icon

Môže mať 3 ročné dieťa depresiu? Plače kvôli škôlke

janka2509
28. máj 2019

Ahojte, prosím vás dnes mi moja dcérka (3 roky a 4 mesiace) ráno plakala že nechce ísť do škôlky a popri tom mi povedala, že ju nikto nepotrebuje....... No zostala som obarená. Hneď som jej povedala, že maminka a tatinko ju potrebujú, že ju moc ľúbime a že aj baba a dedo ju potrebujú. Stretli ste sa s tým niekto prosím?

Naša situácia je taká, že ju každé ráno musím budiť o 5.30 lebo už o 6.15 musí byť v škôlke. Tam väčšinou plače, že chce byť so mňou. Najskôr čo ju môžem ísť vyzdvihnúť zo škôlky je 15.45 lebo pracujem do 15.30, a to je v škôlke už len pár detí. Takže tú škôlku moc nemusí a nie je ani taká priebojná. Patrí skôr medzi tie hanblivejšie deti.

janage
28. máj 2019

@eliska13 si dovolim nesuhlasit😉 introvert nedava najavo city voci okoliu hlavne neznamemu, ale strasne vnutorne vsetko preziva. Extrovert ak aj preziva vnutorne pnutie da to von a je po probleme, introvert sa casto dusi vo vlastnej stave. Co je dan za bohaty vnutorny svet, ktory on nevie alebo nechce zdielat s okolim. Ale on ten svet ma. Pekne to vidno pri umeleckych cinnostiach.

annamaria4
28. máj 2019

podla mna sa muselo nieco stat v smotnej skolke. mohla si to kludne priniest aj odtial, kedze niektore deti vedia byt poriadne krute a zvast ak vravis, ze tvoja mala moc priebojna nie je. poprosila by som pani ucitelku, aby ju tak sem tam ockom pospehovala

brisilda
28. máj 2019

Ja som svojmu prvorodenemu menila skolku , tiez plakal , ucitelky sa same posmievali ak bol versik pozadu , jedno dievcatko ho tam bilo a pri rieseni ucitelky obhajovali to dievcatko ....syn sa zacal zajakavat a to mi uz pohar trpezlivosti pretiekol ! Zmena skolky nam velmi pomohla .

montemotherone
28. máj 2019

@janickacrazy cca 23 je väčšinou zapísaných všade, reálne je zopár vždy chorých. I nás je 23 v každej triede aj u malých 2-4 ročných 🤦 Kolegyne u sú hotové. Zničené fyzicky aj psychicky... vrátane mňa. Do tohto by sa mali vraziť peniaze. Viac tried viac učiteľov a menej detí. Atmosféra v triede, individuálny prístup, pohoda... nie kvôli nám a našej kávičke 😉 ale kvôli deťom. Inak z nich budú rovnakí neurotici ako je celá naša generácia (v mojich časoch to totiž bolo aj 30 detí!) Osobne si vôbec nepamätám, že by sa so mnou učiteľka v škôlke niekedy osobne rozprávala, vytvárala blízky vzťah 😕 ak to nebol príkaz, či zákaz. A vôbec sa nečudujem. Dnes je to aspoň trochu možné, ale stojí nás veľa síl, povenovať sa každému dieťaťu tak, ako by potrebovalo 😕 nie je to v ľudských silách. A bohužiaľ bude horšie. Na mladučkých dievčatách ktoré prichádzajú do systému je vidieť, že majú svoje priority dobre nastavené. Odrobiť si, šetriť sa, výplata na účet a dovidenia... Len im ticho závidím toto nastavenie. Značne si šetria svoje zdravie 🤷

sue
28. máj 2019

@janka2509 ak je 9,5 hodiny v škôlke, tak sa nedivím, že ma pocit, že ju nik nepotrebuje :( a ze je už nakonci sk.roka unavená :( ved to je hrozne veľa pre také drobča :( Ocko nepracuje nejak prijateľnejšie, že by ste sa mohli nejak striedať?

