icon

Môj manžel uprednostňuje koníčky pred rodinou

ivkake
14. sep 2012

Ahojte moj manžel uprednostnuje konicky pred rodinou, uz mi to lezie nenormalne na nervy cele leto sme nikde neboli lebo cez tyzden pracuje ale cez vykend nemoze ist lebo jeho zieratka mu to nedovolia ani okolo domu nepomoze stale uteka k svojim vtakom :( a nedela toto iste cele leto a ja nech idem sama s detmi.Uz som mu to asi 1000000000 x povedala ze mi to vadi ale on stale svoje ze mu neprajem a ze nech som rada ze nechodi do krcmy a take blbosti ma tu nejaka podobný problem ci to len ja mam takeho muza doma? mne b mozno ani nevadilo keby od nas odisiel no neviem ja ho este asi stale lubim on mi ako aj stale tvrdí že ma miluje ako nikto iny len ta samota ma zabíja ☹ aj teraz je 21:00 a jeho nikde a to sa opakuje stale ked pride domov z prace hned uteka

carodejnica
16. sep 2012

Môj muž má tiež koníčka - je zoológ. Veľa chodí von - do terénu, študuje odbornú literatúru, píše články po večeroch. To je jeho život, on nemá veľa kamošov, do krčmy nechodí.
Teraz, keď máme druhé bábo trocha popustil, veľmi mi pomáha, ale nevie sa dočkať, keď malý trocha vyrastie, aby mohol ísť do lesa. Ja to beriem tak, že som pyšná na jeho úspechy, snažím sa ho podporovať, držím sa jedného porekadla.
Keď priviažeš vlka na reťaz uhynie, ale keď mu dáš slobodu, vždy sa k tebe vráti.
Myslím, že nám to vo vzťahu pomáha, žiadnemu mužovi sa nechce vracať domov, keď doma vidí ufrflanú uhundranú ženu, môj muž má všade chváli, aká som úžasná, dobrá a tolerantná žena - 😅 , za toto veľa krát sám ustúpi zo svojich nárokov, povie, že dnes nikde nejde, lebo chce byť s nami - proste potrebuje mať pocit, že urobil slobodné rozhodnutie a ja som ho do ničoho nedotlačila.

lilysk
16. sep 2012

@ivkake Mozes si kupit aj ty nejakeho Jastraba alebo Orla a zaparkuj si ho v holubniku 🙂)))
Jaaaaj to by bola sranda 🙂

lenkove
16. sep 2012

@ivkake Super, ze to takto zvladas nedat nic najavo detickam. Si silna mamina. Fakt drzim palce, nech to nejako spolu vyriesite 😔 Dohoda, ze tolko a tolko zalube a potom rodina mi pride dobra. Alebo dni, ked sa MUSI venovat vam a nie konicku 😔 Drz sa!

ifkael
16. sep 2012

@ivkake ked si si ho brala,vtedy nemal koncek holubarstvo?

ifkael
16. sep 2012

@carodejnica tiez to tak robim... muz je polovnik. A ked nefrflem a som v pohode, tak sa stava ze povie,nejde nikam, bude s nami doma.
Kazdy ma mat konicek, neznamena to, ze mam rodinu a uz nic ine nevidim...tiez sa snazim svojmu konicku venovat, k tomu, vypadnut obcas do kina a zabehat ked sa da...ak by mi niekto nieco zakazoval- nebolo by mi to prijemne

Mame tri deti,nie vzdy to je jednoduche,ale ked sa chce sa da zorganizovat vsetko

