Môj muž je narcis, psychopat a tyran
Ja už naozaj neviem ako ďalej. Podľa všetkého je môj muž narcis, psychopat, psychický tyran... vsetko na neho sedi.
Robi zo mna neschopnu. Nakupy riesi len on, lebo ja nie som schopná urobit poriadny nákup (akcie a kvalita). Perie on, lebo moje prádlo tak nevonia, alebo pomiešam nespravne textílie ... upratam cely dom, ale zabudnem odložiť dezinfekčný sprej - sprdne ma za ten sprej, ale k poriadku sa nevyjadri.
Uz vo dverách začne buzerovat ale vzápätí mi polozi tašky s novými vecami, ktoré si mam vyskúšať.
Akože wtf?! Zo začiatku som mu to zrala. Uzasny! On ma tak miluje, vzdy mi niečo kupi, stále ba mna mysli, chce ma potesit....
No už mám tych jeho handier plne zuby a najradšej by som mu ich napchala do všetkých otvorov.
Jasne, co tu ešte robím? Maj hrdosť, zbal sa este dnes
Ano, takéto rady očakávam. No viac by som ocenila skusenosti, ci je možné aby sa takýto chlap z toho dostal? Chcem skúsiť unovu metódu . Úplne ho ignorovať. Netrapit sa, zit pre seba a pre naše dieťa.
@stanulienkat ano plánovali sme ho, poznali sme sa 5r, žili spolu rok
Nebola by som s takým chlapom. Prečo? Kvôli kompletnej rodine? Kvôli peniazom? Kde je tvoja hrdosť, sebalaska, dôstojnosť? Obetovat najlepšie roky kvôli chlapovi ktorý sa nikdy nezmení. Ja to mám za sebou a dovolím si tvrdiť že deti sú šťastné keď sme sami, ako vidieť matku ktorá sa iba trápila. Dávaš zároveň dieťaťu aj návod do budúcna, ako má fungovať rodina, deti nie sú hlúpe ale vnímave, vycítia vsetko. Prehodnotila by som či mi takýto život s chujom stojí za to, za pár tašiek nových handier.
Necitala som vsetko, ja som z rovedenej rodiny, ale na zivot s otcom sa nepamatam, bola som mala, neviem kolko ma tvoje dieta. Ja odporucam od neho odist. Nijako ma to nepoznacilo, urcite by som mala horsie detstvo, keby s nami zil nejaky pako (moj bio otec), ako ked som vyrastala s milujucou a spokojnou mamou. Az teraz v dospelosti si dokazem uvedomit, ze o par veci som mozno prisla, napr rodinne vylety kazdy vikend (mama nemala auto a moc sa jej nechcelo trepat spojmi, ale vtedy sa to ani bezne nerobilo). Na vylety ma bravala skor starka. Celkovo som bola vela so starymi rodicmi. A u jednej starkej som videla manzelstvo, kde zena ostala zo zvyku, lebo sa to patri a bol to otras. Na deda nemam jedinu peknu spomienku, bol to despota, tvrdy chlap, pijan. Som rada, ze moja mama sa nestastnemu manzelstvu vyhla a nasla si skveleho chlapa, ked som mala 11 rokov. Ano, trvalo jej to dlhe roky, kym nasla toho praveho, ale stalo to za to. A od 30tky zila konecne stastny a spokojny zivot, narodil sa mi bracek, ked som mala 13 a boli sme kompletna rodinka. Neboj sa, odid, ked nie si stastna, nezi v pretvarke, to nikdy nevedie k nicomu dobremu. A na druhy pokus si dobre premysli, koho si vyberies, nesprav uz chybu 😉
Neviem čo riešiš, niekoľkokrát (a keby aj len raz) ti povedal p... a k....a, dal ti facku, naďalej s ním ostavas?naďalej s ním zdieľas domácnosť, postel? Dôvod sú čo? Tie šaty čo ti kupuje, alebo prečo si s ním? Sama si odpovedz....dieťa dokáže byť šťastné aj bez otca, práveže fungovanie "akože" v šťastnej rodine, robí dieťaťu zle (dieťa cíti že sa niečo deje, akokoľvek sa premahas to nedať najavo)
Najskor este mala snahu dat to do poriadku, hory doly jej nasluboval, ostala, ale po case zase zacal mat taketo prejavy, tak sa zbalila a odisla. Nehovorim dobre je dat sancu, ale ked to nikam nevedie asi zbytocne to natahovat.
