icon

Musím vrátiť zásnubný prsteň?

beniu
25. mar 2015

Ahojte, mám taký menší problém, po pol roku som zrušila zásnuby, dôvody nemusím uvádzať, lenže moj ex si teraz pýta naspäť zásnubný prsteň...musím mu ho vrátiť aj keď nechcem? má na neho nejaký nárok? ďakujem za odpovede

dugyna
25. mar 2015

@sari24 tak ale on ho pyta asi sam od nej preto ze to cakal od nej, sak ak nieco rusi nejaky zvazok tak mala to vratit. prsote a sa rozvedies tiez nebudes nosit obrucku ale ju das prec..

sestricka52
25. mar 2015

Vrat mu ho. Kasli na prsten, kupis si novy

ria88
25. mar 2015

@beniu jak by som mu ho smarila rovno medzi ocami, este by som si na tom riadne zgustla 😀

jolly84
25. mar 2015

@dugyna ale určite ju nedám exovi........

miz
Autor odpoveď zmazal
miz
Autor odpoveď zmazal
nuvaring
26. mar 2015

keďže si zrušila zásnuby ty, asi máš na to dôvod, otázka je, čo bolo tak silným dôvodom a podľa toho by som zvážila celú situáciu.....celé mi to príde také detinské "zruším, ale nedám mu ho a just" a tomu nerozumiem....to mi príde, ako keby ti on niečo spravil, prečo si sa tak rozhopdla a ty si zlosť potrebuješ kompenzovať tým, že síce si zrušila, ale ho-ho-ho prsteň nebude nazad....zasnubená som nikdy nebola, aj ked vydatá som bola, mne to príde ako zbytočnosť celý ten cirkus, ale keby sa ma to týkalo, tak ak zruším zásnuby ja, tak preto, že už toho dotyčného nemilujem a vtedy by som mu sama prišla vrátiť prsteň aj s týmto logickým vysvetlením, úprimne na férovku.....iná situácia, neviem...ťažko sa posudzuje, ked nevedno čo ťa k tomu viedlo

kaculda2
26. mar 2015

Samozrejme ze ho mas vratit, zrusila si zasnubi tak naco ti ma byt? ten prsten bol znamenim vasej lasky ktoru ste chceli specatit svadbou, ale kedze ty si si to rozmyslela tak mu ho mas vratit. Ublizila si mu a este si aj prsten chces nehat?? trosku cudne od teba a sebecke.

baryana
26. mar 2015

snubny prsten sa dava s otázkou "vezmes si ma? ak povies ano, prijmes ho, ak povies nie, nevezmes si ho. ak sa z hociakeho dovodu rozisli, prsten mala vratit. to nie je dar k sviatku, ako uz bolo viac krat spomenute. a odsudzovat ho za to, ze si ho pyta spät /bezohladu na to, co medzi nimi bolo/......... rovnako nemoralne sa sprava zakladatelka tym, ze mu ho nevratila hned pri rozchode.

nuvaring
26. mar 2015

kaculda, ale čo ked jej ublížil on?? ona následne zrušila zásnuby a prsten nechce vrátiť z pomsty? alebo čo ja viem, ako keby ho chcela vytrestať....proste ako deti na ihrisku

sue
26. mar 2015

@beniu zaroven so zrusenim zasnub som vratila prstienok,obaja sme si poplakali 🙂 a isli dalej.. Pripadala by som si dost hamizne,keby som si ho nechala. Naco aj? Prstienok bol potvrdenim mojho "ano",tym,ze som ho vzala spat,nemala som ziadne moralne pravo nechat si ho... A ani neviem,co by som s nim robila... Nosit by som ho nenosila,predavat cudziu vec? Darovat? Naco?

kaculda2
26. mar 2015

@nuvaring ano moze byt ze mozno on ublizil jej ale aj tak ten prsten ma vratit, a z pomsti?? kam to vediet ?? ci ci to je z pomsti, ci to je koli peniazom ze jej daroval drahy prsten a ona ho chce predat to je jedno on ma úravo na ten prsten je to jeho prejav lasky k nej. a kedze ta "laska" bola zrusena tak on ma nan pravo. Tak isto by sa jej to nepacilo keby ona mu dala prsten a len z pomsti jej ho nevrati.

stanislavao
26. mar 2015

@beniu vy co riesite mila slecna. jasne, ze ho musite vratit. je to jeho prsten a vy ste ho dostali, ako zasnubny. kedze ste zasnuby zrusili, prsten musite vratit. akoze naco by vam bol?

