icon

Moslim a kresťanka

patkag
13. mar 2015

môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho

ivkadracova
13. mar 2015

@monika15 ani tak to nefunguje ako pises.. ked si dvaja padnu do oka, vonaju si, a maju podobnu uroven inteligencie, zacnu sa stretavat, nikto nehladi na to akej je viery, akej je farby pleti atd... jedno s druhym, a uz sa o rok planuje svadba, a pridu na temu deti.. a hups, bud sa dohodnu, alebo sa rozidu. To sa kludne moze stat aj u nas - rimokatolik a evanjelik nap., alebo ako gregokatolik chodi do kostola a kalvin nemusi, alebo ako sa grekogatolik prezehnava presne zrkadlovo oproti rimokatolikovi.. kto by do kelu na toto myslel, ze ako sa budu prezehnavat deti? to nieje banalita ako sa na prvy pohlad zda.
.
Robi tam preto, lebo su tam ryche prachy. Nasi Egyptania mi povedali, ze tam nechcu ostat, ze je to strasne, vsetci sa vracaju, oni tam len chodia zarobit, presne ako my. Tam by nesli zit, som na 87,5% presvedcena.

lubkavargova1
13. mar 2015

ja stale tvrdym vrana k vrane sada....sice aj krestania vedia byt riadne hovada....vid priklad nasho pana poslanca 😒 Takze je to asi jedno ci krestan-mosli-ateista....

ivkadracova
13. mar 2015

@gurmanka ona neriesi ci je moslim alebo nie je, to riesia len vsetci ludia naokolo : ) .. to ci je moslim je zasadne len v tom ake je jeho presvedcenie. A ja som presvedcena, ze jeho presvedcenie je allah, a zo svojej poziadavky neupusti. A mohol by aj pit, aj nemodlit sa 100%ne, ako ostatni.. Krestan skor upusti zo svojich poziadaviek, napr. ked jeden rodic chce krst a druhy nie.. a v tom je ten zasadny rozdiel. Ja som sa nebala ist do manzelstva so slovakom s tym, ze nie sme na krste deti dohodnuti (stale nie sme), ale do manzelstva s moslimom bez dohody by som nesla. Nejaka dovera samzorejme musi byt.. No z toho co pise zakladatelka, on sa na jej verzii nedohodne.

gurmanka
Autor odpoveď zmazal
ivkadracova
13. mar 2015

@patkag Prepac, pisem nazory ako surovec. Samozrejme rozhodnutie je na tebe. A celkom by ma zaujimalo ze ci sa podvolis, alebo to skoncujes alebo sa nejak inac dohodnete. Bud hlavne silna - nie obalamutena. Predstav si seba s nim o 10r s dvomi detmi napr.

ivkadracova
13. mar 2015

@gurmanka Ano, s tym suhlasim, obidvaja chcu nieco ine. Nabozenstvo deti, bude ale vzdy zasadna vec. Ja som osobne spoznala manzela uplne mimo nasho zabehaneho sveta, a poviem Ti, presne to, ci "mesto alebo dedina" sme pred manzelstvom riesili, ci prijme syna gaya a pod. haraburdy, a dospela som k zaveru, neda sa vsetko na zaciatku dohodnut. Jednoducho niektore veci sa riesia az ked na nich dojde. Vidim vsak jedno, moslim ma urcite zasady, ktore s uctou nesuvisia. Myslim si, ze pre moslima je jeho viera zasadna, a preto je tak trochu rozdiel moslim a nemoslim. Daleko skor sa dohodne krestan s krestanom xyz vyznania, ak maju rozdielne nazory na praktikovanie viery, a a plikovanie na detoch, ako moslim a nemoslim. Mnozstvo moslimov, ktori upustili zo svojej viery sa pohubuje blizko nuly. Vacsinou je to prave naopak. Uz tieto "statistiky" stoja za uvazenie, no neporovnavala by som to s tupym Janom z horneho konca prave : )) i ked bolo to vtipne podane. V zasade so sebou sulhasime, lebo uznam vsade sa najdu taki aj taki,len mame rodielny nazor na moslima a nemoslima. Ja v tomto vidim predsa len rozdiel.

