icon

Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?

28. máj 2024

Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.

rorino
29. máj 2024

@kris_tin257 presne,nik neberie ohľad na to dieťa,každý len povie,veď sa na to cítim,veď mám veľa energie a podobne bla,bla.

zuzana76
29. máj 2024

@drahomirrra my nic netvrdime, pre 16-rocnu som stara, pre 80 rocnu som mlada, to je relativne, ale tvrdit, ze 50-tnicka nech uz nema deti, ak otehotnela a este mila nevlastna dcerenka sa takto vyjadruje, to vobec nie je jej starost. Ti rodicia to dietatko chcu a hotovo.

drahomirrra
29. máj 2024

@tetapetra Ja sa nepotrebujem z nicoho motat, ja niesom na pretekoch, iba prezentujem svoje nazory. A napriklad s tvojim suhlasim. Mam kolko mam a je mi fajn. Plny suhlas. A nie ze “mam kolko mam, ale som lepsia ako 20tnicka”.

ivik4
29. máj 2024

@drahomirrra s tvojim nazorom o veku zien sice nesuhlasim ale tuto pani z MT je jedina ktora tu az priam nechutne ustavicne presadzuje rodenie v neviem akom vysokom veku lebo JEJ to vyhovovalo,ONA to tak chcela a tak je to tym spravne a zvysok nieje ok. Este som sa k tomu ani raz nevyjadrila, ani niesom jedna z tych xy zien ktore jej stale nakladaju v temach lebo si naozaj moze zato len ONA SAMA, ale uz musim. Hnus
Tema co tema

zuzanockamt
29. máj 2024

@ivik4 Opravím ťa, z MT chvalabohu nie som 😊

ivik4
29. máj 2024

@zuzanockamt kriste,viem ze niesi z mt , uz si to tu raz pisala.To ci si z MT, Oravy alebo neviem odkial je uplne jedno. Kazdopadne, spoznala si sa a pre mna si jedna nechutna ustipacna zenska lebo niet nad tvoj nazor.Ja rovnako nerozumiem rodeniu po 40tke,svoj nazor nezmenim ale nikdy si nedovolim kydat na starsie zeny tak ako ty na mlade a ake su sproste ked maju v nizkom veku deti a co ja viem co. Vsetky zeny ktore Ti tu stale stale nakladaju maju na to dovod .. ty šikana ..
Vsak si uz trochu vstup do svedomia

zuzanockamt
29. máj 2024

@ivik4 A pani Drahomíra robí presne to isté, len z opačnej strany. To sa už môže, lebo to ti sedí. Logika MK.

ivik4
29. máj 2024

@zuzanockamt ano,ona robi presne to iste co ty len v opacnom garde. V pohode Ti to napisem. Akurat ze sa tu nebije do hrude za ,,šikanu" a je nad vecou. Uplne trapne ty šikana😃

zuzana76
29. máj 2024

@ivik4 ono je to vzajomne, ved o com je cela tato tema? pritom ta nevlastna dcera to nezmeni, dieta je uz na ceste, sice este sa moze situacia kadejako vyvinut, takato osoba by sa z toho asi aj tesila. Mne je jedno kedy maju ludia deti, ako si kto zariadi, tak bude mat. Ja za seba, isla by som do toho aj teraz, ale manzel uz nechcel tretie.

b_a_m_b_i
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
29. máj 2024

@ivik4 Šikanu som si tu, žiaľ, zažila.

ivik4
29. máj 2024

@zuzana76 aj mne je to jedno, kym ich ja nemusim zivit, coby nie. Mne v tomto pripade pride len nevhodna poznamka otca autorky, jak automaticky pocita s tym ze im pomoze s dietatom keby cosi.

zuzana76
29. máj 2024

@ivik4 ja pochybujem, ze sa tak vyjadril, myslim, ze islo skor o prilievanie ohna a svoju obranu, lebo nedopraje rodicom.

abbey1
29. máj 2024

@drahomirrra Aký biľag? Prosím, špecifikuj. Biľag od ľudí, ako si ty? Čiže od ľudí s predsudkami?

ivik4
29. máj 2024

@zuzana76 neviem, moj oco keby je on,by to povedal na 100% ak nie viac 😃 su taki ludia,nepozname ich.

krasolienka1
29. máj 2024

Ja poznám rodinu kde dcera s mamou boli v rovnaký cas tehotné 😂

blonde_bella
29. máj 2024

Nie si ani prvá , ani posledná ktorá takto reaguje . Počula som už aj reakcie, že či v takom veku nevedia používať ochranu.
Úplne ti rozumiem, že sa to ťažko spracúva. Myslím, že keď ti to oznámili v 17tt tak sa asi aj bali tvojej reakcie ...
Vieš ono žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa varí. Verím, že keď z teba vyprchajú prvotné emócie, najdete si k sebe spoločnú cestu... aj s nevlastným súrodencom.
Pomáhať im nemusíš vôbec, čo si navarili, nech si zjedia.

abbey1
29. máj 2024

@zooeynka No neviem, či je to s tou minulosťou úplne tak. Mňa mali rodičia v neskoršom veku a moji spolužiaci mali značná časť rodičov v rovnakom veku. Vždy to bolo a je individuálne.

viestta
29. máj 2024

@fantaghiro21 ano aj take pripady poznam. Chlap chytil "druhou mizu" ked mu tahalo na patdesiat alebo po patdesiatke, rozviedol sa vzal si mladu zabu, dokonca jeden si vzal spoluziacku svojej dcery z gympla. A otec, ktory ani nevedel ako jeho deti z prveho manzelstva az k mature dorastli zrazu kocikuje, prebaluje, v noci vstava...

