Moja svokra podľa mňa deti nevychovala
Ahoj dievcata😊 chcem sa spytat na Vas nazor
Mam svokru ktora podla mna deti nevychovala (mojho muza ,svagrinu svagra) .Vsetci traja surodenci im (svokre ,svokrovi) boli sudom odobrati ked im bolo 7r.
Dovody preco ich vzali do detskeho domova uuplne do detailov a vsetky neviem viem len to ze mali zameskane hodiny v skolach ,otec podvadzal matku ,matka jeho .Otec je schopnejsi ten sa vedel o nich postarat aj sam kym ona rajdala niekde s kamaratkamy po Nemecku ..A to aj po navrate deti z detskeho domova.Mali 15 rokov ked ich pustily.Myslite si ze ma pravo si hovorit ze ich vychovala
@euka210 ja sa snou ani nenatahujem nevyhadzujem na oci ani nic take ..Ja snou nie som ani v kontakte posledne dva roky ako zdvihla na mna ruku.Vtedy som jej pivedala do oci ze bohuzial ale tu sa skakat nebude ako si ona zapiska . Viac snov neriesim ani nebudem .Moj muz vie odkial pokial jej dovolit to vobec nemusim riesit i ked velakrat pomoze uz len z blbeho pocitu voci nej proste to vie uhrat na neho ale to uz je na nom..Moj nazor je ze ich nevychovala od 15 rokov ked prisli domov sa staral svokor ona si lietala po vyletoch po Nemecku kde ostala par rokov s nejakym chlapikom zit
@euka210 Myslim ze detsvo nemala nejak krasne .Co viem od kedy sa dala zo svokrom svokrova mama jej nemohla prist na meno odstahovali sa z SK za cely zivot co boli spolu svokra nebola u nej a ona u svokry.Svokor zasiel domov mozna tak raz za 2 roky ...Co sa tyka manzela a surodencov tak vedia ze mama nebola neni ukazkova ale predsa city tam su zavrhnut ju len tak nevedia 🤷
@nikpa ano mozna ze mas pravdu ze na to maju pravo len jej deti..Ja o tom ani nerozhodujem ani nic take ani nevyhadzujem na oci ja snou v kontakte nie som a z muzom sme ok nakolko on vie tiez kde su hranice a hlavne on za to nemoze .. .Ja som len chcela vediet aj iny nazor pohlad na tuto vec od vas zien ci by ste ju brali ako zenu ktora ich vychovala .
Vieš, oboje dosť možné, že v tom čase ako ich dala do DD to bolo pre ňu najlepšie možné riešenie 🤷♀️. Radšej dieťa v DD ako doma kde ma zo života peklo a cíti, že je nechcené 🤷♀️..
Nech to bolo akokoľvek, ja neviem načo potrebuješ od cudzích žien odpoveď na tvoju otázku. Keď ti tu dá 80% za pravdu tak čo, budeš sa cítiť lepšie? Alebo keď ti 80% žien povie, že sa mýliš a vychovala ich, tak zmeníš názor?
Alebo máš jednoducho potrebu anonymne oznámiť svetu akú hroznú máš svokru 🤔🤷♀️
Nerozumiem celkom o čo ti ide. Keď ti tu ženy nápisu že by ju teda nebrali ako ženu čo vychovala deti tak sa niečo zmení?
Necitala som úplne všetko, len par prvých tvojich odpovedi. A na jednej strane ta chápem, na strane druhej - je to matka tvojho muža. Jemu spôsobila všetky tie veci, nie tebe. Muž mal dve možnosti - ostat v nenávisti alebo lutovani sa a možno posúvať svoje negatívne emócie na vase deti. Alebo si to upratať do istej miery v hlave a matke odpustiť, prijať ju, aka je a ísť ďalej. Neznamená to, že zabudol, neznamená to, že sa hrajú na neviem ake dobre vzťahy. Len možno muž nechce živiť v sebe nenávisť a nechce žiť v minulosti. Naco? Ty tomu rozumiet nemusis a ani sa ti to nemusi pacit, jeho matku nezmenia, ale ty mozes pracovať so svojimi pocitmi. Ak to citis tak, že ty sa s nou nechces stretávať, je to v poriadku. Nemôžeš toto však chciet od manzela. Tieto vzťahové veci sú veľmi krehká záležitosť a čo je najhoršie, ak ty ešte do manzela “hucis”, ako by sa mal správať, lebo však jeho matka ho nevychovala… a ak mu vyčítaš, či zabudol, aka bola jeho mama… nehovorím, ze to robíš, ale takto nejako to bolo u nás. Len tie výčitky išli od manzela na mna. ver mi, tvoj manzel na to všetko urcite nezabudol, len sa možno chce posunúť ďalej. Aj ked to okolie nechape 🙂
No pani,to je teda riadna mater. Vykasle sa na vsetky deti a ide rozpravat ako ich ona vychovala. Toto by som jej asi splechla do tvare,ked ti bude nabuduce kazat a mat prednasku o jej vychove.
