icon

Môj muž rád kritizuje moje jedlo

27. sep 2023

Môj muž rád kritizuje moje jedlo. Uvarím mu večeru, keď príde domov hladný, zje ju, ale často sa to nezaobíde s poznámkami, že na to nemá chuť, alebo že je to málo slané, prečo som mäso robila na pretlaku a nie s horčicou... atď. Keď sa mi niečo podarí, tak to prejde bez slov, no keď nie, vždy má nejakú blbú poznámku. Dnes som varila arborio rizoto. Hneď poznamenal, že je nejaké kyslé. Vravela som mu, že je také, aké kúpil víno. Vždy si niečo nájde. Ľudia, čo u mňa jedli, vraveli, že varím chutne (dôkazom boli aj prázdne taniere). Aj môj muž zje všetko, v konečnom dôsledku povie, že mu to veľmi chutí, len stále má nejaké blbé poznámky. Je to demotivujúce.

onedaynick
27. sep 2023

@galioska ty si nalej.

galioska
27. sep 2023

@onedaynick kazdy o tom co mu chyba😉😀😀😀😂😂

la_dolce_vita
27. sep 2023

@luccija viac je takych?? 🙂 tak to mas super, ale ten moj sa stravuje doma. Mam pocit, ze jeme stale to iste, pritom ja mam rada aj zeleninu, strukoviny, vlastne vsetko. Tiez improvizujem, napr.rozmizujem tu cibuľu, ale sem tam proste vybuchnem zo zufalstva. Ale stareho mladenca uz nezmenim :(

petamich
27. sep 2023

nech sa paci, mozes varit ty, asi tolko k tomu

majlo1234
27. sep 2023

Odkedy mu nevarim, neohrna nosom. Ked je hladny, zje aj “detske” jedlo, pripadne zeleninovy salat. Ja si nervy drat nebudem.

zanka777
27. sep 2023

@viestta tak to klobúk dole pred redakciou tvojej mamky 🙏👌😂😂super

martinka13
27. sep 2023

Nabudúce mu nič nevar. Mňa by to ozaj nebavilo, keby furt frflal. Nech si uvarí sám

thoughtfulweirdo
27. sep 2023

Riešila by som to úplne jednoducho, hneď na ďalší deň by ho žiadna večera nečakala. Keby sa čudoval, so sladkým úsmevom by som mu oznámila, že veď mu odo mňa nechutí, že je mu to príliš slané/ kyslé/ štipľavé, tak ho nebudem chudáčika trápiť. A že už sa teším, ako mi cez najbližší voľný deň on predvedie, ako má správne jedlo chutiť 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
petruldo
27. sep 2023

@viestta presne, to som urobila aj ja mužovi, to bolo jeho posledné komentovanie jedla, odvtedy zje a poďakuje

muchotrafka298
27. sep 2023

Mne to nekomentuje nastastie nikto, ale viem, ze nie som bohvieaka kucharka...zvadzam boj s tarhonou napriklad, bud je to ako jak lepidlo a taka kasa, ze s tym mozem betonovat alebo potom je to tak tvrde, ze by som niekoho s tym zabila, keby mu to hodim na hlavu 😂😂😂 Ryza tiez neni uplne moj kamos, lebo raz mam vody malo, potom vela, ale vzdy sa to da zjest nejak 😂

milanemila
27. sep 2023

Ja by som prestala varit a pockala si, co dobreho panko navari 🤷🏼‍♀️
Moj muz vzdy podakuje za jedlo kt navarim a ja sa vzdy opytam, ako mu chuti a teda bud povie ze dobre alebo ak vyborne 🙈 jeho mama vari dost zle, tak mozno aj preto 😂 ale tak chuti u nas aj navstevam, tak asi to je fajn.
Podla mna aj kritika sa da povedat slusne alebo si proste len bez kecov dosolit ak mu je malo alebo aspon povedat dopredu na co ma chut a ci by si nenavarila to 🤷🏼‍♀️ mne je velmi smutno ked tu citam ako sa manzelia k sebe neuctivo spravanu a ponizuju jeden druheho a toto mi tiez tak pripada, ze ty sa snazis venujes energiu a cas tomu vareniu a on to skritizuje.

ankare
27. sep 2023

Nech navarí on, borec.

