icon

Môžeme zastreliť psa, ktorý nás ohrozuje?

13. feb 2025

Máme malé 3r dieťa. Vedľa susedia si kúpili pred rokom pitbula a odvtedy nám robia zo života peklo. Nášho psa už niekoľko krát napadol, skončil u veterinára na stole. Pes behá po ulici bez zaistenia a ohrozuje ľudí aj auta. Už ho raz aj zrazilo auto ale nedá si povedať..Keď som bola na vychádzke s malým nie raz po nás išiel. Nedávno znova napadol nášho psa ktorý išiel po ulici s mojim na vodzke a už zaútočil aj na manžela. Ten pes je nebezpečný. Nemôžeme sa dovolať spravodlivosti. Môj muž už prišiel domov taký vytoceny, zobral vzduchovku a chcel toho zasraneho cokla odstreliť. Baby som totálne na nervy. Susedia si nedajú povedať. Riešili sme to už aj cez obec aj políciu. Dostali iba pokutu. To ozaj chcú čakať dokiaľ sa stane nešťastie?
Máme právo toho psa zastreliť keď nás ohrozuje? Ja sa už bojím vychádzať aj na ulicu a hrozne sa bojím o malého.

ssimusska
13. feb 2025

@lenkakravcova dobre 🙂 s tebou debata celkom stráca zmysel. Prečítaj si ako je položený zákon, tom bol môj prvý príspevok. Zabiť psa je trestný čin.

lenkakravcova
13. feb 2025

@tilly ktovie, či keby im zdochne neznámym spôsobom už tretí takýto pes v poradí, či by ich neprešlo vyhadzovanie peňazí do kúpy ďalšieho. 🤷 Ak sa o psa nestarajú a nevenujú sa mu, tak je otázne či by chceli investovať dookola do niečoho čo po čase nevyjde ako si predstavovali..

lenkakravcova
13. feb 2025

@ssimusska ak ti to niekto dokáže.
Dnes nemáš šancu takmer dokázať krádež menšieho rozsahu, ak to nemáš na kamere aj keď máš svedkov.. nie to ešte nejakú otravu psa neznámym páchateľom. Ak majiteľ nemá kamery na celom pozemku, tak im nebude mať kto vinu (cez ten vtipný zákon) dokázať.

radacak
13. feb 2025

My máme rovnaký problém..tu na ulici majú rómovia psa ktorý behá po celej časti mesta ...Pes už pohrýzol niekoľko ľudí vrátane mňa..tento problém je už roky ..(mňa pohrýzol 5/2023)
Od vtedy ďalších ľudí
Dostanú pokutu a pes behá veselo ďalej
Teraz sme to už viac krát nahlásili zase ,psa im chceli odobrať ale samozrejme nedali tak zase pokuta a pes bol uviazaný ale to trvá pár dní a potom zase behá...😭😭😭

sono2
13. feb 2025

Ale prosím Vás pes neni robokop aj keď je pitbul, ak neni vyložene vychovaný proti bolesti tak pri vzduchovke riadne zjajci. Ak vie muž fakt dobre strieľať, útočila by som na slabé miesta.

karolinakr
13. feb 2025

medializuje to a zavolaj TV JOJ, inak sa ľady nepohnú..v tejto krajine sa dovolať spravodlivosti, to skor najdeš vodu na púšti

lujza123
13. feb 2025

Na agresívneho psa u seba noste kaser priamo proti psom https://www.tetrao.com/polovnicke-potreby/obran...

ssimusska
13. feb 2025

@lenkakravcova a čo ak kameru má. ( stále sa v podstatne bavíme v teoretickej rovine, téma môže byť stále vymyslená ) tak autorka zavarí len sebe.

karolinakr
13. feb 2025

hlavna vec, že polovnici zastrelili volne pobehujuceho psa, milačika rodiny, ktory nič nespravil ani nekusal, len preto, že behal na poli a ked niekto ohrozuje život ludi a inych psov, zrazu maju všetci od miestnej samospravy až po policiu zviazane ruky a nemôžu nič robiť

taktotedanie
13. feb 2025

U nas sa to stalo, teda tam kde byvaju rodicia
Pes ( furt s nim boli problemy v celej obci) napadol jedneho pana ( polovnik) , zobral pusku a zastrelil ho, nalozil do auta odviezol k majitelovi, vysiel z auta s puskou v ruke polozil im psa na dvor a majitelovi odkazal aj s tou puskou v ruke, ze este raz si kupi psa a nebude vediet ho vychovat zastreli aj toho
Odvtedy klud, kupili si sliepky

lenkakravcova
13. feb 2025

@ssimusska tak to si musí autorka overiť sama. Snáď nie je slepá. 🙂

lujza123
13. feb 2025

Psa treba vzdy nahlasovať na polícii, aj keby sa len prechádza pred bránkou.

