Môže sociálka odobrať deti, ak je otec alkoholik?
Dobrý večer, môže socialka odobrať deti ak je otec alkoholik?
@krasneleto a bolo by to tak lepšie
Keď sa o nich matka stará tak nie. To by bola polovica detí v decaku a nie je.
Sused teda bývalý pil, dcéru mlatil, žena pila tiež a trvalo veľmi dlho kým socialka deti odobrala. Za to tam chodili ako na klavír.
@sova7 prosim odcituj, kde obhajujem opilcov. konstatujem fakt, ze traumy mozu a maju deti z kadejakych blbych vztahov, nie len nevyhnutne z tych, kde otec pije. ty svojho otca alkoholika davas za meritko pre vsetkych alkoholikov a nepripustas moznost, ze jednoducho vsetci taki nie su.
Deti z osád, kde je oveľa viac problémov, nie "iba" alkohol sociálka neberie.
@zltalienka nemajú ich všetky kam dať, je to smutná realita
@matkahelka pre mňa je jazdy alkoholik zlo a vždy to budem tvrdiť
@pribinak strašne veľa rodín takto funguje .Ak by na dedinách zrušili krčmy hneď by sa rodinám lepšie žilo.Mladi oteckovia denne utrácaju peniaze v krcmach. Niektoré ženy ich opustia a niektoré takto žijú cely život.Takze asi tak...je to smutné veľmi.Ale by mi asi nenapadlo volať sociálku a už úplne zničiť život tej žene,kt.tie deti porodila a stara sa o ne aspoň ona.Tie deti sú chudata kt.cely život budú trpieť.Ale poucia sa snáď sa nikdy nedotknu alkoholu
@meg91 a môžeme sa na to pozrieť aj z iného uhla….navsteva socialky mize byt pre matku posledná bodka. Budíček aby sa spamätala a začala rieist že žije s alkoholikom
Ten chlap bude piť viac a viac. Skôr či neskôr to bude mat obrovský dopad na celu rodinu
Je na matke, či sa stane spoluzavislou, alebo zabojuje za seba a svoje deti
Nerozumiem argumentu, že strašne veľa rodín takto žije? A ? Jem rodina môže byt tá, ktorá to odmietne a bude žiť inak
@pribinak nie je to také jednoduché, mnohé tie ženy nemajú dobrú prácu, málo zarobia, majú 2-3 deti, nemajú podporu u rodiny alebo pochádzajú z rodiny, kde otec tiež pil, atď.
@janickacrazy ja nikde nepíšem, že je to jednoduché…
Navyše na Doovensku je alkoholizmus generačný problém a presne ako píšeš k tomu sa často viaže nízka kvalifikácia, nezamestnanosť, žiadna podpora rodiny, …
Ale vždy sa dá.
Ja by som si myslela, ze skor by to mohol byt preprlesk pre toho otca. Neovplyvnilo ho to? Co on na to? Je mu to uplne jedno, ze by mohli o dti prist? Vies v tom smere, ze by sa dal na lieceie nahovorit... lebo alkoholizmus je choroba, len on sa musi chiet liecit.
@sova7 je mi ľúto čo si v detstve zažila.... prepáč, ale je blud čo píšeš. Môj dedo bol jeden super chlap...babka nás vnúčatá posielala, aby sme do krčmy dobehli a zavolali domov. Dedo nám stále malinovku a niečo sladké kúpil a aj babke poslal vlnky alebo milu. Babka sa stále zasmiala. Dedo pil často. V krčme sa chlapi z dediny stretávali dohadovali kšefty. NIKDY som to nevnímala ako traumu. Môj otec si sem tam vypil. napr. keď boli na plese, oslave a ľahol si opitý spať žiadnu traumu z toho nemám
@dievcacitajucelist neobhajuj opilcov! Alkoholizmus je choroba! A ničí rodiny.
