icon

Môj muž sľúbil švagrine kočík

20. dec 2021

ahoj, švagriná je tehotna a moj muz, jej nasluboval kociar bez toho aby sa somnou o tom porozpraval.. problem je v tom, ze my sme boli obe tehotne tento rok, obe sme potratili cca s rozdielom 2 tyzdne, ona ani nevedela ako otehotnela, nam s muzom sa podarilo po 2 rokoch snazenia, preto to bolo pre mna hrozne tazke a stale je.. medzitym ona otehotnela zas a uz coskoro rodi... my sa stale snazime o babo a verim, ze čoskoro sa nam podari a nie som zmierena s tym, ze jej mam dat kociar, pretoze ja este jedno dieta chcem, ine by to bolo, keby som uz deti nechcela, tak jej posuniem kociar v pohode...my sme si ho kúpili sami, bol kupovany uplne novy a nikto nam s nicim nepomohol, co sa tyka vybavy, tak mi to pride nefer... som divna, ze jej nechcem dat nase veci, ktoré ešte chcem pre nase dalsie dieta??

h2
20. dec 2021

@viky173 To je trochu pritiahnuté za vlasy, že by jej dával chatu. Chata nie je kočík, ktorý momentálne nepotrebujem. Keby som bola tehotná a kočík potrebovala, bolo by to iné. Keby moja švagriná potrebovala niečo, čo my máme a nepotrebujeme, absolútne by som nemala problém jej to dať. (Od svojej švagrinej dostávam oblečenie po jej synovi a ja jej zase dávam po mojom, čo ona zase dáva ďalej v rámci rodiny jej muža. Mali sme deti cca v rovnakom čase, hoci jej syn je oveľa väčší od môjho, preto môže nosiť veci po ňom. Tak preto sme mali každá svoj kočík a tieto veci. Ináč by sme si to určite posunuli navzájom.)

dada125
20. dec 2021

@h2 obnosené veci (aj keď v top stave určite) a nový kočík je trocha rozdiel...

h2
20. dec 2021

@dada125 Ak som správne pochopila, ten kočík nie je nový. Autorka píše, že chcú ešte druhé, takže je po jednom dieťati. Možno je "ako nový", ale nie nepoužitý.

ingush616
20. dec 2021

@h2 písala tam že je novy

dada125
20. dec 2021

@h2 písala, že ho kupovali nový a z toho textu mi nevyplýva, že už dieťa majú, ale prišli po 2 rokoch snazenia a ešte jedno chcú. To je ale jedno. Porovnávať oblečenie a kočiar, ktorý stojí väčšinou viac ako 300€ je ako hrušky a jablká. Tiež nemám problém dať veci, topánky, bundy ďalej kamoške či úplne neznámemu, ale kočiar by som buď predala, alebo si nechala. Ale nedarovala. Tiež mi nikto nikdy kočiar nedaroval. Kupuje sa preto, aby sa potom aspoň za niečo málo predal, ak sa dá a tie peniažky sa zasa otočili pre rodinu či deti... A nikto z rodiny by sa na mňa za to nikdy nehneval. A to mám švagrinku úplne super...

simca06022011
20. dec 2021

Netreba to tak prezivat, normalne povedz, ze planujete dieta este a vybavu nedavas teda este dalej, ze proste nerozumies ako to chlapa vobec napadlo a tebe o tom povedal len dodatocne. Muzovi vysvetli, ze vase veci bez tvojho vedomia nebude darovavat dalej a slubovat komukolvek. Po par takychto trapasoch, lebo on sa bude citit trapnejsie ako ty, tomu ver, ho taketo maniere prejdu. Vybavene.
Ostatne veci ako sa je podarilo otehotniet a tebe nie a pod. veci su druhorade. To mame kazdy inak a s tym sa neda robit nic a vysporiadat sa s tym musis ty sama.

h2
20. dec 2021

@dada125 Nechcela som porovnávať kočík a oblečenie. Písala som to len kvôli tomu, že u nás by to nebol problém, ani z mojej strany a myslím, že ani zo strany švagrinej. Len sa to nedalo, lebo medzi našimi deťmi je rozdiel necelé 2 mesiace a potrebovali sme kočík súčasne.

h2
20. dec 2021

@ingush616 Písala, že ho kupovali, ako nový. Potom nepísala nič o tom, že by v ňom kočíkovali prvé dieťa, ale podľa mňa je to jasné z kontextu. Možno by sa autorka mohla k tomu vyjadriť, lebo takto sú to len dohady.

polodrahokam
20. dec 2021

Nečítala som všetky odpovede, švagriná si kočík po prvom dieťati neodložila?

