icon

Môžem opustiť priateľa a nechať dieťa s ním?

28. jan 2024

Zdravím byvam s priatelom a so synom ktory ma 5 roky u jeho mami v rodinnom dome ,,,Malo to byt iba docasne ked sa syn narodil a sme tu uz 5 roky a ja uz nevladzem a chcem odist ale priatel nie .....Uvazovala som nad tym ze si najdem prenajom a budem tam zit sama bez neho ale o syna sa nedokazem postarat ,musela by som robit viac nadcasov aby som mala ako platit byt stale som pozerala len na syna ale uz nevladzem poradte mi prosim som zufala ,neviem ako dalej ale potrebujem vypadnut ale.ked si predstavim ze bez syna neviem ako dalej

majlo1234
29. jan 2024

@zanka777 nazor je nazor, to beriem. Ale napisat niekomu, ze je matkou len na papieri s dvadsiatimi vykricnikmi je podla mna len urazka, tam neni ziadny nazor

zanka777
29. jan 2024

@majlo1234 20 ich nebolo... Takže tak...😉

autor
30. jan 2024

@zanka777 Vidimze ste ma nepochopili hlavne vy ma sudite ,tak Vam to vysvetlim moj plat je 700 eur a najom sa pohybuje okolo 650 eur ,ako mam vyzit ?a starat sa o syna ?Pisem ze budem tahat nadcasy ako to budem cele zvladat ja mam rada svojho syna tak mi.poradte pani premudrena ale karma je zdarma prajem Vam najvecsiu karmu sveta

zanka777
30. jan 2024

Ďakujem za vrúcne prianie a do budúcna treba sa doručiť gramatiku keď máte v úmysle naťahovať sa tu so mnou.ja nemám tak isto na ružiach ustlané takže tak. Útočíte len preto lebo som vyjadrila názor prajem pekný večer

chvostik1
30. jan 2024

Odídeš so synom, nebudeš mať na nájom. A keď odídeš sama, tak na ten nájom akože zrazu už mať budeš? Alebo ako funguje tvoja logika?

Čo si ty za mater, že si schopná vykašľať sa na vlastné decko len aby si sa ty sama mala lepsie?

chvostik1
30. jan 2024

To v akom meste žiješ, že zarobis 700 a 650 dáš na nájom? Garzónka by vám so synom úplne stacila a tá určite nestojí 650e

autor
30. jan 2024

@chvostik1 Som psychicky tyrana a uz to nezvladam ina moznost nieje ale pisala som do krizoveho centra snad nas tam zoberu

chvostik1
30. jan 2024

A syn nie je psychicky týraný keď sa na taký chorý vzťah rodičov musí pozerať a tiež v ňom žiť? Ako nehnevaj sa, ale čo to dieťa komu urobilo, že by si bola schopná ho tam nechať napospas osudu???

A nechápem preco píšeš do krízových centier elektronické pošty namiesto toho aby si tam zašla osobne.

Aj tak ma stále zaujíma kde stojí podnájom 650e pri 700e platoch...

autor
31. jan 2024

@chvostik1 Dobre rozhodla som sa budem tu pre syna pokial nebude dospely

chvostik1
31. jan 2024

To rozprávaj tomu čo žerie seno a nie tu nam v diskusii....

autor
31. jan 2024

@chvostik1 Neviem o tom ze by sme si potykali , ale o tom svedci asi Vase IQ

autor
31. jan 2024

@chvostik1 Urazat ludi to ano ak sa Vam nepaci nekomentujte

ivangeline
31. jan 2024

Chod. Ak s nim vska chces travit cas,musis sa dohodnut.. ci sudnou cestou?

atinkaa
31. jan 2024

@autorka netusim preco sa tu zniesla taka sprska nadavok na teba, no mne je z tvojej spravy hrozne smutno. Znie vycerpane bez toho aby som to preklikla na druhu stranu kde pises, ze si psychicky tyrana. Nedivim sa, znie to unaveno.

