icon

Muž čaká dieťa s milenkou, nechce odísť

jemiotrasne
10. nov 2014

Ahojte, tak som sa rozhodla este aj tu na MK napisat, lebo uz fakt neviem co robit. Tento rok sa zalubil do kolegyne. Tahali sme to nejako, chodili sme aj ku psychologovi, aj s tym na chvilu prestal, potom zase zacal, tak som ho vyhodila. Do tyzdna zacal za mnou chodit, ze nemoze bezomna zit, ale neprestahoval sa. Trvalo to tak takmer 3 mesiace takto, tak som mu povedala, ze bud alebo, lebo ja som uzasna zena a nebudem mu robit teraz zase ja milenku. Tak prisiel naspat. POtom vsak, kedze sa stale videli v praci, zase sa zamotali, parkrat s nou bol. Teraz caka decko, je z toho na nervy..ano viem, je to idiot, ale mame dve deti a mame sa stale radi, pokial sa o tomto nebavime, je vsetko fakt ok, aj ked som stale zranene, len od tej druhej sa nevedel nejako odtrhnut... Stale viacmenej nechce odist, ale ona ho tlaci k muru, ze bud bude s nou, alebo sa zriekne otcovstva, co on nechce, ved predsa sme z jedneho mesta, sance, ze sa budu obcas stretavat nahodne su celkom vysoke. Nevie sa, co povedia jej rodicia, maju hrozne vela penazi a nadseni z toho asi nebudu, lebo mi ledva platime ucty, aj ked si nezijeme najhorsie, niekedy proste ledva cakam na dalsiu rodicovksu a este si musim privyrabat popri a mame len pozicky atd...Mate niekto s tym skusenosti, alebo vase kamosky, ked cakal muz decko s inou a ostali spolu? Ako to riesili pocas milenkinho tehotenstva, ako to riesili, ked bolo decko vonku? Da sa to vobec prezit ako par, ze ma s milenkou decko? Necitim sa v tejto situacii nijako dobre, som si skor vedoma toho, ze to budeme musiet raz ukonci, ale este si davam cas kvoli detom a cakam, co on vymysli.. Nechcem zo seba robit ani uplnu handru, aj ked pre mnohe z vas uz po tychto riadkoch budem. Ale proste zivot je nieco ine ako teoria...Tiez by som nikdy nepovedala, ze budem v takejto situacii...Clankov sa da najst na nete, ale zaujimaju ma prakticke skusenosti zo zivota. Dakujem za akekolvek info, vsetko mi pomoze.

cenculinka
11. nov 2014

@jemiotrasne och dievca,cele zle toto ☹ do urcitej miery ta chapem ☹ ani ha by som sa asi nedokazala len tak rozlucit so vsetkym,co sme s muzom zazili...je mi luto,ze je tak zbabely a nevie sa k problemu postavit ako rozumny clovek,ale trapi vas obe ☹ kokos vyberat si medzi zenami ako medzi gumami na auto?neviem sa rozhodnut tak skusam aj tu aj tu a mozno sa o 5 rokov rozhodnem?nevera sa odpustit podla mna da (no nikdy sa nezabuda),lenze tam bude dieta ☹ a tym.padom bude ta zena uz navzdy vo vasom zivote a ked sa od nej nevie odtrhnut teraz,nebude to vediet ani potom ked sa narodi male a zacnu sladke reci ako he to cely on a aka he neskonale stastna ze ich oboch ma a bla bla bla...ci sa dohodli ze koncia a max.ak vyzivne bude platit?(necitala som uplne vsetko) skusila si sa o tom porozpravat aj s nejakym.psychologom?drzim ti velmi palce...vies,ak ostanes sama,tak prereves kopu noci,no casom sa to spravi a budes sa zas usmievat,ale ak s nim "ostanes" a takyto stav bude trvat prilis dlho,je to podstatne viac na palicu ☹

ivca88
11. nov 2014

@cenculinka sihlasim ... to sa este bohovo zamota ....