ingush616
20. dec 2021

@h2 áno, asi tak 🙂

zuzliq
20. dec 2021

Ja mám podobnú skúsenosť. Kočiar som nakoniec (nerada) dala, no bolo to aj tak málo. Stále niečo po mojich deťoch chcela. Ja som ale mala v pláne pekné veci predať a kúpiť pre deti ďalšie, nemali sme veľa peňazí. Teraz už by mi to bolo jedno, už kúpim, čo chcem. Prečo sa švagriná tak spolieha na ten kočiar? Kvôli peniazom? Dnes by som už išla cestou vysvetlenie, že kočiar nedám, chcem ho ešte použiť/predať. A kto sa nahnevá, aj tak by sa nakoniec nahneval. Podľa mňa to nefunguje tak, že na čo ukážem prstom, to mi musia ostatní dať.

loginexistuje
20. dec 2021

@h2 darovanie mambyt dobrovolny ukon tak nechapem preco kazdy nuti toho druheho do darovania ak on nechce (a okrem toho ako pise muzova rodina na vybavicku predchadzajucemu doetatu neprispela) co ani nemusela ale tak ona ma lem rozdavat a potom kupovat nove
sak svagrina nech si tiez zabezpeci a neocakava ze jej vsetci budu nieco daruvat ved tiez dostane kocikove
proste neche tak nedaruje nie je to ziadna povinnost a okrem toho ja ani nechapem mode poziciavania si kocikov ak nemam namnovy kupim z druhej ruky alebo pozriem ci niekto nedaruje kocik a hotovo

derdia
20. dec 2021

Pozri ja by som povedala manzelovi, ze ked jej ho slubil bez teba tvojho vedomia nech to aj bez tvojho vyedomia da teraz do poriadku. A kociar jej nedavaj. Normalne povedz, ze ho mas odlozeny pre druhe. Ved ona ma tiez prve nech si ma kocoar po nom.

h2
20. dec 2021

@loginexistuje Jasné, máš úplnú pravdu. Ja som len písala, ako by som sa k tomu stavala ja. Ak to autorke vadí a kočík jej dať nechce, nech nedáva. Nikto ju nemôže nútiť a snáď jej ho nezoberú násilím.

loginexistuje
20. dec 2021

@h2 vies ale my nie sme v jej situacii a najma ona jasne napisala ze nemaju peniaze tak ja potom nevidim dovod zeby ten kocik co kupila za vlastne peniaze radsej nepredala a nekupila potrebne starsiemu dietatu
z mojich skusenosti takto poziciavat spotrebne veci (ine je pozicat oblecko co operoes a ine kocik ) chcu najma taki co nemaju financny problem a ani chrbtovu kost drankajunveci od ludi co si kupili a samy moc penazi nemaju a este k tomu pridaju citove vydieranie a hotovo

autor
20. dec 2021

svagrina caka prve, nema nic, preto zhana veci kade tade (ako keby na to nemali, co nie je pravda, lebo maju), ja mam jedno dieta a chceme eate urcite jedno, svagrinu mam rada, len ide o princim, jej vsetko, nam nic... tak preto ma to stve, ze ano, dostane kocikovne, teraz dostava este ten tehotensky prispevok, tak co si nenasetri, kocik nestoji vela, nech kupi z bazaru, ja som si tento nechávala, ked budem mat druhe, nech nemam zbytocne vydaje a ked ho dam jej, urcite sa nevrati v povodnom stave... a preco by som si mala potomzase ja kupovat novy, ci co mam potom atakovat svagrinu, ze mi ma kupit novy/z druhej ruky, lebo moj sa vrati v bohvieakom stave? bolo by to este trapnejsie a horsie, to by som od nej ani nepytala, nemam to srdce... ide o to, ze penazi maju a aj tak zhana zadarmo, hovorim, keby som nechcela dalsie dieta, uz ten locik a vsetky veci ma zbalene a ma ich doma... ale ja s tymi vecami do buducna ratam... ak nie pre dieta, viem to predat... nie dat zadarmo niekomu, kto na to nie je odkazany....

loginexistuje
20. dec 2021

aky je to kocik ? a presne som myslela ze to je tento typ cloveka t oja svagrina proste povedz jej ze nie ze odkladas pre druhe alebo ho chces predat ak nebude a hotovo a kde mas ten kocik a veci odlozene ? aby sa ti enstalo ze si vezmu bez tvojho vedomia

lienka.7
20. dec 2021

Chápem ta a rozumiem ti. Ale možno keď jej ten kočík dáš, ulavi sa ti psychicky a o mesiac možno aj ty budeš tehu.... a kúpiš si iny, novy kočík pre vás novy začiatok... viem ze môžeš mat k nemu vztah, ale je to len kočík... držím ti palce. 🍀

katka533
20. dec 2021

Presne ako moja, ona ma aj matersku, aj tehotenske, ja nemam nic . A vsetko som si kupila a ona kade tade od vsetkych bere, ani 5 eur aby neminula 😁

irusa
20. dec 2021

ako ja netvrdím, že netreba si pomáhať...ale odtiaľ - potiaľ...

lukina20
20. dec 2021

prepac, ale tak akoze odtial potial... nedala by som jej ten kocik...
a kludne by som sa aj s manzelom kvoi tomu pohadala aj so svokrou... proste nie... ked planujete este jedno dieta je logicke, ze si nechas svoju vybavicku. a duplom kocik. mne po vyse roku pouzivania kocik stratil minimalne 50% kupnej ceny, planujem ho este pouzivat par mesiacov, cize som zvedava za kolko ho budem predavat ak ho teda budem predavat a neusetrim si ho na dalsie...

nominativ
20. dec 2021

Nepožičala by som, s tým, že ho jednoducho chces mať pre svoje dieťa. Pravdepodobne všetci vedia, že si potratila, ak si kočík nekúpila v 6 týždni a normalny človek to pochopí.

