icon

Muž chce druhé dieťa, ja nie

5. sep 2020

Ahojte, prosim skuste mi dat svoj nazor na vec.
Sme a muzom spolu kratko, pozname sa sice od puberty, ale sme spolu len 3 roky. Mame 1 a pol rocneho syna. S babatkom mi nepomahal, nemal zaujem, nevedel, zakazoval mamu, svokra nechodila, takze som bola na vsetko sama. Velky nedokonceny dom, zahrada. Chodil z prace nervozny, nebavili sme sa len tak, lebo bol urazeny, nahnevany. Je to ten typ samonasieracieho chlapa, ktoremu by mama aj po 30tke zadok najradsej utierala.
Vtedy ked prisiel s argumentom, ze chce druhe, tak som proste nevladala. Cele noci hore s malym, na vsetko sama, padala som na hubu. Do toho sme sa nonstop hadali, nemala som chut mat druhe dieta. Od novembra je doma, najprv dlhodobo PN ( len nejaky soplik ), ruky nohy zdrave, ale chlap lezi od rana do vecera pred telkou, potom kvoli korone dostal vyhadzov. Raz za mesiac pokosi, raz do tyzdna vytrha burinu tak na 2hodiny. Neumyje po sebe, nepoprace. S malym sa sice uz celkom zahra, ale pred telkou.
No a teraz chce opat druhe dieta. Sice uz sa vnoci vyspim, uz zvladam aj domacnost, nasla som si rezim, maly sa vie sam chvilu zahrat, lenze nemame peniaze. Mame, ale tak na normalny zivot. Zaplatit elektrinu, uver za auto, stravu, drogeriu. Hypoteka odlozena, lenze o chvilu ju bude treba zas platit, dom nedokonceny, plot chyba, pes musi byt vnutri, vsetko mi nici ( podotykam ze si psa kupil bez mojho vedomia s tym ze sa bude starat..pes mi ocikava gauc, zvracia len tak hocikde atd a jasne ze to ja upratujem a nie moj muz. ) zbieram po nom servitky, palicky do ucha, riady, oblecenie vsade nahadzane a pan si sedi pri telke alebo fajci jednu od druhej. Ked prosim, povie ze urobi, odprace, lenze mozem cakat aj hodiny a nic. Tak ked nechcem aby mi dieta strkalo do pusy palicky spinave, alebo servitky, alebo vylialo na seba pohar kavy, tak to musim odpratat sama. Vela debat, vela rozpravania, dohovarania, prosenia. Stale si to akoze uvedomi a za dva dni zas.. ked sa hadame, tak som jeho najvacsi nepriatel a teda vyjadruje sa velmi skaredo. Napriklad, ze mam ist do pi*e, ze mu mam dat pokoj, ze som to najhorsie co ho v zivote stretlo, atd atd.. ked je klud, tak som laska milovana...no proste psycho.
A ako mam mat s tymto nezodpovednym clovekom druhe dieta ? Od vcera sa so mnou nebavi, lebo som dostala menzes. Pritom vie, ze beriem antikoncepciu, spavat so mnou odmieta, tak je jasne, ze dostanem menzes. On sa nasral, ze to moze je*at, ze si najde inu ktora mu to decko da. Na argument, ze nemame peniaze, nema robotu, tak povie ze on si robotu najde...
Skoro rok ju nema, lebo vsetko je pre neho pod uroven. Pritom nema ziadne vzdelanie.
Problem je ten, ze mal v zivote len jednu robotu a to ho vyhodili po 3 rokoch..dovtedy mama hotel.
Ano sprosta som, ze som si ho brala. Avsak to nie je podstata tohto prispevku.
Ako docielit to, ze pochopi, ze mat druhe dieta v terajsej situacii je nezodpovedne ?!?
Tuzim mat viac deti, len proste chcem byt zodpovedna...
A fakt mi je smutno z toho, ze dokaze z toho urobit taku hadku, ze ma ignoruje, neprijemny je, oduty, sedi len pred telkou, odmieta sa bavit normalne. A pritom staci len hodit o tom rozumnu rec. Ako dvaja dospeli ludia. Smutno mi z toho je...
Dakujem za rady

Strana
z4
arianna25
5. sep 2020

Draha nepotesim ta ale zda sa ze ty uz mas dve deti... synceka a manzela. Ale to mu nepovedz lebo sa velmi urazi.
Ked sa tvoj muz nevzchopi a nezmuznie tak ta to cele prestane po case bavit. Dufam ze dostane rozum. Ale asi musis zobrat praker a hnat ho do prace a domacich cinnosti. A ked sa zabehne, potom moze mysliet na dalsie dieta.
Asi musis byt raznejsia pretoze si mäkka na neho asi. Ked sa mylim, oprav ma.