Nieje pravda ze policajti nemôžu nic robit, oni sú povinný im udeliť pokutu, tak isto vám preplatiť veterinu atd …
Pokuty by sa mali zvyšovať a pri určitom počte výjazdov/pokut to uz ide na súd

Hlavne sa nenechajte odbiť, bohužiaľ sú policajti ktorý vedia niektoré veci zľahčovať, ale nájdu sa aj poctiví ktorí vám pomôžu

mk1111111111
13. feb 2025

U nas nic nefunguje, ako ma. Vzdy zo vsetkeho najhorsie vyjde poskodeny. Je pravda, ze zodpovedny je majitel, ze nevychoval a nezabezpecil psa. Ale, to mne, ako napadnutej nijako nepomoze. Mna, aj mojho psa napadol tiez pes, moj 2kg na voditku, verte, ci nie, ratovala som seba, psa v tej sekunde, slzak vo vrecku som nestihla vybrat, obe ruku boli pouzite na priamu obranu, nastasie boli vonku aj susedia a az 2 dospelyi chlapi boli treba, aby sme nedopadli pripadnym prekusnutim tepny, alebo rozkusnutim psa "vejpul". A odvtedy psa, kvoli takymto nezodpovednym psickarom nemam, ja nemam zaujem, prechadzat sa so slzakom a v strese sledovat, kde, aky blb na mna vybehne.
A k tomu nahravanie na mobil, verte, branite seba, dieta, psa, na nahravanie cas nie je.
Ale tiez by som sa neutiekala k noznosti otravenia, to je nehumanne.

A este pre dievcata, co maju psov uvedenych plemien, my ich nazyvame slengovo, ze "bojove", viem, ze to nemate radi, ale je to tak zauzivane.. Mate pravdu, ze pes je obrazom svojho majitela. Ale, je rozdiel, ak zautoci "bojovy" pes, alebo a 2-3kg pes, toho odhodis nohou a ides dalej, ten Ta nedukuse, ze mozes vykrvacat, alebo budes mat nasledky po cely zvysny zivot. Tak to bolo u nas, susedov pes doslova oskalpoval dieta, ktore dokonca poznal a bezne sa spolu hravali. Ani majitelka nestihla zasiahnut. A nepisem blud, bolo to aj TV.

Znova daj podnet na obec a policiu, oslov spolok na ochranu zvierat, nech Ti poradia, ake su Tvoje moznosti, alebo, kto Ti v tejto veci pomoze, ak obec a policia nekona dostatocne dosledne. Ak ma niekto v okoli kameru, nech poskytne zaznam policii. Drzim palec

lenkakravcova
13. feb 2025

@radacak tak tam by som sa obávala ešte aj besnoty a iných chorôb. Tí tých psov pravdepodobne ani neockuju 😶

autor
13. feb 2025

Samozrejme,že psovi by sme neublížili ale sme už zúfalí z tejto situácie a to keď bol stena hrával sa s našim psom a jak dospel otočka o 180 stupňov a tomu psovi doslova preskočili. Nedávno si trúfol na jednu babičku čo si niesla nákup z obchodu. Našťastie chlapi čo išli na traktore psa odohnaly ale tá babička sa tak strašne boji,že teraz chce odísť do domova len aby v živote toho psa nevidela.
Z jednej strany mi je toho psa ľúto ale keď už na nášho zaútočil viac krát...veterinár ho doslova vytrhol hrobárovi z lopaty a ten pes je totálne zničeným má následky na celý život a čo majitelia? Smejú sa nám do tvare

taktotedanie
13. feb 2025

Mimochodom doplnam svoj prispevok, utok psa natocila manzelka napadnuteho polovnika ako dokaz ale netrebalo.
Napadnuty pan byvaly clen naka, v sucasnosti polovnik majitel ani nepipol ked mu psa odstrelil

tinqua
13. feb 2025

@karolinakr polícia je v drvivej väčšine pripadov impotentná....Zitron v jednom standup mal taký preslov...štátny, ale srdcom mestskáči (neviem, nemôžem, nedá sa). Treba ich používať na evidenciu prečinov...aspoň v tomto prípade. Jedna vec je zabiť psa v súboji na život a na smrť a druhá čakať na neho za kríkom s puškou alebo hádzať otravu cez plot. Ale je to hnusná a frustrujúca situácia a chápem zufalstvo autorky aj hnev diskutujúcich.