Ked pride ...pozri podoba sa na teba.... a place v noci za tebou ... a malá/malý ta uz ani nespoznava..lebo si zo zenou.... clap bude mat vycitky a zas bude pendlovat ....

Alebo to bude - ake mame stastie...aka sme krasba rodinka..aký sme stastný...a pojdeme tam a tam na vylet .... a muz s nou ostane...lebo tam je klud

oldman50plus
11. nov 2014

@jolinka Ja si myslím že nechce mať obe. Mysli si čo chceš o chlapoch spávať síce vo snoch chceme s každou atraktívnou ženou na svete 😀 ale milovať naraz len jednu. Problém je že on sa nevie rozhodnúť, nejako sa to v ňom rozdvojilo, a proste to odkladá ako sa to vyvinie.

ivca88
11. nov 2014

@oldman50plus jááj.... vy ste v podobnej situácii... gratulujem.... to ste teda CHLAP !!! .... a hlavne vo vasom veku ... ze sa vám da kludne spat ... chuda vasa zena co vsm celý zivot obetovala ....
Nejdem prijať vám zle.... no jej chcem dobre....bodaj by si nasla niekoho ...kto ju urobi stastnou ...... 🙂 a nie niekoho ...kto robí stastným sameho seba ...

evkakorcek
11. nov 2014

@jemiotrasne Ja som ti v jedom príspevku napísala hned na rovinu čo si otom myslím. Ale ak chceš počuťnaozaj skúsenosť zo života. Stalo sa niečo dosť poboné v rodine širšej u nás. Dokonca sú to našli susedia. Manželský pár 16 rokov spoločného života, dve deti, dom. On si našiel milenku s ktorou fungoval cca dva/tri roky. Jeho žena sa všemožne snažila toto všetko ustáť, ukočírovať vzťah, vrátiť spať lásku manžela. No on aj sluboval - a aj nasluboval. Stále pritom trávil čas aj s milenkou. Všetko bolo zvláštne posledné mesiace ich manželstva pretože žena sa naozaj snažila všetko dať doporiadku - chodili spolu na výlety, dokonca aj dva krát na plese a aj na rodinných oslavách fungovali dá sa povedať že normálne. Ale on pritom už aj verejne (neverejne) fungoval s tehotnou milenkou. Muž si nakoniec vybral milenku. So ženou sa rozviedol tesne pred narodením dieťaťa. S milenkou teraz už partnerkou spolu žijú. Jeho vtedy manželka robila naozaj všemožne aj nemožné, len aby to zachránila. Ale ak je vzťah už chorý od zakladu, nedá sa to 😔 Bohužial. Celá rodina sa potom rozdelila na dva tábory. Jeden tábor bol ten ktorý stal na strane manželky a druhý - ten čo fandil mužovi a jeho milenke. A tak je to aj doteraz. Deti sa k tomu všetkemu postavili svojsky. Teraz už sú dospelé a sú aj radi, že ich mama a otec nežijú v klamlivom vzťahu a že ich mama sa odpútala od toho ich otca čo ju iba klamal a podvádzal. Zistil odkial vietor fúka. A že všetko zlé by sa iba stupnovalo.K otcovi majú postaoj taký majú. A teraz ti niečo napíšem o tom mužovi a už jeho terajšej partnerke. Oni dvaja žijú spolu, ale žeby boli šťastný? Partnerka sa bojí, že jej spraví presne to čo spravil svojej žene. Takže sa z nej stala prvotriedna stíhačka. a On? má dalšiu milenku ak nie už tretiu. Muž sa nezmení......
Teraz si sama pre seba povedz čo chceš do buducna? Ty sama musíš vedieť akého hada si na hrudi budeš chovať. Chceš sa trápiť ešte viac ako teraz. Pozri. Tvoj muž a jeho milenka sú teraz vradostnom očakávaní. Budú spolu vyberať kočík, postielku, výbavičku - čo ani zdaleka nie je lacné. Určite to pôjde aj z vreca tvojho muža. A čo ak milenka bude chcieť aby snou bol pri pôrode. a to predsa nezanechá ani jedny mužské oči suché. Takže si poriadne premysli čo chceš. či sa chceš trápiť, alebo pobrať sa vlastnou cestou.