janickacrazy
28. máj 2019

@montemotherone No u nás momentálne sú deti z jednej triedy rozdelené do 3 dalších, čiže je ich tam 23 aj viac, čo je fakt masaker.

jeltica
28. máj 2019

@janka2509 No tak je dost pravdepodobne, ze mohli nieco urobit... je to smutne na tri roky, mozno by som zvazila aj zmenu skolky a vysetrenie odborne u detskeho psychologa aby si vedela 🙂

janka2509
autor
28. máj 2019

@montemotherone Musím dnes povyzvedať od učiteľky či tam čosi bolo, pokiaľ je to ešte čerstvé

janka2509
autor
28. máj 2019

@jeltica Od septembra nastupuje do inej škôlky, lebo sme sa presťahovali. Tak som zvedavá čo ma tam čaká.

janka2509
autor
28. máj 2019

@sue Manžel robí na smeny, tak ju stále vodím a beriem zo škôlky ja.

0silvia0
28. máj 2019

@janka2509 keď má muž vhodnú smenu, nemôže aspoň vtedy ísť po ňu on?

janickacrazy
28. máj 2019

@janka2509 na aké smeny robí? prečo ju nemože odviesť do školy on, ked má napr. poobednú? aby tam nemusela byť tak dlho od 6:15?

ivanapetrasova
28. máj 2019

@janka2509 práve ak robí na smeny tak by sa mu mohlo dať. ake ma smeny? rannu, poobednú, nočnú? ci dennu nocnu 2 dni volno? lebo v prvom pripade aspon pri poobedných a pred nočnými by mohol a v druhom pripade zas pred nocnymi a cez volne dni... Lebo to je pre nu ozaj vela byt tam od rana do vecera kazdy pracovny den. Ja tiez deti vodim na 6:30 do skolky ale o 15 idem po nich. Alebo ak chcu tak ich berie ocko aj rano aj poobede (on robi z domu takze sa to da). Mame to stastie ze deti si mozu vybrat ci pojdu skor so mnou alebo neskor s ockom... A ked ratam tak ty mas tiez strasne dlhu pracovnu dobu ked od 6:30 do 15:30 robis... 9 hodin....

sue
28. máj 2019

@ivanapetrasova to je norm.prac.doba - 8hod.+0.5 h.obed +15min do práce a 15min z prace...

ivanapetrasova
28. máj 2019

@sue jaj pravda 🙂 ja som spohodlnela lebo mam 7,5 + obed. ospravedlnujem sa, ta polhodka mi tam usla 🙂 hladam kazdu minutku co by mohla ta maminka skratit dcere skolku 🙂

janka2509
autor
28. máj 2019

@ivanapetrasova Problém je že muž to nechápe keď mu poviem že je tam prvá a posledná ide odtiaľ. On si ide radšej zahrať hokej alebo tak. Ja robím od 7.00 do 15.30

0silvia0
28. máj 2019

@janka2509 no pekne teda... povedz manželovi, že vzťahy sa budujú od útleho veku, hokej môže hrať potom, keď budú deti samostatnejšie a nebude ich treba vyberať zo škôlky. Toto nie je od neho ani pekné, ani otcovské...

janka2509
autor
28. máj 2019

@0silvia0 Už som mu to toľkokrát povedala, ale asi to odo mňa nechápe. A ja potom môžem padať na hubu čo sa stále ponáhľam a snažím sa byť celý čas s malou a popri tom ešte aj niečo robiť.

ivanapetrasova
28. máj 2019

@janka2509 no tak to je ale velky problem... Potom sa nemozme cudovat ze dcerka sa citi tak ako sa citi... ked ocko ide radsej na hokej ako po nu do skolky... ak je muz pristupny skus ho este presvedcit aby to prehodnotil. hokej moze hrat aj neskor ale dcerka ho potrebuje teraz. Tam by som videla cestu na zlepsenie. Nemyslim ze ma tvoja dcerka depresiu, len je unavena a potrebuje pauzu. A jediny kto jej realne moze pomoct je ocko kedze ma casovy priestor.