0kristina0
5. sep 2020

Ty si jedna z mala ktora triezvo uvazuje, ine by to dotoho druhe sli lebo im muz naslubuje hory doly. Urcite si stoj za svojim. Sama dobre vies ze druhe dieta s takymto clovek nepripada do uvahy. Presne mu to povedz tak ako si to napisala tu. Ze je kus leniveho a hnileho chlapa bez prijmu, ako chce uzivit druhe dieta, ze nemas od neho ziadnej pomoci. Ja byt tebou by som uvazovala aj nad rozchodom lebo toto je ten typ ktory len slubuje ale nedodrzi, cize on sa niky nezmeni, ked ho nezmenilo prve dieta, nezmeni ho ani druhe.

s_a
5. sep 2020

Nedocitala som sa to cele ale s takym mužom už bolo riziko si urobiť prvé dieťa a nie to ešte dve

jankalukasova
5. sep 2020

Toto by malo Tvoju situaciu vyriesit.

mata1001
5. sep 2020

Povedala by som mu...:" myslis si, ze budem mat s tebou druhe dieta? Ved sa nevies postarat ani o seba, o dieta, ktore uz máme, nie to este o ďalsie....ked budem vidiet, ze sa snazis, najdes si pracu, zmenis postoj co sa tyka domacnosti,k domu, k dieťaťu a hlavne ku mne ,tak sa možno o ďalšom dietati mozme zacat bavit..."
Viac by som sa s nim o tom nebavila...

janickacrazy
5. sep 2020

No načo ti je taký chlap? Uvazujes veľmi správne. Nielen žeby som s ním druhé dieťa nemala, ale ak môžeš a máš podporu rodičov, tak by som sa na tvojom mieste od neho odsťahovala. Aj tak si už teraz na všetko sama. A vieš prečo chce s tebou druhé dieťa? Aby si ťa už úplne pripútal.

len_nig
5. sep 2020

Tu by som nerozmýšľala nad druhým dieťaťom vobec, skôr nad rozvodom.....krute ale pravdivé. To nie je chlap, to je pre mňa úplná nula. Neviem, čo na ňom máš rada, ja tam nevidím nič čo by sa na ňom dalo obdivovať a utekala by som čo by mi nohy stačili.
A teda ak snim nedajbože správaš, tak by som si dala fakt nepriestrelnú antikoncepciu a ešte aj dva kondómy asi 😂

diewcatqoo
5. sep 2020

Odhliadnuc od vsetkych info okolo toho (z tvojho popisu mam dojem, ze je to korunovany kkt, prepac), by som sa ho spytala, z coho chce vlastne zivit druhe dieta, ked si cely den vala gule pred telkou. Za to vyplatu asi nedostane ziadnu, ci?

autor
5. sep 2020

Kazda z vas mate pravdu. Uz som bola 2x od neho na par dni prec, u rodicov mojich, pomohlo na chvilu. Uz som aj hnala, aj kricala, aj prosila, pomoze vsetko chvilu. On mi povie, ze jeho nenapadne, ze ma po sebe upratat, ci mu to mozem hovorit. Ok, tak hovorim, zabudol si splachnut...vyvesaj pracku prosim...ten pohar daj dalej od maleho... vyhod tu plienku cestou prosimm..atd a potom pocuvam, ze som sekera, ze len komandujem, buzerujem..
Stale dokola to iste.
Ja viem, ze to asi neni ok, lenze mi to je luto kvoli malemu, len tak sa rozviest.. stale mam nadej, stale dufam, ale to su asi iluzie..
Este aj z porodnice ked son prisla, tak ani postel upratana, vsade veci, flase plastove po zemi, bordel..poton som bola zas v nemocnici a prosila som ho, aby aspon povysaval a riady umyl..zavolal si na to mamu, ona muklovala a on sa kupal v bazene :/

zina234
5. sep 2020

Tu je tento problém že on chce dieťa a ty nie podľa mňa najmenší problém medzi vami. Celá komunikácia mi príde úplne nijaká, vzťah vo vákuu. Manžel by si mal kúpiť autíčko na ovládanie keď sa nudí, a tebe prajem pozbierať sily a odvahu a riešiť túto situáciu.