A preco by nemala mat právo to tvrdiť? Sú to jej deti, moze tvrdiť, čo chce. To, či jej tvrdenie je pravdive, je už druha vec…a právo slova ma snad každý… aj ty máš právo myslieť si hocico o hocikom…
Ano, presne je to tak a poznam to...ty to vidis a citis len "zvonku" a teraz, no manzel ma ine skusenosti a pocity...hlavne ze on vie, kde je miera v tej pomoci a drzi hranice...to je zaklad.
Ty s nou nic mat nemusis a ani nemas ako citam.
Ja som poznala mojho svokra uz len ako alkoholika a tuheho fajciara, co prepil dochodok, nadaval...1t z mesiaca bol normalny... Ked zomrel, uprimne mne nechybal, konecne bol v dome pokoj. Nasilny ale nebol. Ale manzel ma vela dobrych spomienok, on to teda vidi a citi inak, lebo kym nezacal pit, tak bol normalny otec a manzel.
Matka roka🙆♀️nie aby od hanby chodila po kanáloch, ele z deciek si spraví taxikárov... Celú základku teda boli v detskom domove a ona robila co? To boli zhruba 90.roky a to ešte zotrvačnosťou pracovali aj také persony. No nakoniec im mohol ten decak dat viac, ako hento jednoduché stvorenie s vagínou, bez povinnosti. 🕷️
@ckocka nevidim nikde,ze by ju autorka a ktorykolvek jej prospevok sudil...
mne a asi aj vacsine z vas iste prekaza,ked niekto z vasich bkizkych vyhlasuje velke a dost podstatne nepravdy ako v tomto pripade svokra autorky,cize nie nema pravo vraviet,ze ich vychovala,lebo ich podla opisu nevychovala,a stale takato odpoved neznamena,ze ju niekto sudi a mozno to je jedine,co autorka chce pocut
Nie, nezobrala by som ju ako matku v pravom slova zmysle. Ale platí aj to, čo som písala vyššie. No chápem, že ťa to trápi, je to tvoj muž ale najlepšie nech si to vyriešia medzi sebou.
Chápem o čom hovoríš a v podstate s tebou súhlasím. Tvoj muž si prešiel ťažkým detstvom kedy naňho kašľa a teraz si nárokuje na pomoc a tvári sa ako supermama. Tiež by ma to naštvalo....ALE je to stále jeho mama. Ak má 3 deti a je na Tom biedne, skúste sa všetky 3 rodiny dohodnúť najlepšie ako sa dá...určite jej treba pomôcť ale nech ti neide na úkor vás všetkých, resp.nech nežmycha všetkých viac ako treba. Boli sme v niečom podobnom ale už je koniec, čiže asi zato tá trochu viac chápem ... V každom prípade by som si sadla najskôr s mužom a dohodla sa v akej miere pomôcť jeho matke a potom si sadnúť s rodinami jeho súrodencov a dohodnúť sa na systémovej pomoci. Ak má matka príjem nízky, tak napr jej prispievať 150€ dokopy všetci ale nie že vždy za niektorým ide a stále pýta....to by mi už fakt liezli na nervy. Držím palce
@pipistrel13 ano presne tak ja ju nesudim nikomu nic nezakazujem a nikomu to nevycitam moj muz to este odomna nikdy nepocul ze by som mu to niekedy prskla do tvare .Mne ide ciste oto vnimanie inych ci by ste to citili i vy tak .Ja si nepomozem ale si ju vobec nemam preco vazit a respektovat
Kazde dieta potrebuje niekoho z rodiny, kto ho uprimne miluje. Velmi casto deti, na ktorych rodicia kaslu, ich prave najviac miluju. Laska je pre dieta nevyhnutna potreba.
Nechaj jej deti nech maju vztah k rodicom, aky v dusi potrebuju.
