Moslim a kresťanka
môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho
@silvijam no vsak presne toto!! oni sa nestitia dvorit ani ked si s vlastnym muzom. to zas bola dalsia skusenost. boli sme na svadobnej ceste v tunise, a kym sa muz potapal, dokvitol k lehatku jeden za mnou a zacal rozpravat ody na radost aka som uzasna,nadherna a podobne pindy....ani nejdem rozpisovat co este vsetko nadristal, ja som hned vyskocila ani co by ma osa stipla a som mu vynadala a pohrozila policiou a ze zachvilu dojde muz tak si ho poda....uz aj prasil dalej....a zas oblboval dalsie... ano poniektorym ide o to ziskat obcianstvo....Tunisania a egyptania nie su taki prachaci ako Saudis....Saudis nejde tak o obcianstvo... oni chcu mat zenu z europy a hotovo. a ta sa im ale musi podriadit...
@ena70 no vidis, Ty si poznala vacsinou tych pokrytcov, ja prave naopak. Suknickarov som ale ignorovala.. mne sa pacilo, ze ti nasi boli tak rodinne zalozeny, a ze sa da s nimi normalne bavit o comkolvek. A tie blizko osobne skusenosti, no to boli normalni ludia udomacneni, takze v amerike to bol vlastne american a na slovensku Slovak.. ziadne extremy. Taku skusenost nemam, take prenechavam zenam, ktorym to nevadi ; ) alebo moslimkam, tie to predsa cakaju.
@patkag Vy mate vztah na dialku? On tam je iba na projekte/sluzobke, alebo je tam riadne zamestnany?
som z toho všetkého zmätená on nechce ustúpiť ja hľadám kompromisy ale nič :(
@ivkadracova jeeezis to nie, toto je tak 10 rokov dozadu....tento studoval za chirurga...ale ci tu ostal, neviem
@patkag
neviem či sa ti to bude dať otvoriť....ak by bol ochotný žiť na slovensku, myslím si že pre vás oboch by to bolo lepšie...na tvojom mieste by som sa nehrnula do svadby, treba najskôr aspoň dva roky spolu žiť a potom uvidíš...ja mám dosť negatívne skúsenosti s tunisanom, hoci zo začiatku bolo tiež všetko krásne, ružové a hlavne zamilované....ale to pre spoločný život nie je to podstatné, dôležité je vedieť robiť kompromisy....a to je ten veľký problém...
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.modrykonik.sk%2Fforum%2Frodinne-problemy%2Fvztah-s-arabom-2%2F&ei=IMYCVcnsOoGiULS4gKAI&usg=AFQjCNHWIQyMKPDMI4u3CEz5uZmG_mP4Xg&bvm=bv.88198703,d.d24
@ivkadracova Vies preco funguje ekononika v "bielom" zapadnom svete? Pretoze podstatou obchodu je dovera a obojstranna spokojnost. Moslimovia povazuju za cest, ak nieko oklamu, osklbu, akolkolvek to nazves. A to iste podla mna plati aj v ich sukromi. Ja im neverim. Su nedoveryhodni a urcite by som sa nepustala s nimi do manzelskeho zvazku.
@ena70 joooj ale neporovnavaj tunisana pri mori so slusnymi egyptanmi ... tunisania nic nemaju, tunisania su kur.y, oni predsan normalne cakaju na namesti pri fontane vypulirovani a cakaju na stare rachetle anglicanky, aby si tie uzili s mladym maskom a zaplatili im ...
A v Caire su dost bohati egyptania, zalezi aj aku maju profesiu. Inzineri su vsade na svete na tom podobne. Hlavne ked su sikovni. Egyptania su vseobecne lacnejsi, ale Indovia su este viac 🙂 a my daleko s cenou od egyptu teda nemame. Do saudskej arabie chodia vsetci brutalne zarobit, takze tomu verim, ze tam je to top.
@patkag nieste ani zobrati, ani deti zatial nemate, a uz take podmienky? Ako spolu vlastne fungujete? Zijete spolu? Kde sa stretavate? Ako zije jeho rodina? Poznas ho vobec? Proste toto vsetko by ti malo dat voditko ako dalej. Vacsina kto ma osobnu skusenost s Arabmi ich opisuju zo zaciatku ako velmi prijemnych, oslnujúcich recnikov lichotnikov, ze si pripadas ako hviezda jasna, majú to v krvi, ja nehovorim ze musi byt zakonite zly, len treba mat oci otvorene. Ako som pisala vyssie, ja osobne nikdy nikdy by som do vztahu s Moslimom nesla, stacilo mi co som videla...
ak dobre viem tak ak budete mat spolu dceru tak moslimovia to neuznavaju, oni chcu iba synov. jedna vzdialena znama si vzala moslima a ked mu porodila dvojicky dcery tak ju opustil, lebo oni neuznavaju zeny. a teraz je sama s dvojickami 🙂 pre nich su proste zeny menejcenne. a niektory su aj vypocitavy lebo si chcu zeny zobrat len preto aby tu mohli byvat. treba si to dobre rozmysliet
@ivkadracova ja som len dala prihodu ze oni sa nestitia zenu oblbovat aj ked je s vlastnym muzom 😉 ..jasne to bola dovolenka..... a s tymi co som studovala, to uz bolo normalka, pracovne, ale aj tak by som nemenila so slovakom 🙂
S moslimom do manzelstva? Nikdy. Uz bolo medializovanych velmi vela unosov deti do zahranicia. V Arabskom svete na uradoch nepochodis. Zena tam nema takmer ziadne prava. Brrr. Hlavu hore, mas predsa svoju hrdost. Nepodriaduj sa. Ak ta do niecoho nuti, utekaaaaaaj. Staci povedat razne nie.