adkoalauri
13. mar 2015

@radopp Aká druhá varianta???Čítanie s porozumením ti asi robí problém...

gurmanka
Autor odpoveď zmazal
patkag
autor
13. mar 2015

Ivka máš pravdu zamilovala som sa do neho viem si s ním predstaviť budúcnosť nenútil a ani nenúti ma prejsť na ich vieru rešpektuje ma a sám povedal vezmeme sa na Slovensku a nemusíš byť Moslimka keď nechceš ja to akceptujem. Ja som mu povedala že keď pracuje v Saudskej Arábii že pôjdem tam s ním bývať nebol proti ale sám povedal kde chceš žiť ty tak ja pôjdem s tebou aj na Slovensko. Nechám prácu v saudskej arabii predám byt v SA a môžeme bývať na Slovensku. On je EGYPŤAN v Saudskej má byt lebo si tam našiel prácu tri roky svoju rodinu nevidel nebol v egypte stále pracuje. Má aj postavený dom v Egypte ale nebýva v ňom. Rozprávame sa anglicky chce sa naučiť po slovensky prvý to sám navrhol. Miluje ma ale miluje aj islam. Ja ho akceptujem. Nepije nefajčí, ženu nemal myslím sex. My sme spolu nespali ale sám povedal ak ty chceš veľmi môžeme sa milovať pred svadbou aj keď by som nemal. Neje bravčové mäso a ani ja ho nejem.

patkag
autor
13. mar 2015

Milujem ho ale nechcem skrz viery prísť o neho a o naše budúce deti .... aby mi ich zobral lebo deti nebudú vychovávané v moslimskej viere. Chcem s ním žiť a vziať si ho a mať s ním rodinu. Chcem spoznať jeho kultúru spôsob života neodcudzujem nikoho a už vôbec nie moslima. VŠETCI SME LEN ĽUDIA S MäSA A KOSTÍ BEZ OHĽADU NA VIERU.

monika15
13. mar 2015

@ivkadracova no ked teraz sa takto vyhraza ze bud alebo tak vies.... lepsie to nebude :( a potom pridu dalsie problemy.....
arabska skola, ... lubim ta ale....
ked sa narodi dievca, tak burka... lubim ta ale....

:((( neee to sa neda :(((((( ked su 2 ludia rozneho nabozenstva tak si to mali vysvetlit kym boli v case randenia a nie ked uz planuju sobas :((((

monika15
13. mar 2015

@patkag
ako tak citam tvoje odpovede.... teraz z teba hovori zalubenost.... :( omotal si ta pekne kolo prsta.... prepac
ale budes to mat este velmi tazke :(((((
ale drz sa !

spuntikmathiasko
13. mar 2015

@patkag Tak do tohoto by som ja nesla, zvlast ak by chcel dceru vychovavat ako moslimku - chudatko dievcatko- moj nazor nie ze ma tu niekto ukamenuje 🙂

alice107
13. mar 2015

PATKAG musis si uvedomit, , ze z akej kultury, inej civilizacnej urovne aj inej mentality tvoj buduci manzel pochadza.
samozrejme, ze jeho spravanie ty nepoznas ako tak citam tvoje reakcie. alezacinas uz poznavat. musis si uvedomit, ze ideologia islamu je zalozena na podriadenosti zeny muzovi.a to vo vsetkych sferach
podla islamu dieta moslma je vzdy moslim.

takze o tom s tebou nebude ani debatovat.ako o nicom, co sa tyka tvojho nazoru. ty si pre neho zena/oni manzelstvo beru ako kupnu zmuvu/ tovar.
tvoj nazornie je dolezity. moslim ,ma püovinnost plodit dalsich moslimov
na zaciatku vztahu a dvorrenia oni slubuju cokolvek. vedia, ze je to len ritual. po sobasi si jeho a mjetok.amusi sdrzat usta a krok obrazne povedane.

na zaklade mojej praxe poznam moho zien ako si ty.
kazda to ma vlastne rovnake. nazaciatku velka ´´laska´´, ilizie, potom pride vytriezvenie.