drahomirrra
29. máj 2024

@maciatkolulu Prepac, moje informacie su presne. Este stale vysoko na IVF prevysuju a gro tvoria zeny nad 40.

kris_tin257
29. máj 2024

@rorino áno ja to tiež tak vidím, aj tu čítam komentáre o tom ako majú ženy energie a teraz je to normálne že sa neskoro rodí a podobne... Všetko z pohľadu ženy ale nikto sa nezamýšľa ako to môže brať a neskôr sa môže cítiť to dieťa 🤷

drahomirrra
29. máj 2024

No nic baby, tema sa rozbehla a mne sa nechce cez mobil tukat, sadnem za pc, tam je to rychlejsie.

lubkavargova1
29. máj 2024

@drahomirrra riesim zivot draha...zivot...lebo s takymto sa stretavam skoro denne....a uprimne nestacim sa cudovat niekedy. Ale mne je jedno, jej zivot.

drahomirrra
29. máj 2024

@ivka4 Ja som úplne v pohode, ja na fóre píšem svoj názor a viem úplne s prehľadom pochopiť, keď má niekto iný, a vonkoncom nepovažujem za šikanu, keď ma niekto konfrontuje s mojimi názormi, ani ich poza seba nemažem ako pripečená. Primárne si za nimi totiž stojím. Ale áno, rozumiem, čo si mi chcela povedať, ja som v pohodičke.

@zuzanockamt Zuzka, xtý raz a znova: šikana sa dá iba voči reálnej osobe, spoznateľnej a identifikovateľnej, čo ty nie si. Si len anonymná Zuzka za kompom, a možno ani nie Zuzka, takže chill. Tvoje názory týkajúce sa veku poznáme všetci, rovnako aj názory na interupcie a ostatné, v ktorých sa zásadne nezhodneme. AJ tie, že deti sú v zásade len kariérna prekážka, a čím prv sa ich zbavíš v inštitúcii, tým lepšie. Takže diskutuj, nediskutuj, tvoja vec. Ale my si pamätáme čo píšeš, aj keď to zmažeš. Vieš.

@abbey1 Písala som tu o tom. Ty a tebe podobné kolegyne ste možno ružovookuliarnaté, spokojné, večne usmiate a žijúce v bublinkách skvelých, woke ľudí. Ja som pragmatik, právnik a absolútny realista, ktorý sa pozerá na život okolo seba triezvo. O predsudkoch by som hovorila, keby porodila čojaviem, 42 ročná žena. Šak žiadna dráma. 48 ročná žena vystavuje svoje dieťa vedome skutočnosti, že to dieťa ledva dovŕši dospelosť, bude sa o ňu starať, proste vek sa odrbať nedá. Ja nemám ružové okuliare a život v 20 tke je iný, keď má mama 45, a keď má mama 70. Tento biľag myslím. Nie. Na Slovensku nemáme amerických dôchodcov, ktorí veselo v 80tke brázdia more na cestách okolo sveta a slnia sa v Karibiku. Áno, rozumiem vašim argumentom, že aj mladý rodič vie byť chorý, vie zomrieť, áno. Preto nám napovedá štatistika, ako to reálne je. Doba dožitie v zdraví je na SR momentálne 57,9 roka. Vari vieš, čo to znamená. V Švédsku je to napr. 70 r. Čiže toto nie je o predsudkoch, toto je realita, hnusná, ale realita. Proste žena si porodí vnúča, nič viac, nič menej. A preto, že je to možno teraz strašne in sa nebudem tváriť, že mi toho dieťaťa nie je ľúto. Každá doba v živote, vek, je v niečom krásny a ja si stojím za názorom, že vek 48-50 nie je na materstvo. Proste nie.

eliska13
29. máj 2024

@kris_tin257 ty si myslíš, že deti rozlišujú či ich mama ma 32 r, alebo 41?Je to stále mama.Dnes ľudia rodia +- 20 skôr 25-45 výnimočne viac.

@drahomirrra ty hejtujes vždy všetko.Raz tému o škôlkach, pracujúce nepracujuce matky, teraz vek.Ked to máš doma na hovno choď si zabehať.Ved si mladá máš jedno dieťa ešte máš energiu.Od teba som nikdy nečítala normálny príspevok vždy len vyskakovanie

Napadlo niekoho, že na potrat bolo neskoro a tak si dieťa nechali?Alebo ho naozaj tak veľmi chceli, že keď sa podarilo prizmurili oči?

kris_tin257
29. máj 2024

@eliska13 ja som to veľmi cítila že moji rodičia boli starší a to vo viacerých smeroch, ja nepíšem vo všeobecnosti ale z vlastnej skúsenosti ako dieťa ktoré sa narodilo starším rodičom

zuzanockamt
29. máj 2024

@drahomirrra Dobre som sa pobavila 😊 Hlavne na tom mazaní príspevkov, a ejhľa hneď v tejto diskusii si si ten svoj zmazala 🤭
Ostatné nekomentujem - presne ako píšeš, bohvie čo z môjho života je tu reálne opísané 😂😂😂

eliska13
29. máj 2024

@kris_tin257 a ako, ak smiem vedieť?Možno by sa tak isto spravali, keby ťa mali o pár rokov skôr.Necitala som všetko v akom veku si sa narodila.Budu časy a uz aj sú, že zeny rodia 35+.

kris_tin257
29. máj 2024

@eliska13 áno sú také časy ja iba hovorím že nech si to ženy obhajujú ako chcú je to dosť sebecké voči tým deťom...

drahomirrra
29. máj 2024

@zuzanockamt Svoj som zmazala, lebo som našla gramatickú chybu.