@penelope11 šancu mu dala po nadávkach a urazkach a facke.... niekedy sa čudujem, kde majú ženy hrdosť? Či peniaze ich tak oslepuju???
Tak potom nechapem.... Za 5 rokov musi byt prekuknuty..
No nic,rozhodni sa spravne. Aby bola spokojna aj mama aj dieta.
A ty si myslíš, že dieťa toto nevníma? Podvedome určite áno. Čo sa naučí? Že ockovo správanie je vlastne normálne a bude sa k ľuďom nedajbože správať rovnako? Dieťa vždy vycíti napätie medzi rodičmi a nemusia sa pred ním zrovna hádať.
Bohužiaľ, váš vzťah sa nezlepší. Bude to len a len horšie, dokonca by som sa nečudovala, keby to nakoniec skončí neverou z jeho strany. Stojí ti to za to? Veď nie si neschopná žena, vieš sa postarať o seba, o dieťa aj o domácnosť.
Nie je pravda, že súdy dávajú striedavku na počkanie, je veľa nových súdnych rozhodnutí, v ktorých súd striedavku zamietol z dôvodu, že dieťa nemá nikde domov.
Držím palce, aby sa ti podarilo odtrhnúť sa od takéhoto chlapa a mať normálny, kľudný život.
Nie, pre dieťa nie je najlepšia úplná rodina, to si na veľkom omyle. Pre dieťa je najlepšia funkčná rodina, kde nechýba vzájomná úcta, rešpekt, podpora, láska, porozumenie, radosť z prítomnosti toho druhého. Jasné, že nejaká zamilovanosť časom vyprchá, aj nejaké nezhody sa vždy vyskytnú, to sú normálne veci. Ale toto čo opisuješ ty, nie je ani zďaleka funkčná rodina. Úplná áno, formálne, ale to je všetko. A tak ako sa správa muž k tebe, tak sa raz bude správať aj k dcére (veď už teraz sa jej nevenuje) a tak sa k nej raz bude správať aj jej partner. To je to čo jej chceš odovzdať do života?
Skusala som 6 rokov tvoju taktiku ale nedala som to. Kee videl ze ma nevytoci klaaickymi vecami vzdy vytiahol novy tromf. Nemukla som ked kritizoval upratovanie tak casom vytiahol nieco ine. A dookola to boli boje kto z koho. Ja nke som submisivny typ takze pptlacat seba som nedokazala.
