icon

Môže sociálka odobrať deti, ak je otec alkoholik?

sofia1000
16. feb 2025

Dobrý večer, môže socialka odobrať deti ak je otec alkoholik?

Strana
z4
mooonika1975
20. feb 2025

@kacena4 presne, plne domovy, každý deň chodím okolo krčiem a plne do prasknutia .

pribinak
20. feb 2025

@gabrielabydzo zebraveho domova? Tebe dobre hrabe

sova7
20. feb 2025

@cholitko a keď sa toto skombinuje s alkoholom je to tiež peklo

sova7
20. feb 2025

@dievcacitajucelist alkohol nemienim obhajovat. Aj alkoholik ktorý agresivny nie je je zlý pod vplyvom má iné myslenie reakcie vnímanie a nie je duševne a mentálne prítomný a nemoze si tvorit zdravé vzťahy ma vzťah z látkou na ktorej je zavysli

sova7
20. feb 2025

@gabrielabydzo určite je to pre dieťa skutočne príjemný zazitok vidieť ako rodič bije sestru. Ale väčšina detí rodičov obhajuje je to normálne len si potom normalizuju násilie, zavyslosti a naučia sa zle zážitky vytesniť. Žena ktorá nechá bit svoje dieťa a vyrastať deti s opilcom ma sama nejaký problém

samik88
20. feb 2025

@sova7 Ja s tebou aj súhlasím. Ak alkoholik nie je agresívny a len zaspí aj tak je úplne nepoužiteľný. Je to zlý otec,ktorý by sa namiesto popíjania mohol venovať svojim deťom. Žiadneho alkoholika netreba obhajovať. Aj môj starký bol z tých "zlatučkých" alkoholikov ,vždy veselý a vtipný ,ani muche by neublížil. Ale napriek tomu všetko prepil a mamina mohla mať krajšie detstvo. Na druhú stranu môj otec nepil a aj tak bol agresívny. Takže alkoholizmus sa nerovná automaticky agresivita.

sova7
20. feb 2025

@samik88 to nie ale ak je niekto pod vplyvom látky stále myslí na pitie kde na to zobrať ma to na 24/7 a už nemá kapacity na reálny život. Plus ak ma zmenene myslenie vnímanie je omameny nie je to ok. A deti to vždy ovplyvní zmení vnímanie reality. Tak či tak vzniká spoluzavyslost. Tiež ako hovoris na nič nie je lebo všetko prepije. Často aj agresívny psychopati pijú lebo sa vedia potom ospravedlniť. Ja som ťa zbil? Ja som reval? Neviem bol som opitý. Starký bol otcov otec ? Ta agresivita mohol byť hnev ktorý nedokázal vyjadriť ako dieťa a ventiloval ho na rodine. Ak niekto nemôže vyjadriť hnev zlosť na niekoho lebo je to autorita rodič šéf na kom zavysi hnev sa v ňom hromadí a vyventiluje ho potom na niekom kde si to môže dovoliť. Reve na deti ale hnev a zlost je na niekoho iného. Čo ho neospravedlňuje lebo rozumný človek rieši terapie a neubližuje blízkym

mnamko
20. feb 2025

@jana005 boze nie každý alkoholik je násilný,nas kamarat je zas opačný,spieva a rozprava vtipy
Kamaratkin.otec zas , opitý,vonku pred vchodom sa porozprava s kanálom,pride ľahne a spi

nela82
20. feb 2025

@mnamko myslíš,že s takým alkoholikom je radosť žiť?Za prve-vacsina z nich nepracuje.Cize žiaden príjem.Prave naopak,vezme peniaze od detí...A je rozdiel sa z času na čas opiť a potom si spievať,či ísť spať,ako byť denno denne v alkohole,nemyslíš?Ci máš pocit,že alkohol tečie potokom?

janickacrazy
20. feb 2025

@nela82 sú rôzni alkoholici, niektorí sú aj vzdelaní, aj normálne pracujú dokonca na vyššej pozícii, aj deťom sa venujú, na vonok nikto ani netuší, že pijú. A predsa sú to alkoholici. Nie každý chlap pije v krčme. To by bolo na dlhú debatu.

nela82
20. feb 2025

@janickacrazy bolo....mam brata alkoholika,viem ako to "funguje".Takí ľudia si nezaslúžia rodiny.

paulita
Autor odpoveď zmazal
paulita
20. feb 2025

@dievcacitajucelist Zažila som smrť rodiča (nemám mamu od 6 rokov) a ani som to poriadne nevnímala) O jej smrti mi blízky dlhšie nehovorili, nevedeli ako na to... Už som bez mamy 40 rokov. Ale ked´bol otec z tejto situácie pár krát opitý, bolo to pre mňa oveľa horšie (keď som mala 7 -8 rokov, lebo som videla na vlastné oči aj ako vracal a nehovoril súvisle .... (mala som obavy aj oňho) Síce stále bola nablízku jeho mama - moja starká a tá sa o mňa veľmi dobre postarala. Otec sa o mňa aj tak príkladne staral a nič mi nechýbalo.

janickacrazy
20. feb 2025

@paulita každé dieťa, ktoré zažilo smrť rodiča v takom utlom veku má traumu aj keď bolo oňho potom dobre postarané. Ak si to nepamätáš , tak to tvoj mozog jednoducho vytesnil, aby ťa ochránil.

jana005
20. feb 2025

@mnamko ja viem, že nie každý alkoholik je násilný.
Ale blikala by mi veľká kontrolka, keď už na neho niekto zavolá sociálku. Väčšina ľudí totiž nezavolá, ani keď je očividné, že sa tam deje niečo zlé.

samik88
20. feb 2025

@sova7 Nie ,napísala som,že mamin otec. Ona je práveže úplne vyrovnaná a večne usmiata ,za čo ju obdivujem,lebo je ťažké mať otca alkoholika,ktorý všetko prepije. A kvôli tomu nechodili ani len na výlety,proste nikde lebo on trávil vačšinu času v krčme. Môjho otca otec nebol alkoholik ale oni boli všetci v rodine takí výbušní ,vôbec sa neusmievali ,rýchlo sa nahnevali aj pre úplné somariny. Takže aj ja ako dieťa som mala radšej starkého alkoholika lebo bol stále veselý ,vysmiaty ,vždy nám rozprával dáke vtipy. Veľká škoda toho alkoholu ,preto aj skoro zomrel 😔

Strana
z4