icon

Mojmu mužovi žerie nervy nás 3 ročný synček

7. dec 2019

Mame 3 r chlapceka,ktorý od cca 2 rokov má vzdory a amoky,primerane veku. Môj muž to ťažko zvláda a neuvedomuje si,že je to malé dieťa.Ocakava od neho správanie ako u dospelého a veľmi rýchlo sa naňho nahnevá. Po malej chvíli zvyšuje naňho hlas. Čaká že malý bude poslúchať na slovo. Dnes ho napr.obvinil že naschval rozlial dzusik,pritom som videla že to tak nebolo. Jednoducho deti sú také...Ja sa na veľa veciach aj zasmejem, MM toho nie je schopný...Ja som myslela že sa budeme obaja tešiť z našich detí,máme ešte 4m bábätko a dosť mi to začína prekážať,že MM je v kuse vytoceny kvôli malému.Casto sa malý kvôli nemu rozplače...Čo s tým? Ja sa chcem radovať zo svojich detí. A nie riešiť ďalšie dieta-mojho muža...???

magdalenkad
Autor odpoveď zmazal
vmatuscinova
9. dec 2019

Pozrite nevychova.cz, teda nech si aj muz pozrie rodicovsky serial, myslim, ze hned prve 3 diely mu trosku otvoria oci kam jeho "vychova" smeruje

blue_eyes
9. dec 2019

Je to chore.... Je to len male dieta....

elenkanjelik
9. dec 2019

Ja som nervak a muz kludas.
Nechcem robit reklamu, ale mne pomohli videa z Nevychovy.
Vzdy ked som si ich vypocula, mnoho veci som pochopila a nebola som na nich taka.

fev
10. dec 2019

Je to pravda, častokrát strácame trpezlivosť a je to naša chyba. Obklopujeme sa vecami a potom samé zákazy a príkazy:" Toto nerob, nerozbi to, zamažeš sedačku, zhodíš kvetináč..."Raz sa ma môj syn, keď mal asi 2 roky trefne spýtal. " A čo vlastne môžem?"Vtedy som si spomenula na moju babičku, boli šiesti ľudia v jednej izbe, ale deti tam vlastne nemali ani čo rozbiť a zhodiť, ani si ako ublížiť.

zuzliatko711
10. dec 2019

Ja by som kúpila domov nejakú knihu o vývine dieťaťa, myslím, že ich je už veľa. Určite sa už aj na nete dajú nájsť veci, čo kedy dieťa samo zvláda. Podľa mna je to o nevedomosti dospelých. (Moja babka sa s mojim malým rozpráva ako s 5 ročným - to má 1,5 r a potom po ňom opakuje kraviny typu mrnčanie, plákanie a pod. No nemám väčšie nervy 🤦‍♀️. Ale som si uvedomila, že je zbytočne to riešiť.)
A inak je super, že to tak pozitívne berieš ty - s tými deťmi, lebo ja som už videla mamičky, ktoré nakričali v škôlke na dieťa, že sa zašpinili pri hre 🤦‍♀️.
Držím palce ❤️

senilu
10. dec 2019

@lujza123 Toto zial u nás tiež poznam 😬😬 Drobček lozi od 6mes.,teraz má 1rocik a beha ako sarkan.Partner celé dni v robote...ale keď príde,tak to sú neustále buzeracie malinkeho 🤦 Toto nechytaj,toto neber,toto nesmieš,...Ruky by mu pod vodou mácal snad stale...lebo všeličo chytá a môže chytiť pliagy 🤦🤦 Prechádzky vonku s ním sú horor...len nás naháňa,nema trpezlivosť dlhšie s ním niekde ostat,zakazuje mu hrať sa s kamienkami,chytať haluzky,sadať si na zem aj keď je vonku 30stupnov 🤷 Som z neho na prášky. 😬😬🤒 Na nočník by ho tlačil už od 4mesiaca,neustále ho kritizuje,prečo cika do plienky a nie do nocnika 😠 Už sme sa kvôli tejto téme často pochytili 😡 A bonus je vždy na návšteve u skorosvokry...."nedávajte ho behat na tu dlážku,lebo som ju dobre neumyla a je studená" alebo "choďte mu umyť ruky,lebo si dovolil na tú dlážku sadnúť a ona ju stále poriadne neumyla" 🤦🤦 Podotýkam...majú položenú plavacku,neustále čistú,keďže je doma sama a od spodného bytu ide teplo 🤷 A tu vidím,že v tomto "nemôžeš, nechytaj,neber..."žiaľ nie sme sami 🤷