autor
5. sep 2020

@zina234 presne. Preto vymysla, kupil si psa, chcel si kupit korytnacky, kupil akvarko na rybicky, proste vsetko chce ale o nic sa nestara. Auto chcel nove, kupil si, aj tak neni dobre, aj tak stale bez nalady, bez energie. Nechodi s nami von, vsade chodim s malym sama, alebo s kamoskami co maju deti. On sa nechce smiat. Ked mu dohovaram, ze kurnik co sa stalo s tym veselym chlapom, tak povie ze mu nicim zivot. Pritom sa fakt snazim robit co vladzem. Varim, peciem, staram sa o dom, rodinu. Jedine co nerobim, tak nemuklujem v zahrade, lebo pri malom sa neda.
A proste vien, ze keby s nim mam druhe dieta, on sa nezmeni. Len ja by som bola viac v prdeli

s_a
5. sep 2020

Fakt môže dospelý človek zabudnúť spláchnuť po sebe?? 🤢

viki_lv
5. sep 2020

Nespráva sa dospelo, doma ho to nenaučili, ako to ma vyzerať, práve pre ten "mama hotel". Neviem, či je vôbec šanca, aby pri tebe dospel. Keďže už si mu viackrát dohovarala, vravela, čo ma robiť a stále to nepomohlo a nerobí veci sám od seba. A keďže ešte nedospel, tak máš doma 2 deti, o ktoré sa musíš starať a to aj finančne musíš, lebo od novembra byť bez práce... Zdravý mladý chlap... Bez zodpovednosti za rodinu - treba ju zabezpečiť! a hoci možno teraz ešte máte na základné fungovanie, ale prečo by ste sa nemohli mať lepšie, ak sa dá. A veru sa dá, stačilo by, ak by pracoval. Mladý muž má neúmerne vysoké sebavedomie, keď nemá žiadne extra vzdelanie alebo zručnosti, no žiadna práca mu nie je dosť dobrá... Keď ťa ponižuje nadávkami, keď ti vraví, že si mu zničila život, atď.... Nie som psychológ, ale podľa mňa to je nejaká psychická porucha z príliš veľkého sebavedomia, samoľúbosti... Tu nie je otázka či s ním mat druhé dieťa, ale kde odísť od neho. Natrvalo. Bez neho sa lepšie postaráš o seba a dieťa ako s ním a dieťa aspoň nebude vidieť a počuť ako sa k tebe on chová. Dáva dieťaťu veľmi zlý príklad. Odíď, kým je malé, ešte ho môžeš pred ním zachrániť.

viera
5. sep 2020

Urobila by som vsetko mozne len aby som neostala s nim 2x tehotna....Presne ako pise hore jedna mamina...XY kondomov, antikoncepcie.....A urcite by som hladala cestu von z tohto vztahu......Neboj maly to prezije....Prezili aj ine deti aj horsie veci...

ayanamirei
5. sep 2020

@s_a z tohto grcam 😵 ze zabudol splachnut , akoze WTF ?

@autorka po takejto vete " On sa nasral, ze to moze je*at, ze si najde inu ktora mu to decko da. A ze si mu znicila zivot " by som ho poslala skaredo do strasne skaredeho oznacenia zenskeho pohlavia a nech ide teda... akoze ako si moze dovolit ti taketo nieco povedat a ty mu to len tak odpustit ??? nemas v sebe stipku sebaucty ?

asia83
5. sep 2020

Bože, ďakujem ti za môjho muža, že je taký aký je. Odíďte od neho.

eliska13
5. sep 2020

Nezarobi, nezodpovedný a ešte aj hulvát.To mu môžeš aj ty vykrikovať načo Ti je chlap bez roboty, peňazí?si rozumná a pre teba bude návrat do práce vykúpením.Naco chce ďalšie dieťa, keď o jedno sa nestará?btw za čo staval dom, auto kúpil, keď nevyzerá na pracanta?mama zaplatila?
Určite by som nad druhým nerozmýšľala
Radšej nech ide do práce a rozmýšľa z čoho zaplati hypo.

