Môže manželstvo pretrvať bez detí aj do staroby?
Ahojte,
Viem, ze na Nový rok asi ťažká téma, ale bojujem s tým vnútorne už dlho.
Ste tu také, alebo poznáte také páry, ktoré udržali manželstvo aj napriek nedobrovolnej bezdetnosti? Problém je vo mne, vyskúšali sme za 13 rokov možné aj nemožné, bez úspechu. Ďalšie pokusy už nebudú, už mám po 40. Rokmi som bola presvedčená, ze mame krásne manželstvo aj bez dieťaťa, ale pribúdajúcimi rokmi z manželovej strane cítim, ze on nie je úplne šťastný a reálne sa obávam toho, ze si nájde inú mladšiu ženu a bude mať dieťa. Ešte aj moja mama mi to tak medzi riadkami naznačila, aby som sa na naše manželstvo a manžela tak neupinala, lebo rozvod by som psychicky nezvládla.
Ste tu ženy vo vyššom veku, alebo poznáte také ženy, kde chlapi tu ich neplodnosť ustáli a manželstvo vydržalo? Teraz nemyslím 30 a 40 ročnych ľudí, pretože tam ešte sú pokusy a možnosti, mam na mysli páry 50 + ročných ľudí.
Aká je vlastne šanca, ze chlap, ktorý vždy deti chcel zostane v bezdetnom manželstve do staroby? Je tam vôbec nejaká šanca?
Ďakujem.
Skôr je viac párov takých, kde sa rozvedu keď sa dieťa narodi..Tí ludia, ktori dieťa nemajú, si to idealizuju, lenže realita ich prefacká častokrat po narodení..
Možno ti to pomôže, možno nie, ale každý vzťah, každé manželstvo má svoje skúšky.
Asi je ťažké prijať, že deti mať nebudes, ale ber to tak,že každý má vytýčenu svoju cestu. Prečo by museli byť deti na nej za každých okolností? Neupadaj na mysli ani na duši. Deti sú náročné na výchovu aj keď viem,že čokoľvek by som teraz napisala bolo by extrémne ťažké to pochopiť a prijať.
Máš slobodu, máš možnosti na vzdelávanie, cestovanie, sebarozvoj, na všetko to, čo by ti malé deti nedovolili.ci uz časového alebo finančného hľadiska. Môžeš chodiť na jogu , kresliť, písať,variť to co tebe chutí.Samozrjme že také vzťahy sú a možno aj viac ako kde keď sa narodili deti, to nezvládli. Nie je to vôbec prechádzka ružovou záhradou. Dôležitá je ako cítiš že máš oporu vo svojom manželovi? Lebo on si vybral Teba a tým by mal prijať osud ktory s tým súvisi. Ale ktovie?Božie cesty sú nevyspytateľné.
Ak sa rozhodne inak, nesmut príliš a dlho . Tam kde sa niečo končí, vždy niečo nové začína. Veľa šťastia
Dieta ste si predsa mohli adaptovat, ak ste ho chceli obaja.
poznám jeden manželský pár, nemajú deti a nemôžu mať deti . Sú spolu už taaak dlho. Žijú si pekný život. On ma svoj autoservis ona svoj obchod. Spolu majú psov a mačky. A pekne si nazivaju Nie vždy je nám dopriate mat deti. Každý máme svoje poslanie a úlohu v živote. A ťažko povedať ci deti sú jediným zmyslom života. Sama mam 2 a často sa nad tým zamýšľam.
V našej rodine bratranec bol s manželkou dlho a išiel do vzťahu kde ona nemohla mať deti vedel o Tom už bola kôli tomu raz rozvedená no aj on sa s ňou rozviedol a už má dcérku a inou .No švagriná zo švagrom nemajú a ani nebudú a sú spolu či navždy nikto nevie nemôže mať ona no ani on nemal super výsledky.A deti má on strašne rád 🤷
ja by som povedala asi tak- dieťa vzťah nezachráni, ak sú nejaké problémy , tak može dojsť ešte ku ich zvýrazneniu, nakoľko nastanú po narodení tozne situácie, na druhej strane dieťa je obohatením vzťahu, ale každý to máme ináč nastavené. Ak máš pocit, že manžel nie je k tebe v tomto smere úprimný, obávaš sa, že by ťa mohol opustiť, je potrebné sa mu s tým zveriť, ja považujem za úplne normálne zveriť sa aj so zaťažkávajúcimi myšlienkami, aby vedel, že ty sa vo vnútri s tým zapodievaš. Druhá strana je ( nepoznám ako tie vaše “snaženia” celkovo prebiehali), či partner už nemá dosť napríklad len tej samotnej “honby za dieťaťom”, či nedošlo medzi vami skoby ku odcudzeniu ako samotných partnerov. Pretože ak je medzi vsmi puto, láska, tak prekonáte a možte prežiť krásny, plnohodnotný život aj vy dvaja, ale na to viete odpoveď iba vy

@kiki68 no to by som netvrdila, poznám páry ktoré boli spolu 10, 15 rokov a kvôli tomu sa rozviedli, nakoniec Marek Ťapák, Václav Mika zo známych mali dlhoročné manželstvá, taktiež Titel a ďalší, môj ujo začal vymýšľať v 50tke, nemali deti a jemu sa zažiadalo zrazu, bolo nám ľúto jeho manželky, fantastická žena a to boli spolu 28 rokov