a tie zeny poznaju, co to znamena vziat si moslima.a este inej rasy, atym padoma aj mentality
vies, oni sa v istych situaciach sprvaju akoby ich jedna matka mala... ak rozumies, co tym myslim.
poznam hlavne vychodoeuropanky, ktore vzdy muslei vvzhladom na to, ze neboli majetne s apodriadit tomu mozovi aj co sa tyka mien deti.
mtie deti amju v drvivej väcine len mena z muzovho prostredia. nedovolia ti muzi dat detom europske meno. to uvidis, ak sa za neho vydas ci budes mat s nim deti

uz teraz vidis , ze vase nahady na zivit, jeho mentalita sa nezhodne. a pockaj, ak pridu deti. on nebude ochotny robit ziaden kompromis.videla som stovky podobnych vztahov.ani v jednom zena ak stym muzom zila, si svoe nazory nedokazala presadit ci urobit kompromis.musela ustupit. alebo sa vzztahu vzdat.

odkial pochadza? chce ta na viza , ze?

chces radu? v ziadnom prpade sa za takeho muza nevydavaj aj nerod mu deti
ver mi, ze ja viem, o com pisem, ked ta pred takym krokom varujem

ale z praxe viem, ze zeny ako ty si nedaju zväcsa povedat.
ale potom vyplakavaju,ka sa knim ten muz sprava podla vzoru ,a v akom je vychovany a ma mentalitu,aku tie zeny nedokazu spracovat. ty nedokazes uz jeho prekavy teraz akeptovat.a to je este len zaciatok toho, co ta caka.
ty si si predstavovala, ze on je ´´poeuropstety´´ze?
no, sklamem ta.ani jeden orientalec nemoze s aspravat ako europan.ma inu mentalitu a aj vychovne aspekty
aqmoslmka vira ci skor ideologia nepripusta,aby zena boila rovnopravna s muzom.

to, ze ty sio krestanka pre neho znamena len tolko, ze ma povinnost po sobasi ta preorientovat na islamsku vieru.a bude na to tlacit. to my ver.aj dusevnym natlakom

dalo by sa pisat vela o skutocnosti, ze v manzeltve apartnerstve, kd es amusia robit kompromisy , to nedopada dobre
ale vo vztahu tak odlisnych kultur aosbnosti, komromis je vastne nemozna. vzd ylen ty budes ustuopvat.
taky miesany vzhah je odsudeny na neuspech.
mak sapodriadis/lebo len tak vztah pretrva/, budes stastna
on ti bude prikyvavat, pokila to buo sobasa, prpade do dna, ked yziska neobmedzeny trvaly pobyt na uzemi eu.....

takze ja ti pisem to, co aj inym podbnym zenam. keze medtzi vami su uz teraz velek natorove, mentalitne rozdiely, iny princip vychovy, ine zivotne hodnoty tak vas vztah je odsudeny na neuspech.

a budu trpiet aj vase buduce deti. ato vasimi rozpormi. poznam vela takych deti.a je to hrrza mohokrat, , co tie deti vidia v takom vztahu..mohe v dospelosti zapru svoju matku a jej rodinu, pretoze su to krestania.
kazda europanka je pre tych moslmov pobehlica.
vidim vela mieancov z takkych vztahov.a ani jeden co poznam nebol stastny,verovnany jedinec. pretoze tie deti ziju ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi.
pozri sa navas vztah.uz na zaciatku amte vazne rozpory.ake bud, ked pojde o vychovu deti, nazor na tvoje prava /ktore su podla islamu aj saria velmi okliestene a mohe nexixtujuce/, viziu zivota.
oni poznaju len´´macho´´kulturu. to si pamätaj