@patkag jaj. Spytam sa, preco ste tuto otazku neriesili predtym, ako ste sa dohodli na manzelstve?
Ja viem, laska je slepa, ma ruzove okuliare, on si myslel, ze z Teba spravy pravu veriacu, Ty si si myslela, ze z neho spravis krestana, vsak to tak bolo?
Ano, laska je fakt nadherna vec, ale skus teraz premyslat prakticky. Lebo laska casom pominie, ale deti a problemy ostavaju.
@katka0123 ja viem zas tak, ze oni nesmu klamat .. a videla som to, ked si dostatocne inteligentny tak Ta nevedia prelstit, prave preto ze nesmu klamat. Vedia vsak dobre zakecat, aj to nie vsetci. Ale to vie predsa aj spustu inych obchodnikov, v akejkolvek krajine, akejkolvek viery.
No ale do zvazku by som sa nepustala ani ja. Pozri, patkeg jej priatel z Egyptu na rovinu povedal, ze jeho deti budu moslimske. Takze bol uprimny. Ja na nom nic nedoveryhodne nevidim. Neslubil jej ze budu krestanske, neslubil jej ze si ich raz neodnesie domov a nebude od nej ziadat konverziu na moslim.. (mozno by bolo dobre sa ho priamo opytat). A prave preto, ze viem, ze jeho nazor sa ohladom viery a deti nezmeni, by som s nim ja vztah ukoncila. Kazdy sa niekedy sklamal v laske.. max rok, a rozhodi to.
a kedze chce byvat na slovensku tak to vypadat tak ze manzelstvo s tebou je pre neho len vstupenka na slovensko.
@ena70 ani ja ; )) Slovak is the best! V amerike som si ho nasla :D
@sednaja omyl, pre kresťana je kresťan kresťan, neveriaci-ateista, moslim moslimom, budhista budhistom, šintoista šintoistom a tak môžeme pokračovať donekonečna... kresťanstvo učí láske a je tolerantné, nie radikálne, ako islam 😉
napis blizsie kde ste sa stretli, ako ste doteraz fungovali, co jeho rodina, aky je tam sposob zauzivany, nenapisala si nic podrobnejsie, vie po slovensky?
@lennkka17 no ta vstupenka by ani tak nevadila keby netrval na viere deti. Som hrozna, citim sa ako chrobak truhlik teraz, ale fakt poznam aj z vysky dalsieho moslima, bol cviciaci, ktory sa sem pristhoval, vzal si slovenku, dovliekol sem aj brata, tiez si vzal slovenku, a vsetci si tu stastne ziju.. maju uz hadam vyrastene deti, no neviem akej viery. Ak by sa na tomto presne dohodli, ze to bude takto, a nebodaj by som mu verila : ) tak ... neviem : ). Ja som Slovakofil.
@ivkadracova Prepac aky je rozdiel medzi klamat a zakecat? Arabi klamu az sa im z usi prasi!
Vies ako funguje zidovsky obchod s diamantmi kde sa tocia obrovske peniaze? Bez papierov, na zaklade cistej dovery. Ja proste Arabom neverim, nakolko som bola svedkom toho, ze klamstvo je ich kazdohodinovym konickom. Oni to uz beru ako samozrejmost. Otvaratelke fora radim tak ako ty - prec z toho vztahu. Manzelstvo je podla mna o tom, ako urobit toho druheho stastnym. Ak ma pochybnosti uz teraz, preco vlastne vaha? Podla mna, s moslimom nikdy do sukromneho vztahu neist.
@patkag ruky prec a dovi :( sorry ale to ked uz teraz zacinate co bude dalej,
deti bude ucit na tie veci, zabalen ev satkach atd.........
moze sa aj stat ze ked budes oponovat tak ti ich zoberie a deti v zivote neuvidis :((
prepac ale ne.... kym neni neskoro tak zbohom....bude to tazke ale lepsie.
@katka0123 Velky ; ) ked zakecam, neklamem. Ked klamem, tak klamem, a to je zle. To je jasne. Som len sikovna v kecani a psychologii. Nikde na svete to nie je ciste, nikde. Staci si pozriet realitky na SR, a predajcov na internete, a malicke pismenka na zmluve v telef. spolocnosti...
Ja tusim preco "vaha", zalubila sa. A je jej to hrozne luto, lebo citi ze to ide skoncit, lebo svoje vlastne moslimske deti, na kt. by nemala dosah neprekusne ani kvoli laske, a preto je toto forum zalozene. No odpoved v hlave uz mala.
@monika15 on je z Egypta, do egypta pojdu. Ak to bude Cairo, tak tam je aj vela ortodoxnych krestanov, nebude az taka stratena 🙂 Normalne aj komunity a kostoly maju. : ) Mam aj takeho kolegu.. Ti ludia ziju takmer ako my, aj zeny. Len su tmavsi a su v mensine..
@ivkadracova tam pise ze S. arabia kde robi....
ja sa len cudujem tym babam do certa.... slovak nedobry ??
dobre mozu byt pripady ze su aj dobry moslimovia...sama poznam takych
ale nie kazdy je taky a teraz sa vydam bo erza tu vysia napise ze moj je dobry neboj sa
tak sup do toho .....
takto to nefunguje.... :(

@radopp presne tak suhlasim určite by jej pri nezhodach deti vzal a odišiel by s nim do svojej krajiny ja by som si takeho chlapa nebrala ani za miliardy