@sova7 lenze toto je tvoja osobna skusenost. Nemozes to predsa pisat plosne. Moja je taka, ze ked mi v 11r zomrel ocino(alkoholik, ktory nikdy nic zle nerobil, proste si lahol a spal), mama alkoholicka dostala slabu porazku a do dvoch mesiacov prestala uplne pit. Je tomu cca 26r. Az potom som zistila, ako ma vyzerat domov a neskor , co sa mi vlastne v detstve dialo, a ze to nebolo normalne. Samozrejme som musela uz v dospelosti navstevovat psychologa. No napriek vsetkemu by som asi neprezila, keby ma vzala socialka.
“socialka” dostala podnet, ktory je zo zakona povinna presterit a to tak ze spravi setrenie v rodine, panonzo socialky presetruje ake su pomery v rodine a ci dieta nie je psychicky fyzicky alebo socialne ohrozenie. Ak by bol ZIVOT dietata ohrozeny moze podat navrh na neodkladne opatrenie to znamena ze dieta moze byt vynate, ale to ze otec je alkoholik hned neznamena ze po prvej navsteve sa odoberie dieta, socialky sa netreba bat ona je zodpovedna za dietata a ma chranit dieta
@sofia1000 pokial sa matka stara nikto deti odoberat nebude..je to pre stat obrovska financna zataz vychovavat ho v domove..aj hocijaky pribuzny co sa o dieta prihlasi je prijatelnejsi pre úradnicky ako ustavna starostlivost..nie je to take lahke..dokonca ani strata byvania nie je dovod na odobratie deti
Áno, ak sú pravidelne vystavené hádkam, stresom, prípadne bitkám rodičov a matka nedokáže alebo nie je ochotná zabrániť tomu, aby boli deti svedkami výčinov alkoholika. V prípade, že je v rozvodovom konaní tak nie, ale ak situáciu v rodine nechce zmeniť, tak ich odobrať môžu. V tom prípade obaja rodičia chcú žiť takto v nezhode a v strese pre deti (niektorým to tak vyhovuje) deti však nemôžu byť toho svedkami.
@sova7 závislosť na alkohole spôsobuje problémy to určite POKIAĽ sa k tomu pridá agresia ničí to aj rodiny. Lenže mala by si akceptovať názor a skúsenosti aj iných čo ti tu píšu. Podľa tvojich vyjadrení potrebuješ psychológa, lebo pre teba to trauma bola. To myslím úprimne.
@paulita alkohol je jedna z najhorších veci čo môžu zažiť?? To fakt??? A čo tak smrť rodiča ( príčina nie je alkoholizmus).. Myslim si, že toto je najhoršia vec čo môžu deti zažiť...
Tak alkoholizmus je choroba už. Keď je niekto chorý a nedá sa liečiť a ubližuje tým deťom tak jasne ,že to musia riešiť. Ale ak je " len " alkoholik tak mu treba pomôcť . Ak si pomôcť nechce dať tak by matka mala odísť lebo asi nič dobré do rodiny neprináša.. je to široký pojem. Ale len kvôli alkoholizmu sa deti neberu. Ovšem ak je ta matka v poriadku a o deti sa riadne stará.
Všetko sa zametá pod koberček...Poznala som rodinu kde sme roky žili boli sme svedkami hádok, nočného vyčíňania taktiež rovnaký prípad dennodenné popíjanie ale matka sa starala keď chodili kontroly všetko sa poprelo deťom nebolo nijak fyzicky ublizovane takže úrady spíšu papiere a zavrú dvere... Ešte dodám že na verejnosti pôsobil otec vždy vzdelaný slušne oblečený a pred akýmkoľvek úradom ,lekárom či v bežnej komunikácii vedel zahrať inteligentného človeka. Sprísnila by som zákony a riešila detskú psychiku pretože rany na duši nikto nevidí (alebo nechce vidieť) . Všetko záleží od matky ale deti nezoberú pretože piť predsa "môže" vo svojom voľnom čase aj každý deň...
@sova7 mala som takého otca a predstav si že som šťastný človek ktorý vyrastal s mamou.Z domova by čo zo mňa vyšlo??Obyčajná troska.Takže nie neodoberú.Deti patria mamičke.Nie do nejakého žebravého domova.To môj otec na sestre varechu lámal a to mala 6 rokov.Nikto nás nikam nezobral.

@matkahelka neobhajuj opilcov!