ale potom nevyplakavaj, ked ti unesie diieta, ci budes mat problem si presadit svoje ja aj vo vychove dietata, ci inych aspektoch zivota.
moslimovia aj svojej zene v ramci pokoja v dome mozu klamat. je to pisane v korane .a oni sa toho drzia.tak ti klame,a by si bola spokojny aj pri mene dietata.
naozaj si myslis, ze dovoli,aby malo europske memo vase pripadne dievcatko? nedovoli.ako nedovoli,aby zilo ako europska zena.
bude to moslimka so vsetkym, co k tomu patri.
takze si to preber, dobre si vsimaj odtienky chovania tvojho buduceho, dobre si prestuduj zakony krjiny,odkila pochadza, najskor zi v jeho krajine povodu nejaky cas sama ahned ti bude jasne, co mas robit.
a pretoze ako vidim aj napriek istej tvoje neznalosti pomerov uz vnimas rozdiely , ktore su mendzi vami a nepacia sa ti.
takze pozivaj rozum,aby si nemusela o par rokov nariekat na podobnom fore, ze ten tvoj ´´iny´´ sa zmenil.

ivkadracova
13. mar 2015

@patkag To co chces je krasne..v dobrom. Ale sama vidis, ze nevies co spravis ked bude trvat na detoch moslimskej viery. Si ochotna to akceptovat? Pojdes aj do rizika ked sa pred manzelstvom nedohodnete?
Vies ake su zakony v SA? Tam nemas sancu zit normalne, to skor v Egypte. A ked pride on sem, kde tu bude zarabat tolko co tam? O tom ste sa bavili?
Mala by si spoznat jeho mamu. Pozvite ju spolu na par dni, tyzdnov, na SR.. Uvidis ako sa k nej chova. Na tom uvidis vela, co potrebujes podla mna vidiet.

ivkadracova
13. mar 2015

@alice107 Suhlasim s tym, ze je to Ina kultura, ale rozhodne nesuhlasim s tym, ze zmiesany vztah je odsudeny na neuspech. Poznam zmiesane partly, stale stastne spolu, poznam origo moslimske pary, kde zena studuje medicinu, manzel bol pri porode, vyberali meno spolu. Poznam konvertovane zeny.. Tiez s pozityvnymi vysledkami. Ano v telke su len tie zle. Neviem co je ta Tvoja prax na kt za odvolavas ale pride mi zatrpknuta a iba s negativnymi skusenostami.

silvijam
13. mar 2015

ale doteraz nevieme kde ste sa stretli, ci ste spolu byvali, ci poznas rodinu jeho, nevieme nic, ako sa sprava k rodicom, k inym zenam, nic nic nic. Je mi to luto, ked take nieco citam, stale ako cez kopirak, aj tych pár znamych v UK, ako cez kopirak, laska prevelka, oni to proste vedia, ja nechapem, ako dokazu zeny tak zblbnut, a potom to iste, proste teror doma, nic nemoze nesmie nevie.... Hlavne jeho spravanie k rodine (ktoru asi nepoznas) ako sa sprava k zenam, ako bol vychovavy ako sa otec spraval k matke, tak sa bude spravat aj on k tebe, kedze ten islam prenho vela znamena. Je rozdiel byt moslim len po otcovi, a moslim , ktory islam aj vyznava co je asi jeho pripad.....

andy04
13. mar 2015

@patkag Prepáč ale žiješ v spoločnosti kde nemať sex pred svadbou nie je moc v móde.. A ked po svadbe zistíš ze tam nie je "iskra".. Vsetko máte naplánované aj ake vyznania by mali byt deti ale nenapadlo ta ze mozes byt s mužom s ktorym to mozno po intimnej stránke nebude klapat? Je to mozno od veci ospravedlňujem sa. Ale ked ty na to pristúpis znamená to ze si silne veriaca a v tom prípade to budes mat dost tazke akebo v opačnom prípade si si ani nevšimla a uz sa prispôsobujes.

alice107
13. mar 2015

PATKAG, tak ak je egypan, v SA on tazko je vastnik bytu., vies ako ti ludia co prchadzaju tam za prcou z egypta ziju? by sis a zhrozili.... on je tam to, co mu s avavi GESTARBEITER. tito egyptania tam nepracuju ako experti.ale su tam na nesofistikovane prace. ziju aprcuju v hroznych podmienkach....

ak chce na sk, tak mu ide o tvoje viza..nic ine ...