jemiotrasne
autor
11. nov 2014

@ivca88 inak kvoli kludu tam aj chodil, lebo mne tu vrestala mala, ved 20 zubov, ci kolko kym vyrastlo...to trva. Ale teraz sa to v podstate otoci, mne uz deti prespia konecne po 2 rokoch celu noc a tam bude mozno peklo. A navyse, ked ona bude mat pocas tehotenstva takyto stres, nebude mat asi kludne dieta.
Myslim, ze vacsina si tie prve mesiace "uzije"s babom, aj ked u nas ta prva bola nenormalne dobra a ako keby sme ju ani nemali, teda okrem radosti z nej, fakt to bol anjel. pri druhej sme si "uzili"kazdu minutu.
Ved ona si to tehotenstvo, prve, co si ma zena uzit a vychutnat ani nemoze, este aj o to ju on oberie, ci uz bude rozhodnutie akekolvek. Ale nelutujem ju, len konstatujem, v podstate jej to trochu prajem, aj ked je to zle odomna, ale proste uz sa im to vracia aj s urokami vyzera to tak. Necitim voci nej ani nenavist, skor som nestastna, ze do toho isla takto, ale teda on je v prvom rade na vine. Len viem, ze ja by som si so zadanym nezacala a uz vobec nie, ked poznam zvysok jeho rodiny-zenu aj deti. To je uplne chrapunstvo.
Proste ten klud, ktory tam mali uz nebude nikdy taky a to je odplata za to vsetko, karma alebo ako to mozme nazvat.

jolinka
11. nov 2014

@oldman50plus vies co , uz sa zamotavame...

chce, nechce , ma rad , nema rad, nevie sa rozhodnut ci s tou ci s tamtou 😒 😒

zda sa mi , ze ty sa velmi zrkadlis v tom chlapikovi ...hladas pre seba ospravedlnenie alebo co??? On ma svoj zivot a ty si ries tiez svoj. najhorsie je sediet a cakat kym sa to vyvinie...v preklade " kym za mna niekto neodprace sracky, lebo uz nevydrzi ten smrad 😝 😝

jemiotrasne
autor
11. nov 2014

@evkakorcek Evka, ano, ved som mu aj vravela, ze on to s nou nevydrzi, aj to sma priznava min predomnou a aj preto je taky nerozhodny. Nieco ho tam taha, ta zamilovanost asi, ale nie istota, ze im to vydrzi. zial zariskoval a dostali za to trest. nemyslim, ze mu da v roznych situaciach taku podporu aku mal u mna. A tiez teda som mu povedala, ze jej spravi presne to iste, lebo s nou nebude stastny dlhodobo, a potom proste utecie zase k nejakej inej, do noveho zdanliveho "kludu"a bude sa takto motat cely zivot, lebo uz ma narusene to, ze som s jednou zenou a staci mi. Uz si vyskusal ine a vie, ze je celkom lahke oklamat a nejaky cas na to ta zena nepride. Ja som s nim dllllho a tiez som si hned nevsimla, ze sa to blizi, lebo som mala kopec inych starosti a ked sa mi furt flakal po vonku, uz som aj kapitulovala miestami, len som dufala, ze uz ho to prestane bavit s tymi kamosmi. a neprestalo a tu sme teraz,, ale uz jev takych srackach, ze az teraz ho nebavi chodit von, lebo uz to nie je taka sranda..