Súd nad ňou vynášaš jednoznačný ty. Hoci milionkrát použiješ ale, keby a ja nesúdim, tvoje vyjadrenia sú jasné.
Vobec by som neriesila. Nevies v akej boli situacii, co sa stalo, preco to tak dopadlo ako dopadlo, po pravde nemala by som odvahu vynasat sudy, lebo nevies kedy sa mozes aj ty alebo ktokolvek iny proste ocitnut v nejakej zlej situacii.
@no autorka,kedze na tvojho manzela,ktoreho porodila tvoja svokra sa nestazujes,to znamena, ze na dnesne pomery je na teba dobry,neropyplavala by som pomery ,co boli pred 40 rokmi,to uz nechaj tak, sudit bude len Boh.Ked sa budes stale a stale vracat k zlym spomienkam na svokru, a syn jej to uz davno odpustil, tak sa hovori,karma je zdarma ,a manzel ked tohoto uz bude mat moc az na nervy ,ani sa necuduj ,ze jadneho pekneho dna on moze teba opustit ,Clovek ma len jedny nervy, a ak mu furt budes vyhadzovat na oci jej negativa, co uz boli, a presli, tak sa zamysli nad sebou, k comu je to dobre,cim ti to pomoze do zivota, ,ze vynalozi na nu trochu benzinu, alebo spravi maly nakup, to ta tak vytrhnez biedy ,alebo si pomstiva, tak ked si vedela z akej rodiny pochadza nemala si si ho brat,a nie teraz vyburis na celeho kona,bla bla, ci ho vychovala, alebo nie. Moj manzel sa cca 2o rokov, nestaral o nase 4deti ,odpustila som mu, deti maju uz svoje rodiny a aj my sa snazime vychadzat, hoci je to snim niekedy na prasky ,ako tak,dobre,Ked som si pozistovala, a akych tazkych pomerov pochadzal moj muz, tak som s posudzovanim prestala, U mojho manzela to bolo opacne Jeho otec ish opustil a odisiel s priatelkou ,splodili spolu deta zili spolu, ked mal moj manzelasi 6 rokov a zmojho manzela a sestru a ich mamu ,teda moju svokru opustil, A tam bol ten kamen urazu,ze noj manzel zostal nezodpovedny aj ako otec aj ako manzel.A mohol moj manzel za svojho otca,?nemohol,, ale za seba uz mohol,a kracal po otcovych slapajach.Ty riesis svokru, ale co by si robila ,keby ti to robil manzel , Svokra, ked ti skaredo nadava ,tak jej razne povedz, ze si taketo oslovenie, nezelas ,a ak sa to bude opakovat ,tak ju udas na papieri za urazku na cti na prislusny organ ,vybavene Vaz si to ,ze mas super manzala,ze dokonca sa matke nepomsti.lebo ,aj toje ludove ale pravdiva veta, kto druhemu jamu kope sam do nej padne.Vstup si do svedomia, a prehod to, ...akoby si sa zachovala, keby bola tvoja mama taka, aka bola svokra, a manzel by ju nanavidel ? Tak vaz si to co mas,,
Úprimne? Deti sa vychovávajú kým sú malé. Nie nadarmo sa hovorí - ohýbaj ma mamko, pokým som ja Janko, keď ja budem Jano, neohneš ma mamo. A podľa psychológov rodičia formujú deci práve do cca 6 rokov. Takže z tohto pohľadu ich svokra vychovala. Vrátili sa k ním ako cca 15 roční. To je zas kritický vek kedy ich treba koordinovať, možno aj pristrihnúť krídielka. Takže je to ťažko hovoriť či ich vychovala alebo nie. Myslím si, že ich na jednej strane ich nejakým zááázrakom vychovala a na druhej strane im ukázala na vlastnej koži ako by jedna matka a rodina nemala fungovať. Skôr by som to zhodnotila tak, že ich detstvo bol taký krst ohňom a videli ako to fungovať nemá. Snáď si muž a súrodenci do života neodniesli príklad, ale víziu, že nechcú byť takými rodičmi.
@vorkola diky za rozsiahli naroz 😊 ale trosku mimo prepac ..Skus si to precitat este raz co pisem a snad pochopis o co mi ide

Nemusi jej pomahat, ked napr.citi krivdu ze boli v domove. Vacsinou su to ale zufali ludia taki a chcu si takymto vydieranim ziskat pomoc...pravdepodobne inak to ani nevie.
Zisti, ake mala ona detstvo...mozno potom pochopis preco tak zila ako zila...