ty ako vidim sice uz mas pochybnosti.le nevidis realitu aka je.

vidim, ze situacia je horsia,ako som si myslela

videla si jeho pracovnu zmuvu, co robi v tej sa? jeho vzdelanie? bola si v egypte navtivit jeho rodinu? videla si pomery , v akych vyrastal? poznas zakpny egypta aj sa?

najdi si rpavnika a nech ta opuci o realite .

pretoze dopadnes ako ine, tebe podobne dievcata. vidim ze si mlada, neskusena a naivna.
vies kolko aj sloveniek si teraz hlada deti co ma dreti aj od egyptana? a uz nikdy ich tie zeny neuvidia... to si pamätaj? chces podadnut ako tie zeny? to neznamena, ked budete zit na sk, ze jeho sposoby a mentalita sa zmenia.
poznam pripady, ked deti uniesol taky muz priamo zo sk. ato boli uz aj rozvedeni.
ak by neboli,ani to nie je unos.ale premiestenie dietata.ten muz vtedy ma rovnake prvo vychov ydeti ako jeho manzelka.

ale kedze s krajinami ako egypt aSA nema ssk a eu ziadne dohody o pr.pomoci a uznavani pr.dokumentov, tak najist a vratit tie deti je nemozne.
takze pozi rozum a nemaj deti ani sobas stakym muzom.

ak si nedas povedat, je to na tebe..... kto chce kam....

vika35
13. mar 2015

@patkag vy ste sa uz aj realne stretli? co robi v SA, ono vetcinou ak nieje fakt nejaky odbornik robi tam podradne roboty. A ty tam dobrovolne chces byvat ako manzelka moslima? vies vobec nieco o Saudskej arabii?
ako ja nemam nic proti miesanym manzelstvam ani moslimom, sama mam partnera z moslimskej rodiny ale on je ako ja zatrateny neverec :P 😀

velmo by som tuho rozmyslala o svadbe na tvojom mieste a hlavne najskor spoznat jeho osobne, rodinu, kludne si tam skusit aj byvat chvilu (v saudi to nepojde ak nieste manzelia, btw. ani to neviem ci by si sa tam vobec dostala i ked jeho manzelka).

patkag
autor
13. mar 2015

som ochotná prejsť na jeho vieru lebo ho milujem a žiť s ním aj v saudskej arabii a potom v egypte. Som kresťanka do kostola nechodím. Pre mňa je cirkev mafia. Nie som silno veriaca mám krst prijímanie a tieto všetky veci. Ale ja som doteraz verila samú v seba . Ale pre pokoj v rodine viem sa obetovať ak sa mám mať s ním lepšie ako moslimka viem sa prispôsobiť ale isto nebudem že: áno všetko zrobím čo ty povieš to nie

silvijam
13. mar 2015

@alice107 mne to tiez tak pride ze o nom vlastne neviem nic, len to co jej on povedal..... precitala som si este raz jej prispevky hlavne ten uvodny, prisiel mi taky ze bud toto alebo nic,nemam co riesit.... ide mu obcianstvo, a ako som pisala islamizacia europy.... ona ho vobec nepozna, ani to tu nenapise, uz dva krat som sa pytala a neodpovie, dievca sa asi ruti do zahuby...

vika35
13. mar 2015

@patkag prepac ale to si teraz srandu robis nie? tak potom aky mas problem, ze chce deti moslimskej viery

silvijam
13. mar 2015

kriste pane, presne rutis sa do zahuby, toto iste, stale ten isty scenar, dievca preber sa, ked ta nenuti byt moslimka, preco si ochotna to urobit? on ta tak manipuluje ze ani sama nevies ako, a myslis si, ze to robis preto lebo chces sama.

