Moja 15 - ročná dcéra je tehotná
Ako ste reagovali na to, keď vaša ešte ani len 18 ročná dcéra oznámila, že je tehotná? Pre mna je to obrovský šok... Vždy som ju viedla k tomu, aby nešla hocikomu, koho poriadne ani len nepozná do postele, a to ešte k tomu takto mladá bez ochrany. Mám pocit, že som zlyhala vo výchove svojej dcéry. Nie sme na tom finančne najlepšie a mám obavy, ako takto dokončí školu. Ja a manžel sme v robote skoro celé dni (od 5 do 4), niekedy máme nočné... Vôbec neviem, že ako to zvládneme.. A ešte nám ani nechce povedať, kto je otec.. dúfam, že to aspoň ona sama vie. :''(
@namornicka Nie, vôbec som ani nevedela, že nejakého má..
@k16k18 joj jasné 10000 sa nič nestane a práve 1 áno a čo ak ona bude tá jedna? Podpisujes papier že súhlasíš a si si vedomá rizík.
@sara07 čo nie je pravda???
@andreafa nedramatizujem tak to je. Choď si to skúsiť a uvidíš čo ti dajú podpísať. Netvrdím že sa to stane každej ale riziko tam je a neboj je tu plno žien čo potom mali problém otehotnieť a aj také ktorým sa to už nepodarilo.
@44janica44 no čo píšeš doslova zastrašuješ len aby náhodou nešla na interupciu, xy žien či sa ti to pači alebo nie podstupilo rôzne zákroky to nazvyme - napr ked odumrie plod sám ano -a maju dalšie deti
@44janica44 je to riziko ale len malé % a nie je to nijak dokazané že ano je to pre interpciu, uprimne to by musel byt iny mäsiar doslova ,
a dnes v tomto storočí nemusi podstupiť to čo píšeš predsa existuje chemická interupcia, tableta a je poškodenie nie je žiadne čo ty píšeš
v tomto prípade nemôžeš ani vitaminy, ani žiadne lieky ani vôbec ako nič v podstate všade máš letáka na 2 strany a rizika a neviem čo
Ano, zlyhala si, teraz jej musis pomoct, aby to zvladla, ci uz si to necha alebo nie
@44janica44 ty truba! Mala som cistenie po missed abortion a porodila som dieta. Bez problemov.
Ak by odmietala povedať, kto je otec dieťaťa, tak by to bol pre mňa ďalší dôvod na interrupciu. Jedna vec je znášať následky za vlastné dieťa, ktoré som si vychovala a stále vychovávam, ale aj za cudzie?? Pánko a jeho rodina sa úplne zbaví akejkoľvek zodpovednosti a ja budem ako babka všetko financovať a starať sa? Tak to pardon…
@sissy27 presne , v podstate žiadna dôvera voči matke povedať otca , dcéra si neuvedomuje že dieta to xy finanacii a prečo by všetko mala tahat babka, otec je kde , ked ho nechce povedat nie je zrela vnimať že to rodina neutiahne, žije v bubline nejak bude , maminka zariadi , urobí atd
A neuvažovali ste, žeby ste dali dieťaťko na adopciu? Ešte len tak na okraj, to že je 15 ročná tehotná je zo strany otca dieťaťa trestný čin....
Si mama,ja neverím,že z nej nevieš dostať kto je otec. To čo za vzťah máte?veď je pod zákonom. A otázkou stále je,či sa nestalo niečo zlé.....čiže dostan to z nej
Poniekoré tu ozaj s plnou vážnosťou navrhujete potrat? Včera som kúpala svoje 5 dňové vnúčatko,z toho šťastia budem žiť dlho,to je úplne iný level lásky ako pri vlastných deťoch.Neverím,že dáka aspon trochu normálna stará mama nepodporí svoje dieťa a vnúča pošle do biologického odpadu.Môžete sa hanbiť,ženy!
A nezvazovali ste dat babo na adopciu potom? Lepsie ako nejaky potrat, pripadne bude mlada mama
@k16k18 ty by si ju poslala na potrat, lenze ona bude musiet zit s tym, ze zabila svoje vlastne dieta. Poznam velmi vela zien, co toto absolvovali, ani jedna sa s tym nevysporiadala (ani jedna nebola znasilnena ani necakala chore dieta).