Je dobre ak si zaziadala o pomoc krizove centrum. Skus im dnes alebo aj hned zavolat
https://ivpr.gov.sk/narodna-linka-pre-zeny-zazi...
alebo vyuzi chat tu aj ked je to Brno - https://www.persefona.cz/

Skus tiez pozriet stranku jednorodicov, kde vies ziskat podporu nielen materialnu ale aj psychicku, poradenstvo, mozno aj v zmysle najdenia lepsej prace, tak, aby si vpohode zvladala syna aj zivot - https://jedenrodic.sk/pre-rodicov/

Vsetky tieto ponukane sluzby mozu nastartovat to, ze situaciu uvidis v inom svetle ako teraz, ked mas pocit, ze niet vychodiska, pokojne mi napis, ak chces, ale bude aj pre teba lepsie ak najdes odvahu na prve dva kontakty, ktore ta vedia nasmerovat cez svoje organizacie dalej.

Okrem toho su tu aj potravinove banky, charity, ....mozno si vela skusila, no verim, ze za to syn a zivot s nim stoji.
https://foodbank.sk/partnerské-výdajne-potravín
https://www.charita.sk/pomoc-na-slovensku/
Inak ponechanie dietata len tak osobe, ktora nema dieta zverene do opatere moze mat pravne konsekvencie, aj preto by som zvazila vyssie uvedene moznosti, kde ak nic ine tak ti poradia ako to cele bezpecne urobit, aby si mohla aktualne chvilku vydychnut bez dietata.
Len o dietati mimo seba sa vies poradit aj tu https://ldi.sk/socialno-pravna-poradna/

Drzim palce!

a ostatne baby kus sa krotte, ja chapem, ze sa to da citat vselijako, ale kopnut si len tak...ak neviem pomoct, tak aspon neublizujem, to by sa mohlo po konovi rozsirit, dost by to pomohlo celemu Slovensku. Malickost, ale potesila by kazdu z vas, ak by to bolo obratene.

chvostik1
31. jan 2024

No neurazaj sa (vo virtuálnom priestore sa tyka), ale už včera ti tu pisalo x žien, že by bez dieťaťa neodišlo a ty si im odpísala, že to inak nejde. A zrazu ta osvietilo a chces zostať so synom. Mimochodom, stále si nepovedala v ktorom meste sa za byt platí 650e nájom pri 700€ plate. Takže evidentne odpovedáš len na to čo ti práve vyhoduje

zuzana111984
31. jan 2024

Tiež by ma zaujúmalo, kde si zobrala takú sumu za nájom ? Akoby si si to schválne vsugerovala, aby si mohla odísť, resp. neodísť a tvrdiť, že sa obetuješ pre dieťa.
Moja mama prenajíma byt za 350€, pekný prerobený 1,5izbový v okresnom meste. S dieťaťom by možno vybehli energie na 400€. Ako tak počítam tvoje príjmy 700 plat, 60 prídavky, 50 daňový bonus, výživné určite 200€, si na 1000€, odráraj 400 nejaký nájom, 100€ náklady na škôlku, zostáva ti 500€. To fakt nevyžiješ s dieťaťom????
Ale veď zostaň a trp, hladáš len výhovorky.

chvostik1
31. jan 2024

@zuzana111984 tiež mám z jej odpovedí rovnaký dojem. Pretože ak ma chlap týra, nenechám s ním svoje decko ani keby neviem čo bolo. Ani sa pre neho neobetujem aby som v chorom vzťahu trpela aj spolu a dieťaťom. Ach chodím do práce, zbalim seba a dieta a beriem nohy na plecia.

