Moje dieťa, jeho dieťa
Baby co spravit.. Mam dceru 7r ktora pravidelne chodi k otcovy. Priatel ma dceru 9r v starostlivosti. Mame nechodi nema ju kam davat. Je rozvedeny. Ja som vydata nebola. Myslela som ze v novon vztahu(sme spolu 2roky)pride svadba, este by som chcela jedno dieta ale on viax menej nic z toho nechce. Tym ze uz zenaty bol, dieta ma svoje. Mam pocit ze sa nasa akoze rodina aj tak stale deli na moje dieta, tcoje dieta. O jeho dieta sa tiez sraram aj ked pracuje som s nim ja. Ale co mam ja z toho? Ziadnu z tych veci co som si vysnivala. Predtym mal dceru na striedavku. Ale uz ju ma na stalo nikam ani spolu moc nechodime. Ja acoje dieta zabezpecit viem. On svoje nema kam. Xhce aby ame si zobrali hypoteku na niaky domcek a pripasnw potom apravili dalaie dieta. Nie do podnajmu.
@w123 nie ja netvrdim ze to nieco vyriesi. Ale ja mam vek kedy je najvhodnejaie uz mat dieta. Ja som mu toto hovorila uz v zaciatkoch. Len ted zrazu nechce. Ostala mu jeho dcera na stalo a to uz mu staci
@zojazoja ano to mas pravdu. Ale ja mam 34 a nebudem zas cakat 5r kym jeho dieta bude samostatnejsie.
@melisss2014 ale ved v ppslednej vete v tvojom prispevku píšeš, ze chce hypoteku, dom a potom dalsie dieťa. Teraz v komentároch pises, ze nechce... Tak ako teda?
@zojazoja ano to potom tak povedal ame v podnajme ze ked budeme mat svoje byvanie potom sa mozme ked tak zamerat na dalaie dieta
@zojazoja podľa mňa by ste rútili do záhuby ďalšim dieťaťom.Ak príde mimino budeš mať doma 2 deti v puberte každé iné a už nebude čas na nič.Ešte, keď chce hypo a teba si nezobrat.chcete všetko naraz.Ty akoby si dávala podmienku niečo za niečo budem sa mu starať o dieťa, ale nech to so mnou myslí vážne a to je ďalšie dieťa, svadba, bývanie...
@melisss2014 tak urobite si svoje dieta a ďalších 12 rokov zas nebudes moct nikam chodiť, lebo k bio otcovi ho nedas 🤣🤣
@melisss2014 keď možno prídete k spoločnému bývaniu zistíš, že nie je vek, peniaze a možno on povie, že mu 2 stacia...
@melisss2014 najskôr si musíš vyriešiť problémy s tými dvoma deťmi, ktoré máte. Potom môžeš rozmýšľať či zvládnete ďalšie dieťa. Čo sa týka samostatnosti, tak je to na vás ako ich naučíte samostatnosti.... 9 rocna je už dosť veľká aby bola samostatnejšia a nápomocná.
V takejto situacii tlacit na dieta je nerozumne. Budes mat este o jednu komplikaciu navyse.. vyzera, ze je to pre neho narocne zvladat svoju dceru, dievca to tiez nema jednoduche a jej drze prejavy mozu byt len vyustenim rozchodu jej rodicov a straty istot a zazemia. Pises, ze ju mas rada, to je skvely zaciatok. Ak naozaj chces budovat takuto rodinu, musis investovat energiu aj do jeho dcery. S laskou, ale dorazne, nastavte si rodinne pravidla, identicke pre obe dcery. Bude to chciet aj vela komunikacie a zaujmu, ale vysledky sa dostavia. A to ovplyvni aj vnimanie partnera a jeho uvazovanie nad vasou spolocnou buducnostou. Ale tlacit ho teraz do dalsieho dietata, lebo vek a lebo moje predstavy, ked on sa bori teraz s vychovou svojej dcery, to vasmu vztahu nepomoze, naopak.
Ja nechápem ženám ktoré už nemajú 20 rokov, už majú aj svoje dieťa a stále majú potrebu si robiť s každým ďalším partnerom ďalšie dieťa. Naco?? Ty máš dieťa, on má dieťa, tešte sa z toho, že ste zdraví, že máte to, čo máte a užívajte si život. Ani dieťa ani svadba z vás rodinu neurobí. Obidvaja ste si preskákali určitými životnými etapami, nechápem načo potrebuješ svadbu a načo chceš vôbec ďalšie dieťa? A jeho úplne chápem. Ak vsak chcete ísť do hypotéky, tak potom jedine spolu ako vlastníci, alebo aj tá svadba. A ak on dieťa nechce, tak ho netlač. A s tými tvojimi postojmi by som po tak krátkom vzťahu a tak komplikovanom, do ďalšieho dieťaťa ani nešla. To bude potom koľko ďalších detí v ďalšej striedavej starostlivosti??