oldman50plus
11. nov 2014

@ivca88 ivca, ivca, nesúď nikoho kým si nebola v jeho koži. Ja som síce v pocitovo podobnej situácii ale dostal som sa do nej ako Pilát do kréda bez vlastného pričinenia, manželka ma tam vlastne dotlačila. Je to ale zložite a chcelo by to vlastnú tému lebo je to zložitejšie ako argentínska telenovela. Som si ale skoro istý ak by si poznala fakty tak sa postavíš s plamennou fakľou na moju obranu

kikina84
11. nov 2014

@jemiotrasne ja by som jeho jednoznačne poslala doprdele..a s tým že deti môže vídať ,po vzájomnej dohode..ved ktorá normálna žena by už len ostávala s ...no nazvem to slušne sukničkárom,čo robí deti kade chodí 😖

ivca88
11. nov 2014

@jemiotrasne

Tak ono ... v kazdpm pripade tvoj muz posral zivot i tebe i jej ... ...tak ako pise vyssie pani .... tak aj keby s nou ostal...tak i tak bude u nich peklo...bud sa milenka bude bat ze chodi za tebou...alebo ze si najde dalsiu....

Myslim ze po case tvoj muz za tebou dolezie ... - ved to i tak urobil ..... no chcest takýto zivot preseba ? Ozaj?
Maj sa trochu rada ... prosím .... život je priliž kratky na to ... aby takto zila ....

miushka13
11. nov 2014

Aah zeny to sa az tak nemate radi? Kebyze mi toto spravi manzel tak ho vyhodim z domu ci by sme spolu prezili 10 rokov ci 20 ci by sme mali 2 deti alebo 5 . Ako sa mozes na neho pozerat alebo s nim este spat ? Neveris si alebo sa bojis ze ostanes sama? Naivita? Nechaaaaapem

ivca88
11. nov 2014

@oldman50plus aj keby ste mal zrnu neviem aku stihačku ... ktora by vas k tomu dotlacila ....
Tak ja by som od mojho muza ocakabala ze bude chlap ...a nech odide .... ukoncite ten vztah ked vás vasa zena dotlacila k milenke .....

Mne je len trosku luto .... ze keby ste zozaciatku venovali taku istu pozornost manzelke ..akú ste venovali milenke...tak by to mozno inak dopadlo ....

Teraz vysedávate na koníku ... a stracate čas .... a pritom zôten cas sa da obetovat na zachranu jedneho z vasich vztahov ....

Máte pravdu ..neviem o aký pribeh u vas ide.... no ak by bola vasa zena " svina" tak s toho co sze tu úisal..si myslim...ze ste inteligentný a hrdý muž ..... cize by ste s nou nestracali cas ak by to bolo také zle ....

bodka70
11. nov 2014

@jemiotrasne , no tak či onak, nechcela by som muža, ktorému, obrazne povedané, šnúrky od treniek visia na tom, či moje deti po nociach revú pre zuby alebo nie. Ktorý chce mať rodinu a zároveň kľud a pokoj slobodného mládenca a nevie ustáť bežné rodinné problémy a stereotyp. 🤐

ivca88
11. nov 2014

@bodka70 suhlasim....a keby to bolo opacne...ze ona jemu povie ze nevlafa deti...ze ma stres... a ustavicne revu... a najde si milenca ..... tak by jej muza uprimne povedane jeblo 😀 😀 😀 😀 😀

jolinka
11. nov 2014

@jemiotrasne tak ale ty nemozes postavit jeho navrat na detoch, ci budu dobre zle ci ake ....to je velmi vratky zaklad..

tak milenkine dieta bude plakavat, bude chlap u teba, na to ich dieta vyrastie vrati sa spat k milenke, ich dieta dostane vzdor, vrati sa k vam, vase deti prejdu do puberty ...vrati sa opat k milenke 😝 😝 😝 to ako bude pendlovat kde je lepsie? tichsie? totalna blbost 😠 😠 😠

oni sa zato tak pritahuju, lebo su z jedneho cesta... obaja sebci 😝 😝 😝 ale kazdy sebec potrebuje k sebe nesebca aby sa onho staral 😕 😕 😕