derdia
5. sep 2020

No a ja ti poviem jedno, oooondila by som cely dom, vsetko a s hetakym debilom by som nebola viac ani den... Samozrejme, ze s nim nemaj dieta dalsie co si...

sasa1310
5. sep 2020

s takýmto človekom je aj to jedno dieťa veľa. Chlap, ktorý nedokáže splácať svoje podlžnosti a využije pozastavenie splátok a do toho má ďalší úver na auto a sedí doma na guliach, pre mňa nie je chlap. Po druhom mesiaci by som požiadala o rozvod. Buď by ho to zdvihlo z gauča, alebo "dovidenia".

evelyn246246
5. sep 2020

..mozno chce 2 koli peniazom .. aby ho "zivilo" ..

nerya
5. sep 2020

@s_a je to síce hanba, ale mne sa dakedy podarí 😂 lebo sa vycikam, vidím že sušička dosusila, tak že reku vyberiem z nej ten prach, hodim do wc a tak spláchnem, lenže potom už hodim prádlo nové z práčky do sušičky a potom teda že dám prať ďalšiu práčku keď už som rozbehnutá a tu už počuješ čudné zvuky z obývačky a letis zachranovat dieťa čo sa snaží vyliezť niekde a hľa 😂

sejan
5. sep 2020

Normálne som sa vytočila....to s kým žiješ prosím Ťa ...to Ti je načo také hovado???Keď sa nabudúce oduje tak Mu normálne povedz že to dieťa nechces s Ním....

s_a
5. sep 2020

@nerya tak v takejto situácii to pochopím ale chlap narozdiel od teba nič nerobí a asi sa mu to stáva viackrát keď to autorka spomenula :D

sante81
5. sep 2020

Ja by som s takým debilom nežila a nie ešte druhé dieťa. Ale každá máme hranicu sebaucty asi niekde inde.

beatka25
5. sep 2020

Je smutne, aky priklad dava synovi... urcite by som s nim nesla do druheho dietata. Je nevychovany lenivec a zakryva to “inym” problemom, ze ty nechces druhe dieta

medulienka81
5. sep 2020

To čo je dnes za chlapov. Prišlo mi to ako vymyslené, ale asi je to hrubý fakt. By ma drblo z takého chlapa. Obdivujem ta, ze si ešte s ním. Nech mu dohovorí jeho rodina - matka, skôr bude asi vedieť ako na neho.

misickaa4
5. sep 2020

tak on to zrejme nikdy nepochopi...mamin chlapcek, to je tazko. Ja by som s takymto muzom uz urcite nemala druhe dieta .urcite neuver slubom...nezaujimal sa pri prvom, nebude sa ani pri druhom...

janinah
5. sep 2020

V prvom rade sa môžeš podakovať jeho matke,čo za čudo vychovala,/môj 14r. už polhodinu si zašíva dierku na slipoch a porobil už kopu roboty a ešte ideme na zahradu/v druhom rade sebe a svojim ružovým okuliarom ,ale nič z toho nepomôže....takže ak ešte chceš zabojovať všetok jeho bordel by mal nahádzaný na svojej posteli ,ak chce kdesi spať,nech s tým niečo urobí....prať sebe a dieťaťu,variť aj jemu,/peniaze dáva predpokladám/,ale nech si naberie z hrncov sám,ak nechá po sebe tanier tak šup ho na tú posteľ...asi tá posteľ bude primalá,ale buď_ alebo....buď sa on naučí poriadku alebo teba porazí....vždy by som mu povedala,že druhé dieťa závisí len a len od neho,nechceš tak veľa,len normálneho muža ....

vilma7
5. sep 2020

A za čo všetko si dovolí kupovať veci, auto, rybky, keď píšeš že v živote pracoval len tri roky???
Druhé dieťa v žiadnom prípade a nebalila by som kufre sebe, ale jemu.

danica2711
5. sep 2020

dievča moje, veď ty to všetko jasne vidíš sama. Ako manžel nanič, ako otec na dve veci, ako človek nula, finančný ani iný prínos do rodiny neexistuje, ani ťa nemiluje, keď sa k tebe takto chová. S takým indivíduom nie že druhé dieťa, ani on sám ti nie je absolútne žiadnym prínosom. Takže najlepším riešením bude fakt ten kufor, čo tam máš vyššie na obrázku, ani nemusí byť biely, ale rýchlo pobalený...

Strana
z4