Ty chces spolocne dieta ked mas problem
Akceptovat uz existujuce dieta?? Uplne kalkulujes co mas z toho ze sa venujes aj jeho dcere omg tak on Asi tiez kupi chleba aj pre tvoju dceru. Ja sa mu necudujem ze nechce dalsia dieta stebou ked si neprijala to jeho. Ze ju nema kam strcit tak ako tvoja ide k otcovi no tak sorry 😞 najdi si single bezdetneho a nemas problem. Idealne uz s domom a nemusis mat hupo .A mozete mat spolocne dieta a tam ti Mozno nebude vadit delit svoj cas medzi svoje deti.
Nehrnula by som sa do dalsieho dietata a urcite nie je spravny cas na spolocnu hypoteku vas dvoch. Idealny vztah nemate, zmena bydliska ci domacnosti vam zrazu radost neprinesie. Skor Tebe dlhy a zavazky. Tym,ze jeho dcera nechodi ku mame, potrebuje pre nu inu- teba. Cisto pragmaticky vztah z jeho strany.
Ty vyzadujes nieco - svadbu,dieta aj ked ste kratucko spolu. On tlaci na byvanie. Neviem, co vlastne chces aby si bola stastna? Zoberiete si hypoteku, vezmete sa a budes stastna? Budes zrazu veselo pracovat na vztahu s jeho dcerou? Naozaj Ta svadba s cudzim muzom urobi stastnou? Ja si to nemyslim. Ono vas cakaju tazke chvile. Jeho dcera pojde do puberty,potom Tvoja a ak su medzi nimi nezhody v puberte sa vyostria. Tvoja moze vycitat,ze o cudzie dieta sa staras viac ako o nu, pripadne o noveho potomka.
Nevidim prespektivu u Vas dvoch.
@melisss2014 ale zivot nie je vzdy taký, aký si vysnivame.
A naco vam je tretie dieta ked on nema kde odlozit dceru ? Ako si to predstavujes ze budete konecne sami? Date vsetky 3 deti tvojmu ex ci tvojej mame na vikend ? Asi tazko .
@melisss2014 a zase moja, tvoja, jeho...ja si viem poradiť aj s jeho synom. Veľmi rada sa o neho postarám, aj keď on je mimo. Jeho dcéra mi pomáha v kuchyni. Moja dcéra ich berie ako súrodencov. Mame aj spoločné, ale keby som videla, že sa netolerujeme a neznasame "dve rodiny" tak do spoločných by ma nikto nedonutil.
...jeho dcéra predpokladám žiarli, lebo ty ju asi podľa toho popisu veľmi nemusíš, a cíti, že je na obtiaž. Skus si nájsť čas aj na ňu a tvoj partner nech sa venuje tvojej dcére. Potom jeden den len oni všetci spolu, na ďalší ty s dcérami. Jeden den ry so svojou dcérou, on so svojou. Inokedy všetci spolu...spolu, nie len ísť vedľa seba, ale aj sa správať ako rodina. A keď jeho dcéra robí odpor, skus prevziať iniciatívu a spýtaj sa jej, co by ju potešilo.
Mňa veľmi mrzí, že deti pykaju najviac.
@melisss2014 a kde vidíš problém? Na začiatku píšeš ze o nič nemá zaujem.. Na konci píšeš ze uz zrazu chce... Hmmm.. Otázka znie skôr, čo chceš ty...
Skôr mám pocit že tebe vadí jeho dcéra, lebo sa musíš o ňu starať... Ďalšia vec co ti poradím, nerob si ďalšie dieťa s mužom, s ktorým ti vadí vzťah..
On delí deti na “moje dieťa, tvoje dieta” a ty tu robíš čo? Si po sebe čítala tie komentáre? Tiež delis deti na moje a tvoje a okrem toho že ich delis na moje a tvoje tak to jeho dieťa oznacujes za príťaž, nevychovane otravne decko ktoré ti celkom ocividne vadí a nemáš ho rada a určite sa tak na základe týchto tvojich pocitov k tomu chudatko dieťaťu čo prišlo o matku aj spravas. Miesto toho aby si jeho dcéru čo najviac prijala za svoju a snažila sa ju vychovávať s láskou tu píšeš o tom ako ju nemá kam odstrčit a ako je to veľký problem. Myslíš si že ta mala to nevníma? Lutujem ju dievčatko, musí sa cítiť strašne zle keď sa pozera na to ako jej “sestra” ma matku čo ju miluje a na ňu sa matka vysrala a nikdy nedostane najdôležitejší druh lásky na svete a jej macocha namiesto snahy ju lubit pozera na ňu cez prsty a len ľutuje že ju nie je kam dať aby bol pokoj.
Fuj ženská, hanbi sa.
@melisss2014 aký vzťah má tvoja dcéra s jeho dcérou? Ako sa správa tvoj priateľ k tvojej dcére? Ako ty k jeho dcére?
@gleep1 toto ai ai nohla laskavo odpustit ked nevies ako to v skutocnosti je! A vobec to nieje tak ako pises. Nejsom ziadna jezibaba a davam dietatu nieco pocitit. To nikdy! My mame perfektny vztah s jeho dcerou a pripo odomna ma viac lasky ako od svojej matky aj vsetkeho ostatneho! Takze celkom dost zle si to poxhopila zato nemusis urazat. A ano je to problemove dieta velmi by ma zauhinalo ako by si sa ty k tomu postavila ked hned tak sudis. Ale nikde aom nenapisala ze ju nemam rada!!
