúctivé k tvojej mame a tak isto k tebe (aj zvyšku rodiny).
Každý normálny človek by nemal najmenší problém s takouto situáciou. Chúďa tvoja mamina....

belasy_motylik
26. dec 2023

@chodec15 mnohí starší ľudia idú do opatrovateľských zariadení sami z vlastného rozhodnutia, je to pre nich optimálne riešenie zhoršujúcej sa mobility, zdr. stavu, či sociálneho hľadiska a mnohí sa dostávajú do zariadení cez svojich príbuzných, áno, aj detí, lebo nie sú schopní im zabezpečiť dostatočnú starostlivosť, nemôže si každý dovoliť celodennú starostlivosť, zanechať prácu, úplne prispôsobiť chod domácnosti dlhodobo zmenenej situácii, finančne, organizačne, funkčne, fyzicky a psychicky to zvládať, často sú nespokojné a nenaplnené obe strany a dosť fatálnym spôsobom ... To je realita. Tu nie je miesto na idealizmus. V minulosti nechávali starých rodičov doma a ver tomu, že často v katastrofálnych podmienkach. A nielen v minulosti. Hlavne že sa objektívne rodina stará a starý rodič z pohľadu spoločnosti dožíva doma, "ako sa patrí". A áno, mám k tomu čo povedať, keďže som sa 15 rokov starala o starú mamu a taktiež pracovala v domove dôchodcov priamo v prevádzke, ale aj v sociálnom odbore. A zážitky z oboch oblastí by boli na knihu. A nebolo by to idylické čítanie.

senta_sofia
26. dec 2023

Soferujes? Mala si ist pre nu, ked si to zistila. Ustupila si mu, hoci ste mali dohodu, ze mama u Vas na sviatky bude. A manzelovi pripomen, ze on raz bude tiez stary a mozno bude potrebovat pomoc.

sidicek
26. dec 2023

@chodec15 vidno ze o tom houby vieš a len mudrujes.Poznam viac ludi ,co su v DSS spokojní, majú tam aktivity, rovesníkov a celodennú spoločnosť. Nie každý chce byť celé dni sám doma,kukať z okna a čakať kedy sa synova/dcerina rodina večer vrati a strávi s nim 10 minút.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
26. dec 2023

@evatko 👍👍👍
Prebehla som diskusiu, že nájdem odpoveď na tvoju otázku, nenašla som...ani ma to neprekvapuje.. čo ma prekvapilo, že ostatným to príde v pohode😁
Pánko zavelil,zbalil svokru, prehodil ju cez plece, naložil aj s batozinou ... zazvonil zvonec a rozprávky koniec😶

rorino
26. dec 2023

V prvom rade to vysvetlí sestre a máme,a ak sa dá ostane u nich,alebo pri deťom,jemu len odkaz,že keď chce mať kľud tak ho má,asi mu začína prepínať na staré kolena

tulipanicek
26. dec 2023

Ja by som zavolala sestre, vysvetlila situáciu a spýtala sa či môžeš prísť k nej. Ak áno, bez slova by som sa zbalila a išla. Ak nie, či by som sestre nevycitala, tak by som sa rovnako bez slova zbalila a išla na nejaký pobyt mimo domu (ideálne) alebo muža ignorovala, nevarila mu, neprala, za ním neupratovala, atd.
Prepáč, ale chce sa mi z neho grcat a to ani nejde o mna

simca06022011
26. dec 2023

Chlap je chrapun riadny. Mamu by som si doviezli a on sa môže pobaliť. S takým egoistickym bezcitnym chlapom by som viac ani neprehovorila.

lucka_ke
26. dec 2023

nejako mi to časovo nesedí, vybehla si so psom a on ju stihol zbaliť, odviezť, vrátiť sa a v pohode pozerať telku... hm

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
26. dec 2023

no ženy , ako vidím , viac ani písať nebudem . Mama je u sestry, sestra si nič nedá vysvetliť , proste som u nej krava a aj horšie , viac ku mne nepríde a nech sa neodvážim ani toho vola ako mi povedala niekedy ku nej doviesť. Ostatní dvaja súrodenci mi v podstate povedal rovnako , len v miernejšej forme. Mamu som okúpala 23, 24 a 25 ráno , jednoducho sa kúpe ráno , posadím na stoličku v sprchovom kúte ,namydlím a osprchujem nechápem čo je na tom neuveriteľné, so psom som bola asi tak hodinu a pol , mama pozerala doma nejaku rozprávku , muž bol doma. Zbalená je za 10 minúť, je dôverčivá bez problémov nasadne do auta, bohvie čo jej narozprával , zariadenie je 10 minúť cesty autom. Situácia je doma veľmi napätá a samozrejme on nechápe prečo ,lebo však tu na Vianoce bola a predsa sme dodržali čo sme povedali . Nemám ani silu s ním komunikovať , jednoducho nemám , on sa zas hnevá že s ním nehovorím , že nie je navarené , nevarím a ani dnes nebudem , beriem psa a idem von , na dlho . Ako to bude medzi mnou a mužom neviem ale dobré to už nebude, toto bola pre mňa taká podpásovka že až.