Ja by som v tvojej situacii pripustila navrat muza domov za jedinej podmienky...ze sa chce vratit kvoli mne, kvoli nasim detom, ze chce s nami zit a nam pomahat a starat sa o nas ... nie pre nejake jeho prelietave blaho, kde mi je lepsie, kde sa lepsie postaraju, chapu ma, kde nevrestia deti...to su vsetko sebecke dovody 😖 😖 😖 ...

a takeho chlapa by som uz nechcela, takze toto si poloz...PRECO pre ake dovody by s tebou muz ostal...ak pre JEHO sebecke dovody...ukazala by som mu dvere 😠 😠 😠 😠

aj pre teba aj pre deti by bolo lepsie potom byt sami s jeho alimentami...a ze ho uz milenka nebude chciet? alebo jemu sa u nej prestane pacit??? JEHO problem...nech si zozerie co si navaril, ty uz budes mat zivot zariadeny bez neho.

lauricka
11. nov 2014

a s kolkymi sa este zamota a bude cakat decka? a on nevie co chce, nevie, kde ma byt, nevie pri kom. takeho chlapa ja urcite by som nezniesla, brrrr

ivca88
11. nov 2014

to by bola aka sradna .... makonoec by si ho vykopna ty .... postupne aj milenka .... a chlapec bude sám ako prst 😀 namiesto zeny a milenky bude mat akurat tak ľavu a pravu ruku 😀 😀 😀 😀

moonlight1210
11. nov 2014

@jemiotrasne a ty teraz okrem pocitu zadostucinenia, ze uz vidi, ako si zavaril... mas pocit, ze mu to chces odpustit? urcite?
nepomyl si rozumne rozhodovanie s pocitom hrdinky. ani s pocitom, ze si mala pravdu cely cas a on to teraz uznal.
je fakt, ze ste boli spolu dlho. ze ho poznas. ze si mu bola oporou. ze vas spaja vela spolocneho a deti.
ale naozaj mas pocit, ze nieco pochopil? naozaj mas pocit, ze sa poucil?
nie je to len tak, ze z celej situacie najviac lutuje seba samého? hlada, ako z toho vyklznut bezbolestne?
mne to totiz tak pride.
sice si sype popol na hlavu, ked mu ukazujes, ako sa oklamal, ako pozlatko povazoval za zlato. priznava svoj podiel viny. dokonca ze teraz uz vidi, ze im to fungovat nebude, lebo realita bezneho zivota je nieco ine ako sladke tajne chvilky.
ale nemam pocit, ze pochopil, aku zodpovednost na seba zobral, tym ze splodil dalsie dieta a zalozil tak dalsiu rodinu.
skor, ze hlada u teba zase nejake riesenie, nejaky navod, ako dalej. a pekne ta tym dostava do pozicie tej, co je podctena tym, ze nad nim (kajucnym hriesnikom) smie rozprestierat ochranarske kridla matky.
akoby presuval zodpovednost pekne pomalicky na teba. nakoniec este ty budes v pozicii tej, co ma o vsetkom rozhodnut a teda nebudes mat priestor na to, aby si sa zachovala podla svojich pocitov, ale podla vseobecnej moralky.

jemiotrasne
autor
11. nov 2014

@moonlight1210 pekne si to napisala. len neviem ani co je v tomto pripade vseobecna moralka, asi ho poslat kade lahsie, takze nejdem sa riadit vseobecnou moralkou zatial. zatial len rozmyslam a beriem si od vas rady. vo vsetkom ohladne neho mas podla mna zial pravdu, mozno ani nepochopil, chce, aby to zmizlo, alebo aby to niekto vyriesil. Aj ked, ked sa kt omu dlhsie a castejsie vyjadrujem, moc z neho nedostanem, len ze ved mi uz povedal a zacne skakat, ze si aj tak urobi po svojom. ze je to zase tak, ako som na jar onho bojovala a teraz mu zase tlacim do hlavy svoje rozumy..no tak davala som mu priklady, ze napr. ona sa bude chciet fotit s bruchom, tak poju za rodinku? alebo uz s deckom (nie je to pejorativne myslene pre vsetky co im to vadi) sa bude chciet odfottit a pojde teda za otca na tu fotku? aby dieta malo pamiatku? a teda k porodu? bude ju hladkat a lutovat a potom pride ku mne? a ja mam byt v poho?