@tosomja my travime spolu vela casu. Dokonca s jeho dcerou travim viac casu nakolko moja chodieva k otcovy.
@tosomja vsetxi mame skvely vztah. Az na obcaane vetochy jeho dcery ta vie obcas skaredo dourazat moju dceru. Inak ju ma velmi rada
@melisss2014 vidím ako sa v úvodnom príspevku sťažuješ že delí vaše dcéry na moja a tvoja a potom vidím v každom jednom tvojom komentari ako delis vaše dcéru na tvoju a jeho. A s tvojou problém nie je a jeho je rozmaznana drzá problémová a nie je ju kam upratať a ty za to že sa o ňu staráš chceš za odmenu ďalšie dieťa 👍🏼 Keby ju máš rada tak ju tu neopisujes len v negatívnom svetle a ako príťaž ktorej sa nedá zbaviť. Samu seba presviedcaj o tom že ju máš rada, mna k tom nepresvedčíš, tvoj postoj k nej a reči o nej hovoria presný opak.
Sko by som sa ja k tomuto postavila? Ja by som nebola taká sebecka ako zy že by som dupala v 35 rokoch že chcem dieťa lebo už mám svoj vek keď je zjavne že už tie 2 nezvládate ( alebo teda pardon, JEHO dcéru nezvládate) určite Vám to pôjde lepšie keď budete mat malé babo, že? Aspoň že ten tvoj ma rozum keď ty ho nemáš. Máš problém že si nemôžete kvôli jeho dcére niekam vyraziť a preto chceš ďalšie malé decko. Fakt logika. Naozaj. Tlieskam
@melisss2014 ste spolu dva roky staráš sa o jeho dcéru a čo máš z toho ty???no povedz čo by si z toho chcela mať HM???normálna rodina ... Starám sa o deti a nič z toho nemám vitaj v realite a po druhé vedela si do čoho ideš že má dieťa.....
@melisss2014 si financne tak zabezpecena, ze ak ti urobi dieta a vas vztah pojde do prdele, si schopna uzivit 2 deti? lebo tento vztah nema ani nahodou predispozicie "zili spolu stastne az do smrti". ci potom budes davat 2 deti k dvom otcom a zase sa zavesis na niekoho ineho?
ani dieta, ani svadba ta stastnou neurobi. chlap si zenu vezme, ak ju nekonecne miluje a vie si s nou predstavit zit aj o 20 rokov. ten tvoj zjavne nic z toho neciti a neplanuje. obzvlast ak uz zenaty bol a je rozvedeny, sakra dobre si dalsiu svadbu premysli. a ja byt na jeho mieste, dam ti bye-bye cim skor. ty netusis, co vlastne chces. na jednej strane ti prekazaju vase deti, lebo chces zit ako slobodna bezzavazkova 18-ta, byt len s nim bez deti.na druhej strane sup-sup dalsie dieta. a naco preboha? uz teraz mate problemy, nemate dobry vztah, naco si robit dalsie dieta? deti problemy vo vztahu neriesia...
@zanka777 ja chapem jaane v realite. Ale akoze to ke tale zle ze chcem teda svadbu napriklad? Ked uz sa teda staram aj o jeho dieta ako o svoje. To ke tale zle chcet nieco taketo? Ked uz do toho investujem svoj cas a tak. Ci mam byt len pestunka?
@melisss2014 vies, ale svadba nie je ako odmena za nieco..svadba je dohoda dvoch ludi mezdi sebou. keby si sa mu starala o psa, ze on je v praci dlho a ty doma s dietatom a on ma svojho psa, ktore si prinesie do vztahu..tak budes chciet svadbu, lebo sa mu staras o psa? ...na tu svadbu sa musite dohodnut spolu, lebo sa lubite, lebo chcete spolu zit. lebo potom z toho vyplyva, ze keby on do vztahu nepriniesol jeho bilologicke dieta, tak svadbu nebudes chciet. lebo vsak naco.
@melisss2014 tak mu proste povedz aké máš túžby a že jednoducho vás spolu vidíš do budúcnosti že už tertste jedna rodina a že to chces ako čerešničku na torte 😊aby ste boli svoji...povedz mu to ale daj mu čas
@zojazoja nie to nema ni ze ma dieta. Ja som proste tuzila po svadbe ak si najdem noveho partnera aj po dietati. Nasla som si chlapa s dietatom ved okej. Aj o tom vedel.
@melisss2014 a jeho odpoved ze preco teda uz zrazu nie bola aka?

@melisss2014 nechce teraz. Ved nepovedal, ze nikdy. Ci? Preboha 2 roky ste spolu, nezvladate este spoločný rodinny zivot, deti odkladate, len aby ste mohli ist sami niekam. Ta 9 rocna nebude mat večne 9, za 3 roky uz moze ostat aj sama doma... Ved ho nechaj chvíľu vydýchnuť. Toť co sa rozviedol a teraz znova svadba, dalsie dieta.. Problemove chudiatko