Aj moj bol u psychologoch a tiez mu pripisali uzkost. Tieto typy vedia aj psychologa oklamat pokial psycholog nema skisenosti s takou osobnostou. Precitaj si knihu blazniva laska tam su opisane vsetky poruchy osobnosti aj to ze zmema osobnosti nepriada do uvahy. Po rokoch psychoterapie taky clovek moze nieco male vo svojom spravani zmenit ale su to ozaj nepatrne veci. Podstata ostane
Keď ti to povedala na začiatku vzťahu, tak ako si už bola tehotná? Keď píšeš, že ste spolu 5 rokov a žijete 1 rok? Kolko ma dieťa vlastne rokov? To si otehotnela hneď? Keď ste plánovali ho, hneď na začiatku? Lebo trochu sa v tom strácam
Necitala som komentare. Ale vies co, ja som tretia generacia. moj dedo bol/je tyran, narcis, dokonaly,...proste on bol nieco a ludia okolo neho nic. Ja vidim, co to spravilo s mojim ocom a mojou tetou. Otec ustupuje, nepresadi sa, nasiel si vsak moju mamu a ta ho vedie a velmi si sadli. Oco by bol nepouzitelny bez nej. Ale zaroven, kedze vyrastal s otcom akym vyrastal, tak teraz, v poslednych rokoch ma uz take aj dedove tahy, nie najlepsie, ale kedze ma 3 baby (sme dve sestry), tak sme prebrali vela z matky :D teta je uplne submisivna - uplne ako babka. Jedine jej vzopretie bolo to, ze si vzala toho, koho si vzala, dedo jej to dodnes neodpustil, lebo ujo je silna osobnost (vlastne dedo neznasa aj zata aj nevestu, lebo jeho deti si vzali silne osobnosti a uz ich nemoze on ovladat), ale bola jeho milacik, takze stale ju podporuje (na rozdiel od syna, kt vsak byva blizko a je vzdy po ruke), akurat ujo k nim velmi nechodi (a to maju vsetky jeho vnucata uz po 30). Teta je vsak tiez submisivna ako babka a vlastne aj ako moj otec... Rodina ma velky vplyv a ak budes vychovavat dieta v takom prostredi, tak bud bude Tvoje dieta cisty jeho otec (len on a nik iny ma pravdu a robi vsetko spravne) alebo cista jeho mama (pravdu ma partner, moja uloha je prisposobit sa a ustupit, lebo on lepsie nakupi aj operie, aj...), lebo v tom vyrasta a toto je pre neho vzor, kt si berie do zivota a nech robi cokolvek, aj sa snazi zmenit, prebera vase vzory. A je jedno, akeho je pohlavia.
Jedna vec je presvedcit sud ze tu striedavku da ale druha vec tak aj realne fungovat.. Takhadam by zas 3 rocne dieta nenechal same doma..
A ked to zacnes riesit cim skor, tak sanca u mladsieho dietata je este mensia..
Autorka: si ucebnicovy priklad tyranej zeny. Zatial psychicky, ale uz boli aj fyzicke ataky. Prebieha u vas klasicky priklad medovych tyzdnov, psychicke tyranie za ktorym nasleduje udobrovanie a darceky. Cim dlhsie budete spol, tym sa bude cyklus skracovat az medove tyzdne uplne vymiznu. Dieta si z takehoto vztahu odnasa naozaj vela (ano, aj ked sa nehadate pred nim)- odnasa si vzorec fungovania rodiny. Tak ako to je u vas, to dieta bude pokladat za standard, ze takto to ma vyzerat. Kedze mas dievcatko je velmi pravdepodobne, ze si najde partnera rovnakeho ako jej otec. Ak sa nechces rozvadzat (len to nezakryvaj uplnou rodinou, toto nie je argument), tak mozes spravit jednu vec - reaguj na neho, nedavaj sa do submisivnej role. A precitaj si knihu od Nazare Aga Nenechte sebou manipulovat. (psych.)
Teraz som si precitala, co pises, aj niektore komentare. Chod! Riad sa tym, co vravela jeho ex na zaciatku! Kup si byt, ked na to mas a pozri na zivot jeho ex a ich deti, ak nechces aby aj Tvoje dieta plakalo casto kvoli ocovi... lebo on sa nezmeni, je to jeho osobnost a to, ze bol na zac dokonaly, je len iluzia, aby Ta lapil... ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju...
Ja ked citam tieto pribehy, je mi vas zeny strasne luto. A najma tie, ktore mozu odist, maju kam, maju financie. A tu silu na zbavenie sa takehoto chlapskeho odpadu po ceste von z takeho vztahu uz by niekde nasli.
Mame vyhradeny obmedzeny cas na tomto svete a vy ho minate na nestastne vztahy.