Čo je ale horšie, naozaj mám z tvojich príspevkov veľmi nepríjemny pocit. Akoby nebol taký problém kočík, ako skôr to, že čoskoro porodí. Nespracovala si tú vec, čo sa ti stala, smerom na švagrinú sa vyjadruješ naozaj nepríjemne. Neviem, či im vedieš účtovníctvo, že máš taký prehľad, na čo majú a na čo nie, neviem, prečo by sa niekto nemohol snažiť ušetriť v tomto smere. Ja som mala veci takmer všetky z kade tade, pretože je to za mňa zbytočnosť kupovať nové.

Samozrejme, nemusí to byť od teba...

cajomila
20. dec 2021

Podľa mňa fakt, povedzte rodine ako to vy vidíte...aj mužovi.
Že proste ešte rátate s ďalším bábom, a tie veci odkladáte.
Rozdávať budete, až potom, keď už nič potrebovať nebudete.

Rodina nerodina, tak to máte vy.

renata1405
20. dec 2021

Ja by som jej kocik nedala ani to nijak s nou neriesila slubil jej ho predsa manzel tak poviem jemu nech si to vyriesi ako chce.

bluehorsee
20. dec 2021

Ja by som švagrinej v kĺude vysvetlila že nech s tým neráta, lebo plánuješ ďalšie bábätko. Alebo keď má manžel peniaze nazvyš, nech jej kúpi iný😉

tykat
20. dec 2021

Kocik by som predala hned teraz. Nemozes jej dat nieco co nemas. Hotovo. A ked by sa zadarilo kupila by som iny 🙂

larisa
20. dec 2021

To nevieš povedať svagrinej, že nech neráta kočíkom, že chcete ešte dieťa. Co je na tom tak ťažké povedať NIE. Nechápem čo riešiš na koňovi toto. Tvoj chlap nebude za teba rozhodovať.

iwesska
20. dec 2021

Takto,aky ma vztah svagrina s vasim 1.dietatom? Aj mu nieco kupila? Brava si ho? Hrava sa s nim? Ak ano,tak by som jej kocik pozicala v ramci dobrych vztahov. Ale ak tvoje dieta ignoruje a chce zrazu kocik,tak by som nepozicala. Mame podobnu situaciu v rodine. Nase deti su neviditelne pre nich od narodenia,takze aj veci po nich sa stali "neviditelnymi" a predala som vsetko. Nech si zabezpecia,ked budu mat vlastne.

kittykat22
20. dec 2021

pozri, toto je diskusia na 3 strany o nicom. Neviem co chces pocut. Su len 2 moznost. Bud jej ten kocik das, alebo nie. Podla mna je v tom ale viac ako len ten kocik. Mrzi ma, ze ste prisli o vytuzene babatko, ale to ze svagrina bude mat mimco a ty nie - to nie je dovod na nu ziarlit. Ja chapem, ze je to tazke. Ale dopraj jej. Je to ich prve dieta. Ty uz jedno dieta mas. Ze chcu vsetko zadarmo je voci nej nefer. Tvoj muz jej to ponukol, nemusel to robit. A ze maju peniaze, dostane peniaze a ma rodinu ktora sa postara - tak ma. Pride mi, ze na nu ziarlis celkovo, a nie je to len o kociku. Z toho co si napisala, tak mas v sebe voci nej celkom nahromadeneho zla a pocitu nespravodlivosti.

tianna
20. dec 2021

@barboraalexej mesačne iste, no pokiaľ nečaká 4. či ešte ďalšie dieťa dostane po narodení okolo 829€ jednorazovo čo pochybujem že minie niekto na plienky či UM.. samozrejme nech spraví ako uzná za vhodné. No ona nechce dať preč kočík lebo ho odkladá pre ďalšie bábo ktoré ešte ani nečaká. Teda nevie či vôbec a ak aj áno tak kedy bude.. možno otehotnie o 5 rokov a sama už ten kočík ani chcieť nebude. Keby už bábätko čakala samozrejme by bola situácia úplne iná. No ak jej manžel sľúbil predpokladám jeho sestre kočík a majú spolu pekne vzťahy určite by som ich nekazila kvôli nejakému jazdenemu kočíku. Je to čisto môj názor a nehovorím že je správny, ale takto to vnímam ja.