icon

Musí vždy platiť muž vo vzťahu?

majoms336
19. jan 2016

Ahojte. S priatelom chodime uz par mesiacov spolu, no keď sa dakde vyberieme napríklad večera na výročie platí si každý sám alebo skôr by som povedala že on čaka kým vyložím peniaaze za svoju polku aby mohol ísť zaplatiť. Priateľ zarába ja ešte študujem posledný ročník na VŠ a jediný príjem mám zo strany rodičov, ktorý majjú somnou veľké výdavky jednak za internát, cesta a pod. A prreto nemám vždy peniaze na mínanie. Kamarátka má priatela, ktorý ju stále prekvapuje maličkostami a keď som jej povedala ako je to u nás s platenim povedala že to vôbec nepozná. Niesom nejaká materialistická že by som to očakavala že mi bude kupovaťsamé veci a platiť ale ja nepoznám ani maličkosti len tak z lásky a všetko už podlieha stereotypu pretože kvôli počasiu sa môžeme max prechádzať a ísť dakde do tepla by znamenalo dalšie výdavky tak stále sedíme doma a mňa to už prestáva baviť.

magduska2
20. jan 2016

Citujem @majoms336 :"proste keď sa chystame preč vyložim peniaze moju polku on zoberie a kým príde čašnik da svoju polku a zaplatí akoby spolu "
Prepáč ale to je trapák,chudák,ubožiak..a neviem čo este...tu nejde len o to že či je lakomec alebo čo..ale spravanie teda nula bodov..byt tebou by som to už aj tomu časnikovi dala sama..on to zoberie od teba a potom sa hrá"akože zaplatil" no blleee.
Vykašli sa aj na tekeho..len snim stracas cas..aka myslis že snim bude buducost? 😒

dadymima
20. jan 2016

@majoms336 ja som tiez zacala s partnerom chodit ako studentka bola som na SS, on bol sice tiez student ale na VS a popri tom aj pracoval. Zo zaciatku vsetko platil on, aj ked ako studentka som mala penazi dost, ked som zacala po skole robit aj tak vzdy vsetko platil on (nie ze by som nechcela zaplatit, ale proste vzdy ma predbehol). A vlastne od zaciatku boli jeho peniaze aj mojimi a takto sme fungovali snad od prveho mesiaca nasho chodenia....

takze ja by som si davala pozor, a prehodnotila ci chcem takeho chlapa, ktory si necha preplatit aj caj za 1,50 E.

kliara
20. jan 2016

@majoms336 - a prečo ešte s ním vôbec chodíš? Jeho správanie je úplne úbohé a naznačuje ako sa bude správať v dlhodobejšom vzťahu a v manželstve. Vieš, potom sem budeš vypisovať, že čo má a čo nemá platiť manžel, lebo si na materskej a on ti nedá ani euro. Ba ešte aj od vášho dieťaťa chce, aby si samé hradilo účty.

malepivo
20. jan 2016

Ako si citam tuto diskusiu pripadam si ina 😀 Kedze svojich ex som tu uz spomenula nie v dobrom musim to napravit mojim manzelom 😀
Verim tomu ze minimalne polovicke z vas sa bude chod nasej domacnosti zdat divny ale my takto fungujeme a klape to. Moj muz je zivnostnik a ja pracujem vlastne u neho. Svoju vyplatu ja vlastne ani nevidim...a nemyslite si ze som zamestnana akoze, normalne makam ako kolegovia dokonca aj viac lebo im na tom az tak nezalezi lebo su len u niekoho zamestnany. Teda nasa vyplata je ulozena doma, vyplatia sa poplatky a zo zvysku zijeme. Na nakupy chodim spolu a vobec nerozlisujeme z ktorej penazenky sa tahaju peniaze lebo predtym ako ideme na nakup sa tam vlozia zo spolocnej kasy. Ak ideme von plati ten kto ma pri sebe peniaze, vobec to neriesime. Ak idem na nakupy sama pyta sa ma kolko mi ma dat penazi a vacsinou mi da dvojnasobok pre istotu ak by sa mi nieco velmi zapacilo. Proste si doverujeme. Mozno je to v tom ze vzor zeny pre neho cize svokra rada nakupuje oblecenie dava si robit nechty...je to taka pani. A berie to za pritodzene spravanie. Ja zas handry tak casto nenakupujem. Zhruba raz do roka mam taku maniu ze si kupim niekolko veci oblecenia a mam pokoj, alebo mi to kupi on potajomky lebo ja si sanujem kupit ak to je drahsie. Vie aku vyuzivam kozmetiku a ked vidi ze nieco taham z posledneho tak podotkne musime ti kupit to a to lebo vidim ze uz nemas. Skoro vobec sa nelicim a uz ani vlasy si nedavam farbit len strihat. Mozno tym ze vela na seba neutracam si to vazi a to co potrebujem mi chce dopriat. Teda nikdy som od neho nepocula nie ak som po niecom ozaj tuzila. Ale ako pisem vacsinou to nie su handry, zboznujem kupovat veci do domacnosti vyzivam sa v doplnkoch a vymyslani novych dekoracii :D Je to najlepsi manzel na svete a nevymenila by som nikdy aj ked niekedy je trosku lenivy 😋