katkakovac
16. sep 2012

môj priateľ má niekoľko koníčkov. ak sa nevenuje práci, lepí modely lietadiel, potom s nimi lieta a keď ich rozbije, zasa a lepí.... potom motorka, ktorú je schopný pol dňa umývať, lebo je špinavá... potom snooker (biliard), aj keď teraz už menej. a okrem toho má vždy nejakého kamaráta, s ktorým trávi neskutočne veľa času, lebo potrebuje pomôcť, prípadne sa hrajú na play station nazi zombies do 1 v noci, alebo pozerajú filmy alebo idú niečo vybaviť cez pol republiky....
po takmer 9 rokoch som si zvykla. mám kamarátky, susedu, idem len tak sama von. a hlavne sa mu občas nanominujem do nejakej tej zábavy, nech má pocit, že sa o neho zaujímam. potom si vie nájsť čas aj na niečo, čo sa páči aj mne.
teraz plánujeme rodinu a ja viem, že to len tak neprestane. môj plán je taký, že mu nabalím deti a rob si čo chceš, je to aj tvoje dieťa.
videla som to u jedných známych a funguje to. pani domu zmizne na pol dňa preč, a potom ju manžel nosí na rukách, lebo je rád, že sa tak dobre o neho stará.
ja som za kompromisy a hlavne nerobím scény. u nás to aj tak nefunguje, on je na takéto veci salámista 😀
názorne, s dávkou humoru ukážem a hlavne narovinu vysvetlím. zistila som, že mužom treba všetko presne definovať, lebo si to ani za pol roka nedomyslia (alan a barbara peasovci píšu super knihy o spôsobe myslenia mužov a žien)
z okolia vidím, že každý muž má nejakého koníčka a je to len o tom, ako sa k tomu postavíš ty. držím palce a prajem veľa trpezlivosti 😉 nejako som sa rozpísala....

ivkake
autor
16. sep 2012

jaj no ale aspon ho mas stale doma 🙂 my ho doma nemame :( a kopa roboty okolo domu je teraz kosim ja, zemiaky vyberam tiez ja a tak a este kopa inych veci

ivkake
autor
16. sep 2012

@ifkael no nemal vtedy sme chodili spolu na veceru a tak ked som bola v praci stale vecer prisiel a cakal ma a leto to bolo nase ked mal volno nebolo dna aby sme presedeli doma a po svadbe to tiez bolo dobre ked sme mali volno tak sme isly niekam a tak ale teraz sobota a nedela od rana do vecera nieje doma ato od maja do polovicky septembra ☹ ja niesom proti tomu aby ich nechoval len z casu na cas nech je s nami strasne mi je smutno hlavne ked je 8-9 hodin vecer a ja sama deti spia a ja sama a cez tyzden pride o 16-tej domou vypijeme spolu kavu a uz ide prec a co ja? zasa sama popratam pohrajem sa s drobcom a stale toto iste dookola keby ze som bola slobodna tak predsa ta praca priatelia a tak mam aj teraz priatelky ale tiez neisme spolu kazdy den oni maju tiez male deti a musia sa venovat aj svojim zalubam

ivkake
autor
16. sep 2012

@carodejnica ja mu nezakazujem ale ason trocha casu by si mohol najst aj na nas ale toto je uz vela a vecer ked pride domou o 9 vecer ja som unavena a som rada ze deti spia ze mam klud ale mala som inu predstavu ze ked deti zaspia tak si vecer spolu popozerame telku a pojdeme spat ale ja chodim niekedy spat sama lebo on sa zdrzal so svojim bratom a hrda by som bola keby som nemusela vsetku chlapsku robotu okolo domu robit ja ja tiez niesom kon aby som vsetko tahala sama :(

lenka_b
16. sep 2012

Moj muz ma tiez konicka - Rugby. A taktiez mame taky zivot, ze ja pracujem cez tyzden a on cez viendy. V piatok vecer a v sobotu vecer a niekedy aj v nedelu poobede. Ked v sobotu hra rugby, alebo robi rozhodcu, tak nas stale vola, nech ideme s nim ho povzbudzovat. Mojej dcere sa to velmi paci, tak chodime s nim a potom sme spolu. Aj napriek tomu, ze zijeme take ''busy'' zivoty, najdeme si cas na seba. Je to narocne, ale radsej ideme s nim. Aspon vacsinu nedeli si uzijeme spolu ako rodina a ak v nedelu pracuje, tak ideme do parku rano na hodinu a tak.
Prepac, necitala som ziadne prispevky, tak ak sa opakujem, tak sorry - ale nemozes ist s detmi s nimi za tymi vtacikmi? Ci to ich pozoruje a potrebuje pokoj?