@zmrzlinka2021 ja zase poznám vela báb, čo boli na interupcii a zvládli to , nie je to nič čo by žena chcela absolovat, ale fakt nechapeš že vôbec nie je zrelá na to dieta,neuvedomuje si že by mala povedat meno otca aby to zvládli že nemaju čo jest ale dieta sa musi narodit lebo VY to chcete
tak jej pošli každý mesiac prispevok do 18 a zachraniš život ked teda
Ja sama som otehotnela v podstate ešte ako 16 ročná...na svojom prvom sone som bola v deň 17.narodenin...Dcera sa mi narodila 4 mesiace pred 18.kou
Ale môj príbeh je iný v tom že ja som s vtedajším priateľom,dnes už manželom chodila..Dnes už má dcéra skoro 12 rokov a my sme spolu už 14 rokov a sme šťastný ❤️ kiež by to bol prípad aj tvojej dcéry
@janinah Presne nad tym uvazujem cele poobedie. Mam 15r syna/13r dceru. Ak by som dnes taku situaciu s dcerou riesila, tak necham to rozhodnutie na nu. Ja som na potrate nikdy nebola, bala by som sa, ze by si to vycitala cely zivot, urcite by som jej jic take nenavrhla. A dieta? Ved to sa moze stat aj mne. Tiez som este fertilna, mozem kedykolvek otehotniet. Ziadna antikoncepcia nie je 100%. Tiez by to boli vidly do nasho rodinneho rozpoctu. Za mna viem, ze by som si nedala vziat dieta, aj keby sme mali suche rozky jest. Ako rodic by som sa podielala aj na starostlivosti o vnuca, pokojne by som isla aj na MD, ak by to bolo nutne, pretoze 15r clovek je stale dieta. Urcite by som trvala na dokonceni skoly. Ak by sa rozhodla, ze chce ist na potrat, bola by som jej oporou.
@janinah lenže toto je iná situácia, uplne iná
ty to hádžeš do hanby ako keby boli rovnaké podmienky a pozicie, no nie každy je proste krestan,
ty máš pracu ktorá ta uživý a vieš pomôct ale táto babička nemá ako a to je kapanek rozdiel
láska je jedna vec, ale učty a hlad je druha vec
však pošli každy mesiac prispevok a sveta žit , nie každý ma plat ako ty ano zaslužila by si väčší ale su ludia čo maju aj minimálku
A zabudla som napísať že od začiatku sme žili sami neboli sme nikomu na príťaž... Jasné že mi mama pomohla v prvé dni ..ukázala ako kúpať a podobne ale od začiatku sme sa starali sami
@sara07 Su ine moznosti, napr. dat babatko na adopciu. Je velmi vela parov, ktore dlhe roky cakaju.
Tu nejde o prispevky, peniaze, ludsky zivot ma nevycislitelnu hodnotu. Mne takto bol zabity surodenec a velmi, velmi mi chyba. Radsej by som bola, keby zil, aj ked nie s nami, ale bol by v rodine, kde by mohol byt milovany.
Pokial je moznost, treba hladat vzdy sposoby ako zachranit ludsky zivot, hlavne, ked take babatka sa doslova hned "rozchytaju".
Tiez su tu anonymne porody.
Ja osobne si neviem predstavit niekoho poslat na potrat...
@zmrzlinka2021 ale nie každá je schopná dat dieta na adopciu a žial nie je čas ,musia sa rozhodnut teraz
a anonymne pôrody na slovensku ahhahahahahahahah ano poznám pár utajenych anonmych atd prevalilo sa a myslíš že jej niekto povedal super že si dala dieta na adopciu , nie je krkavčia matka , hanba jej a neviem čo , táto spoločnost drbaren nie je nastavená na to aby urobila takéto gesto nie je , možno 3 ludia z 1000 ,
Ak mladá nechce povedať kto je otec zrejme to bude možno dospelý chlap a kto vie či nie je ženatý. Lebo ak by to bol chlapec jej veku tak si myslím , že by to povedala kto je otcom. Je to môj názor.
@larisa Prečo nechce povedať ? Hanbí sa. Nechce s ním mať nič spoločné do budúcna. Nebolo to o detskej láske. Bola to len hra, zábava niečo vyskúšať, alebo zneužitie či znásilnenie. Bol to známy či neznámy, viacerí? Bojí sa "chalana"? Vyhrážal sa?
Autorka: A v koľkátom tt. je teraz? Vie, kedy sa to stalo?
@sara07
Lenze je to lepsie riesenie pre dieta - ona bude mat spät svoj povodný zivot a dieta bude mat zivot a snad aj milujucu rodinu.
@andreafa ty individum vyprosim si aby ma tak oslovovala. A môžeš byť rada. Je xy žien čo potom už neotehotneli aali problémy.Len to chce o Tom postudovať

@yoxinka Fúha... No aj ja by som sa veľmi rada spoznala s rodinou toho chalan keby mi už konečne moja dcéra povedala, že kto to je... Nevieme to z nej vytiahnuť