bodka70
11. nov 2014

@jemiotrasne , myslím si, že celkove veľmi riešiš jeho vzťah k druhej "rodine" - ako sa bude správať k tomu dieťaťu, jeho matke.... Keby sa napríklad na nich úplne vykašľal, platil len minimálne výživné a inak by sa o nich ani neobzrel, s dieťaťom nemal žiaden kontakt.... bolo by to takto lepšie? Robí to z neho lepšieho človeka? Robí to z neho muža, ktorého si budeš môcť aj naďalej vážiť? Ktorému môžeš dôverovať?
Toto si skús v hlave premyslieť - podstatné je, ako sa správa a bude správať k vám, k vašej prvej rodine, k tebe, ak popritom dá nejaké city aj tomu dieťaťu, je to len znak toho, že je v ňom aspoň štipka charakteru, že neberie deti ako "veci", ktoré odložíš na poličku a ktoré sa len tak "prihodia" na ceste za milostným dobrodružstvom.

zhabjak
11. nov 2014

fakt ti nezavidim :( Ja mam sice rada sex, ale viac ako sex mam rada seba a sice mame dieta s partnerom, ale ked sme mali krizu (ktora sa bohuvdaka netykala nevery ale financii), tak mozno aj preto sa ukludnil a sklapol, lebo pochopil, ze jeho dovod "ved sme rodina" je mi sumafuk. V prvom rade ja sa chcem dobre citit a viem, ze syn ho miluje a moj partner miluje nasho syna, napriek tomu (viem, ze to mnohe odsudia) ak JA sa nebudem citit s nim prijemne (ked je nafucany a "zo mna frustrovany"), tak budem radsej sama so sebou (a samozrejme s vlastnym dietatom) sa citit prijemne. On nas moze navstevovat ;)

moonlight1210
11. nov 2014

@jemiotrasne vseobecna moralka je, ze budes brat ohlad na vsetkych okolo - deti, jeho, milenku, ich dieta. budes sa snazit byt ustretova, hladat spolocne najlepsie riesenie. vseobecna moralka je napr, ze slusne mlcis s ohladom na vsetkych a aj ked by si najradsej vrieskala ako zmyslov zbavena od vnutornej bolesti, vykricala im do radu, co si o nich myslis a popripade niekomu (jemu/jej) za to rozbila hubu.

a nech sa rozhodnes akokolvek, ty budes za mrchu nakoniec ak to vypali zle. lebo ty si rozhodla, lebo ty si ho "dotlacila" k takemu postoju. co on, chudacik, ved urobil, len ako si ty chcela.
lahsie si prijmes dosledky, ked to bude za nieco, co naozaj chces urobit, ako ked sa sebazapries pre dobro vsetkych zucastnenych, a potom ti to este daju vyzrat.