jana_eyre_2
26. dec 2023

Mrzí ma ako to berú tvoji súrodenci, pretože za toto ty ozaj nemôžeš.. neviem prečo si toľko ľudí myslí že keď je raz niekto tvoj manžel tak s jeho konaním za každých okolností súhlasíš a že ak urobí tupost tak to berú tak akoby si ju urobila ty sama... Okrem toho čo zazivas ešte aj tu na nete sa nájdu ľudia čo vravia že to nie je pravda.... Držím ti palce, snáď aspoň tvoje deti ti budú oporou..

xckaretxxx
26. dec 2023

@cacianka naozaj nenávidím, ak niekto zareaguje, že téma je vymyslená. Radšej vôbec nereaguje.

xckaretxxx
26. dec 2023

@xckaretxxx prepáč, nepatrilo to tebe

h2
26. dec 2023

Autorka, tvoj muž veľmi dobre chápe! Nechápem, na čo sa teraz hrá, že svoju úlohu ste si splnili a on nevie, prečo si nahnevaná. Veľmi dobre vie! Ináč by to neurobil takto poza tvoj chrbát. Počkal si, kým pôjdeš von a bleskovo mamu pobalil a bez toho, aby ju nechal rozlúčiť sa s tebou, ju tajne odviezol preč! Keby to bolo také strašne v pohode, ako tvrdí, tak to s tebou konzultuje. Toto bolo jeho rozhodnutie a veľmi dobre vie, že proti tvojej vôli!

jovka
26. dec 2023

@veronikaszabova k comu by to bolo ked ju tam nechce,dalsi stres navyse, magor 🥺

vikes
26. dec 2023

Vystúpiť zo vzťahu sa dá v každom veku, ale chce to dávku odvahy. Len Vy viete, čo vám život s Vaším mužom dal , za čo ste mu vďačná, kedy Vám bol Vašou oporou a či mu tento skutok viete niekedy odpustiť. Želám vám veľa šťastia.

belasy_motylik
26. dec 2023

Z hejterov si tu nič nerob, so súrodencami sa otvorene porozprávaj, aby vedeli ako to bolo a ako ťa to mrzí a na tvojom mieste by som sa veľmi zamyslela nad situáciou v tvojom vzťahu, asi už nemáte tridsať a aj vaša staroba je blízko a tvoj manžel s jeho egoistickým a bezempatickým postojom asi práve ideálny partner na túto časť života nebude. Držím palce ❤️

alickapusinka
26. dec 2023

@nevenka krásny vek

alickapusinka
26. dec 2023

@gabikaa96 preboha riadny debil na hlavu.

alickapusinka
26. dec 2023

@aaadkaaa zlé sa to i čo len číta a nie že toto niekto dokáže urobiť.

karolinakr
26. dec 2023

vieš, čo je smutne? že decka su z domu, dom mate pre seba cely, takže tam mama ozaj nemohla zavadzať i keby bola len v jednej izbičke..poznam par, kde muž vyhadzoval manželkine navštevy, ale tam bolo viac problemov, takže tuto muž asi tiež nebude anjelik, a tiež je zvlašťne, že tvoji surodenci poznaju tvojho chlapa 30rokov a nedaju si nič vysvetliť..možno hraš na všetky strany a teraz sa to cele vyvrbilo..ale myslim, že to prehrmi, mame by som sa ospravedlnila, surodencom tiež, už či to prijmu a či nie

nikpa
26. dec 2023

Vieš ale on to nepochopí prečo sa hneváš, prečo nevaris, kým mu to nevysvetlis. Nie ze ty uz ani nemáš silu. Keď pri každom jeho prešľape a probléme sklonis hlavu a ideš si ticho venčiť psa, nečakaj že sa niečo zmení, že niečo sebec pochopí.

evaachesa
26. dec 2023

Tvojmu mužovi prajem aby sa na neho v starobe každý vykašľal. Až potom to zrejme pochopí. Nechápem ako môžeš takéhoto idiota tak dlho trpieť. 🤦🏻‍♀️

karolinakr
26. dec 2023

ja mam tiež švagra, ktory by moju mamu nechal ist z nemocnice pešo v papučiach, ako by ju radšej zobral autom, ale o ňom to každý vie, čo je zač a berie ho s rezervou

tundra
26. dec 2023

Hovori sa,karma je zdarma a na kazdeho raz pride...

luccija
26. dec 2023

Na to nie je ani čo napísať.Strasne smutné