eliska13
10. dec 2019

Toľko príkazov a zákazov musí malého frustrovat a potom si vybíja zlosť amokom.To, že nekaká a aj sa pogrcia je už moc zle iné deti sa z toľkého kriku a neustáleho usmernovania, kritizovaná pocikavaju či utiahnu do seba, tie s odolnejšou povahou budú rebelovat a robiť ešte viac zle.
Ak je muž na nervy nech sa ventilu je športom, alebo si dáva lieky na ukľudnenie, lebo malému strašne ubližuje.Namiesto vrieskania nech ho zoberie von a robia niečo spolu.Lebo vyrastie z neho kôpka nervov ako z otca.Este dobre, že ty máš chápavu empaticku vychovu

eliska13
10. dec 2019

@nanka1986 a tá bitka a varecha pomáha?nikdy by som nedovolila bit dieťa.totalne poníženie rodiča aj dieťaťa nehovorím capnut do zadku, ale varecha??
Anonymka presne si to pomenovala malý si upútava pozornosť stacilo, keby ho muž nejako zaujal

eliska13
10. dec 2019

@petulda333 nie časom a vekom zase prídu iné veci🙂ja už mám pubertiaka celých 12 r som bola kľudná a teraz za ten rok som snáď všetko dobehla a všetko čo som ho učila, vychovávala mám pocit, že zabudol a má také názory, že si dieťa nespoznávam🙂Keď už môj muž super kludas hodil o zem zošit z matematiky, keď sa učili a syn ho vytočil, tak to je už moc zle.

eliska13
10. dec 2019

Také okrikovane dieťa si buď na to zvykne a vôbec mu to nevadí, alebo bude mať úplne sebavedomie v r..., lebo kto by dobre bral, že rodicom nič na mne nevyhovuje, som zlý, lenivý, všetci sú poslusnejsi, zeriem im nervy

petulda333
10. dec 2019

@eliska13 no to mi je jasne a trochu sa tej puberty aj desim. Ale verim, ze su aj obdobia kedy su tie deti uplne super. Moj taky bol do 2,5r potom par mesiacov zle, potom dobre a teraz zleee 😁 ale aj ked obcas vybuchnem, tak sa snazim to kontrolovat, chvalim ho, lebo on je fakt sikovny a mudry. Ale obcas potrebuje trochu raznejsiu reakciu odomna

nanka1986
10. dec 2019

@eliska13 ale kdeže 😂 malý sa mu ešte postaví oproti a vytrci briadku, že čo ho oco bije 😊 iba kopíruje. Keď je muž preč, je u nás kľud, jasne, aj ja po kričím po deckach, nedovolím všetko. Ale keď príde muž, je krik a nervy

abbey1
10. dec 2019

Prečo svojim partnerom dovolíte, aby sa takto správali k vašim spoločným deťom? Aký vzor otca do života dostanú?

nanka1986
10. dec 2019

@abbey1 a co ich mame zabiť? Alebo sa rozviesť? Je iné mat doma submisivneho chlapa, ktorý skáče ako ty piskas a vodcu, ktorého mám ja. Otec je veľmi dobrý a stará sa o nás ukážkovo. Jednoducho je nervak...

lenkaa222
10. dec 2019

@nanka1986 neviem prečo ale aj u nás je to tak, že keď je mm doma sú nervy a krik....sice som nečítala všetky komentára ale sa čudujem že v tých čo som čítala nebolo mamičke odporúčané ani raz aby sa rozviedla, aby od neho odišla, že iné by s ním už neboli dávno..čo je v každej diskusii ako hlavná rada...

nanka1986
10. dec 2019

@lenkaa222 ja som už fakt s mm uzatvorila dohodu, v kľude, bez kriku. Bude sa snažiť neziapat a najskôr riešiť s kľudom. Sľúbil mi to, uvidime co Vianoce, bude 2 týždne doma a decká prázdniny 😉

abbey1
10. dec 2019

@nanka1986 Kde hovorím, že má chlap skákať, ako ja piskam. Ale aby som dospelého chlapa ospravedlňovala, že je nervak, aby na deti používal krik a varechu? To nie je správanie vyzreteho dospelého človeka. To nie je správny vzor pre tie deti.
Ja nehovorím o rozvode, ale predsa dospelý človek musí na sebe pracovať, keď vidí, že jeho správanie spôsobuje v rodine napätie a manželka to s ním rieši.

mmoni89
10. dec 2019

@karolinakr s tymi kamienkami to azaj ale nieje smiesne, ja som neznasala to hadzanie kamienkov na smyklavku,takze tiez som to svojim detom nedovolila.Fakt super ze niekto tam hadze kamienky a druhe deti sa tam chcu smykat,skus sa po tom spustit 😉

mirgenah
10. dec 2019

Nuž nečítala som všetky komenty.... Každopádne muža nezmenis, čosi zbrusit mozes jeho postoj nikdy. Je veľmi dôležité aby si každý človek pred vstupom do manželstva uvedomil to čo v ňom rodičia výchovou zanechali a ak treba tak preťal bludný kruh, ktorý sa uzavrie keď ma vlastne deti a opakuje rokmi hlboko vryte nevhodné vzorce. Ono to nemusela byť vyslovene zlá výchova, jeho rodičia opakovali tiež len zabehnuté vzorce. Ono to nejde zo dňa na deň, pomôže len čas a chápavý a ľudský prístup. Rodina potrebuje pekne žiť, deti sa potom radi pridajú.