zacni uz konecne rozmyslat nad tym, co je pre teba najlepsie.
nielen nad tym, ze by si so ho rada nechala ako manzela.
tym, ze si ho nechas totiz beries na seba vela dalsich zavazkov:
jasne, to dieta nemoze za nic. ale skutocne sa budes citit v pohode, ked ho bude vodit k vam? skutocne sa budes citit v pohode, ked budes vediet, ze dnes vecer)v noci nie je doma, lebo je u nej kvôli dietatu? nebudu ta matat predstavy, ako sa spolocne smeju a raduju z pokrokov ich babatka (na co maju samozrejme pravo, ved su rodicia)? nebudes premyslat, ci sa preto nezblizili natolko, ze ona je zas viac ako ty? nebudes premyslat, ci zbytocne nestracas cas, ked nakoniec aj tak odide k nej?
budes sa vediet sebazapriet, aby si nic nespominala, nic nevycitala, nemala nervy, aby sa doma citil fajn a vedel porovnat, co u teba stratil? a to aj ked budes prezivat vnutornu neistotu? a budes mat pocit, ze to sebazapretie prinasa pocit naozajstnej vyhry?
zvladnes, ak vam uprostred planovaneho vikendu zavola jeho milenka, aby ihned prisiel, lebo dieta ma zachvat laryngitidy a su v nemocnici na pohotovosti a on vyskoci a pobezi za nou (co je logicke, je otec a je to jeho dieta)?
zvladnes, ked stravi dovolenku s vami a potom hned mu zabalis, aby siel dalej na dovolenku s nimi?
to ze budu fotky s bruskom a potom s bábätkom a bude pri porode... fotiek bude ste vela z vyletov. nejake urcite bude mat na ploche pocitaca a odlozene v adresaroch, ved je to jeho dieta so svojou matkou. aj z oslav narodenin a menin.
ale teba caka este vela dalsich veci z bezneho zivota.
citis sa dost silna, aby si to zvladla?

poviem ti jedno. podla mna sa citis silna na takyto zivot, ale len s predstavou, ze on vlastne bude hlavne vas otec a manzel a oni budu akasi vedlajsia zalezitost. ze tam nebude plnohodnotnym otcom. ze jej ho vydrapis, sice mu nebudes branit dieta vidat, ale on si bude vazit tvoju zhovievavost a kontakt s nou zminimalizuje na nutny. nie je to tak?
ak totiz bude plnohodnotny otec i tam, tak sa bud naucis zit s tym, ze ste africka rodina (kazda zena ma svoje deti a svoj dom, ale spolocneho manzela), alebo po case ta to znici.
vidim podla toho, co pises, ze predstava ako budu s nou vyzerat ako stastna rodinka ta nici uz teraz (vid tie fotky). a hodne. sice mu davas otazky, ale v dusi pri nich citis asi hodne trpkosti. asi citis, ze on by take fotky napríklad bral ako uplnu samozrejmost.

okrem toho: hoci ona zaziva stres, nemusi porodit malého nervacika. naopak to moze byt stresuodolne babatko, co je pokojne ako voda v rybniku, takze on tam bude travit cas velmi rad.
ja viem, ze taka predstava velmi pomaha, ale moze ta aj poriadne opalit, ked sa sklames.

netlac mu rozumy, hoci si tym udrzujes pocit, ze mas nad situáciou akusi kontrolu. trvaj na tom, nech sa rozhodne sam.
nechces ho stratit, to vidim. je tam privela spolocnej minulosti. aj svoje chyby isto vidis. ale neprecen svoje sily. nikto ta nepolutuje, najmenej on. on len vytazi, co mu ponuknes. a keby ta aj polutoval a podakoval, ako si sa obetovala, uvedomis si, ze je ti uz na dve veci. lebo zivot v prdeli a do dochodku daleko. 🙂

jemiotrasne
autor
11. nov 2014

@moonlight1210 si super, dakujem ti, perfektne. citas mi myslienky..vsetko rad radom. a na vsetky tie otazky si musim odpovedat..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lucus1
11. nov 2014