katka0123
13. mar 2015

@patkag prosim ta neurazaj sa, ale si zaslepena. Ches krasnu vec, vznesene ciele. Lenze zivot s moslimom nie je o vynechani bravcoveho masa. Chces tu radu, ale neprijimas co ti baby pisu. Prosim ta precitaj si to este raz. Vcera som stretla v parku par. On, arab, 5 Krokov vpredu so synom, ona slovenka v satke, s dievcatkom ticho sla za nim....to je o com? Aj keby ste zili na slovensku, europana z neho nespravis. Len po par rokoch stastneho drzitela europskeho pasu. A ak by ste zili v SA? Ved tam nemozes ist sama ani na nakupy. Stale si tam zahalenq v abai a ak by si mala krizik na krku, tak ta zavru. A v Egypte? Videla si betonove budy, ktore tam hrdo nazyvaju domami? Ak ti raz ujde s detmi k svokre, viac deti neuvidis a znici ta to. Rozmysli si vsetky rizika teraz versus zalubenost a co chces ty. Co chce v skutocnosti spravit on, to je nevyspytatelne. Nechcem mu krivdit, mozno je skvely clovek...lenze z uplne ineho sveta, kultury, vychovy...a ty ho nezmenis. Ak neujdes teraz, potom neplac. Varovali ta tu desiatky zien. Laikov i dbornikov ako citam. Drz sa a prajem ti silu v rozhodovani. Naber sebavedomie a najdi si europana. Su ich tu tisice.

ena70
13. mar 2015

@patkag kde ste sa spoznali? ci to sa len cez net poznate?? pokial nepoznas jeho rodinu, podmienky, kde byva a tak, tak moc toho nevies, a mas len ruzove okuliare. ak tu rodinu uz 3 roky nevidel tak asi preco?? isto nema penazi na rozhadzovanie kedze necestoval domov.... aku pracu robi? niekde v hoteli? ak len nieco taketo...tak to je tam za toho posledného uboziaka a vidina slovenska je prenho zlata bana....
....dobre ti pise alice107....nedaj sa obalamutit.... vsak napis ako ste sa spoznali a kde... neber tieto nase vety ako dake utoky, i ked to tak vyzera, len ti chceme tie ruzove okuliare snať a ukazať realitu...

gurmanka
Autor odpoveď zmazal
patkag
autor
13. mar 2015

on je obchodný zástupca vo firme a áno videla som zmluvu je normálne zarábajúci človek. On nežije so svojou rodinou bratia sú ženatý všetci iba raz. Vedia o mne a akceptujú ma a prajú nám. Jeho mama v žije v egypte má 60 rokov. Jeho mama vie o mne. Mamu nevidel tri roky iba si volávajú.

katka0123
13. mar 2015

@patkag prosim ta neurazaj sa, ale si zaslepena. Ches krasnu vec, vznesene ciele. Lenze zivot s moslimom nie je o vynechani bravcoveho masa. Chces tu radu, ale neprijimas co ti baby pisu. Prosim ta precitaj si to este raz. Vcera som stretla v parku par. On, arab, 5 Krokov vpredu so synom, ona slovenka v satke, s dievcatkom ticho sla za nim....to je o com? Aj keby ste zili na slovensku, europana z neho nespravis. Len po par rokoch stastneho drzitela europskeho pasu. A ak by ste zili v SA? Ved tam nemozes ist sama ani na nakupy. Stale si tam zahalenq v abai a ak by si mala krizik na krku, tak ta zavru. A v Egypte? Videla si betonove budy, ktore tam hrdo nazyvaju domami? Ak ti raz ujde s detmi k svokre, viac deti neuvidis a znici ta to. Rozmysli si vsetky rizika teraz versus zalubenost a co chces ty. Co chce v skutocnosti spravit on, to je nevyspytatelne. Nechcem mu krivdit, mozno je skvely clovek...lenze z uplne ineho sveta, kultury, vychovy...a ty ho nezmenis. Ak neujdes teraz, potom neplac. Varovali ta tu desiatky zien. Laikov i dbornikov ako citam. Drz sa a prajem ti silu v rozhodovani. Naber sebavedomie a najdi si europana. Su ich tu tisice. Nebud zaslepena. Pre Pana Boha. Otvor si oci. Houby o nom vies. Na co sa pytas na nazor, ked si hudies svoje? Ja byt tvojou mamou, asi ma picne.

patkag
autor
13. mar 2015

to nie je o tom žeby nemal peniaze má peňazí dosť