Musím uviesť manžela pri pôrode ako otca?
Zdravim. Situacia je velmi zlozita, nerada by som vysvetlovala detaily.
Musim pri porode uviest manzela ako otca dietata? Nemozem odmietnut im dat sobasny list a uviest ze otec je neznamy? Aby on nemohol po porode rozhodovat o dietati.
Opakujem,je to zlozita situacia...
v zákone som našla ešte možnosť - rýchlo sa znova vydať - vtedy bude automaticky otcom druhý manžel ...
Dakujem. To dieta je jeho, nema byt koho ineho. Je tam iny problem a dovod preco nechcem aby on po porode rozhodoval o dietati. Dieta ma nejaky zdravotny problem, uz som po 24.tyzdni a jeden z nas ho bude chciet pripajat na pristroje a udrziavat a druhy nie. Takze si nepomozem...
tak nie, bude zapísaný automaticky ... ale rozhodovanie o dieťati sa dá vyriešiť súdne - aj keď zapísaný bude ...držím palce ...
Manžel sa považuje za otca dieťaťa aj keď sa dieťa narodí do 300 dní od rozvodu.
@markusrasford hmmm, žeby zákon o rodine ?
to mi je ľúto, prepáč potom za tie príspevky, kde sa píše o domnienke že manžel nie je biootec. Takže ak u vás nedôjde ku konsenzuu, asi budete musieť podať návrh na súd, a riešiť s právnikmi z odboru zdravotníctva
Tak ked sa nezhodnete ci pripojit ci nie tak to vyriesi asi tiez nejaky zakon. Kde niekto povereny v zmysle toho zakona rozhodne.
@markusrasford zákon uvádza 300 dní
@lonely66 on to vie. Nebude mat normalny zivot,chcelo by to mnoho operacii. Ale bude zivotaschopne vraj. Okej, tak nic, dakujem za odpovede
@markusrasford najprv sa musí s Ferom rozviesť a až ak porodí viac ako 300 dní po rozvode, tak nebude Fero otec. Pokým sú manželia, môžu spolu aj nežiť 10 rokov v jednej domácnosti, aj tak bude Fero otec. Zákon o manželstve.
Autorka - mrzí ma dôvod, pre ktorý toto riešiš. Oslov právnika, ako vieš toto riešiť. Či vieš obmedziť rozhodovanie otca, pokiaľ pôjde o rozhodovanie o živote a smrti a pokiaľ by otec rozhodoval proti dieťaťu a proti názorom odborníkov. Toto je otázka na riešenie s právnikom, nie s laikmi na MK.
Ja tak laicky rozmyslam, tu bude asi rozhodovat, co urobia lekari, ked sa dieta narodi, bude sa to musiet riesit hned a teda, aspon na zaciatku, sa budu snazit zachovat alebo udrzat zakladne zivotne funkcie ako dychanie a cinnost srdca. A dalej po vysetreniach, prognozy atd...sa uvidi. Ci nie? Neviem, ako sa to riesi, ale lekari asi nemozu len tak "nekonat"...🤷♀️
nie sme v urcitych statoch aby jeden z rodicov rozhodoval ci dieta lekari pripoja alebo nepripoja na pristroje , alebo absolvuje nejaku operaciu. To si nezoberie ziadny lekar na triko. alebo ci absolvuje eutanaziu...
moc serialov ludia pozerate...
@bykaterina švagrinú tak mali pripojenú na prístrojoch kým nepovedala rodina že súhlasí s odpojením ...
Si vydata, po porode a este myslim 90 dni po rozvode pokial sa v tom case dieta narodi je za otca povazovany manzel/exmanzel
Ak to chceš obísť, musíš sa s ním do pôrodu rozviesť a k pôrodu priniesť otcovstvo podpísané iným mužom. Inak by sa aj v takom prípade uplatnila domnienka otcovstva manžela.
300 pardon
Och jej dieťa na prístrojoch.Ja som mala postihnutu dcérku po zbabranom pôrode.Nechať trapiť dieťatko na prístrojoch žiaden život ani pre vás a ani pre maličke.Bude sa trapiť ono pre vás tiež žiaden život.O dieťati budu rozhodovať obaja rodičia.
@taktotedanie 300dnii po rozvode je dieťa v tzv ochrannej lehote
Nie nedá sa a je pravidlo že aj keby si bola už rozvedená a dieťa sa narodí do 9 mesiacov od rozvodu za otca sa považuje manžel pokiaľ súdom neudáva že otcom je niekto iný takže v tvojom prípade to nepojde

@petrahl žije v manželstve, takže automaticky je otcom