alicka850
20. jan 2016

Mozno ma nejaku negativnu skusenost s expartnerkou,niketore dievcata maju predstavu,ze je neslusne,aby niekde platila zena. My fungujeme tak doma,ze vydavky na domacnost a deti mame rozdelene na polovicu,ked niekam ideme,raz zaplatim ja,raz partner. Nie som za spolocne ucty a pod. Uz som sa v prvom manzelstve poucila a nikdy viac. Ked ma moj priatel pozve na veceru,plati on,ked ho pozvem ja,platim ja. Ked sa len tak dohodneme,ze niekde ideme /lyzovat,kino atd./ vacsinou platime napoly. Ale nie ze si tam delime sumu,ale zaplati to jedena a nabuduce druhy.
Mozno si tvoj priatel mysli,ze si v pohode-kedze ako pises,vylozis automaticky na stol peniaze za svoju polovicu. Ja by som na tvojom mieste nabuduce ked bude niekam volat /kava,kino,vecera/ povedala,ze rada by si isla,ale ti to tento mesiac nevychadza,lebo si mala nejake vydavky. Uvidis,ako zareaguje. Ked ti povie,ze ta pozve,OK,ked povie ze dobre nikam nejdeme,dala by som ruky prec od neho.
Ja som rada samostatna a nezavisla od ziadneho chlapa,ale v zivote su obdobia,kedy to bez toho nejde,napr.teraz som na rodicaku. Moj chlap za mna plati uver,byt plati sam a este mi prispieva na deti a stravu.Ale zas vidi,ze neminam nezmyselne,nevyhadzujeme jedlo a pod. Keby som mala zobrat kazde euro,ako tu pisu niektore baby v inych diskusiach,asi by mi to bolo dost trapne.

alicka850
20. jan 2016

@timea7 ale da sa aj na medicine. Sice nie v kazdom rocniku,ale ver ze da.

alicka850
20. jan 2016

@babydesire to by mi bolo pekne blbe chodit muzovi do penazenky a kontrolovat,ci ma hotovost 😆

natalym
20. jan 2016

@malepivo Však ale Vám to vyhovuje, tak je to v poriadku. 😉

natalym
20. jan 2016

@majoms336 Nemala by si automatika vyťahovať tú svoju polku. Urobíš to a teda berie to, že je to normálne. Vlastne Ty mu ani nedovolíš zaplatiť, či?

perdiem
20. jan 2016

@majoms336 Aj ja som mala žgrloša. On zarábal, ja študentka na VŠ, vkuse brigádovala, aby som si prilepšila. Keď sme niekam išli, platil on, ale to sme chodili len na čaj, aby som ho nijak veľmi finančne nezaťažovala, cestu na výlet aj pobyt som si kompletne platila ja, on mi kúpil na tom výlete perníkové srdce, ja všetko ostatné. Býval v rodičovskom byte sám, keď som išla k nemu, musela som si nakúpiť, aby som mala čo jesť. A cestovala som za ním ja do mesta, lebo na dedine by sme čo robili? Potom že budeme spolu bývať, on bude platiť výdavky za byt, a stravu. A to som si platila intrák a cestu, no všetky výdavky na štúdium. Hovorím, odkiaľ by som na to vzala? Ak on som nemá pocit, že by sa mal o teba starať, tak to nemá význam. Bež preč. Čakajú na teba lepší. Aj ja som takého našla. Nedovolil by mi platiť, vždy ma odviezol domov, aj keď to bolo 15 km, nedovolil by mi ísť autobusom. Dovôd? On chce byť so mnou, a aj keby ho to malo stáť všetko, tak to všetko dá. No nemiluj takého chlapa 🙂 🙂 🙂 . A dodnes nešetrí ani na mne ani na deťoch. Nevyčíta mi, ak kúpim niečoho viac. A takých chlapov je veľa, tak hľadaj takého a na tohoto kašli.

timea7
20. jan 2016

@alicka850 viem, syn môjho partnera z prvého manželstva v lete promoval. Brigádoval po všetky roky, ale nie počas celého roka, víkendy a leto.