sonia1712
10. dec 2019

@montemotherone wau poskytla si myslím veľmi užitočné rady pre každú mamku,ktorá má doma takto staré dieťatko,tiež si skúsim pár vziať k srdcu a vyskúšam s mojou opicou😀

sueevelynka
10. dec 2019

@janulka1802 Svätá pravda

katrin21
10. dec 2019

A co ked je moznost,ze nie on je prisny ale ty nenevolentna? Zas nie je ok tolerovat vybuchy,pises,ze prevrati stolicku atd...
Skuste ho vtedy izolovat, dat mu cas na ukludnenie sa v izbe a tym,ze moze vyjst az ked bude kludny. A nech sa tam sam vyzuri

katrin21
10. dec 2019

Zapcha nie je ok..je tiez suvis so psychikou...jeden zo znakov,ze nieco nie je ok.... ale potom.sa to zmeni na zacarovany kruh, ked staci raz sa dieta zapecie a boli ho potom kakanie a uz sa potom.boji, zadrziava a je to dookola..

A dost sa cudujem,ze niektorym sa zda ok hadzat spinave kamienky cele od prachu a spiny na smykalku... ja tefa moje dieta extremne neokrikujem,som rada ,ze ihrisko je pre dieta zabava bezo mna a mam klud chvilu,ale uz mi parkrat mala prisla so spinavym zadkom.od smykaly.. slak ma triafa ked to vidim

blue_eyes
10. dec 2019

Nervovo labilny ludia nech si radsej kupia skrecka 😂 a nerobia si deti...

autor
10. dec 2019

@katrin21 ja tie výbuchy netolerujem, poviem že sa to nesmie,pohrozim nonono aj pokricim keď to nevníma. Ak už nič nepomáha aj na zadok nacapem. Nemyslím že som benevolentna. Iba počítam s tým,že to nerobí naschvál,je to deculko. A keď ma ten amok,aj tak nič nevníma,musí sa aspoň trochu ukľudniť. Dovtedy nemá zmysel sa zlosti že čo robí. Keď poviem MM že on bol taký istý keď bol malý tak mi povie že on v žiadnom prípade taký nebol,ani náhodou,on počúval a nemal také výstupy ... môj muž je ako decko,nespoznavam ho...mám pocit že na mňa žiarli že má deti viac počúvajú a potrebujú...ako ja beriem že má emočný zmätok odkedy sme rodičmi ale čo mám povedať ja??? Ja mám ešte aj nas vzťah ofukovat keď mam dosť starosti s deťmi??? Ja som už rezignovana...keď som raz išla ku kadernicke nechala som ho samého s 2 deťmi,povedal že nikdy viac...a myslel to vážne.

mirgenah
10. dec 2019

Evidentne nebol pripravený mat deti..... Deti sú aj starosti, zodpovednost a hlavne obrovská obeta non stop, nielen vtedy keď mi to prave vyhovuje.... Skúste si sadnúť a narovinu povedať ako to vidí on a ako ty. On nech navrhne riešenie a ty svoje a dajte to dokopy tak aby vám to obom vyhovovalo. Mám doma už pubertiakov, ale môžeš si byť istá, že starosti s malými detičkami, čo sa tu na MK riešia, sú slabý čajový odvar oproti tomu, čo vás čaká, keď budú mať 13-14 rokov. Napadá ma pritom jedna stará múdrosť.... Ohybaj ma mamko pokiaľ som ja Janko, bo keď budem Jano, neohnes ma mamo. Tým Janom sú dnes už 10 ročné deti...

anjelicek26
10. dec 2019

Vadí ti reakcia manžela, ale ty v situacii, ktorú TY uznás za vhodné, malému dáš na zadok, kričíš a vyhrás sa ...no toto je celkom zaujímavý prípad nulovej sebareflexie. Ver mi, on robí presne to čo ty, keď to ON uzná za vhodné.

autor
10. dec 2019

@anjelicek26 lenže on to robí stále...a mne vyčíta že som na malého malo prísna...

mirgenah
10. dec 2019

Toto je klasický prípad výchovy kde majú rodičia rozdielne názory a tým pádom aj hranice a dieťa je z toho mimo, tak skúša. Musíte byť jednotní v hraniciach. Viem je to ťažké ale inak si zarábas na problémy do budúcna. Skús mrknut názory a články českého pedagóga Mareka Hermana. https://najmama.aktuality.sk/clanok/273701/peda...