ivkake
autor
16. sep 2012

@katkakovac scenu urobím po pol roku ked sa to vomne nazbiera a som uz fakt vystavena zo zivota :( ja by som brala keby bol doma a doma si robil tie veci ale on holuby doma nechova ale u svojich rodicoch na zahrade

mamavera
16. sep 2012

@ivkake chápem ťa, zažila som podobné, aj keď to neboli holuby. Byť milá, upravená, vytvárať doma pohodu nefunguje vždy 😝 😝 to mám overené spoľahlivo. Ale ani robiť scény. Môj bývalý manžel nebol schopný žiadneho kompromisu, ustúpil na čas (asi štyri mesiace) a znovu bolo všetko tam, kde pred tým. Nepotrebovala som pomoc pri domácich prácach, deti už boli väčšie, pomohli, nerobilo mi problém zvládnuť domácnosť, ale chcela som mať s ním spoločné zážitky. Dlho, veľmi dlho som zvažovala rozchod, kým k nemu prišlo, samozrejme kvôli deťom. Tiež som sa čičíkala tým, veď ťa nebije, peniaz neprepíja...ale keď som sa pozrela na svoj život...bez spoločnej dovolenky, bez výletov, kina (deti nám mal kto postrážiť), bolo mi nanič. Dostala som sa do štádia, že som sa prestala tešiť na víkend... Veľa sme sa rozprávali, ale skončilo to vždy rovnako - on neustúpil. Vypadla som z domu na dovolenku, bez neho, len s deťmi, aby som si všetko v hlave usporiadala a keď som sa vrátila, požiadala som o rozvod. Nikdy som tento krok neoľutovala. Po rokoch som si našla človeka, ktorý má tiež koníčky, dokonca dva dosť veľké, ale vždy si nájde čas na mňa a to už máme dávno za sebou prvé zamilované mesiace. Nechcem ťa tu navádzať na rozvod, to v žiadnom prípade, ale niečo robiť musíš, lebo je najvyšší čas. Kľudne mu daj prečítať tieto moje riadky. Vytiahni ho niekam za každú cenu, najlepšie na večeru, stadiaľ sa ponáhľať nebude za holubmi, veď je tma. Vytiahni ho, aj keď si dôvod vymyslíš, porozprávaj mu o svojich pocitoch, ale nič nevyčítaj! Snaž sa dohodnúť na tom, že bude pri holuboch tráviť toľko a toľko času a toľko a toľko s vami, nie s deťmi. S vami, so svojou rodinou. Lebo rodina, to je niečo, čo človeku veľa dáva, ale zároveň od človeka niečo vyžaduje. Na to tvoj manžel zabudol. Buď tvrdá, na rovinu mu povedz, že ho miluješ, ale nie si takto šťastná a ak to nebude akceptovať, budete sa musieť rozísť. Držím ti palce, nech sa ti podarí, čo mne sa nepodarilo.

ivkake
autor
16. sep 2012

@lenka_b starsia dcera beha po dvore a to ich plasi tak potom je nervozny ze mu ich odplasi tak tam ani nejdeme aby nemal nerv a cez pretek uz v ziadnom pripade tam neozeme byt lebo tam mu ide o sekundy a potom keby mu nahodou prisli zle tak by to bola moja vina lebo tam nemam co robit a sediet vonku 3-4 hodiny a kukat do neba a pocuvat jeho telefonáty kto mal skor a tak toto nie sediet v tichu a ani sa nehybať naco by to bolo dobre len by sme ho vytáčali uz neraz som s nim bola a bol nervozny

ivkake
autor
16. sep 2012

@mamavera dakujem až si ma rozplakala nie v zlom ale v dobrom ja to vidim mne sa pomaly manželstvo rozbíja :( nikdy som si nemyslela ze takto dopadnem :( ale to asi ziadna zena. Ja aj ked mu poviem ze bud holuby alebo rodina aj tak su potom holuby :( uz som rozmyslala ze ho postrasim s rozvodom ale mam strach ze bude suhlasit a co potom? budem sama s 2 malými detmi?ako zvladnem život? a co deti oni by mi to asi v dospelosti vyčítali :( a to by som nezvladla , ale ja uz mam fakt ten pocit ze na prvom mieste su holuby potom jeho brat a tak deti a az potom ja 😢

