Moja 15 - ročná dcéra je tehotná
Ako ste reagovali na to, keď vaša ešte ani len 18 ročná dcéra oznámila, že je tehotná? Pre mna je to obrovský šok... Vždy som ju viedla k tomu, aby nešla hocikomu, koho poriadne ani len nepozná do postele, a to ešte k tomu takto mladá bez ochrany. Mám pocit, že som zlyhala vo výchove svojej dcéry. Nie sme na tom finančne najlepšie a mám obavy, ako takto dokončí školu. Ja a manžel sme v robote skoro celé dni (od 5 do 4), niekedy máme nočné... Vôbec neviem, že ako to zvládneme.. A ešte nám ani nechce povedať, kto je otec.. dúfam, že to aspoň ona sama vie. :''(
Ľahké by to nebolo ale stali by sme pri nej
@sara07 ha, ha, ha....
ohanas sa tu vedou a vedeckym vyskumom a pri tom ludsky zarodok nazyvas zhlukom buniek....
v sedemdesiatych rokoch minuleho storocia vymysleli taky pristroj, ludovo nazyvany sono a vznikla veda nazyvana embryologia, pretoze veda a lekari dokazali ze zarodok/embryo/plod dietata nie je ziadny zhluk buniek.
Tajný pôrod, hniezdo záchrany
Ach, niet nad to, keď deti majú deti.
ty vole jasné vy to viete vy to máte jasno
nie nie som neštastná len proste mám iný názor ako no a čo , to že vy doslova neznesiete iny názor od viery , neznesiete proste ja za to nemôžem
to že vy veríte z časti rozprávky v podstate ja za to nemôžem, a za mna kludne si verte ako čomu chcete, modlite sa ale skuste sa prebudit v časti že ano su tu aj ludia čo nemusie verit nechcu verit maju inu veriu atd ..
vy s týmto máte celé storočia problém
ako idete sa tu ohanat vraždami a tie baby upalené na hranici, xy vojen medzi katolickou a protestanskou častou, križiaci čo dorabali to je ako OK však pre vieru presvedčenie
dobre stalo sa ale skuste proste pochopit že niekto si dovoli mat v tomto storoči vlastny názor, a iný názor
nečítala som čo ste ma tu pooznačovali to nemá význam ani
a škoda že autorka príspevku to nedá napr po pol roku, po roku po 3 rokoch uprimne ako to dopadlo vlastne ...
@heln vytrhavaš z kontextu, to sono tam vidí dušu čo sa vy ohanate no to som nevedela
však začína sa to bunkou, nie zvládaš, potom je delenie buniek atd... to že vy máte dušu v niekde tam ja za to nemôžem ale tá prepač ako fakt nie je sonom dokazana
zbytočne sa tahat tu s vami vy ste sa proste zasekli v stredoveku , naučené čo povedali bodka poprekurcane ako to vyhovuje
a zbytočne tu soptite interupcie boli su a aj budú a je jedno či legalne alebo nie
@sara07 Nechapem, co sa rozculujes. Dobre vsetci vieme, ake je to na MK, co sa tyka interrupcii, tlacia tu kalerabe hodne Zaborskej a jej inkvizicie. Ved nech si robi autorka co chce, ona sa bude starat. Jej dcera posraty zivot, a nech mi nikto nehovori ze nie. Ale tak…je to ich vec.
Drzim palce ❤️ nech to dobre dopadne ❤️😉
@sara07 čo sa tu ohanas cirkvou! Aj neveriaci sú proti potratom. Však už v cca 6 tt ti doktor na sone pusti srdiečko. Ukáž mi iný zhluk buniek ktory má vlastné srdce. To nie je iba o viere je x neveriacich žien čo majú na to rovnaký názor a ako prepáč žiadna milujúca matka nenechá len tak rozštvrtiť svoje dieťa len za to že sa jej aktuálne nehodi a je jedno či má 1 CM alebo 50 CM alebo 150 CM. Od prvého Sona na ktorom bolo vidieť iba bublinku to bolo pre mňa moje dieťa alebo ty si prišla za manželom že čaw čakáme zhluk buniek? Nás zhluk buniek má už tvár človeka. Nás zhluk buniek má práve kopol...
@bombulka1987 Musí a dúfam, že aj chce 😃
@44janica44 prosím Ta, nestracaj čas a neplytvaj energiou. Je to v tomto prípade absololutne zbytočné. Aj keď je možné, ze sa nad Tvojimi logickymi argumentami zamyslia ľudia bez názoru a môže ich to v dobrom ovplyvniť. Jedine u nich má Tvoja snaha význam. Inak márne úsilie.
@sara07 A možno dám, ak na to nezabudnem 🤷🏽♀️🤦🏽♀️ Ja nie som za potraty a nikdy ani nebudem... Potrat by som podstúpila jedine vtedy, ak by to dieťatko malo byť veľmi choré, alebo keby to ohrozovalo môj život...