lenicka298
13. feb 2025

Tiež nie som za týranie a zabíjanie zvierat, ale aby mňa a moje dieťa ohrozoval cudzí pes na mojom pozemku tak to nie.
Môjho brata a psíka raz dohryzol iný pes, ktorý preskočil cez plot na náš pozemok. Majiteľ okrem preplatenie nákladov za liečenie dostal 24 hodín na utratenie psa, inak mu ho utratime my. Samozrejme nemal s tým problém (neskôr priznal, že už zaútočil aj na neho) .
Momentálne k susedovi chodí vnuk so psom, ktorý sa stále podhrabava cez náš plot k nám na dvor a naháňa nášho psa. Tiež sa bojím ísť s Malou na dvor keď vidím také veľké čierne hebedo ako nám behá po dvore. O zničenom plote ani nepíšem. Susedovi som par krát slušne povedala, ale nepomohlo. Naposledy bol doma môj chlap, a ten keď vybehol von, tak sa utekal skryť aj sused. 🙈 jasne mu vysvetlil, ze este raz ten pes príde na náš dvor, tak už odtial neodíde. A samozrejme ide hradiť časť nového plotu.
Byt tebou, volala by som políciu aj 3x za deň, ešte by som pridala ako ma naháňal, a bežal za mnou, je agresívny, nemozem ist von, lebo sa ho bojim a je na mojej zahrade...rovnako by som volala na úrad, ochranu zvierat... aby si mala dôkazy, že si sa to snažila riešiť. Susedovi by som oznámila, že ak ten pes na mňa alebo mojho psa ešte raz zaútočí, tak to už nerozchodi. Ako náhle by bol na mojom pozemku, žiaľ neodišiel by už v rámci obrany a ochrany mojej rodiny.

alguno
13. feb 2025

@gagik si nomálna?! Veď to je krutá a pomalá smrť!!! Pes je živý tvor, ktohovie prečo je taký agresívny, zrejme zlá výchova, nie geny. Každému sa všetko zlé vráti. Aj tebe.
Treba to riešiť s Políciou a starostom, následne psa odobrať do výchovného centra, a tam posúdia, či je možné ho prevychovať.
Všetko by ste len odbachli, hlavne, že máte decká... Len by ste vraždili.

00momo
13. feb 2025

Zavolať ešte raz políciu, a povedať im ak to nebudú riešiť voláte Jojku,Markízu,,, a povedať to aj susedom. Mne taká to veta stále pomohla vyriešiť problém, ak sa s úradmi alebo človekom nedalo normálne vyjednať. A keď som to spomenula hneď sa zrazu dalo všetko vyriešiť

sara07
13. feb 2025

@alguno skus si najskôr prečitat a potom niečo také tiež mierumilovné vypustit ako si ty teraz
opakovane to riešila ona + susedia na policii , na obci, so susedom dostal pokutu a rehoce sa do sychtu tot celé

brendaa
13. feb 2025

Ešte raz napíš podnet na políciu aj na OcÚ/MsÚ písomný, všetko čo ste podnikli a neviete dôvod prečo neriešia túto vážnu situáciu. Či je nutné kontaktovať krajské úrady a televíziu.
Aj daj to aj tu na koníku do právnej poradne.

majka2
13. feb 2025

Ahoj. Mám síce rada psíkov sama mám doma ale.maleho takého tulkaca.ale.keby moje deti ohrozovalo také hovedo veľké ešte ktomu nevychovane o ktoré sa majitelia nestarajú neviem asi by som ho dáko otrovila vážne aj keď zodpovedný sú ľudia nie zviera ale.co urobiť keď polícia nerieši nikto nerieši Slovensko rieši až keď sa niečo stane takže neviem vážne ale keby mi to dieta ohrozovalo tak to otrovim len kde mám istotu že si nezaoberajú ďalšieho. Ani sem ani tam hrozne

nazu
13. feb 2025

V prípade ohrozenia života, by som ju bez váhania použila. Musíš tlačiť na úrady, v prípade, že by znova zaútočil, maj pri sebe aspoň kaser.

cyberk
13. feb 2025

@misiak7777 nevidela som, ale radsej budem vidiet otraveneho psa ako roztrhane moje dieta 🙂 to ze ty mas ine priority, je tvoja vec, ja si svoju rodinu chranim a rozhodne by som necakala, pokym sa stane nejake nestastie ;)

katie253
13. feb 2025

Dala by som na súd, nech uhradia zdravotnú starostlivosť, a aj ujmu na psychickom zdravi. Ak sa vám smejú do tváre, tak by som si právnika najala. Smiech ich prejde. Určite mate faktúry od veterinára.

misiak7777
13. feb 2025

@cyberk áno, zjavne mám iné priority. Žiaľ nie v tom, že uprednostnim človeka pred psom, ale nebudem taká primitívna tupaňa, aby som utyrala zviera na smrť. A áno, riešila som majiteľov agresívneho pitbula, dokonca venčeného na voľno. Ale tak každý podľa svojej mentálnej kapacity rieši veci, že áno 😉😉😉

nicoletta98
13. feb 2025

Som milovník psov, viac ako ľudí.. dieťa nemám, ale keby mi opakovane napadal iny pes mojho psa, tak už je dávno po smrti, bohužiaľ..

cyberk
13. feb 2025

@misiak7777 pre mna za mna, tak si pozabijaj tie svoje potraty, ked potrebujes zviera davat nad cloveka 🙂

tundra
13. feb 2025

@callisia 7:01 ziadny normalny polovnik nebude strielat v intravilane,je to v rozpore s legislativou.