mamavera
16. sep 2012

@ivkake nemyslím si, že tvoje manželstvo je pred krachom, určite by vám veľmi pomohla manželská poradňa, totiž je to názor tretej osoby, pohľad zvonka. Tvoj manžel je svojím spôsobom sebec, je to presne tak, ako si napísala - uprednostňuje to, čo vyhovuje jemu. Keď nepochodíš s tým rozhovorom, potom asi systém, ktorý osobne nemám veľmi rada - kto z koho. Si na materskej, ale to neznamená, že si povinná variť pre manžela, prať mu a žehliť. A aby si ty vyberala zemiaky?!? A on sa hrajká pri holuboch 😝 😝 😝 😝 Zase bez výčitiek, s kľudom mu oznám, že on pre vašu rodinu iba zabezpečuje peniaze a tie by si mala aj ako rozvedená, bývať máš kde, tak sa budeš teda správať ako rozvedená, lebo on sa tak už správa. A to sa ešte nevenuje deťom, ale šupne ich ku svojej mame. Navar presne pre vás na obed, na večeru urob niečo deťom a kašli na neho. Špinavé veci mu hádž na kopu, nech ťa ani nenapadne zobrať žehličku do ruky, aby si vyhladila jeho veci!!!! Možno si všimne, že sa veci neurobia samé. Musíš byť tvrdá, mám pocit, že on kalkuluje s tým, že ty neurobíš nič zásadné. Vie to a využíva to. A odpovedz si na otázku, čo by zmenil papier, že ste rozvedený. Iba to, že by ste spolu nemali intímny život, inak nič. Peniaze na deti a teraz aj na teba by dávať musel, pri holuboch je stále aj teraz, o deti sa netrhá, uprednostní pred nimi holubov a šupne ich k mame, takže sa im nevenuje. Nerieš, čo by ti deti vyčítali a čo nie. A čo ak by sa našiel ocko, trebárs aj s dieťaťom, tiež sám, ktorý by ich bral každú sobotu na výlet, na bicykle, na plaváreň....Nerieš to teraz, sú to len úvahy. Ale tvoje deti si ho eda veľmi neužijú...Opakujem, že si nemyslím, že je to na rozvod, verím, že pomôže rozhovor, ak nie, tak ráznejší krok. Ale život je príliš krátky na to, aby sme prežívali nešťastné a nespokojné. Verím, že sa ti to podarí zvrátiť.

palinkovamaminka
16. sep 2012

@ivkake ja suhlasim s @mamavera , ze by to chcelo pohlad a pomoc niekoho tretieho
Ak je to v takom stadiu, ze uz vobec s vami nie je, uz asi dohovaranie nepomoze. Mozno by aj chcel byt s vami, ale on sam uz nevie, ako. Zamotal sa sam do seba. Pises, ze aj jeho brat sa "ozenil" s holubami. Kludne v tom moze byt nejaky skryty problem v ich rodine. Skus zavolat do manzelskej poradne, popis svoju situaciu, oni ti povedia co robit.
Ak mas este dost sil, skus to co ti radi @mamavera ,odstavit na chvilu svoje sluzby, kiezby vam to pomohlo 😉

katkakovac
16. sep 2012

@ivkake ja ťa chápem, aj ja občas vybuchnem, od poslednej dovolenky som pre jeho kamaráta hysterka. snažím sa, aby pochopil, že aj ja som súčasťou jeho života a treba sa mi venovať. netrvrdím, že to mám 100 % zmáknuté, ale snažím sa hľadať riešenie. a to isté robíš aj ty a preto sa tu pýtaš, hľadáš riešenia 😉 v rámci terapie skús tie knihy od peasovcov, dosť mi pomohli pri pochopení jeho spôsobu rozmýšľania. keď už nič, aspoň sa zasmeješ. držím palce

andy1978
16. sep 2012

@prdelinka12 no moj taky az nie je, lebo na to nie su peniaze , chvalabohu : D ale tiez je stale zasity v dielni a v kuse daco opravuje, vylepsuje, vymiena a teraz chce zacat robit dalsi traktor. Dufam, ze bude mraziva zima, lebo v dielni nema kurenie a vtedy tam nevydrzi :DDDD

