Môže manžel vyhodiť dospelého syna z domu?
Môže manžel vyhodiť dospelého syna z domu bez súhlasu manželky - matky kvôli tomu že sa neznášajú? Dom je vo vlastníctve manžela, syn má trvalý pobyt... Ďakujem za pomoc/rady.
Manžel je biologicky otec?
A to nič múdrejšie nedokáže?
veď keď to nie je dom manželky… tak môže…
Áno môže, trvalý pobyt zruší jednoducho. Ak ešte študuje musí platiť výživné len to musí riešiť syn, nie je žiadna povinnosť aby aj zabezpečil bývanie. Ak syn neštuduje nemusí ani to. Kde sa stala chyba?
Samozrejme , však nech si mladý nájde podnájom alebo bude dodržiavať pravidla otca.
Je to jeho syn, alebo len tvoj?
Ak sa neznášajú, tak bude pre syna NAJLEPŠIE riešenie nech aj sám odíde
A áno, je dospelý, môže zrušiť pobyt a poslať ho preč - vyhodiť
Ak ešte študuje, tak súd rodičom určí vyživovaciu povinnosť
@andrejka1974 nevieme čo je vo veci, takéto komentáre su zbytočne
v prvom rade nevieme ci ma 18 alebo 28 ci ma pracu, ci prispieva doma, co mate za problem medzi muzom a synom ci je jeho alebo nie... pises o polnoci t.j. asi zasa prebehla nejaka hadka takze najprv sa poriadne porozpravajte, nastavte si pravidla, ktore budu muz aj syn dodrziavat a potom sa dohodnite ako dalej drzim palceky
A aký je dôvod neznášanlivosti? Koľko má syn rokov? Študuje? Pracuje? Nepracuje?
Ano moze aj keby ti bol jeho biologicky syn.
Neviem čím sa previnil syn a co je dôvod nezhôd. Môže všetko, ale u mňa by taký muž skončil. U mňa sú deti na prvom mieste a nech by sa dialo čokoľvek "my sme ich rodičia "my ich máme podporiť, dohovoriť keď je nutné aj dospelým a stáť pri nich aj v dobrom aj zlom.
To nie je otec! !Nič viac ktomu napísať nemôžem!
@cukroska súhlas, hlavne aj ak je na papieri dom len jeho, ale ak sú manželia, tak by som očakávala, že o tom kto bude žiť v domácnosti rozhodujú spolu a teda ak to chce urobiť proti jej vôli tak on je tam king čo vlastní dom a o všetkom rozhoduje a ona len nula čo je ako slúžka zadarmo ak nemá žiadne rozhodovacie právo.
@cukroska Nikdy nehovor nikdy. Poznam rodinu velmi milu slusnu, dobre zabezpecenu. Dospely syn sa dal na drogy, roky sa to snazili riesit, kym nezacal kradnut veci z bytu, aby mal na drogy, zacal terorizovat celu rodinu, vratane mladsieho brata. Vyskusali vsetko, co vedeli, napokon museli dospeleho syna vyhodit, vymenit zamky.. dieta je dieta, ale je to aj dospela svojpravna bytost a niekedy to clovek riesit inak uz nevie. Nehovorim, ze to je tento pripad, nehovorim, ze to je spravne, ale nehovorim, ze sa to nemoze stat kazdemu. Pretoze si myslim, ze moze.
@akrobrab presne tak, tiež poznám podobný prípad, ktorý skončil dokonca útokom na otca a mladý skončil v base za ublíženie na zdraví a pokus o vraždu, tiež tam boli tvrdé drogy
Neviem ako tam je s tym ak studuje.
Ale inac aj da majitel domu zrusit TP tak ano....
@laila22 nie je to biologický otec
@melanta pracuje, vie sa o seba postarať sám, a aj na domácnosť prispieva a keď nie peňažne tak niečo do domácnosti prinesie
Prečo si ho potom držíš pri sukni? keď je dospelý, pracuje, vie sa o seba postarať? veď nech si buduje vlastný život...načo bude pri mamičke?
@sense syn má teraz 29... manžel ho vždy odstrkoval a nemal rád ale vždy sa to nejak ukľudnilo... pár rokov s nami v domácnosti nebýval no teraz sa vrátil pretože má nejaké problémy... ja mu chcem pomôcť, je to predsa moje dieťa ale manžel ho chce len vyhodiť z domu
@marsmykkok celkom si to vystihla ... jeho dom a jeho pravidlá... ak nesúhlasíš vypadni... vyhadzuje z domu aj mňa ale to viem že nemôže lebo sme manželia. Máme aj spoločneho syna, aj toho už vyhadzoval lebo nerobí to čo chce on ale nie je to až také zlé pretože je to jeho syn, jeho krv tak to je v poriadku...
@earlgrey ako som už napísala osamostatnil sa ale prišli mu do života nejaké problémy, ktoré by som tu nechcela rozoberať, a tak som ho vzala k sebe. Myslím že to by spravila každá matka. On by aj odísť chcel ale finančne to zatiaľ proste nie je možné... lenže manžel to nechápe lebo to nie je jeho syn a bodka
Vyhadzuje vás rád radom všetkých? Teba aj vášho syna?
To je smutné.
To by som sa zrejme s oboma deťmi vzala a zmizla mu z očí.. Splnila mu prianieva vypadla..
Preco si zostala s muzom, ktory tvojho syna vzdy odstrkoval? A neskor aj teba? Dietatu by som to nespravila.
No a nemôžeš odísť aj ty so synom? On pracuje, ty asi tiež, takže spolu by vám to finančne vyšlo na nejaký podnájom, nie?
A prečo do ostávala d chlapom ktorý nemal rád tvoje dieťa? Žiaľ áno ms právo vo vyhodiť. Nie je ale pekne od neho že vyhadzuje aj teba aj druhé dieťa
@stanulienkat presne toto mi napadlo ako prvé … nemal rad už jej prvého ale zobrala si ho, mali spolu dieta a teraz vyhadzuje z domu všetkých troch

Ak už neštuduje, tak môže. Ty to určite neovplyvníš, tvoj "súhlas" nepotrebuje. Zrušenie TP je maličkosť, vybavená za 5 minút.