Je mi vas luto a velmi si prajem, aby ste to pochopili. Ze na svete su muzi ktori sa k vam budu spravat nadherne, ktori aj rano po zobudeni vam povedia aka ste krasna, ktori vam podakuju za navareny obed, ktori vam po tehotensve s 10kg naviac povedia, ze ste sexi a chcu vas.
Holt...ale niektore asi chcete to nestastie.
Za mna - ja si vazim kazdu minutu, ktoru zijem a chcem ju prezit v laske, stasti a pocite, ze to co zijem mi dava zmysel a je nadherne. Lenze sama som sa tak rozhodla. Vy ste sa rozhodli inak, len potom preco nam tu skuvinate, ze nie ste stastne? Co od nas chcete pocut?
Kazda druha rada je, ze mas odist a ty napriek tomu obhajujes vas vztah a hladas moznost ako v nom zotrvat.
Tak ak odmietas rozchod rada je: prezi nestastny zivot s takym chlapom, ale nestazuj sa nam tu kazdy pol roka aka si nestastna.
Ja chapem ze aj ked ti tu 100 zien napise ze tvoj partner sa nikdy nezmeni a najlepsie je odist, pokial na to sama nie si pripravena tak od neho neodides.
On sa ocividne sprava ako idiot, ale pravdou je, ze on sa naozaj nezmeni. Jedine co mozes zmenit si ty sama a to, ako na tie jeho utoky zareagujes. Bud sa postavis sama za seba a ukzes mu, ze nie je taky frajer ako si mysli, alebo to mozes uplne ignorovat. Kazdopadne by podla mna nebolo na skodu kontaktovat psychologa, pretoze aj keby vas vztah nakoniec nevydrzal, naucit sa spravne regaovat na takychto ludi je aj tak stale uzitocne. A mate spolu dieta, takze do buducna je to urcite potrebne.
Ukonči to, bude sa to len zhoršovať
takého rozkazovacieho pajáca som mala...drbal ma za všetko.... On bol ten dokonalý.
Najlepšie sa mi páčilo keď doniesol papriku , paradajky a ja som mala z toho narobiť lečo...lebo zelenina bola v akcii. Bola som tehotná , takže bolo mi aj zle a musela som sa s tým nadrapovať s nejakým lečom, zatiaľ čo on si ležal na gauči a pozeral telku...
po krátkom čase ma to prestalo baviť, a nikdy som to neoľutovala.....
@krisbar ja len strasne, strasne dúfam že moja dcéra takto nikdy nedopadne.. musí to byť šialené že svoje dieťa vychovas, vypiples a potom si zoberie takéhoto blba a on ju úplne zničí...
@jana_eyre_2 absolutny suhlas. Vidis...dalsi dovod preco by ho mala opustit a radsej byt sama a stastna...ako svojej dcere ukazat, ze takto je to spravne....
Tu je skoda klavesnicu drat 🤦♀️
Akoze sorry ale ved ty svojho muza uz vobec nemilujes tak naco v takomto vztahu zotrvavas? To ze sa pred dietatom nehadate neznamena ze to dieta je hlupe a nevidi a nevyciti ze nieco nie je v poriadku. Si na velkom omyle ked si myslis ze dieta oklamete.
@radkaradix jeej to ma teší ze, pekne pises aj o bratovi. Neziarlila si, mate pekný vzťah?
Ale niekedy je lepsi aj rozvod...ak nebude stastna mama(ty), ako moze byt stastne dieta? Dieta vyciti omnoho viac ,ako si myslime...

Ehm, uz vidim pana podnikatela, co v praci pije kavu a nakupuje svojej pipinke handry, ako sa stará 2 tyzdne samostatne o dieťa...
Ale čo už, tu bude každá dobrá rada márna. Autorka chce počuť, ako prežiť 20 rokov s tyranom a hrať celý čas pred dietatom pribeh o spokojnej rodinke.