kathak
27. sep 2023

Necitala som všetky komentáre , ale tak autorka cítim s tebou, mám to iste

bluka2
27. sep 2023

Ja viem len, že tomu by som nenavarila už ani raz

vilma7
27. sep 2023

By som mu na stôl servirovala chleba. A povedala, ze ak mu nebude chutiť, môže ísť reklamovať do pekárne 🙂

h2
27. sep 2023

@viestta Tlieskam tvojej mame! 👏

euka210
27. sep 2023

Tak keby mi to povie kazdy den, tak moze varit on...
Ked nieco nove uvarim, tak sa opytam...ked je zle, tak mame diplomaticku vetu "z tejto strany kucharskej knihy uz nevar" 🤣 ...ale moj zje skoro vsetko, na vymyslanie mame deti 🤦‍♀️

luccija
27. sep 2023

@muchotrafka298 tarhonu kupujem len Cessi minule som kúpila ideál a to bolo také lepidlo.
@la_dolce_vita to je jediné šťastie, že obeduje v práci a večer nechce to, čo sme mali my na obed či polievku, pomazánku on vždy jedáva niečo iné ako ostatní😂on ešte aj pizzu zje suchú bez paradajkového pretlaku a len jeden druh má také zvláštne autisticke črty.Aj a sa len prispôsobujem zase dcére čo by som dala za kelovy prívarok. volské oko, ale pre samu seba sa mi to nechce variť, ale tá aspoň zje aj rybu, tortilly, cestoviny každy čo pozná môjho muža povedal, že to by nedal, že on zje pár jedál dokola, ale zase on je nenáročný nikdy žiadne požiadavky len ma myka, že doma denne navarené a on si dá vecer rožok, maslo, tu jeho klasiku..áno, už sa nezmenia už som rezignovala to ako dieťaťu, keď nukas niečo nové a tvrdohlavo krúti hlavou🙂

muchotrafka298
27. sep 2023

@luccija dakujem za tip, vyskusam roznr znacky… proste nad tou tarhonou raz vyhram

mandarinka555
27. sep 2023

@muchotrafka298 Ja robím zase tarhoňu vždy výbornú, ale s ryžou bojujem už dlhé roky a nikdy sa mi nepodarí, vždy je ako blato.

zmrzlinka2021
27. sep 2023

Autorka,

tak nevar - nech vari on, ked to vie lepsie. A je po probleme.

A prečo mu varis vobec?

amelie2017
27. sep 2023

@mandarinka555
@muchotrafka298 baby, ryzu varte ako cestoviny, vela vody, na plnom ohni..sem tam okostujte a ked uz je tvrdost podla vasho gusta (radsej trosku tvrdsia ako uplne makka), zlejte vodu, poriadne preplachnite v studenej vode a bude sypka.
Autorka- ja by som mu to tiez zobrala, prasla do kosa a povedala, ze to bola posledna vecera, ktoru som mu pripravila.
Moj muz je sefkuchar, ja v kuchyni bojujem, varim len kvoli detom, ale on este aj tanier od radosti vylize, ze nemusel varit on, vzdy pochvali, aj ked sama viem, ze to prave nevyslo. Pripadne mi da radu, co a ako nabuduce, alebo ked vari on, zavola ma, nech tl vidim.

zuzkavladko
28. sep 2023

Moj svokor je taky a to je vyuceny kuchar prosim pekne. Ked svokra vari, on furt nieco ohundre, ze je neslane, zle ochutene, riedke/huste, rozvarene, nedovarene....ale sam neuvari. Keby mne takto muz (ich syn) komentoval jedlo, tak mu ukazem kuchynu, nech sa realizuje.

zuzubb007
28. sep 2023

Vsak mu povedz navar si sam

luccija
28. sep 2023

@mandarinka555 prečo ako blato?veď príklad na dve šálky ryže 4 šálky vody vždy dvojnasobok a pokým sa neodpari nechať chvíľu pod pokrievkou niekedy dávam za malú lyžicu masla, petržlenovú vňať.Niekto ju najprv na troche oleja opecie, až potom zaleje vodou občas tam vložím polku cibule pre chut
Ja viem uvariť ryžu, ale mužovi nechutí typ ryže my mame radi takú suchú s dcérou často varím tu parloibed

wikiwiki
28. sep 2023

Hej hneď by som ho odpálkovala s tým, že zajtra môže navariť on. Ako toto tiež neznášam keď nie je žiadna snaha a len samé pindi. Ak sa mu nepáči ako varíš, tak si proste môže variť sám, to mu nikto nezakazuje

denisah6
Autor odpoveď zmazal
stanzi
28. sep 2023

Ja tiez nechapem preco mu este varis 🤷‍♀️

yoxinka
28. sep 2023

@yanni
Bolognese rýchly obed??? Ja to ragú dusím aj pol dňa 🤣🤣🤣