@acrobaleno a neposralo by jej zivot keby mala cely zivot zit s tym ze isla na potrat? Jedna vec je zakazat potraty druha je zlahcovat ich. Je velmi vela zien ktore do konca zivota lutuju ze to spravili. Jedna psychiatricka mi hovorila ze raz to dolahne na kazdu zenu 🤷🏻♀️ Je to velmi citliva a komplikovana tema a napisat ze matka posrala dcere zivot je vazne velmi lahkovazne. Je to anonymne forum ale treba mat vzdy zodpovednost za to co pises.
@fineta no mňa náhodou zaujíma či jej deti boli tiež zhluk buniek alebo boli natoľko privilegovany zhluk buniek že sa mohli od počatia nazývať dieťaťom lebo ak áno tak si tu pani pekne kaká do pusinky.
@lejusinka No prave to nevieme, co je lepsie pre tu babu. Mozno by radsej isla na potrat a mozno by si radsej nechala dieta. Keby sa to mne stane v jej veku, tak urcite by som isla. A ano, je vela zien co s tym maju problem sa vyrovnat a vela zien co nie. Ale o tom je pro choice, dat na vyber. Ci uz ist na potrat alebo si dieta nechat.
@acrobaleno a citala si co pisala autorka? Ze dcera nechce ist na potrat ani dat dieta na adopciu? Tak potom preco jej pokazila zivot? Lebo sa rozhodla akceptovat rozhodnutie dcery a postavili sa vsetky strany zodpovedne k problemu?
To ako by si sa rozhodla nevies lebo si nebola v takej situacii 🤷🏻♀️
@lejusinka Pokial si dcera chce nechat dieta, tak potom neviem kde je problem. Zbytocne 5 stran o nicom. A viem ako by som sa rozhodla. Mat dieta v tom veku by bol koniec sveta pre mna. Ved aj ty vies ako by si sa zachovala v urcitej situacii.
@acrobaleno mne sa hlavne páči ako sa autorka teší, že sa chalan postará. 😀 A čo mal povedať pred svojimi rodičmi + pred rodičmi mladej a pred ňou samotnou? Nie, nie, ja sa o nikoho a o nič starať nebudem, choď si to dať vziať? Tiež si myslím, že mať dieťa v 15tich nie je žiadna výhra a pokašlala si život. Utešovanie sa tým, že v 40tke budem mladá a dieťa dávno dospelé...no neviem. Mňa tento argument vždy vnútorne pobaví. 40tka je úplne iný vek ako mladosť a bezstarostnosť v 15tich. Dieťa môžeš mať v pohode aj v 25ke a si v úplne inej východiskovej situácii - stále mladá, ale už s ukončenou školou, s prácou, máš niečo našetrené. No ale tak dcéra nemá žiadnu zodpovednosť - ona si len užila, hasiť to budú musieť rodičia. Nezávidím.
@acrobaleno tak ale potom tu nepis hluposti ze matka jej posrala zivot 🤷🏻♀️ To su dost silne obvinenia.
Nie neviem ako by som sa zachvoala, zivot ma naucil ze mam tuzbu ako sa zachovat v urcitych situaciach ale ked pride nalamanie chleba ludia sa spravaju inak.
A inac vsetky zeny ktore poznam a mali deti pred 18tkou su stastne ze si ich nechali a nikdy nepovedali ze im to pokazilo zivot. Naopak tie co boli na potrate (aj vo vyssom veku) hovoria ze im to pokazilo zivot.
@lejusinka Ja som nepovedala ze jej matka posrala zivot, ale ze ona si posral zivot. Ja to nevidim totiz ruzovo, ale to je moj nazor. Ja poznam jednu babu chodila so mnou na ZS. Rodicia, velki veriaci, ju donutili nechat si dieta. Ona zduchla a dieta vyrastalo so starymi rodicmi. 100 ludi, 100 pribehov. Moze byt stastny koniec a nemusi.
@lalala94 Presne tak.Ale tu sa na to nikto nediva triezvo. Prazdne reci, vypne diskusiu a nestara sa. No ako citam uz sa rozhodli, tak drzim palce.
Necken, co tu je stale za diskusiu, ved sa rozhodli. Tak uz s tym budu musiet zit a zariadit sa. Zjavne pri podpore aj druhej rodiny sa to moze dat dobre zvladnut.
@lalala94 Stalo sa...už sa to späť vziať nedá. Samozrejme som sa tomu vôbec neradovala a prvá reakcia bola doslova krik a výčitky z mojej strany, ale s tým sa nič nevyrieši, takže trebalo niečo vymyslieť a riešiť situáciu rozumne. Som rada, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Sľúbila mi, že si školu dokončí, tak budem v to dúfať a pomáhať jej z plných síl aj s manželom.. 👋

@loliki tvoja odpoved je plná pochopenia a krestnaskej lásky fakt,
ja za to môžem že vy neuznávate lekárske vyskumy, vedu v tomto, poznatky ja nie,
ja sa vám nevysmievam nenadavam že ste v tomto v inom storočí a máte na to svoj názor tak prečo sklzavaš a zhadzuješ sa
založte si bieluholubicu a tam si môžete honkat kolko potebujete