V rodine máme prípad kde sa matka takto vykašľala na tri lebo už nechcela žiť s ich otcom (zapaľovali sa jej lýtka). Deti nechala u otca a ona sa na 20 r vyparila do zahraničia. Syn nakoniec nedokončil ani strednú školu pretože musel začať chodiť do práce aby to doma utiahli. Takže ho to poznačilo na celý život. A mama sa po 20r zrazu vynorila a čakala a aj sa správala tak ako keby sa nič nestalo a ona od nich nikdy neodišla. Proste otras. A deti poznačené na celý život tým, že sa na nich mama vy****a v čase keď ju najviac potrebovali

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuzana111984
31. jan 2024

@sheila121 tak schválne som kukla ponuky prenájmov, napr. v Žiline, dosť veľké mesto, nie najlacnejšie sa 1izb. dá zohnať za 400€, s energiami, zariadený, Trnava 480€, a určite sú aj lacnejšie lokality, tak hádam nepôjdem do BA, keď nemám na to plat. Aj keby dala 500€ za byt, vyžiť musí, treba si vydupať adekvátné výživné, prípadne, keď bude nejaký víkend dieťa u otca, zobrať tie nadčasy, nájsť si nejaké upratovanie, hocičo, nie len lamentovať ako sa nedá.

princezna_bosorka
31. jan 2024

a co takto odist so synom a priatel nech na neho plati vyzivne?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
veronikam33
1. feb 2024

@sheila121 pokiaľ by šlo o otázku či ostať s dieťaťom, alebo nie, šla by som aj na koniec sveta. No nesúdim nikoho, každý má svoje priority.

zuzubb007
1. feb 2024

Odísť zo synom, chlap má platiť výživné + rodinné prídavky máš, nejaké lacnejšie ubytko centrum alebo podobne kde stojí 1 izbový byt toľko peňazí? Radšej suché rožky jesť, ale mať svoje dieťa pri sebe, keď sa chce tak sa dá, bez dieťaťa by som neodišla bývať ani 10 metrov vedľa nechápem ako to môže milujúcu matku vôbec napadnúť, lenže tebe zjavne ide na nervy aj dieťa, chudá dieta

soldi
1. feb 2024

autorka, velmi ma mrzi Tvoja situacia a nedokazem si predstavit ako velmi musis byt zufala a na dne, ze zvazujes odchod bez syna.
to nesvedci vobec o tom, ze si zla matka, ale ze naozaj velmi trpis. a vsade na svete to funguje tak, ze v prvom rade potrebujes zachranit seba, aby si tu mohla byt potom pre syna.
skus sa prosim poradit v tom krizovom centre, urcite Ti pomozu.

pre mna je urcite zmysluplnejsie odist sama, vysvetlit to synovi, vsetko zariadit a pripravit a byt tu nasledne pre syna silna a pripravena.
nez odist bez pripravy, byt strhana, znicena a nemat nanho cas. pokial je partner dobry otec a k synovi sa chova pekne, tak ako docasne riesenie je to akceptovatelne.

pripadne mozes podat na sud ziadost o striedavu starostlivost, a ten tyzden, ked budes bez syna mozes viac pracovat. ono sa to postupne vsetko casom zlepsi.

zelam vela sil a nehanbi sa poziadat o pomoc. zivot mas len jeden.

valeva
1. feb 2024

@zuzana111984 aj ja cudujem. V BB jednoizbak s balkonom prenajimam za 380 eur a to komplet zariadeny.

autor
1. feb 2024

@soldi dakujem ste jedina ktora ma pochopila

soldi
1. feb 2024

mam vela skusenosti. spolupracujem s touto organizaciou, ak chces, skus sa im ozvat, pomozu:
https://www.nikdyviac.com/

autor
1. feb 2024

@soldi dakujem pekne za pomoc

autor
1. feb 2024

@valeva Velmi sa cudujete,Nikto Vam neprenajme byt garzonku ak ste s dietatom ,Nikto nepochopil pointu toho co som pisala malo to byt len na zaciatok pokial sa pozbieram , ,A u nas prenajom stoji za 1.5 minimalne 600 az 650 eur ....

eliska13
1. feb 2024

Ako si sa za tých 5 r postarala finančne, aby ste sa osamostatnili?