ivkake
autor
16. sep 2012

ach zienky dakujem za vsetko za tu podporu ani by ste neverili ako ste mi pomohli si zdvihnúť sebavedoomie 🙂 a aj to vsetko okolo toho usmev na tvary 🙂 ach jaj dnes som narokom nechala stranku rozvod ano alebo nie a to len tak ze co urobí a asi sa aj zlakol 🙂 maleho dnes len na rukach nosi a aj na navstevu k mojej sestre s nami isiel a to prisaham doobedu sa somnou ani nerozpraval a teraz akoby ho vymenili 🙂 no idem sa stat silnou zenou 🙂

maminuska
16. sep 2012

@ivkake a niektoré ostatné, neverím tomu čo čítam !
Preboha kde ste v tom vy !, vaše koníčky , vaše záľuby. Predovšetkým u takýchto mužov nepomôže žiadny kultivovaný rozhovor, to nestačí ani hysterický výlev ale jasný a tvrdý postup. Taký muž presne taktizuje ako tu niekto už písal , nechá vás vyziapať, cvhílku pretrpí tichú domácnosť a veselo ide ďalej , pripravený za pol roka na ďaľší výlev.
Ja napíšem vlastnu skusensť s druhým manželom, on hrával golf a ani po narodení dcéry to nejak nemienil utíšit, povedala som raz , povedala som druhýkrát, tretíkrát ked malá vreštala a ja som nevedela čo skôr a on sa chystal ako ráno na turnaj , natvrdo som zobrala nôž a poprepichovala gumy na vozíku v ktorom vozil golfové palice, a keďže sa palice nedaju zlomiť lebo su železné , tak som ich z okna v tom amoku vyhádzala susedovi do močovky, kde tak akurát urobili žblnk 😀 😀 😀. Muž sa zmohol len na jedno:" Si mi mala povedať že ti to vadí.
😀 😀 😀 .

aliza
16. sep 2012

@ivkake moja, ale ty uz si sama teraz, coho sa bojis? ako si pisala, pride o 4 domov, date kavu a uz je prec, az do vecera, cize cez tyzden si uplne sama a cez vikend detto. Zeby suhlasil s rozvodom? ak chce s tebou zit, tak urcite nebude suhlasit, iba ak by mu ta holubomania totalne zatemnila rozum a v tom pripade k tomu rozvodu raz urcite dojde. Lebo holubom sa asi neda venovat len obcasne, ako som pochopila, bud s nimi bude vsetok svoj volny cas alebo vobec. Je to velmi tazka situacia a ja to teda dobre nevidim, podla mna to zaslo prilis daleko a vlastne ty si jedina, ktora este stoji o rodinu, jemu proste nechybate, on vasu spolocnost nepotrebuje, netuzi po vas, nezaujimate ho, ani trosku... a to si myslim, ze je pre deti horsie, ako rozchod. Ja by som sa nerovadzala hned, ale vyhodila ho z domu (byvate u vasich, ze?) s tym, ze bud bude ochotny najst nejake riesenie-kompromis alebo nech sa uz nevracia. Nemas sa coho bat, proste sa v zivote stavaju rozne situacie, nepredvidane, ktorych riesenia su casto aj bolestive, dolezite vsak je neist proti sebe. Ak citis, ze uz to nemozes dalej tolerovat, tak KONAJ! cokolvek, ale konaj, nie hysteria a plac, ale chladna hlava a jasne argumenty a hlavne bez strachu. Nie je nic horsie ako zit v strachu, ze co ked ma muz opusti, to uz nie je laska, ale zavislost a to je velky rozdiel.

prdelinka12
17. sep 2012

@andy1978 vydrzi 😀 moj si o 22,30 vecer vonku pri minus 12 zvaral karu za traktor 😀DD

ivkake
autor
25. sep 2012

No žienky :D velmi pekne vam dakujem za rady konecne mame normalne manzelstvo ako sa patrí manzel chodi k holubom ale len na 2 hodinky denne vecer sedime spolu pri telke no bomba :D pomaha mi a to sam od seba ani mu nemusim povedat a on sam od seba umyje riad 🙂 a tak a deti berie zo sebou este raz Vdaka :*

hradnapani
25. sep 2012

@ivkake wau, a ako si to docielila? to sa velmi dobre cita, co si napisala!! nech to takto pokracuje aj dalej!