janka2509
autor
28. máj 2019

@ivanapetrasova A ešte sa ľúbi vyhovárať na ďalší problém že jemu sa tak ďaleko nechce ísť do škôlky pešo, lebo sme sa sťahovali a teraz nám tak trvá pešo cesta do škôlky cca 40 minút a auto mám ja.

janickacrazy
28. máj 2019

@janka2509 tak hádam nechodí hrať hokej ráno o 6-7, ved može ju zaniesť do školky na 8:00 a potom si ísť hrať hokej, to je fakt taký problém urobiť niečo pre svoje dieťa? normálne nechápem

janickacrazy
28. máj 2019

@janka2509 no fakt strašné, chudáčik aby sa náhodou neunavil a na hokeji može behať jak srna a do školky nie?

0silvia0
28. máj 2019

@janka2509 môže sa v živote čokoľvek stať, môžeš ísť na služobku, do nemocnice, do pôrodnice časom s iným dieťaťom a tvoj manžel tým, že nebude mať vybudovaný vzťah s vlastným dieťaťom, ani nebude vedieť čo s ním a ani dieťa sa nebude cítiť dobre s otcom, s ktorým nemá vybudovaný vzťah. Keď sa mu nechce ísť pešo, nech ide na bycikli alebo nejakým busom... Toto sú teda výhovorky, otec roka!

ivanapetrasova
28. máj 2019

@janka2509 no ja verim ze vyhovorky sa vzdy najdu... je to smutne ze teba necha sa nahanat, dcerku trpiet v skolke a on si ide zahrat hokej. ach jaj. no ale tak aspon tak ze by tych 40 minut presiel poobede, zobral ju skorej a siel s nou niekam na ihrisko kde by teba pockali a domov ich vezeme uz autom. Len nech je uz s ockom a nie v skolke. alebo ak mava muz aj volno pomedzi smeny tak ze by ju nedal vobec do skolky a nechal ju obcas doma. Myslim ze vsetkym vam by to prospelo. Ved nemusi casto. Raz za 2 tyzdne na den/dva... Nevidim velmi ine riesenie. Je to len na muzovi kedze je flexibilnejsi v praci vdaka smenam..

0silvia0
28. máj 2019

@janka2509 chlapa si porieš v prvom rade! To nemá v sebe kúska otcovského citu, ked on behá na hokeji ako teenager a jeho dcéra chúďa trčí posledná v škôlke? Možno aj tu je časť problému, že dcérka cíti, že tatino s ňou nemá poriadny vzťah a cíti sa od otca odstrčená, deti sú veľmi vnímavé a rodinné prostredie, rodinná pohoda a vzťah rodičov vplýva veľmi na ich psychiku.

janka2509
autor
28. máj 2019

@0silvia0 veď mi aj malá hovorí, že tato jej chýba....... Ale už som mu to toľkokrát povedala

0silvia0
28. máj 2019

@janka2509 toto je veľmi smutné, fakt... asi by som na tvojom mieste, keďže si manžel nedá povedať, zorganizovala viac rodinných výletov na vybudovanie vzájomného vzťahu a manžela by som zapojila do činností s dieťaťom.

janickacrazy
28. máj 2019

@janka2509 muži nereagujú na slová, ale na činy, skúsila si ich nechať spolu napr. celú sobotu samých doma? ty chod niekde na kurz alebo niečo neodkladné si vymysli, ja som bola na 2-dnovom kurze, ked malý mal 2 roky a mužovi to veľmi prospelo

sue
28. máj 2019

@janka2509 hm ono asi problém nebude len v škôlke... Toto je hlavne problém, že nefunguje rodina :/ navrhla by som mužovi poradňu. Neviem odkiaľ ste, o.z. Návrat poskytuje služby rodičom, ktorí rodičmi byť nevedia.... Ak nepočúva teba a nevníma dcéru, tak skus toto...

akecheta
28. máj 2019

@janka2509 hrať hokej stojí energiu a vypätie síl...ale to vládze...dať si 40 minútovú chôdzu kvôli dcére to je únavné...oj nedobre.