alicka850
20. jan 2016

@timea7 treti a piaty su lahsie, ja som robila v studentskom bare na stredajsej akcii barmanku do 4:00rano,o 6:00 do skoly,po skole inventura platena za 100sk ☺ A potom v kauflande pokladnicku od piatku do nedele ☺ 😆 Predavala zmrzlinu a pucovala hajzle,aby som si mohla kupit 3diely anatomie od cihaka ☺ Jaj,to boli casy 😆

liaka
20. jan 2016

Ze ma vzdy presne svoju polku nachystanu ten jej priatel. A nie je to tym,ze si objednate on ide na wc tam napocita akoze presne? Ved dopredu nemoze vediet co si objednas a za kolko.

mima4
20. jan 2016

@majoms336

.. alebo je moznost, ani nevytiahnut svoju penazenku, usmievat sa priblblo..a hadam mu to dojde a kedze je to pako..tak ho takto podusit... xixi 😀 😀 😀 😀 😀

mmooly
20. jan 2016

Musíš nabrať odvahu dievča moje a dať mu to vyžrať, zahanbiť ho a potom, buď sa spamätá alebo aj nie. Keď budete svoji a spraví ti dieťa, potom sa ti bude ťažšie riešiť. Vážne sa zamysli a ver že ti tu dobre radia čo máš urobiť.. nie si žiadna chudera aby si si nenašla normálneho chlapa čo nebude skuhrať za korunou čo na teba minie.

lubiss
20. jan 2016

no my to mame tiez na striedacku..co sa tyka takého ze vecere a podobne tak sa snazime ist 50 na 50 raz pozve on mna a raz ja jeho ale aj tak sa stava ze ked idem vytahovat penazenku ma predbehne tak ci tak... :D takisto sa prekvapujeme navzájom...lenze my obidvaja zarabame..ale bolo obdobie ze bol moj priatel bez roboty a vsetko som tahala ja doma sme veru nesedeli...ale zase mi to velmi potom vynahradil ked uz aj on mal prijem....pokial tvojho priatela nebavi vsetko tahat alebo sa mu to nepaci dokym ty si najdes robotu/brigadu alebo nieco podobne hold budete musiet sedet veru doma alebo chodit niekam kde platit nemusi je vela moznosti

mimi1237
20. jan 2016

No ja by som to asi tiež takto spravila,ako pise bluka2,pockaj si na casnika,povedz ze platíte zvlast,ty si zaplat svoje a on nech čumí....možno sa zbadá ak nic tak baj baj...neviem...toto mi zavana lakomstvom,alebo je to taký hlupák...?

natalym
20. jan 2016

Ešte by som si odložila bloček do kabelky. By som mu povedala, že to si odkladám, aby som vedela koľko ma to stojí.

oslo1
20. jan 2016

Ja som raz za slobodna isla s jednym typkom na rande, taku dlhsiu prechadzku. Prisiel po mna, po ceste sme sa stavili v supermarkete, dali do kosika 2 x Meal deal (2x sandwich, crisps a drink), on tam este nieco nahadzal pre seba do kosika. Potom sa ako taky deges postavil a zbalil veci do tasky a nechal ma zaplatit nakup.
Potom mu bolo este aj luto zaplatit £1 za parkovanie. Lakomec, hovnozec, dalsie rande uz nebolo.

S mojim muzom, on od zaciatku platil vsetko sam. Chlapovi by malo byt potesenim, zenu hyckat a kupovat jej darceky, ja to vidim na mojom chlapovi. Nieco mu ukazem na internete a on mi to zmajstruje, kupi, alebo zozenie.
Mal taky tik, ze nebudeme si davat nic na vianoce a podobne, ale tak som mu povedala, ze ja uz pre neho nieco mam, a ked mi nic neda, tak navadi, ale ze to POVIEM jeho maminke. Tak som na vianoce dostala vytuzeny overlocker. Z jeho pohladu to ale nebolo o financiach, ale o tom, ze on nevie, co mi ma dat, tos ja mu kludne aj zoznam napisem, az by sa mu fantazia minula. A to take, ze v robote dostava poukazky do M&S alebo do Amazonu, ani nerata, ze su pre neho, vzdy len, ze manzelka velmi pekne dakuje 🙂

Od hetnoho lakomca ruky prec, ked nema na to, aby ti zaplatil drink v caffe, tak ti moze kupit kofolu vo flasi a mozete sediet na lavicke v parku.
A v restauracii by som v ziadnom pripade nevytahovala peniaze dopredu, sed tam ako taka cipka usmievaj sa, ked pride casnik, nech kokce tvoj priatel. Je to jeho hanba, nie tvoja.

nyusika
20. jan 2016

@mimi1237 toto je najgenialnejsie riesenie 😀

ja neznasam hentaskych gerojov, co si vezmu od baby potajomky peniaze a potom, pred casnikom, hraju big fesiho - granda najvacsieho.