ivkake
autor
26. sep 2012

prestala som varit prat zehlit pratat vsetko isla som v piatok von s babami on ostal doma s detmi a celý cas som sa len usmievala ale nic som neurobila za sebou a detmi som umyla riad ale co bolo jeho bolo jeho 🙂 uz aj zemiaky mame vykopane 🙂 a teraz ide zateplit balkon a to pred 2 mesiacmi tvrdil ze on take veci nevie robit 🙂

jankali
26. sep 2012

@ivkake čooo? 😵

hradnapani
26. sep 2012

@ivkake uzasne 😵 gratulujem!

rora
26. sep 2012

Ahojte, mozem sa pridat do temy? Nebol to sice moj manzel (chvalabohu),ale tiez mu bolo prednejsie vsetko nez my... Priatel mal 3 konicky - fotografovanie, astronomiu a hudbu. Vsetko velmi nakladne konicky, drahy fotak,drahe objektivy,stojany, teleskop, dalekohlady, elektricke gitary,kombo,multiefekty a co ja viem este co ja tomu ani moc nezorumiem vsetkym tym pristrojom.... pritom zarabal priemerne - klasika 450€ plat + nejake tie premie cca 100-200€, lenze na krku hypoteku, a cely chod domacnosti bol financne na nom, kedze ja svoj rodicak davam cely na ucty a ostane mi akurat tak 20€ pre svoje vlastne potreby, lenze to aj tak dam vsetko na veci z bazaru pre malu...
Kazdy mesiac ku koncu nam uz neostaval ani cent, chodim si pravidelne doslova zobrat peniaze na plienky,sunar a stravu pre malu k rodicom. A nezodpovedny tlk si stale kupuje nove a nove veci pre svoje zaluby. Na splatky. Len co splati jedno,uz si berie druhe, a niekedy ani necaka kym dosplaca jedno... Pritom nema povyplacane kolkokrat este dalsie dlzoby u znamych.... Uz som nevedela odkial kam. Na sebe setrim ako to len ide, a panko sa chova ako milionar. Nepomohlo nic, ani po dobrom,ani po zlom.... Cim viac som ja nervacila a bola na dne, tym viac si obhajoval svoje... Nazvala by som to az chorobna zavislost po novych veciach.... Poslala som ho po 2 rokoch do certa. Po reciach ze mam ist do roboty ked na nic nemam a len fnukam, ze som nímand lebo ja sa nicomu nevenujem (podotykam ja nemam ani cas ani peniaze na nejaky konicek) som sa na ine nezmohla. Vlastnej dcere neda na sunar ale na somariny si berie pozicky... 😔 😢

ivkake
autor
26. sep 2012

@rora tak to mas tazke a peniaze v dnesnej dobe su velmi dolezite :( tak mu vezmy bankomatovu kartu a ked dostane vyplatu chod nakupit plienky mliecko zaklad pre malu hned nato povyplacaj ucty a zvysok si musis vydeliť dajme tomu do dalsej vyplati ostavaju este 13 dni a v penazenke mas 100 euro ja to takto robim a dajme tomu na 1 den mozes minúť max 10 eur viac nie lebo inak nevystane a hotovo.mne niekedy na den vychadza iba 7 eur ale to uz mam iba tak na chlebík sunku a cigosky pre manzela 🙂 On sa musi tiez uskromniť inak sa neda a ty cim viac sa budes uskromnovat tak on bude viac míňať. Už aj v takej situacii sme boli. Takze hned ako nabehne vyplata utekam do obchodui na nakup pre deti a maso do mrazaku aby smemali stale co uvarit vyplatim seky cakam do 15 lebo vten den nam stahuju hypoteku a zvysok je nas potom poviem manzelovi ze na 1 den mame tolko a tolko a toho sa drzim inayk by sme nevyzili a v dnesnej dobe ked muz nezaraba aspon 800 eura tak sa len tak tak pretlkame

ivkake
autor
26. sep 2012

@jankali no joooo 🙂 skoda ze ma nenapadlo prist skor 🙂 nemuseli sme sa tolko hadat 🙂