mozem na to reagovat zo zivota mojich rodicov mala som 9rokov ked moj otec si nasiel milenku tiez to bolo v praci robili spolu v pekarni s mamou zili v pohode mali sa radi ale predsa sa to stalo aj ked doteraz neviem ze preco to otec urobil ze si nasiel druhu ked mamina bola super vela veci mu odpustila ,tolerovala ale stalo sa mamina prisla na to az po 3mesiacoch ked uz mala take tusenie ze sa nieco deje ze otec je iny ,inac sa spraval ako obvykle tak si ho pockala ako pojde z roboty domov a dockala sa na vlastne oci videla aj ja som tam bola s nou ako sa bozkaval s tou svojou kolegynou,uz vlastne milenkou a drzali sa za ruky a spolu isli akoze domov my sme ich predbehli a pocula som len otca ako sa zacal smiat asi po 2hodinach prisiel domov s usmevom na tvari a hned isiel na mamu ze co je ziarliva a bla,bla,bla., ze to je len kamaratka z roboty tolko povedal ze viac to neni lenze mama mu uz neverila a na druhy den isla za tou milenkou s tym ze co ako a preco a ona jej povedala ze ved vy sa rozvadzate my sa lubime a zase bla,bla,bla, a mama o nicom nevedela takze otec to hral na 2 strany ale nastastie mama to vcas na to prisla a hned podala o rozvod aj ked to nebolo jednoduche pre nu lebo v tom case bola nezamestnana nedostavala ziadne davky akurat pridavky na mna a moju sestru rodicov uz nemala takze ani pomoct nemal kto ale prekonala to bolo to tazke naozaj niekedy nebolo ani na jedlo ale casom sa zamestnala ,nasla si noveho partnera s ktorym su stastni a maju spolocneho syna cize mojho brata ktoreho nadovsetko milujem a som rada ze to tak vtedy mamina spravila ze podala o rozvod a otec po roku sa s tou milenkou ozenil tiez maju spolu syna ale potom ona s s nim rozviedla lebo si nasla ineho takze otcovi sa to vratilo

mala_hobitka
11. nov 2014

@jemiotrasne Podľa skúseností ako mojich tak mojich priateľov - na rozchod/rozvod nie je nikdy správny čas.
Ide len o fakt že je najvyšší niečo zmeniť aby sme sa mali lepšie a nezbláznili sa.

petraxy6
12. nov 2014

@jemiotrasne nečítala som celú diskusiu, ale zaregistrovala som,že ešte keď medzi nimi nebolo "nič" ty si sa s ňou rozprávala? a hovorila si jej o vašej "zlej" situácii doma? a potom náhodne otehotnela?

delphineta
12. nov 2014

@oldman50plus pacia sa mi tvoje komentáře,cez ne sa pokusam pochopit svoju situaciu

sharmana
12. nov 2014

@jemiotrasne ja ťa teda obdivujem, ja by som muža asi zabila, keby si začal s druhou a úplny jeho koniec by bol, keby s nou čaká decko. A že by ma ozaj trápilo, či jeho milenka napíše môjho manžela za otca svojho dieťaťa, akože ehm, sa ti čudujem, že ho skôr netlačíš, nech si tam napíše koho chce. By som mu dala po papuli, keby sa chcel ešte oteckovať. Milenka tiež dobre vedela, s kým je v posteli, tak ty nemáš mať prečo zlé svedomie. Ak je byt tvoj, nečakaj, kopni si manžela do zadku. Ak je spoločný, už by som teraz tlačila na rozvod a nech byt napíše na teba, lebo moja, dediť bude aj to milenkine dieťa a sorry, prečo by mali byť tvoje deti ukrátené? To bol majetok, ktorý ste si vy ako manželia nadobudli, milenka sa tomu nijako nepričinila. Ak chce, nech si vezme tvojho muža k sebe a začnú spolu budovať pre to jej dieťa. Fakt obdivujem ženy, ktoré dokážu žiť s chlapom čo si to skáče z jednej na druhú a ešte mu to tolerujete. Láska? Ved ta to musí žrať každý den. Mysli na svoje deti v prvom rade, ked na to nemyslel tvoj sukničkársky manžel. Ak si na neho aj citovo naviazaná, toto moja musíš potlačiť.
Ako by sa on k tomu postavil, keby si ty otehotnela s niekým a musel by sa deliť o byt ešte s tvojim nemanželským dieťaťom napríklad? Však aj ty si urob, aby pochopil, čo ty prežívaš momentálne. A ešte by si si odbiehala k milencovi a rozmýšlala koho chceš. Jakože fakt dement tvoj muž 😝