prasiatko30
26. mar 2015

toto je velmi jednoduche pochopit na jednom velmi podobnom priklade - to je ako keby ste poslali svadobny dar pre znamych ktori sa maju sobasit - neviem ako na sk ale v zahranici sa bezne posielaju svadobne dary popredu - ak sa ktorykolvek z toho paru rozhodne na poslednu chvilu svadbu zrusit asi by ste logicky ocakavali ze vam dar poslu naspat kedze dar bol svadobny a svadba sa nekonala???? alebo som zase z marsu 😅

krissy1
26. mar 2015

Vratit

bonaqa2013
26. mar 2015

môj exmanžel pýtal po rozvode obrúčku aj prsteň. Dala som mu ich. Syna som si nechala.

natalym
26. mar 2015

@bonaqa2013 😀 To vážne pýtal obrúčku aj prsteň?

bonaqa2013
26. mar 2015

@natalym áno, napísala som pravdu. Však nech sa s nimi zadrhne. Možno dal svojej druhej manželke. Od neho je všetko možné.....
A ak mám pravdu poveda´t, aj tak by som ich nenosila a trčali by niekde v šufkíku.

jasminet
26. mar 2015

zrusila si zasnuby - dovod pre ktory si prsten dostala = nemas na ten prsten narok, treba vratit. co s nim on urobi, to teba uz trapit nemusi 😉

natalym
26. mar 2015

@bonaqa2013 Však jasné, že by si ho nenosila, načo. Len mi to prišlo choré. No debil.

horana
26. mar 2015

Narok nan nema, ale vratila by som hned a zaraz. Kor ked si ho navyse pyta. Ten, kto si ho necha, tomu prinesie len a len smolu. Toto vratenie oslobodi. Ci uz ho on navlecie na ruku dalsej je pritom jedno, ak ano, jeho trapas a uroven v keli, ked si ho necha ona, jej trapas a uroven v keli. Co ho chce mat ako trofej ci co?
Vravi sa mudrejsi ustupi.
Ked uz je tam nahodou ako dovod to silne materialne pnutie, predaj ho a polku penazi spolu s uctenku mu vrat, to este ako tak s prizmurenym okom mohlo byt spravdlive.
Aj ked uplne najcistejsie riesenie je vratit.

filipal
26. mar 2015

a mala by sa vracat aj obrucka po rozvode?

beruska141
26. mar 2015

snubny prste vyjadruje zaväzok a slub voci niekomu, niecomu. ak si zrusila zasnuby, preco si ho chces nechat??? tym ze si prsten prijala, vyjadrila si, ze chces s niekym stravit zvysok zivota. ked to tak neni- tak ten symbol toho slubu, musis vratit. a navyse, ak on si to sam praje.... ved je to trapne nedat mu ho spat za takychto podmienok 😖

jasminet
26. mar 2015

@filipal podla mna nie, on ti vrati svoju a ty jemu tu co si nosila? a pravdepoodne ste ich kupovali spolocne 😀 tie sa asi predavaju - aspon v zalozniach je obrucok kopec 😀 😀 😀 alebo zahadzuju

atomica87
26. mar 2015

@beniu kamoska vratila snubny, ajej byvaly ho dal do roka inej babe, a ona sa s tym prstenom este vychvalila na FB, asi nevedela ze ho uz niekto nosil 😀 😀 😀

sjuzi
26. mar 2015

Tiež si myslím, že snubák nie je žiadny darček, ako tu mnohé spomínate. Podľa mňa by malo byť samozrejmé ho vrátiť... 😉

moonlight1210
26. mar 2015

@beniu
podla môjho nazoru, pokial ti nedal zrovna kruzok od zaclony, takato vec nie je lacna a mala by sa zo slusnosti vratit.
pokial ti nebrani vo vrateni tvoja trucovitost alebo hamiznost.

@filipal mozu si ich vratit navzájom, ak chcu. ale kvôli velkosti prstena to nie je prave idealna vymena, takze tam si kazdy obvykle necha tu svoju (alebo zahodi, alebo preda).

zarzisia
Autor odpoveď zmazal
jankalac
26. mar 2015

urcite by som nechcela nic co by mi pripominalo EX...........

simca06022011
26. mar 2015

@zarzisia no vies kam by som ho poslala :P prsten by som mu smarila z okna.. najlepsie do poľa nech si hladá a viac by som sa s nim ani nebavila, alebo rovno na ulicu a dufala ze padne niekam do kanala :P to su teda moresy.... ze ja mam vracat a on si necha... no sa mi dviha tlak 🙂)))