alebo hned, ako pride casnik, povedz, ze budete platit zvlast - ty si mala toto a hento. chcela by som vidiet jeho vyraz 🙂

friday13th
20. jan 2016

tak ja mam takeho priatela, ktory by najradsej za mna vsetko platil, darceky kupoval, autom vozil, aby som nemusela chodit autobusom, jedno ako daleko a na ako dlho......ale toto som stopla, niesom predsa nesvojpravna aby za mna niekto vsetko platil, vysvetlili sme si to, platim bud ja alebo on, striedame sa ako sa nam chce.....
ale to co mas ty je jeden chrapun, na ktoreho by som sa vykaslala
vies si predstavit, co by bolo manzelstvo s takym clovekom ?

sibare
20. jan 2016

@majoms336 No pozri, situacia je velmi zlozita, nie vsak tragicka. Z diskusie vyplynulo, ze tvoj frajer je proste chruno. Nechce za teba platit ani par supov. Nie ste sice manzelia, chodite spolu len par mesiacov, nemate ziadne spolocne zavazky. Ale aj tak je povinny za teba platit. Ak tak nerobi, je to chrapun nevhodny za partnera- treba ho pustit k vode. Ale bacha, ak za teba bude platit vela, nedajboze ta rozmaznavat drahymi darcekmi, alebo ti ako studentke posle par supov na ucet a tebe sa to bude pacit- si ty zlatokopka. Hranica toho, co je vela je nejasna. Proste to musi byt tak akurat. Je to fakt tazke. Lebo teraz je fajn, ze od neho cakas peniaze- miesto toho, aby si si, co to zarobila. Ale pozor neskor, ked budete manzelia, bude zase fajn, aby si na nom nebola zavisla a zarobila si vlastne prachy, aby ta nemohol manipulovat. Tu pomoze len veda. A podla nej tvoj frajer nenaplna zakladnu zensku preferenciu vyberu partnera. Tou je dostatocny pristup k zdrojom a ochota sa nimi podelit. Co uz s nim 😒 🙂

timea7
20. jan 2016

@oslo1 tak to si na tom bola ešte "lepšie" ako ja, ja som cvakala len kávu a minerálku, ktorú som vypila. ale že to boli džentlmeni !!!!!

oslo1
20. jan 2016

@timea7 ono je dobre si prejst par takymi randeniami, kde sa clovek citi ze 'toto sa mi asi zda'. Potom ked natrafi na toho svojho princa, tak si to aspon vazi a pana princa respektuje.

Inak tato situaci mi este pripomina jednu moju kamosku s jej ex-priatelom. Byvali spolu dlho, v prenajatom byte, nemali spolocny ucet, vo vsetkom isli na polovicu. Ona chodila na nakupy a potom od neho drankala peniaze, aby jej dal polku za nakup. Raz takto kupila aj pomarance a on jej na to, ze za pomarance jej peniaze neda, lebo ze on ich jest nebude. No comment.

friday13th
20. jan 2016

@oslo1 @timea7 .........ty kokos baby.......to kde na take individua chodite 😀 😀 😀 😀

oslo1
20. jan 2016

@friday13th to ja som mala na cele magnet, ktorym som pritahovala blbcov k sebe.
Teraz som uz stastne vydata, na koniku citam a nestacim sa divit, potom manzelovi hovorim, on sa tiez nestaci divit. Tak sa potom divime obidvaja 🙂

timea7
20. jan 2016

@friday13th keby len to, hneď na prvom rande mi povedal, že mi nepristanú ti náušnice, ktoré mám a povedal, aké by mi pristali....by mu asi padla sánka, keby som mu navrhla, aby mi také nabudúce priniesol 😀 ,po ďalších troch stretnutiach som už vedela, ako bude otočený môj písací stôl v jeho firme, ktorú zakladal...podotýkam, že som vôbec nemala v úmysle meniť zamestnanie a už vôbec nie pracovať v jeho firme a po asi piatom, šiestom stretnutí som ho poslala do čerta. IT-čkár 😀 😀 😀 😀 😀

natalym
20. jan 2016

@timea7 A v druhom roku dovolenka v Bulharsku.......... 😀 😀 😀

bambibam
20. jan 2016

Ozaj a keby si si zabudla peňaženku? ....nechá ťa v štichu? Odíde? Čo tak to skúsiť?

timea7
20. jan 2016

@natalym nebolo to v Juhoslávii? 😀 😀 😀 😀 Ale myslím, že by som si pri ňom s tým nemusela hlavu lámať, či to bude Bulharsko, alebo Juhoslávia. On si požičiaval otcove auto, keď išiel po marhule, aby nedral svoje a neminul benzín. Ale koláč, džem a kompót zrejme zožral 😝 😝 😝 😝 😝